CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq dzięki, akurat i tak miałam jechać do Lidla jutro lub w sobotę to oddam.
Czytałam jeszcze, że HiPP zapewniał, że mają innego dostawce niż pozostali, więc w razie co to u nas pewnie padnie na HiPPa. Ostatnio młody i tak wieczorem palaszował już normalna kolację, więc mu nie dawała tej jednej porcji mm, więc pewnie kupię dopiero w kwietniu/maju, jak go będę chciała odstawić, bo obawiam się, że samym bieluchem i jogurtami mu nie zapewnie wystarczającej ilości wapnia, nie jest wielkim fanem. -
A jak u Was wygląda karmienie nocne?
O ktorej jedzą ostatni raz przed/do spania i o ktorej pozniej wstają znowu do jedzenia?
U mnie Bubcia je jak w zegarku.
9°° mleko 70/80
10°° kasza+owoc
12°° mleko 70/80
13°° obiadek
15.30 mleko 70/80
18.30 mleko 100
20.30 mleko 100
22.30 mleko 110
2/3 mleko 110
Koło 6°° mleko 110
Zastanawiam się czy jak wprowadzę kolacje to czy zrezygnuje z tego mleka o 22.30 -
U mnie mała je o 19 te 180, potem o 3 je 150 i o 7/7:30 zaczyna dzieńTruuskaawka wrote:A jak u Was wygląda karmienie nocne?
O ktorej jedzą ostatni raz przed/do spania i o ktorej pozniej wstają znowu do jedzenia?
9°° mleko 70/80
10°° kasza+owoc
12°° mleko 70/80
13°° obiadek
15.30 mleko 70/80
18.30 mleko 100
20.30 mleko 100
22.30 mleko 110
2/3 mleko 110
Koło 6°° mleko 110
Zastanawiam się czy jak wprowadzę kolacje to czy zrezygnuje z tego mleka o 22.30
Ale myślę że chyba nie mogę się porównywać, bo my jednak już mm a Ty swoje mleczko dajesz -
Blackapple wrote:Nineq dzięki, akurat i tak miałam jechać do Lidla jutro lub w sobotę to oddam.
Czytałam jeszcze, że HiPP zapewniał, że mają innego dostawce niż pozostali, więc w razie co to u nas pewnie padnie na HiPPa. Ostatnio młody i tak wieczorem palaszował już normalna kolację, więc mu nie dawała tej jednej porcji mm, więc pewnie kupię dopiero w kwietniu/maju, jak go będę chciała odstawić, bo obawiam się, że samym bieluchem i jogurtami mu nie zapewnie wystarczającej ilości wapnia, nie jest wielkim fanem.
My mamy Hipp i jest ok na razie.
Truskawka ja w nocy piersia karmie więc jest mniej niż w dzien z butelki ale to jest ruletka. Miał moment ze budził się tylko 2 razy od 23.00 na jedzenie a teraz znów co 2 godziny i zawsze je. Myślę że nie ma się co zastanawiać to sie wszystko jeszcze mega zmienia.
U nas żaden posiłek nie powoduje ominięcia mleka 😆 -
Truskawka, mój jak się zje kaszki ok. 18 to potem mm rzadko chce, jak już to 60 ml. Czasem zje o 2, a czasem o po 4. Ok. 6-7 daje radę 180 ml mleka, 11 kaszka+mleko, 13-14 obiad, 15-16 mleko + owoc lub przekąska, 18 kaszka. Raczej orientacyjnie godziny, drzemki trwają 1.5 - 2h to wtedy dłuższa przerwa.
Nie daję mu obiadów później niż 16, bo jak za dużo naje się na noc to źle śpi. -
Ja wgle nie parze na zegarek wiec nawet nie wiem ile razy u nas jest mleko 🫣 wiem ze jak wstaniemy to jest kaszka a jak maz wraca z pracy kolo 15.00 to jest obiadek 🫣 podziwiam te Wasze tabelki jestescie takie ogarnięte mamy, ja mam wrażenie ze jestem jednym wielkim chaosem w takich tematach rubryczkowych itp
Boże a niedługo te pity znów 🙃 -
Truuskaawka wrote:A jak u Was wygląda karmienie nocne?
9°° mleko 70/80
10°° kasza+owoc
12°° mleko 70/80
13°° obiadek
15.30 mleko 70/80
18.30 mleko 100
20.30 mleko 100
22.30 mleko 110
2/3 mleko 110
Koło 6°° mleko 110
Zastanawiam się czy jak wprowadzę kolacje to czy zrezygnuje z tego mleka o 22.30
Podobnie, tylko jakby mamy wszystko o godzinę przesunięte, no i mleko z piersi to nie wiem ile ml. Generalnie od kad daje kolację +/- o 17.30 to potem je przed zaśnięciem +/-20.30 i potem koło północy, czasem 1.00 się budzi a czasem dośpi i do 4.00, więc ogólnie tak jak było, jedyne co to wcześniej mu dawałam jeszcze koło 19.00 mm, a teraz już nie chce, no tylko, że on naprawdę bardzo dużo zjada na tą kolację np 30 g kaszki albo 3/4 słoiczka na 8 miesięcy -
Gusia_ wrote:Ja wgle nie parze na zegarek wiec nawet nie wiem ile razy u nas jest mleko 🫣 wiem ze jak wstaniemy to jest kaszka a jak maz wraca z pracy kolo 15.00 to jest obiadek 🫣 podziwiam te Wasze tabelki jestescie takie ogarnięte mamy, ja mam wrażenie ze jestem jednym wielkim chaosem w takich tematach rubryczkowych itp
Boże a niedługo te pity znów 🙃
Ja w naszym przypadku nie nazwałabym tego ogarnięciem tylko przy mm starałam się kontrolować porcję tego mleka 😁 -