X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już mamy klepnięte wszystko na roczko chrzciny. Teraz kciuki dla nas w sumie wszystkich żeby czerwiec był słoneczny. Nasza sala ma śliczny ogród więc liczę że i zdjęcia się tam uda zrobić i dzieciaki się pobawią na placu zabaw
    Zaczęłam ogarniać zaproszenia bo sobie wymyśliliśmy temat przewodni 😅 i w Wielkanoc chcemy zaprosić rodzinę

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na urodziny pewnie jakieś garden party, całe szczęście, że to czerwiec 😅 ogarnę balony, ozdoby, fajny tort i jeszcze tylko meble na taras, żeby każdy nie musiał z własnym krzesłem przychodzić 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wzrusz 🥹
    Przeciez dopiero wczoraj byla ekscytacja jak kolejno trafiałyśmy na porodówki a tu już plany roczkowe 😭
    Czas za szybko leci 😭

Margareetka, Elza1234, Anabbit, KarolaKinga, Maj.a, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jaki temat przewodni macie?
    Ja też oglądałam ostatno inspiracje na necie 😅😅

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Elza jaki temat przewodni macie?
    Ja też oglądałam ostatno inspiracje na necie 😅😅
    Króliki 😅 mówimy na nią często Gabrysia Królisia i dostała parę uroczych misiów krolisiow i tak zostało
    Pewnie nic oryginalnego 😅 ale nam się podoba
    Będą króliki na łące i stokrotki

Marsol, Tanashi, Truuskaawka, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na coś szalonego tym razem, myślę o muminkach albo LOTR 🤣 na roczek to bobas za mało kumaty żeby wiedzieć o co chodzi, nie będzie miał pretensji jak go za hobbita przebiorę 🤣

A mój mąż planuje zbudować dzieciakom w ogrodzie domek Muminków, więc też pasuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:27

Truuskaawka, Elza1234, Anabbit, Ukulele, Margareetka, kasssia, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o tematyce uwaga uwaga- Truskawkowej 😃 Kocham truskawki i mój bobas zawsze wyprawiał harce w brzuchu po ich zjedzeniu 🥰

Tanashi, Marsol, Grzegrzula, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowe urodziny koniecznie z truskawkami! Ja jestem z czerwca i z córką mamy urodziny w ten sam dzień:D całe życie miałam tort z truskawkami na urodziny i bardzo to lubie!

Starszej robiliśmy roczek gdzie tematem przewodnim były pszczoły. Jej pierwszy ulubiony pluszak to była pszczola i tak jakoś sie zgralo, do tej pory wszyscy ją z pszczolka kojarza :)

Z synem będzie wyzwanie nic mi nawet na mysl nie przychodzi...

Elza1234, Marsol, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziny w czerwcu są super, my z Mężem jesienno zimowi więc dobrze się Małej trafiło 😁

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystałyście kiedyś może z jakiejś szkoły językowej online?

Angielski znam jak polski, mam jeszcze 2 języki poza tym jeden takie b1/b2, a chciałabym c1 drugi to a2 a chciałabym b2

Coś tam codziennie sama słucham- BTW polecam podcasty na Spotify coffeebreak, b.fajne są, ale myślę też czy może by nie dołożyć jakichś konwersacji czy kursu, to szukając pracy może byłoby łatwiej.. teraz to jedynie pracowałam po angielsku ale może 2 dodatkowe języki by mi pomogły skoro zostaję na lodzie

A mam cały rok czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 13:16

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Urodziny w czerwcu są super, my z Mężem jesienno zimowi więc dobrze się Małej trafiło 😁

Ja jestem sierpniowa. Zawsze mi było przykro że nie moge zanieść cukierków do szkoły 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca chyba będę celować w motyw farmy albo lot balonem 😅 pomysłów dużo, pieniędzy mało xD

Mały zaliczył dziś zderzenie czołowe z tablicą manipulacyjna... Wchodzi już w czworaki, kica nogami do przodu a ręce ani drgną i w końcu go przeważyło i poleciał na buzię :( ale chyba większy płacz od wystraszenia sie, niż coś mu się stało.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja dla chłopca chyba będę celować w motyw farmy albo lot balonem 😅 pomysłów dużo, pieniędzy mało xD

Mały zaliczył dziś zderzenie czołowe z tablicą manipulacyjna... Wchodzi już w czworaki, kica nogami do przodu a ręce ani drgną i w końcu go przeważyło i poleciał na buzię :( ale chyba większy płacz od wystraszenia sie, niż coś mu się stało.
    U nas jest to samo
    Mała robi rocking plus zaczyna podciągać nogi, ale dłonie się nie ruszają i też juz parę razy ją przeważyło

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Angielski znam jak polski, mam jeszcze 2 języki poza tym jeden takie b1/b2, a chciałabym c1 drugi to a2 a chciałabym b2

Coś tam codziennie sama słucham- BTW polecam podcasty na Spotify coffeebreak, b.fajne są, ale myślę też czy może by nie dołożyć jakichś konwersacji czy kursu, to szukając pracy może byłoby łatwiej.. teraz to jedynie pracowałam po angielsku ale może 2 dodatkowe języki by mi pomogły skoro zostaję na lodzie

A mam cały rok czasu

A nie wolisz perply z jakimś nativem?

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Chyba podobny etap mamy, koleś dodatkowo w podporze staje na prostych nogach i joge uprawia pies z głowa w doł.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już mamy roczek z chrzcinami klepnięty w restauracji. Dobrze, że cisnęłam męża o ogarniecie tematu bo większość miejscówek zajęta z powodu komunii🙄

Truskawka a może Twój nie mąż się troszkę pogubił...jakoś ciężko mi uwierzyć że przez 9 mc ciąży facet może się zmienić tak o 360° 🤔
    Może musi się nauczyć jak być ojcem i mężem na jakiego zasługujesz albo powiela jakieś wzorce z domu?!

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

A mam cały rok czasu
    Cel a jaki język Cie interesuje? Mam do polecenia szkołę języka włoskiego.
    U nas na roczek planujemy jakiegoś grilla/garden party dla rodzinki, nic wielkiego ale chciałabym sama upiec jakiś wypasiony torcik. Jako ze mam 2 lewe ręce to pieczenia to bedzie to dla mnie wielki wyczyn 😆

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Chyba podobny etap mamy, koleś dodatkowo w podporze staje na prostych nogach i joge uprawia pies z głowa w doł.

O dokładnie to samo u nas 😅 pies z głową w dół ostatnio jest często grany.
    Myślę że etap pełzania będzie pominięty i od razu ruszy w czworaki.

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa tak,moja urodzinowa. Mam jutro dopiero ale gości miałam wczoraj.

Diabeł mnie podkusił i chciałam spacerówkę rozkręcić do prania. Rozkręciłam mechanizm zwijaka oparcia i się rozwalił na kawałki.Mam nadzieję,ze mąż to jakoś naprawi. Ze mnie kurde wiecznie coś podkusi....

Cel ja nie polecę szkoły języka bo ja ledwo co po angielsku gadam. W ogólne jestem beztalencie. Ani języków ani matmy. Nic.

Ja będę urodziny na pewno robić na dworze jeśli pogoda pozwoli. Może zrobimy roczek i chrzciny razem. Zobaczymy. W sumie nie myślałam o tym jeszcze.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też rocking, pies z głową w dole, plank, pełzanie i padanie na twarz - ale nie zraża go to 🤣 serio mam wrażenie, że wszystko mu się zaktualizowało w 2 noce.

Niech jeszcze zęby wyjdą w tym tygodniu to będziemy mieć komplet XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 15:22

Margareetka, Grzegrzula lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ