X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba dzisiaj posikam ze szczęścia z tego siadania młodej
    Wczoraj raz tylko to zrobiła , a dzisiaj już właściwie regularnie

Margareetka, Marsol, Truuskaawka, Blondi29, Anabbit, Grzegrzula, Katikat, Lauraa, Werzol, Tanashi, Karuzela, lusix, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest minus - na sekundę nie mogę jej spuścić z oka bo potrafi się przewrócić z tego siedzenia 🙈

age.png
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ale jest minus - na sekundę nie mogę jej spuścić z oka bo potrafi się przewrócić z tego siedzenia 🙈

To piona 😄 Też non stop asekuruję małego, bo już mu się zdarzyło zaliczyć czołowe zderzenie z podłogą. Wczoraj ogarnął, że jak w siadzie bocznym wyprostuje plecy i oderwie ręce to może robić więcej. I teraz chce tak ciągle, tylko jeszcze się przewraca.

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt nie ma się czego obawiać z tym ciemiączkiem. U nas zarosło w drugim miesiącu życia. Będzie dobrze. Teraz to już pół biedy, nie będzie źle. Trzymam kciuki :)
    Gratuluję siadu Elza. Super, że się cieszysz. Te pierwsze dni są ciężkie, bo trzeba asekurować, ale potem jak siedzą sobie stabilnie same to jest niebo a ziemia.
    Truskawka, a jak planujesz robić po odzwyczajeniu od butelki? Zamierzasz jej dawać mleko w inny sposób czy całkowicie planujesz odstawić mm?

Anabbit, Elza1234, Marsol lubią tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza gratulacje! ;)
    My się tak jaraliśmy jak pierwszy raz usiadła z czworaków. Teraz czekamy aż wejdzie w czworaki i wtedy usiądzie 😂
    Prowadzę jej album „twoja historia kochanie” i zapisuje wszelkie osiągnięcia. Zaliczę jej ten siad dopiero jak zrobi go całkiem sama 😂
    Swoją drogą, jak moja córka kiedyś przeczyta ten album, nie będzie zadowolona 😄😄 jestem tam szczera do bólu i podkreślam jej jaka leniwa buła i terrorystka nocna jest 😅😅

Elza1234, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski z Wawy, macie do polecenia jakiś specjalistów od usg przezciemiączkowego lub szwów czaszki?

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Laski z Wawy, macie do polecenia jakiś specjalistów od usg przezciemiączkowego lub szwów czaszki?
    W takiej sytuacji skonsultujcie się z Wojciechem Ostoją - Chrząstowskim. On jest chyba pionierem jeśli chodzi o neurologię dziecięcą. Nie wiem czy robi też USG, ale i tak w takiej sytuacji zalecane jest żeby się skonsultować z neurologiem. Jak coś to możesz do mnie jakoś napisać. Może jeszcze kogoś znam albo polecę :)
    Okej, edytuję, bo sprawdzałam, że nam USG robił Brzewski. Ostoja nie robi chyba usg. Ja jestem zadowolona z tego USG, ale on nie przyjmuje na NFZ. Fajna poradnia i super specjaliści są też na Żwirkach na NFZ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:25

Anabbit lubi tę wiadomość

• Katikat Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jak my ma maxi cosi pebble? Co bierzecie kolejnego?
    Jak zobaczyłam że znowu prawie 2k za pearl to taka lipa troche.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nas jak mieliśmy podejrzenie zrośniecia pediatra wysyłał do neurochirurga w trybie pilnym na Niekłańską. Ostatecznie po usg gdzie nic nie wyszło juz tam nie pojechaliśmy.

Naturals między ivf

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, mój bobas ma taką fazę na przytulasy ostatnio, że omatkobosko 🥹nie potrafię się powstrzymać, żeby nie całować tego małego łepka. Normalnie rzygam tęczą.

Katikat, Blondi29, Marsol, Elza1234, Werzol, Tanashi, Anabbit, Karuzela, Grzegrzula, Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Czy ktoś jak my ma maxi cosi pebble? Co bierzecie kolejnego?
    Jak zobaczyłam że znowu prawie 2k za pearl to taka lipa troche.
    Ja mam. I tez zaczęłam patrzeć co tu na tą bazę wrzucić a tu jeb. 2 koła za fotelik. Chyba ich pogięło. Ja planuje kupić Svandoo marie 3 ,MaxiCosi Pearl albo Brotaxa jakiegoś, a trzeci Axkid. Muszę mieć niestety 3 foteliki.

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit nie martw sie tym ciemiaczkiem,to nic takiego.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    W takiej sytuacji skonsultujcie się z Wojciechem Ostoją - Chrząstowskim. On jest chyba pionierem jeśli chodzi o neurologię dziecięcą. Nie wiem czy robi też USG, ale i tak w takiej sytuacji zalecane jest żeby się skonsultować z neurologiem. Jak coś to możesz do mnie jakoś napisać. Może jeszcze kogoś znam albo polecę :)
    Okej, edytuję, bo sprawdzałam, że nam USG robił Brzewski. Ostoja nie robi chyba usg. Ja jestem zadowolona z tego USG, ale on nie przyjmuje na NFZ. Fajna poradnia i super specjaliści są też na Żwirkach na NFZ :)

Co ty, nawet nie myślę o NFZ. Prywatnie będziemy robićz

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Co ty, nawet nie myślę o NFZ. Prywatnie będziemy robićz
    To polecam Brzewskiego. On chyba przyjmuje tylko w tej okolicy Konstancińskiej, ale myślę, że warto dojechać. Bardzo skrupulatny.

• Katikat Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam. I tez zaczęłam patrzeć co tu na tą bazę wrzucić a tu jeb. 2 koła za fotelik. Chyba ich pogięło. Ja planuje kupić Svandoo marie 3 ,MaxiCosi Pearl albo Brotaxa jakiegoś, a trzeci Axkid. Muszę mieć niestety 3 foteliki.
    O ten Brotax fajny ale Svando tyle samo co Pearl.
    Nam pokazali metora, adamexa i costam jeszcze ale bez szalu one.

Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jeżu, mój bobas ma taką fazę na przytulasy ostatnio, że omatkobosko 🥹nie potrafię się powstrzymać, żeby nie całować tego małego łepka. Normalnie rzygam tęczą.

Mój też, ma taką fazę że albo się przytula do nas, albo jak coś mu się spodoba to tak kładzie główkę na podłodze/ zabawce jakby się przytulał i się uśmiecha całym sobą 😅 rozkoszne

Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My fotelik następny mamy po córce Axkid, ale widzę że też mocno zdrożał od czasu jak go kupowaliśmy 🥴

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Truskawka, a jak planujesz robić po odzwyczajeniu od butelki? Zamierzasz jej dawać mleko w inny sposób czy całkowicie planujesz odstawić mm?

Planuje całkowicie odstawić.

Anabbit kciuki za wasze badania.

Ja to mam nadzieje że ten Pearl to bedzie dobry dla mojej i nie bedzie trzeba wymieniać tez bazy 😅

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pebble pro i widzę, że w 'moim' sklepie na stronie ten Pearl kosztuje 1779, czyli pewnie ze zniżką z salonu będzie 1500, jak spasuje młodemu to go weźmiemy, jak nie spasuje to nie będę płakać i tak pewnie jakiś w 2027 będę potrzebować drugiej bazy 😅

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy swandoo marie 5, ale to było jedyne 2300 polskich smutnych złotych xD
    Pebble chyba właśnie był niewiele tańszy.
    Ogólnie drogie te wszystkie foteliki były jak cholera, Ale z tych w których dobrze siedział to cieszę się, że stanęło na tym swandoo a nie tylko besafe za ponad 3k 🫠🫠

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2601 2602 2603 2604 2605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ