Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U nas bieda,nie ma takich aktywności.
    Dzisiaj byliśmy u fizjo to wszystko jest w porządku,pokazała nam jak ćwiczyć czworaki i siad boczny. U niej dobrze sobie radziła,ale w domu jest lekka drama. Od kilku dni wieczorami ciąga się za uszy i jest mega maruda,tylko na rękach inaczej płacz. Dzisiejsza nocka też okropna,jęki calutką noc. Zastanawiam się czy te ciąganie ucha to na zęby moze? Bo póki co u nas pustka.
    Jutro jedziemy na kwalifikacje do dziennego ośrodka rehabilitacji,ciekawe czy nas wezmą czy tam tez stwierdzą ze jest juz wszystko ok.

Czy wasze pociechy reagują na imię?
    Bo na czworaki jest jest jeszcze dużo czasu
    I ja też widzę że młoda dużo chętniej ćwiczy z fizjo, niż ze mną w domu. Ze mną więcej marudzi
    Chociaż dzisiaj fizjo ją tak wymęczyła że na końcu obie myślałyśmy że skiśniemy ze smiechu, bo młoda na nią tak krzyczała i nadawała jakby mówiła „kobito daj mi już święty spokój”
    I tak, młoda reaguje na imię. A jej najlepsza zabawa teraz to robienie akuku i wychylanie się zza drzwi czy ściany żeby kogoś zaskoczyć swoją roześmiana buzia

Powiem wam że ten okres mnie przetyral. Mąż wziął młodą a ja leżę pod kołdrą, aż pies mnie szukał i robi mi okład

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy moja reaguje na imię, bo ona reaguje na mój głos xD nie ważne, co powiem to się odwróci 😅
    U nas też czworaków wciąż nie ma, ale wydaje mi się, że to daleka droga, bo ona w ogóle nigdy jeszcze tyłka nie podniosła z maty 😅😅😅 chciałam dziś wypróbować wspólną drzemkę, położyłam się z nią na pół godzinki i otworzyłam oczy po 2h. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz któraś z nas spała 2h bez przerwy 🤯🤯🤯🤯
    Ale w nocy mieliśmy koncert wrzasków, krzyków i rozpaczy od 3:50 do 6:00. Ja się o 4:30 wyniosłam z sypialni i zostawiłam męża samego na polu walki, bo już miałam dość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój reaguje jak mamy coś co go interesuje. W innym przypadku spojrzy co chcemy i ma w tyłku 🫠tak samo jak wybiera się gdzieś gdzie wie, że nie powinien: spojrzy czy patrzymy, uśmiechnie się jak cwaniak i kontynuuje mimo że mówię do niego. Nie wiem po kim jest takim cwaniakiem.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój reaguje na imię. Jak mówię do niego i jest blisko mojej twarzy, to uśmiecha się i rzuca się do ciumkania mi policzka 😅

Fizjo stwierdziła, że jak na skończone 7 miesięcy powinien już czworakować i siadać stabilnie gdy zostanie posadzony. No, ale tutaj chyba większość maluchów nie jest jeszcze na takim etapie?

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siedzi posadzona, ale do czworakowania to jej daleko, oj daleko. No, ale siedzieć to siedzi naprawdę solidnie. Z tym, że no sama nie umie osiągnąć tej pozycji.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol jakaś dziwna ta fizjo.
    Jak byłam u swojej jeszcze w grudniu i dopiero młody zaczynał pełzać i robić amfibie to mówiła, że to są umiejętności na za miesiąc, więc nie wiem skąd ta Twoja wzięła czworakowanie.

Czy pies z głową w dół to według was jak dziecko jest w takiej pozie nie do końca udanego planka? Że łokcie i kolana oderwane od maty?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też usiądzie posadzony tak w miarę stabilnie, jeszcze trochę się chwieje czasem, ale ziomek chyba myśli że może się kręcić jak helikopter bez żadnych konsekwencji xd Nie czworakuje. Córka też zaczęła późno czworakowac, dopiero jakoś 9-10 miesiąc, nie pamiętam już dokładnie, a rozwijała się ze wszystkim prawidłowo, więc nie mam ciśnienia. Przynajmniej nie muszę jeszcze chować małych zabawek z każdego zakątka pokoju xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 19:45

Marsol, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Mój reaguje na imię. Jak mówię do niego i jest blisko mojej twarzy, to uśmiecha się i rzuca się do ciumkania mi policzka 😅

Fizjo stwierdziła, że jak na skończone 7 miesięcy powinien już czworakować i siadać stabilnie gdy zostanie posadzony. No, ale tutaj chyba większość maluchów nie jest jeszcze na takim etapie?
    A jak w ogóle nie będzie czworakował? Nie każde dziecko to robi przecież.

Jak posadzę w krzesełku do jedzenia - siedzi. Jak posadzę bez podporu - najczęściej opiera się rękoma o podłogę. Ale ja to rzadko go sadzam, nie chce na siłę go tego uczyć. Będzie miał wystarczająco dużo siły to zrobi.

Marsol lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Marsol jakaś dziwna ta fizjo.
    Jak byłam u swojej jeszcze w grudniu i dopiero młody zaczynał pełzać i robić amfibie to mówiła, że to są umiejętności na za miesiąc, więc nie wiem skąd ta Twoja wzięła czworakowanie.

Czy pies z głową w dół to według was jak dziecko jest w takiej pozie nie do końca udanego planka? Że łokcie i kolana oderwane od maty?

Ano właśnie też nie wiem skąd jej się to wzięło 🤔 Tym bardziej chyba zrobimy sobie już przerwę od fizjo i będę z nim ćwiczyć sama. W swoim tempie przecież w końcu będzie siedzieć stabilnie i czworakować, bo już coś próbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 20:07

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie siedzi posadzona. Leci jak długa . Ona po świętach dopiero nauczyła sie na brzuch obracać. A tak to leży jak kłoda.
    Na imię reaguje, robi papa,brawo,woła świadomie tata,naśladuje lalala. I jest bardzo ostrożna. Sprawia wrażenie, ze dużo analizuje nim zrobi😅 Taki myśliciel z niej. Syn to był jak szatan w jej wieku, wstawał i wszędzie właził. Łeb non stop miał rozbity.Mam wrażenie,że ogólnie jest najmądrzejsza z nas wszystkich. Chociaż moze jest druga po synu ,bo ten mnie męczy 3 dzień,żeby mu tłumaczyć budowę atomu i całą tą śpiewkę o pierwiastkach.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ale młody miał error przy zasypianiu 🙈 1,5h się miotał po łóżeczku i śmiał i właził na czworaka i skakał i chyba sam już nie wiedzial co ze sobą robić aż padł 😏

Idę się zamknąć w jakimś ciemnym, cichym pomieszczeniu 🙈

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, może zgadali się z moim? Usnął dopiero 20:40.
    I budzik w dupie, 5:30🫩

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U małej druga jedynka idzie, więc mamy armagedon. Płacze bardzo bi ja boli. Także dziś ibuprofen,Tula,ręce i zdrowaśki

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk, może zgadali się z moim? Usnął dopiero 20:40.
    I budzik w dupie, 5:30🫩

Mój się obudził o 3:30, bo się posikał, już nie wiem którędy mu to leci, ale no jak się tyle rusza to nie umiem mu dobrze zapiąć tego pampersa 🙈
    Na szczęście z ostateczną godziną pobudki jest u niego stabilnie i do 8 pospał

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów koncert wrzasków 4-5:30. Ja serio nie wiem, o co jej chodzi. Po prostu wrzeszczy przez 1,5h, po czym je i zasypia na dwie godziny 🙄

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest bezzebne póki co i nawet nie widzę oznak żeby coś miało wyjść
    Annabitt ja bym na twoim miejscu dała jej coś przeciwbólowego nad ranem - jak przejdzie tzn że coś ją boli, może zęby
    Jak nie przejdzie to będziesz wiedziała że to raczej emocjonalny płacz

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit widziałam niedawno post u Emilia położna że dzieci zabkujace dzielą się na trzy typy, ostatnie to długodystansowce i mogą płakać nawet kilka miesięcy przed rzeczywistym wyrznieciem się zęba 😅 ja mam ten typ w domu i on też płacze w nocy, gryzie mnie, denerwuje się, potem go odcina. No ale nie podaje mu codziennie ibuprofenu, bo u nas jest tak od września, już i tak zużyłam połowę opakowania ibuprofenu i połowę paracetamolu, ile można xd

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u nas chyba jest to samo, ledwo czubek zęba widać od tygodnia a co jakiś czas jest drama i jestem pewna, że to to, bo po przeciwbólowych przechodzi, do tego pediatra potwierdziła, że nie mam przywidzeń 😄

W ogóle, trochę mi chłop odmówił spania w nowym łóżeczku w pierwszy dzień i już miałam czarne scenariusze w głowie, że nie będzie tam w ogóle chciał spać, więc zaczęłam testować wczoraj AI do tworzenia planu drzemek i powiem Wam, że pomaga, chociaż to, żeby dziecka nie odkładać od razu tylko po jakiś 15 minutach to już sama wykmniłam dawno 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasnela chwile po 22,ale dopiero po 1,5h udalo sie odlozyc. Wczesniej jak tylko poczula lozko to od razu oczy jak 5zł i usmiechy 🫣 Za to pospała do 9 i miala 2 pobudki na mleko.

Kkk moze na noc pantsy? Wtedy nie grozi złe zapięcie.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy u Was też znowu jest takie beznadziejne powietrze? Dzisiaj to aż normalnie śmierdzi jak się okno otworzy 🫤

age.png
‹‹ ‹ 2546 2547 2548 2549 2550 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ