Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    A co myslicie o tych instagramowych ciążach, obiło mi sie o oczy że pare tych influ teraz jest w ciazy, niektore całkiem mlode dziewczyny jak na dzisiejsze czasy. "Moda" na dzieci wraca?

Musze przyznac że jako dziewczyna ze wsi z niezbyt bogatej rodziny raczej miałam w głowie przez pop kulture wbite że szczytem marzen to byc bogata niezalezna bezdzietna lambardziara. Co mnie teraz bardzo bawi akurat. No ale skoro teraz w sm normalizuje sie temat macierzynstwa moze sie zmieni postrzeganie. Ciekawe.
    Nie śledzę zbyt social mediów i srednio wiem, która w ciąży, ale co zauważyłam.
    Klaudia El Dursi (tak się nazywa?) rodziła w podobnym czasie co my - zrobiła z ciąży dobry biznes. Pamiętam, że chyba tvn zrobił cykl jakichś relacji z jej wyboru szpitala i innych takich.
    Kubicka (nie wiem skąd ta babka jest i co robi) jakiś czas temu widziałam artykuł, ze była w ciąży i poroniła. Jasne, temat wrażliwy itd., ale robić z tego sensacje?
    Dalej nie wiem kto jest w ciąży 🤔
    Siedzi człowiek w domu i czasem głupoty oglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 19:26

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, El Dursi miała cykl w ddtvn
    W ciąży sporo oglądałam tv z nudów, jak była uziemiona w domu, pokazywała wszystko co się dało, łącznie z prenatalnymi usg
    Ale kto tam w ciąży jeszcze to nie wiem.

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ta, El Dursi miała cykl w ddtvn
    W ciąży sporo oglądałam tv z nudów, jak była uziemiona w domu, pokazywała wszystko co się dało, łącznie z prenatalnymi usg
    Ale kto tam w ciąży jeszcze to nie wiem.
    Mi do dziś się zdarza to oglądać, jak młody kima 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych młodych miałam na myśli Wersow, dziewczyna przed 30 a teraz w ciąży z drugim dzieckiem jest. Widziałam internet przezywal relacje z drugiego porodu Andziaks? Chyba tak sie pisze. Seksmasterka też w ciazy z drugim dzieckiem.

Ja nie jestem tu naiwna wiem, że one z macierzynstwa robią biznes. Tak sie tylko zastanawiam czy ma to jakis pozytywny wpływ na dzietność.

I nie pytajcie mnie skąd ja to wszystko wiem 😜

age.png

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kojarzę z ostatnich andziaks bo nagrała swój poród i natrzepala mnóstwo wyświetleń, ale co mnie dotknęło że normalnie na filmie pokazali twarz dopiero co urodzonego bobasa. W tle reklama szpitala. Ogólnie ten sharenting mnie przeraża

Nawet nie oglądałam tylko widziałam jakieś urywki w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:09

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    A co do Deynn, no nie pamiętam tych wszystkich dram z nią związanych i też do końca nie wiem dlaczego jest "sławna" z tym że raczej mi sie negatywnie kojarzyla i tak jak wybieralam kolagen to mnie to troche odpychalo że ona jest "twarzą" tego kolagenu z all nutriton na ktory sie ostatecznie zdecydowalam, a musze przyznać, że chyba dziala ten kolagen, włosy dużo lepsze niż po pierwszej ciaży, paznokcie sie nie łamią, chyba polecam :D

Kurcze jesteś już kolejna osoba która poleca mi ten kolagen ale właśnie wstydzi się że od niej 🤣 w ogóle czy można pić kolagen przy kp? Bo mam tak mało włosów już…

Grzegrzula lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu laski współczuję Wam tych przebojów z rodzinką… tego teścia blondi to ja bym nie wytrzymała i powiedziała mężowi żeby zwrócił mu uwagę że to Wasze dziecko a on miał okazję wychować swoje już wcześniej a teraz niech sobie znajdzie jakieś zajęcie bo chyba mu się nudzi

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Maja Stasko, zapomnialam o Mai Stasko

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Kurcze jesteś już kolejna osoba która poleca mi ten kolagen ale właśnie wstydzi się że od niej 🤣 w ogóle czy można pić kolagen przy kp? Bo mam tak mało włosów już…
    Można. Widziałam artykuł naukowy kiedyś. Tylko musi mieć czysty skład, bez żadnych dupowatych dodatków. Ja pije niedobry, chociaż nie jestem kp, ale dobrze działa 😆

Grzegrzula, ja myślę, że chyba nie koniecznie przekłada się to na dzietność. Myślę, że większość obserwatorów chociażby Wersow to młode dziewczyny, które na ten moment o ciąży nie myślą.
    Staśko to w ogóle drażniąca baba. Kiedyś chyba w jakimś mma czy czym takim brała udział, potem te starania o ciążę. Wiem, że sporo dziewczyn, które się starają, oglądają co ona puszcza, ale według mnie robi to natarczywie, aby się wypromować.
    A ta co kiedyś właśnie seksem się zajmowała... łaska zakłada fundację, która ma wspierać promowanie wizerunku dzieci w sieci. Ta to jest jebnięta.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Maję, była doktorantką na mojej Alma mater 😅 ale wtedy chyba jeszcze nie była sławna xD

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale one wszystkie wcale nie są aż tak młode z tego co kojarzę albo w podobnym wieku co ja albo nawet starsze, więc raczej się wpisują w średnią wieku posiadania pierwszego dziecka w naszym kraju a jedyną idolką młodszego pokolenia jest Wersow i nie sądzę, żeby miała jakiś wpływ na dzietność wśród swoich idolek, które są raczej chyba z roczników typu 2003 i młodsze.

No i też myślę, że mają dzieci, bo ich na to stać i mogą jeszcze zarobić na tym co pokazują.

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi na prawdę mega współczuję toksycznych osób tak blisko siebie. Jednak ja bym porozmawiała z mężem. Powinien wiedzieć co czujesz, bo zachowanie teścia nie jest normalne.
    Ja rano często mam włączone ddtvn, zwłaszcza jak prowadzi Prokop i Wellman 😀 jakoś tak się przyzwyczaiłam do kawki, mały wtedy bawi się na macie a kanapa zasłania telewizor ;)
    Spróbuję chyba ten kolagen w takim razie.. mnie to kolana bolą xd ostatnio źle stanęłam i dwa dni się męczyłam

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się zdawało, że ostatnio jakoś więcej tych ciąż i dzieci dookoła, ale dalej utrzymuje się trend spadkowy. Jest kiepsko z dzietnością w Polsce.

👦2017 synek
    👶26.06.2025 synek
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie sprawdziłam i wersow w sumie ma 30 lat w tym roku, a ta reszta gwiazdeczek to chyba tym bardziej 30+? Gdzieś tam mi się przewijają w internetach 🤣
    Też mam kolagen deynn i też muszę przyznać, że działa 🙈🫠

age.png
  • Grzegrzula Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Tak sobie sprawdziłam i wersow w sumie ma 30 lat w tym roku, a ta reszta gwiazdeczek to chyba tym bardziej 30+? Gdzieś tam mi się przewijają w internetach 🤣
    Też mam kolagen deynn i też muszę przyznać, że działa 🙈🫠

Właśnie też zgooglowalam i widze że nie az tak dużo mlodsze ode mnie 😀 nie wiem dlaczego tak pomyślałam, za dużo filtrów.

Co do tego, że ich stać, może to podejscie też sie zmienia. Ja sobie nie wyobrażałam, że mogłabym założyć rodzine jeśli nie miałabym swojego mieszkania, a w pracy i w otoczeniu mam troche młodszych ludzi od siebie, którzy mają dzieci, wynajmują mieszkanie a widoki na zakup swojego raczej sie oddalaja jak sie powiększa rodzine. A jednak wybierają dzieci.
    No ale statystyki twierdzą co innego. Takze to pewnie wyjątki.

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdrość oglądania tej telewizji śniadaniowej 😅 ja ostatni raz oglądam jeszcze w ciąży xD

Sharenting niestety się bardzo dobrze klika i hajs się zgadza.

Dałam dziś młodemu na kolację kaszkę licząc na tą jej mityczna moc "daj kaszki to będzie spał" 🫣

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi fajnie że wróciłaś, myślałam o tobie ostatnio. U mnie też psychicznie gorzej ostatnio. Apogeum było na wyjeździe gdzie mnie rodzina starego tak wkurzała, że chyba to było widać… Ale ja idę bardziej w stronę nerwicy zawsze niż depresji. Plus taki, że to chyba trudniej ukryć. Dlatego z niemęzem dużo ostatnio gadamy i jest trochę lepiej.

Współczuję wam tych przejść z rodziną… serio teraz bardziej doceniam że trafiłam tak dobrze z rodziną faceta.. mimo, że był u nich problem z alkoholizmem to złego słowa nie mogę o nich powiedzieć, oczywiście czasami wkurzają, ale są to raczej detale. Z własnymi rodzicami i siostrą natomiast mam trudniejszy klimat. W ogóle ostatnio widziałam już któryś raz badanie o tym, że relacje z najbliższymi najbardziej wpływają na jakość życia (zdrowie, sukcesy itp), i bardzo przykro mi się zrobiło, bo ze swoimi nie sądzę, że uda mi się nawiązać kiedykolwiek dobrej relacji.

Awokado, może to był ten kalafior jednak? Wg mnie to nie jest takie delikatne warzywo, ja mam często po nim wzdęcia gazy… szczególnie że teraz to pewnie z Hiszpanii, ten polski w sezonie mam wrażenie że jest delikatniejszy.

Karola biedna ta twoja malutka :((((

Tanashi moja też ma ciągle rzadkie kupy, starsza też miała długo, powiem szczerze że nawet nie widziałam, że to może być źle. Mówiłaś że on mało je? To może za mało żeby się zagęściło 😅

Nie znam tej instagremerki co piszecie, zaraz sprawdzę. Resztę znam niestety 🙈 też myślę, że to tylko marketing te ciąże… demografii to nie uratuje raczej. Sorry ale moje pokolenie nawaliło 😆 millenialsi z echa demograficznego urodzeni w latach 80’ nie zrobili normy. Tych ludzi z lat 90 i 00 już było dużo mniej i podejrzewam, że nawet jakby rodzili po 2 dzieci to aż tak to nie zmieni sytuacji. A że teraz rodzi się raczej później to trochę musimy poczekać. Chociaż jak patrzę na ludzi o 10-15 młodzych odemnie to widzę że częściej jednak decydują się na dzieci niż moi rowniesnicy.

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam poród tej Andziaks. Mało ma wspólnego z rzeczywistością. Chciaz podobało mi sie,ze pokazywała jak sie człowiek moze zakręcić,nie wiedzieć co ma robić,czegoś nie rozumieć.
    Naoglądają sie takie mlode dziewczyny takich kont na sm i zachodzą w ciążę bo to takie super. I łatwe. A później zdziwko i tekst na który mam alergię "ojeju macierzyństwo jest koryzowane i wcale nie jest takie łatwe"

Ja sie dołączę do hejtu na rodzinę . Moja matka swordzila ,ze nie ma sensu zapraszać nas na imprezę urodzinową do jej faceta(w lokalu) . Bo gdzie my z dziećmi tam. Super. Tego jej chlopa zawsze zapraszamy na wszystkie imprezy. Czy to ja do nas ,czy to mój brat do siebie.

Dodatkowo siostra mojego męża,która robi komunie w UK, nie ma zamiaru nikogo odbierać z lotniska (bo nie ma kasy,a jak powiedzieliśmy ,ze damy na bene to stwierdzila ,że wolnego nie dostanie). Dodatkowo jak nie ogranie tańszego noclegu (za który to my sami placimy) to wpadła na pomysł umieszczenia 12 osób (plus one we 3) w jej 3 pokojowym mieszkaniu z jedną łazienką.

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi wspolczuje Ci 🫂
    Zastanawiam się,czy ci nasi rodzice/tesciowie nie pamietaja już jak to jest jak ma sie male dziecko? Nie pamietaja,że jak im się wtracaly ich rodzice/tesciowie w wychowanie to też sie pewnie denerwowaly? A teraz same to powtarzaja... Moja babcia opowiadala ze jak ona rodzila dzieci,to nie bylo opcji zeby sama dala im imiona-wybierala je jej babcia i nawet slowa sprzeciwu nie mogla powiedziec.
    Co do tej zazdrosci o atencje jeszcze,to ja obawiam się że zaraz bedzie porownywać nasze ciąże/połóg a potem dzieci. Ona już w sumie porownywala ciąże i macierzyństwo,mimo ze w niej jeszcze nie była. Wiecie,ja coś mówiłam jak sie czuje,jaki mam plan na porod - a ona od razu Jak ja bede w ciazy,to zrobie taaak,a porod to ja taak... 🫣
    Smialam sie ze na te święta mój brat przebierze się za Mikołaja dla mojej Bubci- oburzenie,no bo jak to tak, juz ich dziecko bedzie na swiecie 3 miesiace i nie.
    Brat wyglupial sie na kamerce do mojej Bubci- Boze,co Ty robisz,do naszego dziecka tez tak bedziesz pajacował? I mu telefon kazala oddac dla ojca zeby ją przytulił...

Na porost wlosow polecam wcierke z Pharmaceris. Mega wysyp mam po niej,nawet moje zakola ktore mam od x czasu mi zarastają 😃

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja oglądałam poród tej Andziaks. Mało ma wspólnego z rzeczywistością. Chciaz podobało mi sie,ze pokazywała jak sie człowiek moze zakręcić,nie wiedzieć co ma robić,czegoś nie rozumieć.
    Naoglądają sie takie mlode dziewczyny takich kont na sm i zachodzą w ciążę bo to takie super. I łatwe. A później zdziwko i tekst na który mam alergię "ojeju macierzyństwo jest koryzowane i wcale nie jest takie łatwe"

Ja sie dołączę do hejtu na rodzinę . Moja matka swordzila ,ze nie ma sensu zapraszać nas na imprezę urodzinową do jej faceta(w lokalu) . Bo gdzie my z dziećmi tam. Super. Tego jej chlopa zawsze zapraszamy na wszystkie imprezy. Czy to ja do nas ,czy to mój brat do siebie.

Dodatkowo siostra mojego męża,która robi komunie w UK, nie ma zamiaru nikogo odbierać z lotniska (bo nie ma kasy,a jak powiedzieliśmy ,ze damy na bene to stwierdzila ,że wolnego nie dostanie). Dodatkowo jak nie ogranie tańszego noclegu (za który to my sami placimy) to wpadła na pomysł umieszczenia 12 osób (plus one we 3) w jej 3 pokojowym mieszkaniu z jedną łazienką.

Plus że było pokazane jak działa znieczulenie 😅 ale patrzę ze 12k trzeba zapłacić za takie przyjemności.

Fajnie zorganizowana komunia, nie ma co 😓

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ ‹ 2558 2559 2560 2561 2562 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ