X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku ile to teraz kosztuje. Jakiś absurd.

Moje dziecko zrobiło dziś samo kupę!!!!

Grzegrzula, Truuskaawka, Kkk77, Blondi29, Katikat, Anabbit, Margareetka, Elza1234, Marsol, Lauraa, Tanashi, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulujemy młodej samodzielnie zrobionej kupy!

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dołączam do gratulacji tym bardziej że mnie też rano kupa małej ucieszyła bo chyba ostatnio je więcej i potrzebuje więcej wody (choć ona jest pełna po kilku łyżeczkach, serio 😮) bo miała wczoraj problem ewidentnie

Dobry sobotni poranek 🫣🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza gratki, pięknie mała siedzi 😊
    Nineq boziu to musi być rozczulające na maxa 🥰

Karola super, gratulacje kupy i w tym wypadku oby więcej 💪

Dziś jestem wrakiem samej siebie, nie spałam od północy do 5, jeszcze mąż mnie opieprzył, że czemu go nie obudziłam wcześniej... Budzisz źle, nie budzisz też źle. Wstałam rano wściekła jak osa.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że potrafi być uroczy, bo nie spał 00:10 - 1:00, a potem 2:40 - 3:50 😒przed 5 wzięłam go do łóżka, bo stękał i wędrował po swoim. Jakoś przerwanym snem dociągnęliśmy do 6:45. Nie wiem czemu on tak źle sypia. Jeszcze musiałam zwlec się z łóżka na badania przed biopsją wtorkową 🙄

Margareetka, faceci są... niereformowalni. Mój nie słyszał jak co chwilę wstawałam z łóżka, jak młody gadał. Chrapał dupą odwrócony.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawała mi tą głową spokoju, więc ogarnęliśmy prywatnie badanie dziś rano. Zrobiliśmy oba usg i co? Wszystko spoko, 550 zł należy się 😂
    Ciemiączko niezrośnięte. Ona ma bardzo małe od urodzenia, teraz wyszło 7x5, ale wszystko wygląda w porządku.
    Jeszcze we wtorek jej zrobię badania krwi i sprawdzę poziom Wit D dla spokoju głowy.

Grzegrzula, Margareetka, Blondi29, Elza1234, Werzol, Truuskaawka, Gusia_, xSmerfetkax, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq może to ten słynny regres 8miesiąca?

Anabbit uff, dobrze że wszystko dobrze 😊

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nie dawała mi tą głową spokoju, więc ogarnęliśmy prywatnie badanie dziś rano. Zrobiliśmy oba usg i co? Wszystko spoko, 550 zł należy się 😂
    Ciemiączko niezrośnięte. Ona ma bardzo małe od urodzenia, teraz wyszło 7x5, ale wszystko wygląda w porządku.
    Jeszcze we wtorek jej zrobię badania krwi i sprawdzę poziom Wit D dla spokoju głowy.
    Super, że wam się udało! To całkiem spore ciemiączko jeszcze. U naszej takie to było może świeżo po porodzie xd My już w ogóle nie suplementujemy wit D, ale jesteśmy na mm to ono pokrywa to zapotrzebowanie. No i robimy badania regularnie więc monitorujemy zeby nie dopuścić do niedoboru. U kogo robiliście USG?

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maluch wiecznie niewyspany. Męczą ją te zęby. Ona przechodzi to tak w wersji all in - ból, marudzenie, ślinienie się, stan podgorączkowy, biegunka, katar i ropiejące oczko. Szkoda mi jej, ale był u nas znajomy pediatra i potwierdził, ze to żadna infekcja. Żal mi jej, bo się męczy. Nie da jej się tego kataru do końca odciągnąć, leje w nią na przemian ibuprofen i paracetamol, ale widzę, że pomaga na dwie godziny. No i mój kręgosłup woła o pomstę do nieba.
    Pogadałam też wczoraj z mężem i po przeanalizowaniu każdej możliwej opcji (również z tą co jeśli babcia zaniemoże) uznaliśmy, że ta moja praca na razie przyniesie nam więcej szkody niż pożytku. Szczególnie, że ja jestem coraz mniej przekonana do tego pomysłu. Ogólnie odczułam ulgę, ale czeka mnie jeszcze parę nieprzyjemnych komentarzy.
    No i u mnie laktacja już hula. Córka sobie zrobiła ze mnie bar nocny przy tym ząbkowaniu więc dziś pierwszy raz od lipca zalała mnie rzeka mleka 🥲

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na basenie, młoda śpi już 3 h
    W życiu takiej drzemki nie miała 🙈
    Blondie, serio olej komentarze ludzi wokół. To ty, mąż i córka jesteście rodziną i wasze zdanie się tylko liczy

age.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam jak coś napiszę, wyłącze na chwilę i wszystko mi się skasuje 🫣

Mojej na usg nikt nie sprawdza ciemiączka. Pediatra wpisuje 1x1,5 czy jakoś tak. My mamy usg co około dwa miesiące, jakieś zmiany tam ma ale z tego co mówią to z nią zostanie.

Wczoraj wrócił mi okres. Nie powiem liczyłam, że jak będę karmić z 1,5 roku czy dłużej to nie będzie tego okresu ale się przeliczyłam. W ogóle to musiałam wziąć przeciwbólowe.
    U was też już wrócił?

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to jest decyzja Twoja i Twojego męża, komentarze zawsze będą, niezależnie co się robi.. Ja uważam, że dobrą decyzję podjęliście 🫂
    W ogóle szok, że tak szybko małej udało się rozkręcić laktacje.

Koktajlowa mnie wrócił okres na koniec grudnia i właśnie mam drugi od porodu :(
    I uważam aktualnie, że to bzdura co mówią nieraz lekarze, że po ciąży się poprawi okres. Ja mam gorszy niż przed :/

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po nieprzespanej nocy mamy równie nieprzespany dzień.. Dwie drzemki po 5min. Juz wlatywało usypianie ultimate czyli cycek bujają się na piłce i nic, oczy wielkie jak 5zl.
    Także Elza jedyne co Ci powiem - nie zesraj się 😅😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wrócił jeszcze, choć w ostatnim miesiącu czasem pobolewaly mnie jajniki, więc może owulacja powoli się zbiera do działania 😅. Z córką też tak miałam że zanim dostałam pierwszy okres, to wcześniej zaczęły mnie boleć jajniki. Ale liczę na to że będą się powoli rozkręcać i do roczku 🩸nie wróci.

Uświadomiłam sobie że równo za miesiąc zaczynamy przeprowadzkę 🥹 takie tam 9 miesięcy obsuwy 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blondi to jest decyzja Twoja i Twojego męża, komentarze zawsze będą, niezależnie co się robi.. Ja uważam, że dobrą decyzję podjęliście 🫂
    W ogóle szok, że tak szybko małej udało się rozkręcić laktacje.

Koktajlowa mnie wrócił okres na koniec grudnia i właśnie mam drugi od porodu :(
    I uważam aktualnie, że to bzdura co mówią nieraz lekarze, że po ciąży się poprawi okres. Ja mam gorszy niż przed :/

Blondi popoeram zdanie Margaretki.
    W ogle nie bierz do siebie co inni będą gadać,Twoja córka Ci kiedyś podziekuje za to. Może nie dosłownie,ale kazdy jej przytulas bedzie Ci o tym mówił 😉

Oj tak,ja ostatnio myślałam że wyzione ducha przez okres. Połóg przy nim to było nic.

Annabit super że udało Wam się tak szybko to ogarnąć i uslyszeliscie dobre wieści 😉

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, jakbyś poszła do tej pracy to też by gadali, zawsze ktoś będzie coś gadać 🤷🏽‍♀️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    I po nieprzespanej nocy mamy równie nieprzespany dzień.. Dwie drzemki po 5min. Juz wlatywało usypianie ultimate czyli cycek bujają się na piłce i nic, oczy wielkie jak 5zl.
    Także Elza jedyne co Ci powiem - nie zesraj się 😅😅
    XD wiem wiem
    Obudziła się po 3 h i słyszę jak krzyczy z pokoju „łooooo”
    Także ona też była w szoku, ile spała

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do okresu, 1szy po przerwie był okej, ale drugi?
    W życiu takiego nie miałam. Jeden dzień wyjęlo mnie z życia, dobrze że po południu był mąż i przejął małą bo leżałam w łóżku i myślałam że wyzionę ducha

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Uwielbiam jak coś napiszę, wyłącze na chwilę i wszystko mi się skasuje 🫣

Mojej na usg nikt nie sprawdza ciemiączka. Pediatra wpisuje 1x1,5 czy jakoś tak. My mamy usg co około dwa miesiące, jakieś zmiany tam ma ale z tego co mówią to z nią zostanie.

Wczoraj wrócił mi okres. Nie powiem liczyłam, że jak będę karmić z 1,5 roku czy dłużej to nie będzie tego okresu ale się przeliczyłam. W ogóle to musiałam wziąć przeciwbólowe.
    U was też już wrócił?

Przybijam piątkę. Mi okres wrocil dwa dni temu, karmie doslownie co 2h a w nocy nawet co 20 minut 🙃. Też mialam nadzieje, że przy tak intensywnym kp trochę dluzsza bede miala przerwe. U mnie juz po pierwszej ciąży przeszly te bardzo bolace okresy. I teraz tez sie obylo bez bólu.

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka, nie byłabym zaskoczona jakby to był regres. Drzemki w dzien super, noce z dupy.

Blondi, zawsze ktoś będzie gadał. Nie ważne jaka decyzja.

Okres... ja to już od lipca mam😅dwa tygodnie minelo jak skończyłam kpi i wrócił.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ