Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Grzegrzula Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Dziewczyny z dzieciakami na mm: jakie mleko podajecie? My od początku byliśmy na Nan Opti Pro Plus, ale naczytałam się tyle historii, a w dodatku dziecko z mojej dalszej rodziny trafiło do szpitala, prawdopodobnie na skutek tego mleka. Jeszcze nie mam żadnego potwierdzenia, ale mam już trochę dość nieustannego wyszukiwania numerów seryjnych i sprawdzania czy dana partia jest potencjalnie skażona czy też nie. Córka nie toleruje Laktowitu i Beblionu tego niebieskiego. Pamiętam, że w szpitalu przy dokarmianiu dobrze tolerowała Hipp BioCombiotic i teraz właśnie to wypróbowuję, ale nie jestem przekonana. Raz, że skład jest taki sobie, a dwa, że znowu przeczytałam o jakichś potencjalnych problemach z tym mlekiem. Dostaję już jakiejś paranoi na punkcie tych mieszanek i jestem wściekła, że nie mogę kp ani nawet kpi, bo ciągle się martwię. Co tam jeszcze jest godne z tych niekozich mlek? Mamilac? Kendamil?

U starszej przy alergiach sprawdził nam się kendamil bio nature

Blondi29 lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o niewychodzeniu na spacery, a ja już 2h chodzę dookoła osiedla, bo to jedyny sposób na drzemkę dłuższa niż 20 min. 🙄🙄🙄

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Deynn to ja znam, bo niestety nie ma czym się chwalić, ale ja znam cały polski internet. Nie wiem jak do tego doszło, ale kojarzę każdego xD a ten jej mąż to typowy narcyz według mnie. Pamiętam ich gdy jeszcze nie byli razem a się przyjaźnili… od zawsze zakochany w sobie.
    Gdzieś mi mignęło jak to on wychwalał macierzyństwo, jakie to super i piękne… cóż może zamiast robić kolejny event muzyczny to mógłby odciążyć żonę albo spędzić trochę czasu na rozmowie w domu a nie tylko na terapii

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado wspolczuje znowu tych przezyć
    Kkk zdrowka dla Babci
    Zdrowka wszystkim!
    Blondi Tobie gratuluje odwagi,że nie balas się przyznać że coś jest nie tak. Dużo siły i trzymam kciuki 🫂

Wczoraj probowałam wyjsc z mała w nosidle,wyszłam tylko za blok i uderzył w nas tak mroźny wiatr + poczułam jak znowu obniżyła mi się ta scianka macicy i od razu zawrociłam 🙈

W dzień dziadka brat poinformował że z żoną spodziewają się dzidziusia- 7 tydzień.
    Ale później siostra napisała coś co mnie zmroziło- bratowa jadła u nich tiramisu- a przecież to kawa+alkohol+surowe jajka. Siostra zwrocila jej uwage,że chyba nie powinna tego jesć a ona machnela ręką,że taka ilość nie zaszkodzi. Czuje teraz niesmak do bratowej,uwazam ze to nieodpowiedzialne...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spacery to teraz robię, ja muszę gdzieś iść z młodą
    Także tak 3/4 raz w tygodniu. Jak nie muszę wychodzić to siedzę na tyłku w domu bo te zaspy i lód na chodnikach mnie nie przekonują, szczególnie że miłości do wózka nadal brak
    Truskawka, już pal licho kasa - ale surowe żółta i alko no to słabo. Trzeba liczyć że zwiększy jednak swoją świadomość a nie będzie jadła tatara popijając karmi ..

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mnie to trochę zatkało z tą bratową.
    Człowiek się knajpach dopytywał czy na pewno ser pasteryzowany jak pewny nie był a ta deserek z alko i surowym jajkiem 🤯

Jak jej się chciało bardzo tiramisu to bardzo łatwo można zrobić pomijając jajko całkowicie a biszkopt nasączając albo samą kawą albo kawą z sokiem pomarańczowym.

age.png
  • Blondi29 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka mnie też zmroziło. Pamiętam jak na początku ciąży przez przypadek zamówiłam sałatkę z serem camembert i chodziłam zestresowana przez kolejne kilka dni. Tutaj nieodpowiedzialne zachowanie, ale niestety, jak wynika z moich obserwacji, my uważające jesteśmy w mniejszości. Dla wielu kobiet Tatar, sushi, napoje „bezalkoholowe” (ze śladowymi ilościami alkoholu) lub w ogóle kieliszeczek wina czy kapka piwka są jak najbardziej na miejscu. A moje ulubione jest mówienie, że przecież na początku ciąży wszystko można. Leki również. Do dziś pamiętam praktyki w szpitalu, na których matka płakała mi w ramię, bo kontynuowała w ciąży terapię izotekiem, bo nie mogła zaakceptować swojego wyglądu. Albo nastolatka, która przyjechała do porodu kompletnie pijana i jedyne co ją zmotywowało do parcia na końcówce porodu to obietnica „małpki” po porodzie.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wy tu o niewychodzeniu na spacery, a ja już 2h chodzę dookoła osiedla, bo to jedyny sposób na drzemkę dłuższa niż 20 min. 🙄🙄🙄

U nas to samo, nie ma spaceru nie ma dłuższej drzemki 🫠 chociaż też nie zawsze spacer pomaga.

Truskawka ech aż brak słów na takie zachowanie. Jeszcze totalnie świadomie...

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak człowiek wyjdzie z bańki troski o dziecko to można się niemiło zaskoczyć. Ja mam w dalszej rodzinie chłopca, którego mama paliła papierosy w ciąży, urodził się z zapadnięta tchawicą, ogólnie też miał jakieś problemy z dotlenieniem, ciągle za niska saturacja, jest lekko cofnięty w rozwoju (2.5 roku i nie mówi). Główka z tyłu płaska całkowicie...

age.png
‹‹ 2558 2559 2560 2561 2562
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ