CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Tanashi wow podziwiam! Piękne wypieki i na pewno smaczne 😁
Gratulacje wszystkich ząbków 😉
My mieliśmy kolędę w środę, chodził od 14:30 u nas finalnie zawitał ok 19:30, plus taki że kąpiemy bobasa o 20 to mogliśmy przyjąć. Ale dosłownie cały dzień czekania..
Tanashi lubi tę wiadomość
-
MagdaM. wrote:To nie te czasy ze trzeba przyjmować księdza
W dużych miastach można sie juz umówić online czy ma przyjść czy nie
Tylko na wsiach dalej chodzi od domu do domu
Zależy od parafii, u moich teściów nadal chodzi od domu do domu (w Krakowie). A o online to jeszcze też nie słyszałam, raczej się wypełnia kartkę czy się przyjmuje czy nie i w jakich godzinach lub chodzi ministrant parę dni wcześniej i się pyta. -
Ja wczoraj wróciłam z kolacji z koleżanką i poszliśmy z mężem spać o 20:40 😅
Na raty, ale w końcu się wyspałam.
A dziś rano zaskoczyła mnie miesiączka, po ledwo 30 dniach, jestem w ciężkim szoku, ciekawe czy to się utrzyma, bo miałam naprawdę zaawansowany PCOS -
Elza1234 wrote:Ja wczoraj wróciłam z kolacji z koleżanką i poszliśmy z mężem spać o 20:40 😅
Na raty, ale w końcu się wyspałam.
A dziś rano zaskoczyła mnie miesiączka, po ledwo 30 dniach, jestem w ciężkim szoku, ciekawe czy to się utrzyma, bo miałam naprawdę zaawansowany PCOS
Elza u mnie po porodzie też się miesiączka bardziej uregulowała. Wcześniej musiałam pić fertistim, bo miałam miesiączki co 40-50 dni, a po porodzie właśnie 30-35 bez fertistimu
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
No ja feristimie potrafiłam mieć i tak co 40, bo bez to miałam raz na dwa miesiące i nic nie pomagało..Tanashi wrote:Elza u mnie po porodzie też się miesiączka bardziej uregulowała. Wcześniej musiałam pić fertistim, bo miałam miesiączki co 40-50 dni, a po porodzie właśnie 30-35 bez fertistimu

Btw jakaś włoska firma zrobiła sobie prawa autorskie na mioinozytol w tym dobrym stężeniu i feristim już ma inny stosunek i już nie jest tak dobry
-
No przy PCOS te dawki są duże i miesięcznie wychodzą duże koszta a właśnie feristim to był koszt 60 zł co miesiąc i dupaNineq wrote:Bez pcos aliness ma tą standardową dawkę i prenacaps ovi.
Przy pcos to trzeba zwiększyć dawkę. Cenowo wychodzi sporo wtedy.
Najpierw zniknęli he jakiś czas a potem przeczytałam o tym prawie autorskim -
Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądać regularność okresu, bo przed ciąża był idealnie co 28-29dni.
Blackapple zdarza się 🙈 ja też miałam taka wpadkę w swojej diecie i też się zastanawiałam czemu młody się gorzej czuł 😅
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Tanashi zazdroszcze talentu! Piekne i na pewno smaczne. Ślinka aż cieknie 😅
U mnie po porodzie znowu mocne PCOS wrocilo. Aktualnie trwa u mnie 45 dzień cyklu 🤷🏼♀️ Czyli znowu jedna wielka zagadka kiedy dostane 😕
Wracamy własnie z sesji zdjeciowej z dziadkami. Przepiekne zdjecia wyszly. Ciesze sie że zdecydowalam się na taką forme prezentu,polecam ❤️ A przy okazji jeszcze kilka zdjęć nam zrobiła 🥰
Anabbit, Tanashi, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość
-
My już po chrzcinach, szybka akcja, tak lubię 😅 młody oczywiście walnął dwudniową 💩 pięć minut po wejściu na salę i musiałam go całego przebrać, więc nie zaliczył zdjęcia w stroju eleganckim, pozdrawiam 🤣 a ja tylko zjadłam kawałek tortu na stojąco, bo potem zasnął w chuście i nie mogłam z nim usiąść nawet dobrze żeby się nie obudził, więc idę nadrabiać xD
Elza1234, Truuskaawka, Margareetka, KarolaKinga, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Ech,a mogło być tak pięknie...
Rozmawiałam ze swojś mamą,jak tam sesja się podobała.
A ona mi zrzuciła bombe- gdy my robiliśmy zdjęcia dziadkom i babcie zostały za drzwiami,teściowa walnęła takim tekstem prosto w twarz mojej mamie:
Ty juz masz wnuka,a Kornelcia jest moją pierwszą,więc ja kocham ją bardziej niż Ty.
Co to kurwa ma być? Na chrzcie też takie teksty waliła.
Powiedziałam o tym dla nie męża,żeby zwrocił jej uwage bo takie teksty są nie w porządku.
Co usłyszałam w zamian? On nie widzi w tym nic złego,a jedyne co moze powiedzieć swojej mamie to zeby nie gadała w ogole z moją matką skoro ta nie potrafi siedzieć cicho i wszystko mi przepowiada...
Jestem po prostu załamana już tym wszystkim. Ta sytuacja upewniła mnie tylko w jednym- żadnego ślubu. -
Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.
Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣
Annabit czekamy na filmik!
Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....
Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 19:24
-
Truskawka, nawet nie wiem jak to skomentować. Ten twój chłop zachowuje sie jak typowy burak z naszych okolic. Sory, że tak dobitnie, ale naprawdę ja wiem jaki tam jest mental i on sobą go reprezentuje totalnie. Bardzo ci współczuję, nie będę doradzać bo kim ja jestem żeby Ci życie układać, ale popieram dziewczyny - świetna z ciebie babka i przykro, że trafiłaś na takiego typa 🙄
-
Truskawka wyolbrzymiasz
Teściowe takie sa jednym uchem wpuścić drugim wypuścić
A nie przeżywać wszystko i analizować każde słowo
Zresztą jestes pewna ze ona dokladnie tak powiedziała? Moze twoja mama tez przeinacza i dodaje swoje do tego, starsze osoby lubią tak robic -
Karola3xJ:D wrote:Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.
Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣
Annabit czekamy na filmik!
Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....
Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?
W deserkach jest czasem dodawana, obstawiam, że po to żeby owoce nie ciemniały. W obiadkach nie widziałam