Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Tanashi wow podziwiam! Piękne wypieki i na pewno smaczne 😁
    Gratulacje wszystkich ząbków 😉
    My mieliśmy kolędę w środę, chodził od 14:30 u nas finalnie zawitał ok 19:30, plus taki że kąpiemy bobasa o 20 to mogliśmy przyjąć. Ale dosłownie cały dzień czekania..

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • MagdaM. Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie te czasy ze trzeba przyjmować księdza
    W dużych miastach można sie juz umówić online czy ma przyjść czy nie
    Tylko na wsiach dalej chodzi od domu do domu

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaM. wrote:
    To nie te czasy ze trzeba przyjmować księdza
    W dużych miastach można sie juz umówić online czy ma przyjść czy nie
    Tylko na wsiach dalej chodzi od domu do domu

Zależy od parafii, u moich teściów nadal chodzi od domu do domu (w Krakowie). A o online to jeszcze też nie słyszałam, raczej się wypełnia kartkę czy się przyjmuje czy nie i w jakich godzinach lub chodzi ministrant parę dni wcześniej i się pyta.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wróciłam z kolacji z koleżanką i poszliśmy z mężem spać o 20:40 😅
    Na raty, ale w końcu się wyspałam.
    A dziś rano zaskoczyła mnie miesiączka, po ledwo 30 dniach, jestem w ciężkim szoku, ciekawe czy to się utrzyma, bo miałam naprawdę zaawansowany PCOS

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja wczoraj wróciłam z kolacji z koleżanką i poszliśmy z mężem spać o 20:40 😅
    Na raty, ale w końcu się wyspałam.
    A dziś rano zaskoczyła mnie miesiączka, po ledwo 30 dniach, jestem w ciężkim szoku, ciekawe czy to się utrzyma, bo miałam naprawdę zaawansowany PCOS

Elza u mnie po porodzie też się miesiączka bardziej uregulowała. Wcześniej musiałam pić fertistim, bo miałam miesiączki co 40-50 dni, a po porodzie właśnie 30-35 bez fertistimu :)

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że mi się w takim razie zrobi miesiączka co 30 dni zamiast co 25-26 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza u mnie po porodzie też się miesiączka bardziej uregulowała. Wcześniej musiałam pić fertistim, bo miałam miesiączki co 40-50 dni, a po porodzie właśnie 30-35 bez fertistimu :)
    No ja feristimie potrafiłam mieć i tak co 40, bo bez to miałam raz na dwa miesiące i nic nie pomagało..
    Btw jakaś włoska firma zrobiła sobie prawa autorskie na mioinozytol w tym dobrym stężeniu i feristim już ma inny stosunek i już nie jest tak dobry :/

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez pcos aliness ma tą standardową dawkę i prenacaps ovi.
    Przy pcos to trzeba zwiększyć dawkę. Cenowo wychodzi sporo wtedy.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Bez pcos aliness ma tą standardową dawkę i prenacaps ovi.
    Przy pcos to trzeba zwiększyć dawkę. Cenowo wychodzi sporo wtedy.
    No przy PCOS te dawki są duże i miesięcznie wychodzą duże koszta a właśnie feristim to był koszt 60 zł co miesiąc i dupa :/
    Najpierw zniknęli he jakiś czas a potem przeczytałam o tym prawie autorskim

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka roku ze mnie, dałam dziecku słoiczek w którym była cytryna (nie doczytałam) a potem się zastanawiam co to za wysypka na czole i czemu kupa zielona 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądać regularność okresu, bo przed ciąża był idealnie co 28-29dni.

Blackapple zdarza się 🙈 ja też miałam taka wpadkę w swojej diecie i też się zastanawiałam czemu młody się gorzej czuł 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi zazdroszcze talentu! Piekne i na pewno smaczne. Ślinka aż cieknie 😅

U mnie po porodzie znowu mocne PCOS wrocilo. Aktualnie trwa u mnie 45 dzień cyklu 🤷🏼‍♀️ Czyli znowu jedna wielka zagadka kiedy dostane 😕

Wracamy własnie z sesji zdjeciowej z dziadkami. Przepiekne zdjecia wyszly. Ciesze sie że zdecydowalam się na taką forme prezentu,polecam ❤️ A przy okazji jeszcze kilka zdjęć nam zrobiła 🥰

Anabbit, Tanashi, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś były nagrywki na basenie. Każdy bobas „nurkowal” i ma nagranie w zwolnionym tempie. Wrzuca na na grupę w tygodniu, ciekawa jestem jak to wygląda pod wodą 😅

KarolaKinga, Elza1234, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach, szybka akcja, tak lubię 😅 młody oczywiście walnął dwudniową 💩 pięć minut po wejściu na salę i musiałam go całego przebrać, więc nie zaliczył zdjęcia w stroju eleganckim, pozdrawiam 🤣 a ja tylko zjadłam kawałek tortu na stojąco, bo potem zasnął w chuście i nie mogłam z nim usiąść nawet dobrze żeby się nie obudził, więc idę nadrabiać xD

Elza1234, Truuskaawka, Margareetka, KarolaKinga, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,a mogło być tak pięknie...
    Rozmawiałam ze swojś mamą,jak tam sesja się podobała.
    A ona mi zrzuciła bombe- gdy my robiliśmy zdjęcia dziadkom i babcie zostały za drzwiami,teściowa walnęła takim tekstem prosto w twarz mojej mamie:
    Ty juz masz wnuka,a Kornelcia jest moją pierwszą,więc ja kocham ją bardziej niż Ty.
    Co to kurwa ma być? Na chrzcie też takie teksty waliła.
    Powiedziałam o tym dla nie męża,żeby zwrocił jej uwage bo takie teksty są nie w porządku.
    Co usłyszałam w zamian? On nie widzi w tym nic złego,a jedyne co moze powiedzieć swojej mamie to zeby nie gadała w ogole z moją matką skoro ta nie potrafi siedzieć cicho i wszystko mi przepowiada...

Jestem po prostu załamana już tym wszystkim. Ta sytuacja upewniła mnie tylko w jednym- żadnego ślubu.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka aż ciary przechodzą jak czytam o tej Twojej teściowej i nie mężu... Bardzo to wszystko przykre 😢 tak jak już to Gusia napisała, jesteś świetna dziewczyna, a co chwilę takie sytuacje 😢

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.

Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣

Annabit czekamy na filmik!

Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....

Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 19:24

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, nawet nie wiem jak to skomentować. Ten twój chłop zachowuje sie jak typowy burak z naszych okolic. Sory, że tak dobitnie, ale naprawdę ja wiem jaki tam jest mental i on sobą go reprezentuje totalnie. Bardzo ci współczuję, nie będę doradzać bo kim ja jestem żeby Ci życie układać, ale popieram dziewczyny - świetna z ciebie babka i przykro, że trafiłaś na takiego typa 🙄

age.png
  • MagdaM. Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wyolbrzymiasz
    Teściowe takie sa jednym uchem wpuścić drugim wypuścić
    A nie przeżywać wszystko i analizować każde słowo
    Zresztą jestes pewna ze ona dokladnie tak powiedziała? Moze twoja mama tez przeinacza i dodaje swoje do tego, starsze osoby lubią tak robic

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.

Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣

Annabit czekamy na filmik!

Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....

Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?

W deserkach jest czasem dodawana, obstawiam, że po to żeby owoce nie ciemniały. W obiadkach nie widziałam

age.png
‹‹ 2546 2547 2548 2549 2550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ