X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No u nas też rocking, pies z głową w dole, plank, pełzanie i padanie na twarz - ale nie zraża go to 🤣 serio mam wrażenie, że wszystko mu się zaktualizowało w 2 noce.

Niech jeszcze zęby wyjdą w tym tygodniu to będziemy mieć komplet XD

Spodziewaj sie zębów :D, u nas zaczęło się od zębów a potem wszedł ten cały pakiet co opisujesz.
    I zaczęło sie coś co z córką wjechało dużo później, czyli na wieczór odwiedza nas trzeci z braci Golec czyli pierd****. Świruje, rzuca się po łóżku, piszczy, nagle dostaje powera na wieczór i koniecznie musi tą energie uwolnić.

Kkk77, Werzol, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Spodziewaj sie zębów :D, u nas zaczęło się od zębów a potem wszedł ten cały pakiet co opisujesz.
    I zaczęło sie coś co z córką wjechało dużo później, czyli na wieczór odwiedza nas trzeci z braci Golec czyli pierd****. Świruje, rzuca się po łóżku, piszczy, nagle dostaje powera na wieczór i koniecznie musi tą energie uwolnić.
    U mojego tak jest. Zamiast się wyciszyć, to rzuca się, piszczy, śmieje itd. Jak wariat się zachowuje.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa, przed spaniem przy kapieli i przebieraniu się też mamy cyrki 🙈

A pierwsze 2-3h spania to wędrówka po calutkim łóżeczku i we wszystkich możliwych płaszczyznach, wczoraj leciałam po schodach do niego chyba z 15 razy, bo tu zgubił smoczek, tu sie piznął w głowę, tu się jakoś zablokował nogą i nie umiał się okręcić z brzucha na plecy… dzisiaj chyba zachowawczo zostanę na piętrze 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bieda,nie ma takich aktywności.
    Dzisiaj byliśmy u fizjo to wszystko jest w porządku,pokazała nam jak ćwiczyć czworaki i siad boczny. U niej dobrze sobie radziła,ale w domu jest lekka drama. Od kilku dni wieczorami ciąga się za uszy i jest mega maruda,tylko na rękach inaczej płacz. Dzisiejsza nocka też okropna,jęki calutką noc. Zastanawiam się czy te ciąganie ucha to na zęby moze? Bo póki co u nas pustka.
    Jutro jedziemy na kwalifikacje do dziennego ośrodka rehabilitacji,ciekawe czy nas wezmą czy tam tez stwierdzą ze jest juz wszystko ok.

Czy wasze pociechy reagują na imię?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziecię nie jest zbyt mobilne ale ogarnęło robienie papa więc mam radochę, że się coś nowego nauczyła ♥️

Roczek w sumie też będziemy spędzać na urlopie akurat, tak wyszło, ale przyjęcie jej zrobimy i myślimy właśnie też o grillu dla chrzestnych i dziadków od strony męża w ogrodzie. Mamy zadaszony taras więc nawet jak pogoda będzie słaba to wypali. Pewnie też z cateringu coś wezmę jakie mini tortille, słodkości. O motywie jeszcze nie myślałam ale i króliki o truskawki brzmią mega super 👌

Elza1234, Grzegrzula, Marsol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka jak czytałam co piszesz o swojej pracy to chyba każda z nas po puszczeniu pociechy do żłobka, chciałaby trafić na taką ciocię ❤️ szkoda że to otoczenie i szefostwo tak wygląda, u mojej mamy w pracy też często tak było. A prywatnie ciężko znaleźć kogoś kto nie szuka studentki albo emerytki i zarejestruje na umowę. Ale to co pisałaś o łączonej opiece brzmi dobrze, moja mama rozważała taką opcję u nas, żeby poszukać kogoś na naszym osiedlu.

My na małą cały czas mówiliśmy lala i zaczęłam zwracać uwagę mężowi, żeby przejść na jej imię bo nie będzie na nie reagować. I już jest ok 😊

U nas w ogóle albo się czymś struliśmy, albo jelitówka. Strasznie mnie wymęczyło z rana. U małej cztery kupy, więc też niezbyt kolorowo

Tanashi, te słodkości piękne wyszły 😍

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U nas bieda,nie ma takich aktywności.
    Dzisiaj byliśmy u fizjo to wszystko jest w porządku,pokazała nam jak ćwiczyć czworaki i siad boczny. U niej dobrze sobie radziła,ale w domu jest lekka drama. Od kilku dni wieczorami ciąga się za uszy i jest mega maruda,tylko na rękach inaczej płacz. Dzisiejsza nocka też okropna,jęki calutką noc. Zastanawiam się czy te ciąganie ucha to na zęby moze? Bo póki co u nas pustka.
    Jutro jedziemy na kwalifikacje do dziennego ośrodka rehabilitacji,ciekawe czy nas wezmą czy tam tez stwierdzą ze jest juz wszystko ok.

Czy wasze pociechy reagują na imię?
    Bo na czworaki jest jest jeszcze dużo czasu
    I ja też widzę że młoda dużo chętniej ćwiczy z fizjo, niż ze mną w domu. Ze mną więcej marudzi
    Chociaż dzisiaj fizjo ją tak wymęczyła że na końcu obie myślałyśmy że skiśniemy ze smiechu, bo młoda na nią tak krzyczała i nadawała jakby mówiła „kobito daj mi już święty spokój”
    I tak, młoda reaguje na imię. A jej najlepsza zabawa teraz to robienie akuku i wychylanie się zza drzwi czy ściany żeby kogoś zaskoczyć swoją roześmiana buzia

Powiem wam że ten okres mnie przetyral. Mąż wziął młodą a ja leżę pod kołdrą, aż pies mnie szukał i robi mi okład

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy moja reaguje na imię, bo ona reaguje na mój głos xD nie ważne, co powiem to się odwróci 😅
    U nas też czworaków wciąż nie ma, ale wydaje mi się, że to daleka droga, bo ona w ogóle nigdy jeszcze tyłka nie podniosła z maty 😅😅😅 chciałam dziś wypróbować wspólną drzemkę, położyłam się z nią na pół godzinki i otworzyłam oczy po 2h. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz któraś z nas spała 2h bez przerwy 🤯🤯🤯🤯
    Ale w nocy mieliśmy koncert wrzasków, krzyków i rozpaczy od 3:50 do 6:00. Ja się o 4:30 wyniosłam z sypialni i zostawiłam męża samego na polu walki, bo już miałam dość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój reaguje jak mamy coś co go interesuje. W innym przypadku spojrzy co chcemy i ma w tyłku 🫠tak samo jak wybiera się gdzieś gdzie wie, że nie powinien: spojrzy czy patrzymy, uśmiechnie się jak cwaniak i kontynuuje mimo że mówię do niego. Nie wiem po kim jest takim cwaniakiem.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój reaguje na imię. Jak mówię do niego i jest blisko mojej twarzy, to uśmiecha się i rzuca się do ciumkania mi policzka 😅

Fizjo stwierdziła, że jak na skończone 7 miesięcy powinien już czworakować i siadać stabilnie gdy zostanie posadzony. No, ale tutaj chyba większość maluchów nie jest jeszcze na takim etapie?

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siedzi posadzona, ale do czworakowania to jej daleko, oj daleko. No, ale siedzieć to siedzi naprawdę solidnie. Z tym, że no sama nie umie osiągnąć tej pozycji.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol jakaś dziwna ta fizjo.
    Jak byłam u swojej jeszcze w grudniu i dopiero młody zaczynał pełzać i robić amfibie to mówiła, że to są umiejętności na za miesiąc, więc nie wiem skąd ta Twoja wzięła czworakowanie.

Czy pies z głową w dół to według was jak dziecko jest w takiej pozie nie do końca udanego planka? Że łokcie i kolana oderwane od maty?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też usiądzie posadzony tak w miarę stabilnie, jeszcze trochę się chwieje czasem, ale ziomek chyba myśli że może się kręcić jak helikopter bez żadnych konsekwencji xd Nie czworakuje. Córka też zaczęła późno czworakowac, dopiero jakoś 9-10 miesiąc, nie pamiętam już dokładnie, a rozwijała się ze wszystkim prawidłowo, więc nie mam ciśnienia. Przynajmniej nie muszę jeszcze chować małych zabawek z każdego zakątka pokoju xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 19:45

Marsol, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Mój reaguje na imię. Jak mówię do niego i jest blisko mojej twarzy, to uśmiecha się i rzuca się do ciumkania mi policzka 😅

Fizjo stwierdziła, że jak na skończone 7 miesięcy powinien już czworakować i siadać stabilnie gdy zostanie posadzony. No, ale tutaj chyba większość maluchów nie jest jeszcze na takim etapie?
    A jak w ogóle nie będzie czworakował? Nie każde dziecko to robi przecież.

Jak posadzę w krzesełku do jedzenia - siedzi. Jak posadzę bez podporu - najczęściej opiera się rękoma o podłogę. Ale ja to rzadko go sadzam, nie chce na siłę go tego uczyć. Będzie miał wystarczająco dużo siły to zrobi.

Marsol lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Marsol jakaś dziwna ta fizjo.
    Jak byłam u swojej jeszcze w grudniu i dopiero młody zaczynał pełzać i robić amfibie to mówiła, że to są umiejętności na za miesiąc, więc nie wiem skąd ta Twoja wzięła czworakowanie.

Czy pies z głową w dół to według was jak dziecko jest w takiej pozie nie do końca udanego planka? Że łokcie i kolana oderwane od maty?

Ano właśnie też nie wiem skąd jej się to wzięło 🤔 Tym bardziej chyba zrobimy sobie już przerwę od fizjo i będę z nim ćwiczyć sama. W swoim tempie przecież w końcu będzie siedzieć stabilnie i czworakować, bo już coś próbuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 20:07

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie siedzi posadzona. Leci jak długa . Ona po świętach dopiero nauczyła sie na brzuch obracać. A tak to leży jak kłoda.
    Na imię reaguje, robi papa,brawo,woła świadomie tata,naśladuje lalala. I jest bardzo ostrożna. Sprawia wrażenie, ze dużo analizuje nim zrobi😅 Taki myśliciel z niej. Syn to był jak szatan w jej wieku, wstawał i wszędzie właził. Łeb non stop miał rozbity.Mam wrażenie,że ogólnie jest najmądrzejsza z nas wszystkich. Chociaż moze jest druga po synu ,bo ten mnie męczy 3 dzień,żeby mu tłumaczyć budowę atomu i całą tą śpiewkę o pierwiastkach.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ale młody miał error przy zasypianiu 🙈 1,5h się miotał po łóżeczku i śmiał i właził na czworaka i skakał i chyba sam już nie wiedzial co ze sobą robić aż padł 😏

Idę się zamknąć w jakimś ciemnym, cichym pomieszczeniu 🙈

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, może zgadali się z moim? Usnął dopiero 20:40.
    I budzik w dupie, 5:30🫩

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U małej druga jedynka idzie, więc mamy armagedon. Płacze bardzo bi ja boli. Także dziś ibuprofen,Tula,ręce i zdrowaśki

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk, może zgadali się z moim? Usnął dopiero 20:40.
    I budzik w dupie, 5:30🫩

Mój się obudził o 3:30, bo się posikał, już nie wiem którędy mu to leci, ale no jak się tyle rusza to nie umiem mu dobrze zapiąć tego pampersa 🙈
    Na szczęście z ostateczną godziną pobudki jest u niego stabilnie i do 8 pospał

age.png
‹‹ 2549 2550 2551 2552 2553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ