X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondie a ja myślę, że jeszcze się w życiu napracujesz
    I skoro finansowo nie jesteś przyparta do muru - a jest to podyktowane tym że ktoś ci każe to Przemyśl sobie dokładnie co czujesz
    My zaraz jedziemy na usg brzucha

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja bym chyba też zrezygnowała, ale masz taki zawód, że że tak powiem AI Cię nie zastąpi 😅 i pewnie jak dzieci podrosną to na luzie też znajdziesz pracę. A jak finanse Was nie gonią, to tego czasu z małymi dziećmi nikt nie zwróci. Rozumiem też chęć robienia czegoś dla siebie, ale też prawda jest taka że nikt Ci na starość nie da nagrody za to że wróciłaś szybciej do pracy. Mnie motywują tylko finanse na styk przy kredycie 😅 gdyby nie to, to bym w ogóle nie wracała do pracy przy maluchach.

Margaretka też widziałam to nagranie i mimo że nie mam dziecka w żłobku to się poplakalam xd Poruszyło mnie to jakoś bardzo. 🥲

KKK powodzenia na wizycie!

Karola nic Ci mądrego nie powiem, bo się nie znam, życzę tylko żebyście mieli możliwie jak najłagodniejszą diagnozę tych problemów, oby udało się bez operacji 😔

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi czyli nie tylko ja taka wrażliwa jestem 🥲

Elza powodzenia na usg 🤞

Nineq ja z robotą mam masę podobnych rozkmin... Zadzwoniłam do HR, żeby mi umówili spotkanie z naszą nową szefowa, żebym z nią pogadała jak ona widzi mój powrót i czy w ogóle widzi. Myślę że to mi dużo ułatwi w kwestii podjęcia decyzji o drugim dziecku. Mój mąż ciągle za mną chodzi i mówi, że no nie musze iść do pracy, no ale sory z jednej pensji nie wybudujemy tego domu...

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym kiedyś się jakimś cudem jeszcze decydowała na 2 Dzuecko to kompletnie oleje czas umowy, byle by mieć uop

Miałam uop nieokreśloną od lat i co z tego xD

Blondi też mam rozkminy, mimo, że mój Mąż pracuje z doskoku, a ja mam 30 lat także z czym do ludzi. Tyle, że mam relatywniedługie i ok doświadczeniezawodowe, dostanę odprawę i trochę oszczędzam więc jak mu się finalnie pouklada do lata to byśmy mogli sobie pozwolić żebymbyla z nią ten jeden rok. Kosztem braku większych luksusow dla nas

Jeszcze rozważamy opcje, że on swoje tematy ogarnia po nocach jak mu się nie pouklada a w dzień jest z dzieckiem, a ja coś znajduje ale do 15 max

Tyle, że u nas zawsze jest jakis tam dupochron w postaci rodziny gdyby coś nam nie poszło, a Dziecko nie było w żłobku.

Też z innej perspektywy ten żłobek wygląda naprawdę miło i jest malutki więc nadal rozmyślam

Ale jakbym miała ofertę roboty 7-13 to bym wzięła, to są super godziny pracy. Zastanów się na spokojnie. Jakbyś nie dała rady, czy coś się stanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 13:40

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Tanashi czyli nie tylko ja taka wrażliwa jestem 🥲

Elza powodzenia na usg 🤞

Nineq ja z robotą mam masę podobnych rozkmin... Zadzwoniłam do HR, żeby mi umówili spotkanie z naszą nową szefowa, żebym z nią pogadała jak ona widzi mój powrót i czy w ogóle widzi. Myślę że to mi dużo ułatwi w kwestii podjęcia decyzji o drugim dziecku. Mój mąż ciągle za mną chodzi i mówi, że no nie musze iść do pracy, no ale sory z jednej pensji nie wybudujemy tego domu...
    Jak powrotu nie widzi to drugie?

Ja wolę mieć umowę na stałe - nawet jakby mi zlikwidowali stanowisko to 3 miesiące wypowiedzenia + urlop do wykorzystania. A potem możliwość wychowawczego. A na określonym - przedłużą do porodu, zapłacą urlop i sayonara, bezrobotna.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi dawaj znać

Tanashi lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jedziemy więc będę się odzywać później 😊

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak powrotu nie widzi to drugie?

Ja wolę mieć umowę na stałe - nawet jakby mi zlikwidowali stanowisko to 3 miesiące wypowiedzenia + urlop do wykorzystania. A potem możliwość wychowawczego. A na określonym - przedłużą do porodu, zapłacą urlop i sayonara, bezrobotna.

Tak, jak nie będzie mnie chciała to będziemy próbować z drugim bobasem. Po przedłużeniu do dnia porodu jeszcze jest rok macierzyńskiego wypłacane go przez ZUS, także trochę tej kasy jest zabezpieczone.
    Później już teściowa będzie na emeryturze to będzie mi łatwiej znaleźć nową pracę, bo w razie chorób wiem że będę mogła liczyć na jej pomoc.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi no właśnie a jeśli stwierdzisz że nie dajesz rady to kiepsko będzie zrezygnować? Dobrze pamiętam, że do opieki planowaliście babcię? To i tak duży plus dla malucha jeśli jest względnie przyzwyczajony do babci

Karola, rozumiem że takie sytuacje mogą wkurzać ale naprawdę ogarniasz jak mało kto. Więc jedna przypadkowa baba nie na prawa cię oceniać

Tanashi, mam nadzieję że jednak czegoś się dowiecie. Ale niezły agent z tego Kameleona 😅

Ja akurat dzisiaj miałam rozmowę w temacie powrotu no i ogólnie chyba jednak byłby większy zamęt jakbym wróciła na pół roku niż w ogóle. Więc zobaczymy co pokaże czas, w ogole na razie chce podpisać umowę w żłobku gdyby nie wyszło z babcią/ dalszymi planami. Łatwiej zrezygnować niż szukać z ręką w nocniku 🙃

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem nielicznym przypadkiem któremu przedłużyli umowę (miałam do końca listopada a zmieniło mi na czas nieokreślony) w kwietniu zanim poszłam na L4 a potem jeszcze dostałam maila z informacją o podwyżce po powrocie z macierzyńskiego jak już byłam w szpitalu i czekałam na założenie balonika 😅

No ale ja kocham moją robotę, może pracodawca to widzi 😀
    I w związku z powyższym, jakbym była na miejscu Blondi i dostała jakąś ekstra ofertę to pewnie bym się zdecydowała.
    Do tego nawet ostatnio na terapii doszłyśmy do tego, że mam bardzo silną potrzebę bycia niezależnym od kogokolwiek w każdej sferze życia, więc także finansowo od męża (w sumie ostatecznie jak to zażartowała moja Pani ginekolog gdy pytałam czy warto się szczepić na HPV - wszystkiego nie przewidzę, nawet jak aktualnie tego nie planuje to partner seksualny się może zmienić 😄).

Wiem, że Ci trudno Blondi, bo jesteś młoda, ale przede wszystkim nie ulegaj presji, jeśli czujesz, że jednak nie chcesz to nie idź do tej pracy, nie ważne co Ci radzi rodzina albo randomowe baby z internetu.

Jak drugi raz dodaje coś podobnej treści to sorki, ale jestem pewna, że już klikam odpowiedź i coś nie pyklo.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ale super, masz na prawdę fajnego pracodawcę :)
    Ja gdyby nie zmiana zarządu, a co za tym idzie dyrektorów działów, to też nie miałam żadnych obaw co do swojej pracy, wróciłabym, dostała umowę, podwyżkę, która miałam już ustaloną. A tu dupa...

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi dawaj znać
    Nic konkretnego na ten moment, zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego. Mamy podawać Debridat, do tego wykonanie posiewu stolca, morfologia, kreatynina, badanie moczu jeszcze raz.

age.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robota 7-13? Toć to rozrywka. Brałabym w ciemno.
    Bardziej Ty Blondi będziesz to przeżywała niż dziecko. Będziesz się rozwijała, miała kasę dla siebie, nie zasiedzisz się w domu, a jednak będziesz pół dnia z dzieckiem. Sytuacja marzenie.

1;20716;93
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nic konkretnego na ten moment, zaburzenia czynnościowe przewodu pokarmowego. Mamy podawać Debridat, do tego wykonanie posiewu stolca, morfologia, kreatynina, badanie moczu jeszcze raz.
    Czyli was nie olał
    To w sumie dobrze
    Choć oczywiście niedobrze że coś może kamaleonowi dolegać

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kardiologa miały przełożonego na 17 lutego, bo pani doktor miałaby obsuwę 30min, bo coś zrobiła z nogą i ma wizytę u ortopedy + trzebaby dodać, że u niej jeszcze dodatkowo są obsuwy, więc babka z recepcji nas wpisała w miejsce kogostam wypisanego, bo przecież młody by nam tam zasnął na noc, jakby wizyta zaczęła się przed 19 XD

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie posypały sie alerty z wycofaniem mlek mm bebiko, bebilion różne rodzaje itp. 1,2,3.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Wlasnie posypały sie alerty z wycofaniem mlek mm bebiko, bebilion różne rodzaje itp. 1,2,3.
    Paranoja 😵‍💫już sprawdziłam to, które mam. Na szczęście wszystkie okej.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała właśnie 1 raz sama usiadła 🥺 chyba mnie cała klatka słyszała
    A na usg wszystko git

Gusia_, Blondi29, xSmerfetkax, Anabbit, Grzegrzula, Margareetka, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, wracam do Was, bo wyleczyłam w końcu te oczy i mój ban na ekrany wczoraj się skończył. Nie obrazicie się, jak nie nadrobię wszystkiego?
    Cofnęłam się tylko kilka stron. Przeczytałam o problemach głównie brzuszkowych i kryzysie Karoli. Wszystkiego współczuje.

U nas ogólnie spokojnie, mala trochę ruchowo się posunęła do przodu, chyba jesteśmy bliżej niż dalej czworakowania ale jeszcze nie ruszyła.

Ponadto ja zawalona robotą choć coś tam mimo tego antybiotyku i tak siedziałam przy kompie. Proza życia jak to mówią

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Kuźwa ja mam dwie puszki bebilonu 2 z wycofanej partii, na szczęście całe. Już im napisałam maila z pytaniem gdzie to można zwrócić.

age.png
‹‹ 2597 2598 2599 2600 2601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ