CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko jest bezzebne póki co i nawet nie widzę oznak żeby coś miało wyjść
Annabitt ja bym na twoim miejscu dała jej coś przeciwbólowego nad ranem - jak przejdzie tzn że coś ją boli, może zęby
Jak nie przejdzie to będziesz wiedziała że to raczej emocjonalny płacz -
Annabit widziałam niedawno post u Emilia położna że dzieci zabkujace dzielą się na trzy typy, ostatnie to długodystansowce i mogą płakać nawet kilka miesięcy przed rzeczywistym wyrznieciem się zęba 😅 ja mam ten typ w domu i on też płacze w nocy, gryzie mnie, denerwuje się, potem go odcina. No ale nie podaje mu codziennie ibuprofenu, bo u nas jest tak od września, już i tak zużyłam połowę opakowania ibuprofenu i połowę paracetamolu, ile można xd
-
Tanashi u nas chyba jest to samo, ledwo czubek zęba widać od tygodnia a co jakiś czas jest drama i jestem pewna, że to to, bo po przeciwbólowych przechodzi, do tego pediatra potwierdziła, że nie mam przywidzeń 😄
W ogóle, trochę mi chłop odmówił spania w nowym łóżeczku w pierwszy dzień i już miałam czarne scenariusze w głowie, że nie będzie tam w ogóle chciał spać, więc zaczęłam testować wczoraj AI do tworzenia planu drzemek i powiem Wam, że pomaga, chociaż to, żeby dziecka nie odkładać od razu tylko po jakiś 15 minutach to już sama wykmniłam dawno 😅
Tanashi lubi tę wiadomość
-
U nas dziś też zanieczyszczenie, więc odpuszczamy spacer. Próbuję odgruzować dom po chrzcinach, bo wczoraj przyjechaliśmy ze wszystkimi tobołkami, córka też miała urodziny wyprawiane, więc paczki i balony zajęły pół bagażnika xD muszę jeszcze ją do przedszkola dziś zapisać, ale na szczęście można online
-
Macie rację, podam jej jutro jeśli znów zacznie tak wyć. Dziś już chciałam, ale mój mąż przeciwnik wszelkich leków oczywiście zaczął gadać, że przesadzam i wyje bo ją przyzwyczaiłam do zasypiania przy cycku.
Swoją drogą ona na drzemki i na noc NIE zasypia jedząc. Zasypia na rękach, ale nie podczas karmienia. -
Blackapple wrote:Czy pies z głową w dół to według was jak dziecko jest w takiej pozie nie do końca udanego planka? Że łokcie i kolana oderwane od maty?
U nas to jest całkowicie pies z głową w dół. Najpierw wchodzi sobie w czworaki, kolana ma pod pupa i potem je prostuje, pupa do góry i mamy piękna pozycje z jogi 🙈
W ogóle od kiedy zaczęliśmy rehabilitację to ładnie nadrobił umiejętności i ostatnio fizjo powiedziała, że motorycznie już jest w swoich ramach wiekowych tylko nadal walczymy z asymetria.
Młodemu idzie tyle zębów na raz, że szok.. Gryzie mnie niemiłosiernie od tego, pół nocy wisi na cycku. Wczoraj na wieczór aż odgrzebałam kompresy z muli-mam 🤦 -
Anabbit wrote:Macie rację, podam jej jutro jeśli znów zacznie tak wyć. Dziś już chciałam, ale mój mąż przeciwnik wszelkich leków oczywiście zaczął gadać, że przesadzam i wyje bo ją przyzwyczaiłam do zasypiania przy cycku.
Swoją drogą ona na drzemki i na noc NIE zasypia jedząc. Zasypia na rękach, ale nie podczas karmienia.
No to chyba jednak nie przyzwyczaiłaś 😅
Mój mąż też jest przeciwnikiem przeciwbólowych, ale sam ostatnio spanikował jak młody zaczął wyć 😅 -