Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mala bez gorączki. Dziwne to . Co kilka dni temu na jeden dzień.

Przyszedł mi domek dla małej i jest mega. Ja chciałam tradycyjnie z Liliputes (mam slabosc do ich zabawek) kupić ale szkoda kasy trochę.

https://allegro.pl/oferta/interaktywny-zabawka-farma-zestaw-zestaw-edukacyjny-zwierzetami-zabawka-18192826834
    Ale fajny ten domek! Zamówię swojemu, dzięki za polecajkę 😄

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wasze maluchy już siadają, super, mój trochę się kręci dookoła osi narazie :)
    Czy zdarzają się u was turbodoładowania? To już nawet nie są turbodrzemki tylko potrafi się zregenerować przy samym karmieniu, oczy przymknięte a po chwili koniec, oczy jak pięć złotych i już się śmieje, nici ze spania , i od nowa bajlando.

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka podziwiam że jeszcze dałaś radę z redukcja 🤯 ja już gdzieś 3x na dobę go karmię piersią, ale ciągle chodzę tak głodna, że nie dałabym rady 😅

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Polecacie jakieś fajne komplety dresowe? O sportowe i takie bardziej eleganckie? 😅

Jak to mój mąż nazwał “Ooo ale masz nowoczesny dres” 😅 jest tak miły w dotyku, że jestem serio mocno zadowolona z zakupu.
    https://www.reserved.com/pl/pl/640ga-09m?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
    + do tego ten top z uzupełnij look i jest komplet 🙏

xSmerfetkax, Margareetka lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas najpierw dwa bloki snu po 2h co uznaje za sukces 🎉 a później już wiszenie na cycu do 8..

Też te zęby mu nie dają spokoju, idą i wyjść nie mogą, od miesiąca co jesteśmy u pediatry to mówi, że już prawie na wierzchu są 🙈
    I od wczoraj popsuło się jedzenie, nie chce jeść i koniec, tylko gryzie łyżeczkę, miseczkę i śliniak

U nas podobnie, nie chce jeść za bardzo. I dokładnie ten sam case z zębami. Ma tak już rozpulchnione dziąsła a nadal nie widać 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam z tym niewychodzeniem. Ja już dzisiaj tak wariowałam że wzięłam młodego do auta poszukać jakiegos parku w okolicy, wyszło słoneczko i w końcu aż chce się żyć 🌞
    Dzięki Karola za polecajke!

Widze ze większość będzie coś kombinowała w ogrodzie na roczek, aż szkoda byłoby nie skorzystać 😅 liczę na to, że jak zima tak dowaliła w tym roku to lato też będzie fajne

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paty wrote:
    Wow wasze maluchy już siadają, super, mój trochę się kręci dookoła osi narazie :)
    Czy zdarzają się u was turbodoładowania? To już nawet nie są turbodrzemki tylko potrafi się zregenerować przy samym karmieniu, oczy przymknięte a po chwili koniec, oczy jak pięć złotych i już się śmieje, nici ze spania , i od nowa bajlando.
    Chwała niebiosom, nie. Ale dwa razy jak go próbował uśpić tata na drzemkę po południu to nie usnął tylko przez 15 minut leżał i gapił się po pokoju spokojny. A potem jakby wyczillował i od nowa energia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 17:46

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Poszukaj na bonprix. Ostanio mi wpadły w oko. Taki domowy komplet 3 elementów był spoko.
    Eleganckich dresów nie polecę bo takie wg mnie nie istnieją. Dres i elegancja to sie się spina.

Kkk77 to więcej tego nan nie dawaj jak jest tak olbrzymia różnica

Nienie, zrobiłam zdjęcie nr partii, żeby sprawdzić z ciekawości jak znowu będzie jakiś przypał i wywaliłam. W ogóle zrezygnowaliśmy z jednego karmienia butelką i dostaje po prostu dodatkowy podwieczorek, więc mamy aktualnie 3 posiłki i 4 butle mleka na dobę.

Ale ale, odblokowaliśmy dzisiaj kaszę jaglaną 🥳 z batatem i dynią była już dla bobasa zjadliwa - co ciekawe z owocami pluł jak nie wiem.

Mielismy dzisiaj też usg bioder, dosłownie z wyjazdem i powrotem do domu zamknęliśmy się w 30 minutach 🤣 przy czym weszliśmy do poradni, był już pusty korytarz, drzwi gabinetu otwarte i byliśmy jako ostatni (a i tak parę min przed czasem 🙈). Nawet mu kombinezonu nie zdejmowałam 🙈 ale wszystko jest git, następne dopiero przed roczkiem pod koniec maja. Też umówiłam na popołudnie, licząc, że znowu nam sie przyfarci 🤣

I bobas ruszył na czworaka parę ruchów do przodu. Zmotywował go pies, próbujący dać mu piłkę 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 19:31

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali dopiero przyjść na kolejne usg jak młody zacznie chodzić 🤔

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wg nie kazali już przychodzić

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam gość powiedział, że ostatnie jest przed 1 rokiem życia 🤷🏽‍♀️

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas starsza ma grype A. Całe przedszkole załatwione , z naszej grupy tylko 2 dzieci nie wzięło. Moja naszczęście tylko delikatna gorączka i katar. Bierzemy wszyscy lek. Mam nadzieję, że młodsza oszczędzi :(

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a tak z ciekawości szczepiłaś ją?

Udało mi się przełożyć młodego do łóżeczka i tak spokojnie spi, że sprawdzam co chwilę czy wszystko ok 🙈 Na razie wychodzi co drugi dzień z sukcesem z nowym łóżeczkiem, trochę żałuję, że nie wzięłam Chicco forever, wygodniej by mi było jakby nadal był w dostawce 😄

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję grypy. W tamtym roku przechodziliśmy, ja w ciąży.. masakra. Zdrówka !
    Mój mały miał dwa razy bioderka badane jak do tej pory a na następne kazał nam przyjść jak mały będzie miał ponad rok, tak gdzieś w październiku.

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia słabo z tą grypą. Oby skończyło sie tyko na jednym dziecku

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zdrówka dla Was!

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia dużo zdrowia!

Ale mnie przeczołgał wczorajszy dzień, wydaje mi się że męczy go górna jedynka, nie może się przebić 🫣

age.png

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymajcie się tam 🥲♥️ słyszałam że pogrom w przedszkolach, u nas na chrzcinach też nie było części rodziny, bo właśnie grypa typu a ich wzięła.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie szczoteczki macie dla dzieci? Wyświetlił mi sie post na fb i doszło do mnie ,że muszę jej myć zęby . Widzę, ze teraz te Curaprox polecają

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie używamy jakiejś ze starego dwupaku po córce xd w sensie szczoteczka nowa, tylko kupiona jakiś czas temu. Dla młodej mam elektryczną. Curaprox mam pastę dla córki, bo ma wysoką ścieralność.

age.png
‹‹ ‹ 2550 2551 2552 2553 2554 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ