Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja też nie będę ci mówić co masz robić, bo to twoje życie
    Ale przykro mi się to czyta, bo nie zasługujesz na takie traktowanie.
    A twoja teściowa brzmi jak szurnięta.

Ta cytryna rzeczywiście jest w tych daniach, które by ciemniały bez niej. Jak są jakieś banany, morele czy brzoskwinie. Taki naturalny przeciwutleniacz.

A ja wg ciut nieświadomie rozszerzyłam dziecku dietę o jogurt naturalny, bo te farby do zabawy na zajęciach były z jogurtu i np buraka 😅 ale nic jej nie było

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja ją jeszcze jakoś upycham do dostawki. W sumie to dopiero wyszła z kokona(jakkolwiek to brzmi). Mąż coś ostanio przebąkiwał o tym,ze skręci łóżeczko ale ja mówię stanowcze nie. To samo z gondolą. Jeszcze jeździ, w sumie nie marudzi ale już by posiedziala. To moje pierwsze dziecko,które jest tak długo "malutkie" więc mi sie nie śpieszy....🥲

No u mnie ostatecznym argumentem było to, że zaczął już mocno tyłek podnosić i się wystraszyłam, że jakoś w nocy stamtąd fiknie, tak to może jeszcze z miesiąc by się upchnął na długość xD

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ale smakowitości śliczne! Ja właśnie będę robić 1 tort żeby tez zacząć własne robic małemu i aż się boję bo ja do mięsa to mam rękę a do wypieków wcale. Cakesices w środku masz z samego biszkopta czy zmieszany z czymś?

Ja się zastanawiam jak zapanujemy nad roczniakiem na chrzcie. Ta kupa tez mnie bawi. Mam wrażenie że na wejściu do kościoła albo się zsika albo walnie kupsko 😉

Truskawka wyslalam Ci zaproszenie.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,w glowie pojawiły się myśli o rozstaniu ale nie jest to łatwe...

Katikat zaakceptowałam

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka współczuję, w głowie mi się nie mieści zachowanie nie męża…

Karola Twoje urodziny? 🎁

Cel wysłałam zaproszenie, bo nie mogę wysłać inaczej wiadomości :)

Zastanawiam się czy nie zrobić chrzcin i roczku w ogrodzie - namiot, catering, ciasta swoje, jakąś atrakcje dla dzieci. Robiłyście kiedyś coś takiego? Jedyna obawa o pogodę w maju

Cel95 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Truskawka współczuję, w głowie mi się nie mieści zachowanie nie męża…

Karola Twoje urodziny? 🎁

Cel wysłałam zaproszenie, bo nie mogę wysłać inaczej wiadomości :)

Zastanawiam się czy nie zrobić chrzcin i roczku w ogrodzie - namiot, catering, ciasta swoje, jakąś atrakcje dla dzieci. Robiłyście kiedyś coś takiego? Jedyna obawa o pogodę w maju
    Tez sie zastanawiam nad namiotem na czerwiec ale nikt z moich nic takiego nie robił więc szukanie i organizacja od zera.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat w środku było ciasto Red Velvet cake i żelka truskawkowa :)

Laura moi rodzice robili w zeszłym roku komunię brata w domu, ale w sumie było słońce, a ze były dwie animatorki, to wszystkie dzieciaki były na dworze. I na dodatek robiły taką dobrą zabawę że w pewnym momencie wszyscy dorośli też się tam bawili, nawet moje babcie 80+ 🤣

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie też rozważam roczek na dworze, bo mamy już zadaszony taras (choć tarasu jeszcze nie ma 😅 ale planujemy tam tymczasowo wyłożyć palety które nam zostały). Zależy jaka pogoda będzie.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaakceptowane

Blackapple wybacz za brak odpowiedzi na wiadomość o położnej z lipca😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez planuje roczek na dworze,w domu moich rodzicow. Jest tam kawalek podworka,fajna altanka. Miała być jedna większa impreza ale w obecnej sytuacji- zostanie zaproszona tylko moja rodzina.
    Nie mąż niech sam organizuje dla swojej- a jest to czlowiek ktory czepia sie jak chce kupic kawalek ciasta gdy przychodza goscie bo twierdzi ze nie ma takiej potrzeby. Wiec juz sobie wyobrazam,jak bedzie wygladac organizacja urodzin...

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to w ogóle imprezkę na urodziny powinno mieć, bo dwie okazje 😆pewnie grill u mojej mamy będzie.

Cel95, Werzol lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my się zastanawiamy czy nie „uciec” od organizacji pierwszych urodzin za granicę 😅 Nasze rodziny są, lekko rzecz ujmując, dziwne i nie widzę imprezy z nimi bez kłótni, fochów, krzywych akcji. Roczek pod palmami wydaje się znacznie bardziej kuszącą opcją.

Elza1234, Kkk77, Grzegrzula lubią tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie zorganizujemy jakieś garden party. Ale teściowa coś już zagadywała, że roczek to się w knajpie robi xD

Jezu tyle się tu naczytałam o Waszych wyjazdach różnych, że siedzę od dwóch dni i szukam czegoś na marzec/kwiecień 🙈

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.

Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣

Annabit czekamy na filmik!

Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....

Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?

Potwierdzam, że lepiej na sali niż w kosciele. Moje kochane córcze postanowiło sie skupciac na minutę przed polaniem główki wodą. Wyszło z niej całe zło wtedy, tego jestem pewna. Nie polecam

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już mamy klepnięte wszystko na roczko chrzciny. Teraz kciuki dla nas w sumie wszystkich żeby czerwiec był słoneczny. Nasza sala ma śliczny ogród więc liczę że i zdjęcia się tam uda zrobić i dzieciaki się pobawią na placu zabaw
    Zaczęłam ogarniać zaproszenia bo sobie wymyśliliśmy temat przewodni 😅 i w Wielkanoc chcemy zaprosić rodzinę

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na urodziny pewnie jakieś garden party, całe szczęście, że to czerwiec 😅 ogarnę balony, ozdoby, fajny tort i jeszcze tylko meble na taras, żeby każdy nie musiał z własnym krzesłem przychodzić 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam wzrusz 🥹
    Przeciez dopiero wczoraj byla ekscytacja jak kolejno trafiałyśmy na porodówki a tu już plany roczkowe 😭
    Czas za szybko leci 😭

Margareetka, Elza1234, Anabbit, KarolaKinga, Maj.a, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza jaki temat przewodni macie?
    Ja też oglądałam ostatno inspiracje na necie 😅😅

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Elza jaki temat przewodni macie?
    Ja też oglądałam ostatno inspiracje na necie 😅😅
    Króliki 😅 mówimy na nią często Gabrysia Królisia i dostała parę uroczych misiów krolisiow i tak zostało
    Pewnie nic oryginalnego 😅 ale nam się podoba
    Będą króliki na łące i stokrotki

Marsol, Tanashi, Truuskaawka, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na coś szalonego tym razem, myślę o muminkach albo LOTR 🤣 na roczek to bobas za mało kumaty żeby wiedzieć o co chodzi, nie będzie miał pretensji jak go za hobbita przebiorę 🤣

A mój mąż planuje zbudować dzieciakom w ogrodzie domek Muminków, więc też pasuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 11:27

Truuskaawka, Elza1234, Anabbit, Ukulele, Margareetka, kasssia, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 2544 2545 2546 2547 2548 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ