CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do alkoholu na imprezach to my mieliśmy typowe wschodnie wesel z alkoholem. Sami też piliśmy, bo nie widzę w tym nic złego jeśli dorośli potrafią pić i się dobrze bawić.
Aczkolwiek od kiedy mamy dziecko to oboje nie pijemy i nie wyobrażam sobie żeby któreś z nas się upiło 🙄
Swoją drogą wczoraj się dowiedziałam, że jedna część rodziny się dogadywała, kto u nich prowadzi na chrzciny, a kto będzie pił. Tylko, że my nie stawiamy alkoholu xDD A moja mama nie wyprowadzała ich z błędu, bo cytując „nie będzie się za mnie tłumaczyć” XDDDD -
Kkk77 wrote:Pytanie do tych z Was, których bobasy śpią w łóżeczkach - też ostatnio zaczęły takie wędrówki?
młody zrobił już dziś chyba 5 okrążenie wokół własnej osi, 3 razy był na brzuchu, 2 razy twarzą w materacu (aż mnie zestresował czy się nie dusi 🙈) i dopiero 20min temu wpadł w głębszą fazę snu, bo się chyba zmęczył 🫠🫠🫠🫠
Mój to tak pół na pół śpi tzn po karmieniu środkowym w nocy już go nie odkładam, więc może trochę mniej czasu na takie akcje, ale zdarza się leżenie twarzą w materac czasami a na brzuch i kręcenie się wokól osi to nawet bardzo często. -
Kkk77 wrote:Pytanie do tych z Was, których bobasy śpią w łóżeczkach - też ostatnio zaczęły takie wędrówki?
młody zrobił już dziś chyba 5 okrążenie wokół własnej osi, 3 razy był na brzuchu, 2 razy twarzą w materacu (aż mnie zestresował czy się nie dusi 🙈) i dopiero 20min temu wpadł w głębszą fazę snu, bo się chyba zmęczył 🫠🫠🫠🫠
Oj tak i coraz ciekawsze te wędrówki, kolejny raz opuściliśmy materac 😅 -
KKK u mnie od paru dni młoda zaczęła wstawać w nocy i chodzi nam po głowach. Też często przebudza się kładzie na brzuch ale twarzą w materac więc jej pilnuje. Nie wiem czy to kolejny regres czy jak haha -
U nas są wędrówek nie ma, ale nie śpi w łóżeczku 🫣 w sumie to nawet go nie ma xD
Anabbit to dała popalić tatusiowi 🙈 ale fajnie, że Ty wyszłaś sobie trochę, należy się
Ja po nocy nie wiem jak się nazywam, odpuścił ostatnią drzemkę i okno aktywności miał 5h, więc cała noc to była jedna wielka pobudka 🫠
Poproszę wiadro kawy. -
Margareetka wrote:U nas są wędrówek nie ma, ale nie śpi w łóżeczku 🫣 w sumie to nawet go nie ma xD
Anabbit to dała popalić tatusiowi 🙈 ale fajnie, że Ty wyszłaś sobie trochę, należy się
Ja po nocy nie wiem jak się nazywam, odpuścił ostatnią drzemkę i okno aktywności miał 5h, więc cała noc to była jedna wielka pobudka 🫠
Poproszę wiadro kawy.
Znam ból 🥲 U nas ostatni tydzień bez ostatniej drzemki i OA po 5 godzin. Noce też są więc ciekawe. Dobrze, że dziś przyjeżdża moja mama to może zdołam złapać jakąś drzemkę w dzień. -
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny polećcie proszę jakieś przenośne podgrzewacze 😉 mamy jeden ale na pewno musimy dokupić drugi na wyjazd
Neno Nevio jest bardzo fajny. Sprawdza mi się dużo lepiej niż My Baby Bottle, który szybko zakończył żywot z powodu szklanej butelki i zbyt mocnego dokręcenia zakrętki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:20
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też leżałam na trup a to i tak nie przeszkodziło młodej gadać ja katarynka między 2:20 a 5.Nineq wrote:Po skosie często śpi z nogami na szczebelkach.
Czy tylko ja w nocy jak młody się rozbudzi i kręci, leżę jak trup, żeby nie wykonywać ruchów, a on dalej usnął?😆jak słyszy ruch albo szelest kołdry to uruchamia gadanie.
U nas to juz trwa od świąt i zaczyna mi brakować prądu powoli
A dzis rano zauważyłam że zaczyna kombinować z podciąganiem nóg w czworakach -
U nas tak samo, ma taki dobry słuch wydaje mi się, najgorzej jak go uśpię, chce wstać w miarę cicho i to łóżko zawsze tak skrzypi 🫣Nineq wrote:Po skosie często śpi z nogami na szczebelkach.
Czy tylko ja w nocy jak młody się rozbudzi i kręci, leżę jak trup, żeby nie wykonywać ruchów, a on dalej usnął?😆jak słyszy ruch albo szelest kołdry to uruchamia gadanie.
U nas też te noce wcale się nie poprawiaja. Pobudek sporo.. może jednak przeproszę się z łóżeczkiem i będę starała się znowu go przenosić, może ten blok snu będzie dłuższy.👦2017 synek
👶26.06.2025 synek -
U nas znowu był płacz przez sen. Dodatkowo mamy chyba regres snu, bo z zasypiania o 19:00 przeszliśmy na usypianie o 23:00… Mała dalej wstaje o 4 i budzi się minimum pięć razy. Dodatkowo ten płacz przez sen bez możliwości obudzenia jej. Drzemki oczywiście tylko w wózku, który się rusza. Powoli zaczyna mi brakować siły, a wczoraj po prostu zasłabłam ze zmęczenia. Martwię się tym płaczem, że coś jej jest i zaczynam się martwić o własne zdrowie, bo nawet kładąc się równo z nią mam szanse przespać maksymalnie trzy godziny szarpanym snem.
-
U nas od początku grudnia mniej więcej. Dopiero teraz druga noc jakaś spokojniejsza.Elza1234 wrote:Ja dzisiaj też leżałam na trup a to i tak nie przeszkodziło młodej gadać ja katarynka między 2:20 a 5.
U nas to juz trwa od świąt i zaczyna mi brakować prądu powoli
A dzis rano zauważyłam że zaczyna kombinować z podciąganiem nóg w czworakach
Tez nam łóżko skrzypi 🙄a ten szpieg wszystko wychwyci.Paty wrote:U nas tak samo, ma taki dobry słuch wydaje mi się, najgorzej jak go uśpię, chce wstać w miarę cicho i to łóżko zawsze tak skrzypi 🫣
U nas też te noce wcale się nie poprawiaja. Pobudek sporo.. może jednak przeproszę się z łóżeczkiem i będę starała się znowu go przenosić, może ten blok snu będzie dłuższy.
Od kilku dni testujemy karmienie na śpiocha, pielucha zmieniania jeśli bardzo zasikana. Jak już to szybko i znowu do łóżka. Nie rozmawiamy. Szybciej zasypia. Bo gadał czasami godzinę, półtorej. Zresztą on nocą je już tylko po 90 ml. -
U nas pierwszy ząbek😃
Elza1234, Truuskaawka, Anabbit, Blackapple, Blondi29, Paty, Karuzela, Margareetka, Grzegrzula, Milczotka, KarolaKinga, Gusia_, Ukulele, Kkk77, Lauraa, kasssia, xSmerfetkax, Werzol lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Łączę się w bólu. U nas tez gorne jedynki idą. I widzę ze gorne dwójki tez się niedlugo pojawią 🤯Margareetka wrote:U nas idą górne jedynki i dolne dwójki, już są prawie prawie ale nie mogą się przebić 🤦
Mlody przed spaniem jęczy z bólu i zasnąć nie może. -
Mieliśmy księdza po kolędzie dziś
Jak zobaczył małą to od razu zaczął mówić nt aborcji i in vitro
Niby o in vitro mówił, że kościół jest za ale zaczął coś pitolić o zabijaniu zarodków wiec się zagotowałam i mu powiedziałam że źle trafił 🙈
kasssia lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Moja to chyba będzie miała pierwsze zęby na roczek 😅 jej dziasla wyglądają tak samo od kiedy się urodziła xd
U mojego nie było żadnych oznak oprócz okrutnego ślinienia się. Dziąsła zupełnie niezmienione. A ząbek się pojawił 😄
Anabbit lubi tę wiadomość