Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza u mnie po porodzie też się miesiączka bardziej uregulowała. Wcześniej musiałam pić fertistim, bo miałam miesiączki co 40-50 dni, a po porodzie właśnie 30-35 bez fertistimu :)
    No ja feristimie potrafiłam mieć i tak co 40, bo bez to miałam raz na dwa miesiące i nic nie pomagało..
    Btw jakaś włoska firma zrobiła sobie prawa autorskie na mioinozytol w tym dobrym stężeniu i feristim już ma inny stosunek i już nie jest tak dobry :/

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez pcos aliness ma tą standardową dawkę i prenacaps ovi.
    Przy pcos to trzeba zwiększyć dawkę. Cenowo wychodzi sporo wtedy.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Bez pcos aliness ma tą standardową dawkę i prenacaps ovi.
    Przy pcos to trzeba zwiększyć dawkę. Cenowo wychodzi sporo wtedy.
    No przy PCOS te dawki są duże i miesięcznie wychodzą duże koszta a właśnie feristim to był koszt 60 zł co miesiąc i dupa :/
    Najpierw zniknęli he jakiś czas a potem przeczytałam o tym prawie autorskim

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka roku ze mnie, dałam dziecku słoiczek w którym była cytryna (nie doczytałam) a potem się zastanawiam co to za wysypka na czole i czemu kupa zielona 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak u mnie będzie wyglądać regularność okresu, bo przed ciąża był idealnie co 28-29dni.

Blackapple zdarza się 🙈 ja też miałam taka wpadkę w swojej diecie i też się zastanawiałam czemu młody się gorzej czuł 😅

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi zazdroszcze talentu! Piekne i na pewno smaczne. Ślinka aż cieknie 😅

U mnie po porodzie znowu mocne PCOS wrocilo. Aktualnie trwa u mnie 45 dzień cyklu 🤷🏼‍♀️ Czyli znowu jedna wielka zagadka kiedy dostane 😕

Wracamy własnie z sesji zdjeciowej z dziadkami. Przepiekne zdjecia wyszly. Ciesze sie że zdecydowalam się na taką forme prezentu,polecam ❤️ A przy okazji jeszcze kilka zdjęć nam zrobiła 🥰

Anabbit, Tanashi, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś były nagrywki na basenie. Każdy bobas „nurkowal” i ma nagranie w zwolnionym tempie. Wrzuca na na grupę w tygodniu, ciekawa jestem jak to wygląda pod wodą 😅

KarolaKinga, Elza1234, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po chrzcinach, szybka akcja, tak lubię 😅 młody oczywiście walnął dwudniową 💩 pięć minut po wejściu na salę i musiałam go całego przebrać, więc nie zaliczył zdjęcia w stroju eleganckim, pozdrawiam 🤣 a ja tylko zjadłam kawałek tortu na stojąco, bo potem zasnął w chuście i nie mogłam z nim usiąść nawet dobrze żeby się nie obudził, więc idę nadrabiać xD

Elza1234, Truuskaawka, Margareetka, KarolaKinga, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,a mogło być tak pięknie...
    Rozmawiałam ze swojś mamą,jak tam sesja się podobała.
    A ona mi zrzuciła bombe- gdy my robiliśmy zdjęcia dziadkom i babcie zostały za drzwiami,teściowa walnęła takim tekstem prosto w twarz mojej mamie:
    Ty juz masz wnuka,a Kornelcia jest moją pierwszą,więc ja kocham ją bardziej niż Ty.
    Co to kurwa ma być? Na chrzcie też takie teksty waliła.
    Powiedziałam o tym dla nie męża,żeby zwrocił jej uwage bo takie teksty są nie w porządku.
    Co usłyszałam w zamian? On nie widzi w tym nic złego,a jedyne co moze powiedzieć swojej mamie to zeby nie gadała w ogole z moją matką skoro ta nie potrafi siedzieć cicho i wszystko mi przepowiada...

Jestem po prostu załamana już tym wszystkim. Ta sytuacja upewniła mnie tylko w jednym- żadnego ślubu.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka aż ciary przechodzą jak czytam o tej Twojej teściowej i nie mężu... Bardzo to wszystko przykre 😢 tak jak już to Gusia napisała, jesteś świetna dziewczyna, a co chwilę takie sytuacje 😢

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.

Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣

Annabit czekamy na filmik!

Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....

Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 19:24

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, nawet nie wiem jak to skomentować. Ten twój chłop zachowuje sie jak typowy burak z naszych okolic. Sory, że tak dobitnie, ale naprawdę ja wiem jaki tam jest mental i on sobą go reprezentuje totalnie. Bardzo ci współczuję, nie będę doradzać bo kim ja jestem żeby Ci życie układać, ale popieram dziewczyny - świetna z ciebie babka i przykro, że trafiłaś na takiego typa 🙄

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • MagdaM. Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wyolbrzymiasz
    Teściowe takie sa jednym uchem wpuścić drugim wypuścić
    A nie przeżywać wszystko i analizować każde słowo
    Zresztą jestes pewna ze ona dokladnie tak powiedziała? Moze twoja mama tez przeinacza i dodaje swoje do tego, starsze osoby lubią tak robic

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Truskawka powiem szczerze,ze byłabyś głupia wchodząc w tą rodzinę. Już kij z tym,ze ta teściowa tak pieprzy,to sie zdarza ale ten Twój chłop...Umęczysz sie z nim.

Ja miałam gości urodzinowych,posiedzieliśmy dłużej niż planowałam ale było fajnie. Tylko coś ostanio mam wrażenie,ze wszyscy mi sie po domu rozchodzą🤣

Annabit czekamy na filmik!

Tamasi z dwojga złego lepiej w restauracji niż w kościele....

Blackapple cytryna? A w jakich to obiadkach jest? Czy to w deserku?

W deserkach jest czasem dodawana, obstawiam, że po to żeby owoce nie ciemniały. W obiadkach nie widziałam

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka az sie we mnie zagotowało jak to przeczytałam. Tekst teściowej nie do przyjęcia nawet w formie durnego żartu, ale jeszcze gorszy ten chlop. Tesciowie moga byc jacy chcą ale najważniejsze to zeby ze swoim partnerem stac po tej samej stronie, a jak on nie widzi żadnego problemu w zachowaniu mamusi to ja nie mam pytan.
    Na prawde przykro mi bardzo ze sie spotykasz z takim zachowaniem 💔

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka współczuję Ci. Też sądzę, że teściowie mogą być różni, ale partner powinien Cię wspierać.

Karola cytryna była w deserku HiPP twarożek, morela i coś tam jeszcze, no i była daleko w składzie, ale przynajmniej Wiem, że nadal sama nie mogę a tym bardziej on. Spróbuję może za 2 miesiące z jakąś cytryną bio.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle pożegnaliśmy dzisiaj w końcu dostawkę i skręciliśmy normalne łóżeczko, aż mi się tak sentymentalnie zrobiło, że chłop był taki malusi w tej dostawce a teraz już prawie całą zajmował.

Mam nadzieję, że jakoś pójdzie z odkładaniem do spania, bo to jednak niżej i bez odsuwanej ścianki bocznej 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    W ogóle pożegnaliśmy dzisiaj w końcu dostawkę i skręciliśmy normalne łóżeczko, aż mi się tak sentymentalnie zrobiło, że chłop był taki malusi w tej dostawce a teraz już prawie całą zajmował.

Mam nadzieję, że jakoś pójdzie z odkładaniem do spania, bo to jednak niżej i bez odsuwanej ścianki bocznej 😅
    Ja ją jeszcze jakoś upycham do dostawki. W sumie to dopiero wyszła z kokona(jakkolwiek to brzmi). Mąż coś ostanio przebąkiwał o tym,ze skręci łóżeczko ale ja mówię stanowcze nie. To samo z gondolą. Jeszcze jeździ, w sumie nie marudzi ale już by posiedziala. To moje pierwsze dziecko,które jest tak długo "malutkie" więc mi sie nie śpieszy....🥲

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Odkładanie daje w kość plecom 😆mamy na najniższym poziomie, bo się chłop kręci jak wsza po tym łóżeczku.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Odkładanie daje w kość plecom 😆mamy na najniższym poziomie, bo się chłop kręci jak wsza po tym łóżeczku.

Nooooo, ja mam jeszcze łóżeczko na parterze w salonie i zawsze w nim zmieniałam mu pampersy i ubierałam kombinezon itd jak wychodziliśmy 🙈 teraz już wolę na macie na podłodze 🤣

A btw żegnamy pampersy w rozmiarze 4 😅 za często je już przesikiwał 🫠

age.png
‹‹ ‹ 2543 2544 2545 2546 2547 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ