CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W sklepie, w którym kupiłaś? 🤔Blackapple wrote:Kuźwa ja mam dwie puszki bebilonu 2 z wycofanej partii, na szczęście całe. Już im napisałam maila z pytaniem gdzie to można zwrócić.
Mój młody jakby zjadł jakieś trafne to by było widać, a u niego wszystko okej. Ale znajoma mówiła w zeszłym roku jeszcze, że jej dziecko 5x dziennie 💩robiło.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
MałaKarola3xJ:D wrote:Elza a kto miał usg? Tu czy mała ?
Tanasi a będziecie robić te badania? Ten kał na posiew to spoko w sumie
Gusia miło, że żyjesz!
Strasznie ulewa od jakiegoś czasu, pediatra kazał jej dać czas ale no wolałam iść sprawdzić
Ale wszystko git, wygląda na to że ma za duży apetyt -
Młodzieniec też mi właśnie od kilku dni zaczął mocno ulewac. Na początku myślałam, że to przez to jego świrowanie, siadanie, raczkowanie, już sie do kanapy dobiera i probuje wstawać i że gdzies sie uciska za bardzo prostuje i leci. Ale chyba mam winowajcę, właśnie dostałam pierwszy okres po porodzie. Pamiętam starsza to w ogole nie chciala jesc tego mleka "okresowego". Ten mały pasibrzuch wszystko zje tylko potem wylewa. Myslicie, że to faktycznie moze byc przez to?
-
Ja się nie wypowiem bo pojęcia nie mamGrzegrzula wrote:Młodzieniec też mi właśnie od kilku dni zaczął mocno ulewac. Na początku myślałam, że to przez to jego świrowanie, siadanie, raczkowanie, już sie do kanapy dobiera i probuje wstawać i że gdzies sie uciska za bardzo prostuje i leci. Ale chyba mam winowajcę, właśnie dostałam pierwszy okres po porodzie. Pamiętam starsza to w ogole nie chciala jesc tego mleka "okresowego". Ten mały pasibrzuch wszystko zje tylko potem wylewa. Myslicie, że to faktycznie moze byc przez to?
Ale u nas mała ulewa więcej od 1.5 miesiąca, ostatnio wieszałam pranie i zobaczyła ilość pieluch tetrowych, jakbym się do tygodniowego dzidziusia wróciła
Także zapisałam się prywatnie to super faceta, on tylko w usg siedzi i trzepie, aż się dorobił mieszkania w Hiszpanii
ale no powiedział że wszytsko jest dobrze, po prostu jest łakomczuchem i się przejada czasem
Ale no nie za bardzo coś z tym zrobię,skoro mam karmić na żądanie i czasem aż na mnie krzyczy ja chcę dać jej mniej
Po drugie ona zjada rano 90 ml mleka, potem kaszka, potem w południe 120 ml mleka. o 16 jakiś obiadek i zależy ile zje to jej wystarczy do 19, a jak nie to dostanie trochę mleka. O 19 zje 180, potem w nocy 150. Daje jej jeszcze wodę do picia czasem
Nie wiem, nie wydaje mi sie to ogromna ilością jedzenia ale może się mylę -
Elza1234 wrote:Wszystkie mają tego samego dostawcę jednego składnika
Akurat Laktowit nie
No właśnie dlatego liczę, że chociaż na nim dociągniemy do tego niezbędnego minimum karmienia mlekiem.
+ no nie chciałam brać tych mlek, które w razie W nie są dostępne stacjonarnie, ale tu wszedł cały na biało pan z naszej osiedlowej apteki i powiedział, że może mi ogarnąć capri care albo laktowit właśnie.
Jesteś kp - diety eliminacyjne i inne takie, karmisz mm - co chwilę coś wycofane. Kiedyś też tak bylo z tymi mm czy to jakaś plaga tego roku i poprzedniego?
-
Elza1234 wrote:Ja się nie wypowiem bo pojęcia nie mam
Ale u nas mała ulewa więcej od 1.5 miesiąca, ostatnio wieszałam pranie i zobaczyła ilość pieluch tetrowych, jakbym się do tygodniowego dzidziusia wróciła
Także zapisałam się prywatnie to super faceta, on tylko w usg siedzi i trzepie, aż się dorobił mieszkania w Hiszpanii
ale no powiedział że wszytsko jest dobrze, po prostu jest łakomczuchem i się przejada czasem
Ale no nie za bardzo coś z tym zrobię,skoro mam karmić na żądanie i czasem aż na mnie krzyczy ja chcę dać jej mniej
Po drugie ona zjada rano 90 ml mleka, potem kaszka, potem w południe 120 ml mleka. o 16 jakiś obiadek i zależy ile zje to jej wystarczy do 19, a jak nie to dostanie trochę mleka. O 19 zje 180, potem w nocy 150. Daje jej jeszcze wodę do picia czasem
Nie wiem, nie wydaje mi sie to ogromna ilością jedzenia ale może się mylę
Też mi się wydaje że to normalna ilość. U nas od jakiegoś tygodnia jest 3x180 mleka, kaszka z dodatkami i obiad
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Masakra z tym mm, my mamy Neocate od nich... Ale w sumie i tak go nie pije aktualnie xd
Bunt na butelkę trwa w najlepsze już od miesiąca.
Elza dobrze że zrobiliście usg, przynajmniej masz spokojna głowę teraz
Grzegrzula no mleko okresowe jest trochę inne i na pewno gorzej płynie. U nas jest rzucanie się przy cycku jeszcze bardziej niż zawsze
-
Tanashi wrote:Karola będziemy robić badania, jutro będę umawiać pobranie krwi w domu
i tak muszę mu zbadać jeszcze raz ferrytyne, bo wtedy co pobrali zrobiła się hemoliza i próbka była do wyrzucenia
Super ze macie możliwość pobrania w domu, zawsze mniejszy stres dla bobasaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:43
-
Elza, to pod względem jedzenia, mój je więcej. A mleko widzę zaczyna traktować jak picie. W ciagu 2h dzisiaj zjadł kaszke + 90 ml mleka + cały słoik obiadu 190 g.
Blackapple, znajoma mówi, że zwracaj w sklepie, w którym kupiłaś, przyjmują bez niczego. Ona ma dwa opakowania, co gorsze jedno dziecko zaczęło i znowu więcej kup🫤 -

plaga jakaś