X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Super, że wam się udało! To całkiem spore ciemiączko jeszcze. U naszej takie to było może świeżo po porodzie xd My już w ogóle nie suplementujemy wit D, ale jesteśmy na mm to ono pokrywa to zapotrzebowanie. No i robimy badania regularnie więc monitorujemy zeby nie dopuścić do niedoboru. U kogo robiliście USG?

Michał Armata. Wydawał się dość kompetentny. No w każdym razie jak tak wczoraj ją dotykaliśmy po głowie to oboje czuliśmy, że to nie jest zrośnięte na bank

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddajcie mi te okresy xd ja akurat bym nie pogardziła 😂

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam okresu, ale pewnie wróci niebawem, nie liczę na nie wiadomo jak długo. I u mnie też już po pierwszym porodzie miesiączki przestały być bardzo bolesne, a nieraz kończyły się na pogotowiu i mdleniem z bólu, wymiotami w przeszłości. Za to zaczęły się bolesne owulacje

Anabitt ja też jestem taka, że wolę zapłacić ale sprawdzić niż nie sprawdzić, więc Cię rozumiem. Jakbym miała okres to bym ci oddała bo już nie zamierzam korzystać z owulacji hahaha

Tanashi e tam nie patrz na obsuwę tylko na to że W KOŃCU ZARAZ NA SWOIM ♥️♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:59

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez moge oddać okres. Aktualnie chyba idzie kolejny bo sutki pieką i mala odrzuca mleko z piersi. Nie smakuje jej znowu.

Annabit to masz spokoja głowę na weekend. Super.

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, my mielismy obsuwe 1,5 roku xD
    Sama nigdy bym nie wpadła na pomysł przeprowadzki w 2 miesiącu ciąży, gdzie czułam się chyba najgorzej ever XD
    Do dziś nie wiem czy w garażu nie leży jakiś zapomniany karton z niewiadomoczym xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 17:03

age.png
  • lusix Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy okres już po 4 miesiącach się pojawił, o dziwo bezbolesny, ale tak obfity, że przez chwilę zastanawiałam się czy to na pewno okres przez ilość skrzepów 🥲 I tak jak u Gusi zaczęły się bolesne owulacje. Jak byłam na kontroli u mojego gin ostatnio to widział już 4 pęcherzyki szok.

A zaczęła kiełkować u mnie myśl jednak o drugim dziecku. Kurcze z jednej strony chciałabym różnice co najmniej 2,5roku, ale patrząc finansowo to najbardziej opłaca mi się od razu, bo krąży nad moją firmą widmo przeniesienia do Indii i nie wiem co robić. Myśli któraś z was o ciąży po roku?

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dobre słowo dziewczyny. Decyzja podjęta, w poniedziałek działam.
    Anabitt fajnie, że się udało załapać od razu na usg. Tego gościa nie kojarzę, ale ważne, że was uspokoił.
    Właśnie też byłam w szoku, że rozkręciła tak szybko. Szczególnie, że ona już mało mleka piję i preferuje raczej stałe posiłki. No ale teraz przy tym ząbkowaniu przechodzi tak ciężko, że pozwalam jej na wszystko. Z tuleniem się i dostawianiem włącznie. Ale w sumie nie ma się czemu dziwić. O 1:57 urodziłam, a tego samego dnia jak położne się zmieniały miałam już ten bolesny nawal i ściągałam w szpitalu po 120 ml na jedną pierś przy sesji. Masakra. Oby to się nie powtórzyło, bo wścieknę się na własną głupotę XD
    Tanashi super, że to już zaraz! Nie wyobrażam sobie nawet waszej ekscytacji ❤️
    Okresy też mogę wam oddać. Po ciąży mam tak upierdliwy i bolesny cykl, że w pierwszy dzień okresu czuję się jak w czasie porodu. Serio. Nie polecam.
    Lusix ja cały czas bije się z myślami. Był moment kiedy rozważaliśmy rok po roku, ale wyszła mi ta depresja poporodowa i najpierw muszę się ogarnąć sama ze sobą, a dopiero potem będziemy myśleć. Ale też chciałabym raczej mniejszą niż większą różnicę wieku. Z tym, że nasza córka wymaga multum uwagi więc realnie pewnie będziemy mieć 3/4 lata różnicy minimum przy tych okolicznościach

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt w ogóle za to kocham życie w dużym mieście. Niezależnie od dnia tygodnia możesz sobie załatwić prawie wszystko. Pamiętam, że ciążę potwierdziłam 2 listopada, bo nie mogłam wytrzymać, a tak to miałam spokojny długi weekend :)

Anabbit, Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

• lusix Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi właśnie u nas też córka z gatunku trzeci cycek xD mi to nie przeszkadza, ale nie wiem czy nie strzeliłabym sobie w kolano drugą ciążą dopóki nie będzie bardziej samodzielna

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Anabitt w ogóle za to kocham życie w dużym mieście. Niezależnie od dnia tygodnia możesz sobie załatwić prawie wszystko. Pamiętam, że ciążę potwierdziłam 2 listopada, bo nie mogłam wytrzymać, a tak to miałam spokojny długi weekend :)

Dokładnie mam to samo z dużym miastem. Jak zaczęły mi się sączyć wody o północy z piątku na sobotę, mąż jeździl po okolicznych aptekach i szukał testów żeby sprawdzić czy to na pewno wody płodowe. W moim rodzinnym mieście mogłabym zapomnieć o takich fanaberiach

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dokładnie mam to samo z dużym miastem. Jak zaczęły mi się sączyć wody o północy z piątku na sobotę, mąż jeździl po okolicznych aptekach i szukał testów żeby sprawdzić czy to na pewno wody płodowe. W moim rodzinnym mieście mogłabym zapomnieć o takich fanaberiach
    Polubiłam za fanaberię, nie za sączące się wody 🥲 My z mężem jesteśmy akurat team wieś, ale to dopiero jak on się wyspecjalizuje, a ja ogarnę studia do końca. No i z małym dzieckiem myślę, że miasto jest lepsze.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    Blondi właśnie u nas też córka z gatunku trzeci cycek xD mi to nie przeszkadza, ale nie wiem czy nie strzeliłabym sobie w kolano drugą ciążą dopóki nie będzie bardziej samodzielna
    Miałam podobne myśli z początku. Choć u mnie raczej chodzi o to, że ona w moim odczuciu bardzo potrzebuje bliskości. To, że jest z tych trudniejszych w obsłudze dzieci to jedno, ale to jest do ogarnięcia. To, że wymaga uwagi to drugie i myślę, że ciężko zniosłaby to, że nie jest już jedynym dzidziusiem w rodzinie i że musi podzielić się rodzicami. Dlatego moje serce krzyczy: „tak”, ale rozum na razie mówi stanowcze: „nie”. Choć zobaczymy jak życie się ułoży. U nas plany na wszystko były zupełnie inne, a życie nam to samo poprowadziło dużo fajniej niż się spodziewaliśmy 😅 No i przyznam, że jakoś łatwiej mi sobie wyobrazić ciążę z przedszkolakiem niż niemowlakiem

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chorowitki? U nas nadal wszyscy chorzy. Mnie znowu rozbiera coraz bardziej. Mała ma katar stulecia. Nie wiem już czy to zęby, czy może jednak infekcja. Zrobiłam jej wymaz, ale czysty. Dziś była tak zaflegmiona, że chlusnęła wymiotami. Znów śpię z nią w fotelu całą noc na siedząco. Bardzo mi jej szkoda :( Jeszcze ona się tak panicznie boi aspiratora, że dziś od płaczu i tych wymiotów aż dostała plam na ciele. Sama się dziś popłakałam pod prysznicem z żalu.

Wysłany: 7 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi najgorzej jak dziecko jest takie zaglucone. Dajesz jej jakiś ambroksol?

Ty,ja sie zastanawiam. Jak Ty jesteś taka młoda, a Twój mąż już jest lek med to gdzie Wy sie poznaliście. Przecież Ty musiałaś być nastolatką. Chyba,ze juz mam mega zaburzone liczenie lat (co jest możliwe, cały czas myślę,że mam 32 lata).

Mojs.syn ma.chyba liszaja zakaźnego. Już mu zapodałam maść. Bogu dzięki za te parę lat na dermatologii😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:45

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste, Karola, nie pisz o liszaju, bo Cię jakiś trolololo zwyzywa gorzej niż patologia 😅

Umieram dziś na ból głowy. Codziennie mnie ostatnio boli, ale dziś hardkor 😣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 7 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chryste, Karola, nie pisz o liszaju, bo Cię jakiś trolololo zwyzywa gorzej niż patologia 😅

Umieram dziś na ból głowy. Codziennie mnie ostatnio boli, ale dziś hardkor 😣
    Kurcze,on juz 3 raz to złapał. Ja raz miałam. Mieliśmy tez pluskwy i wszy .I plagę karaczanów. Dodam,że jesteśmy bardzo czystymi ludźmi😅

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw., Blackapple, pisałaś ostatnio, że masz Bebetto Loren?
    Na UOKiK pojawiła się informacja o wózkach. "Wózek Bebetto model Loren Premium Class 2w1 AWD
    1961/202405281023, kod EAN 5901497108864" - "nieprawidłowości "nieskuteczny system pasów - wypadniecię obciążnika imitującego niemowlę,
    nieprawidłowo działające mechanizmy blokujące,
    przewrócenie się wózka (w opcji spacerówki)".

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kurcze,on juz 3 raz to złapał. Ja raz miałam. Mieliśmy tez pluskwy i wszy .I plagę karaczanów. Dodam,że jesteśmy bardzo czystymi ludźmi😅
    Zaraz rozpętasz tu piekło takimi wpisami🙉😂

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 7 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Zaraz rozpętasz tu piekło takimi wpisami🙉😂
    Czekam

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A tak btw., Blackapple, pisałaś ostatnio, że masz Bebetto Loren?
    Na UOKiK pojawiła się informacja o wózkach. "Wózek Bebetto model Loren Premium Class 2w1 AWD
    1961/202405281023, kod EAN 5901497108864" - "nieprawidłowości "nieskuteczny system pasów - wypadniecię obciążnika imitującego niemowlę,
    nieprawidłowo działające mechanizmy blokujące,
    przewrócenie się wózka (w opcji spacerówki)".

Cudownie, sprawdzę czy się przewraca na nierównej powierzchni w opcji spacerówki. Pasy raczej mi działają normalnie, bo już 3 miesiące ciśniemy w spacerówce.

Przy okazji się dowiedziałam, że on się składa razem z budką w opcji spacerówki, fajnie, że to zawsze wypinałam przy składaniu do samochodu tak jak gondolę.

age.png
‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ