CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się chyba dzisiaj posikam ze szczęścia z tego siadania młodej
Wczoraj raz tylko to zrobiła , a dzisiaj już właściwie regularnie
Margareetka, Marsol, Truuskaawka, Blondi29, Anabbit, Grzegrzula, Katikat, Lauraa, Werzol, Tanashi, Karuzela, lusix, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ale jest minus - na sekundę nie mogę jej spuścić z oka bo potrafi się przewrócić z tego siedzenia 🙈
To piona 😄 Też non stop asekuruję małego, bo już mu się zdarzyło zaliczyć czołowe zderzenie z podłogą. Wczoraj ogarnął, że jak w siadzie bocznym wyprostuje plecy i oderwie ręce to może robić więcej. I teraz chce tak ciągle, tylko jeszcze się przewraca.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Anabitt nie ma się czego obawiać z tym ciemiączkiem. U nas zarosło w drugim miesiącu życia. Będzie dobrze. Teraz to już pół biedy, nie będzie źle. Trzymam kciuki

Gratuluję siadu Elza. Super, że się cieszysz. Te pierwsze dni są ciężkie, bo trzeba asekurować, ale potem jak siedzą sobie stabilnie same to jest niebo a ziemia.
Truskawka, a jak planujesz robić po odzwyczajeniu od butelki? Zamierzasz jej dawać mleko w inny sposób czy całkowicie planujesz odstawić mm?
Anabbit, Elza1234, Marsol lubią tę wiadomość
-
Elza gratulacje!

My się tak jaraliśmy jak pierwszy raz usiadła z czworaków. Teraz czekamy aż wejdzie w czworaki i wtedy usiądzie 😂
Prowadzę jej album „twoja historia kochanie” i zapisuje wszelkie osiągnięcia. Zaliczę jej ten siad dopiero jak zrobi go całkiem sama 😂
Swoją drogą, jak moja córka kiedyś przeczyta ten album, nie będzie zadowolona 😄😄 jestem tam szczera do bólu i podkreślam jej jaka leniwa buła i terrorystka nocna jest 😅😅
Elza1234, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość
-
W takiej sytuacji skonsultujcie się z Wojciechem Ostoją - Chrząstowskim. On jest chyba pionierem jeśli chodzi o neurologię dziecięcą. Nie wiem czy robi też USG, ale i tak w takiej sytuacji zalecane jest żeby się skonsultować z neurologiem. Jak coś to możesz do mnie jakoś napisać. Może jeszcze kogoś znam albo polecęAnabbit wrote:Laski z Wawy, macie do polecenia jakiś specjalistów od usg przezciemiączkowego lub szwów czaszki?

Okej, edytuję, bo sprawdzałam, że nam USG robił Brzewski. Ostoja nie robi chyba usg. Ja jestem zadowolona z tego USG, ale on nie przyjmuje na NFZ. Fajna poradnia i super specjaliści są też na Żwirkach na NFZ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:25
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Nas jak mieliśmy podejrzenie zrośniecia pediatra wysyłał do neurochirurga w trybie pilnym na Niekłańską. Ostatecznie po usg gdzie nic nie wyszło juz tam nie pojechaliśmy.Anabbit wrote:Laski z Wawy, macie do polecenia jakiś specjalistów od usg przezciemiączkowego lub szwów czaszki?
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Jeżu, mój bobas ma taką fazę na przytulasy ostatnio, że omatkobosko 🥹nie potrafię się powstrzymać, żeby nie całować tego małego łepka. Normalnie rzygam tęczą.
Katikat, Blondi29, Marsol, Elza1234, Werzol, Tanashi, Anabbit, Karuzela, Grzegrzula, Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Ja mam. I tez zaczęłam patrzeć co tu na tą bazę wrzucić a tu jeb. 2 koła za fotelik. Chyba ich pogięło. Ja planuje kupić Svandoo marie 3 ,MaxiCosi Pearl albo Brotaxa jakiegoś, a trzeci Axkid. Muszę mieć niestety 3 foteliki.Katikat wrote:Czy ktoś jak my ma maxi cosi pebble? Co bierzecie kolejnego?
Jak zobaczyłam że znowu prawie 2k za pearl to taka lipa troche. -
Blondi29 wrote:W takiej sytuacji skonsultujcie się z Wojciechem Ostoją - Chrząstowskim. On jest chyba pionierem jeśli chodzi o neurologię dziecięcą. Nie wiem czy robi też USG, ale i tak w takiej sytuacji zalecane jest żeby się skonsultować z neurologiem. Jak coś to możesz do mnie jakoś napisać. Może jeszcze kogoś znam albo polecę

Okej, edytuję, bo sprawdzałam, że nam USG robił Brzewski. Ostoja nie robi chyba usg. Ja jestem zadowolona z tego USG, ale on nie przyjmuje na NFZ. Fajna poradnia i super specjaliści są też na Żwirkach na NFZ
Co ty, nawet nie myślę o NFZ. Prywatnie będziemy robićz -
O ten Brotax fajny ale Svando tyle samo co Pearl.Karola3xJ:D wrote:Ja mam. I tez zaczęłam patrzeć co tu na tą bazę wrzucić a tu jeb. 2 koła za fotelik. Chyba ich pogięło. Ja planuje kupić Svandoo marie 3 ,MaxiCosi Pearl albo Brotaxa jakiegoś, a trzeci Axkid. Muszę mieć niestety 3 foteliki.
Nam pokazali metora, adamexa i costam jeszcze ale bez szalu one. -
Nineq wrote:Jeżu, mój bobas ma taką fazę na przytulasy ostatnio, że omatkobosko 🥹nie potrafię się powstrzymać, żeby nie całować tego małego łepka. Normalnie rzygam tęczą.
Mój też, ma taką fazę że albo się przytula do nas, albo jak coś mu się spodoba to tak kładzie główkę na podłodze/ zabawce jakby się przytulał i się uśmiecha całym sobą 😅 rozkoszne
Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Blondi29 wrote:Truskawka, a jak planujesz robić po odzwyczajeniu od butelki? Zamierzasz jej dawać mleko w inny sposób czy całkowicie planujesz odstawić mm?
Planuje całkowicie odstawić.
Anabbit kciuki za wasze badania.
Ja to mam nadzieje że ten Pearl to bedzie dobry dla mojej i nie bedzie trzeba wymieniać tez bazy 😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Też mam pebble pro i widzę, że w 'moim' sklepie na stronie ten Pearl kosztuje 1779, czyli pewnie ze zniżką z salonu będzie 1500, jak spasuje młodemu to go weźmiemy, jak nie spasuje to nie będę płakać i tak pewnie jakiś w 2027 będę potrzebować drugiej bazy 😅
Katikat lubi tę wiadomość
-
My mamy swandoo marie 5, ale to było jedyne 2300 polskich smutnych złotych xD
Pebble chyba właśnie był niewiele tańszy.
Ogólnie drogie te wszystkie foteliki były jak cholera, Ale z tych w których dobrze siedział to cieszę się, że stanęło na tym swandoo a nie tylko besafe za ponad 3k 🫠🫠
Katikat lubi tę wiadomość