CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu moja mama też pisze: poproszę zdjęcie mojego szczęścia - albo inne tego typu frazesy - to jej swoje wysłać xD a że piszę to na grupie to moja siostra swoje selfie też jej wysyłaTanashi wrote:Blondi na rozładowanie napięcia: po porodzie z córką moja mama też codziennie pytała o zdjęcia, raz napisała że poprosi zdjęcie swojej księżniczki. Wysłałam jej mojego selfiaka i mówię proszę 😆 może to sposób na teścia xD
-
Jezu moja mama pisze dokładnie to samo XDDDElza1234 wrote:Jezu moja mama też pisze: poproszę zdjęcie mojego szczęścia - albo inne tego typu frazesy - to jej swoje wysłać xD a że piszę to na grupie to moja siostra swoje selfie też jej wysyła
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Czy wszystkie bobasy wchodzą już w czworaki? Moja totalnie nie próbuje nawet.. a gdy jej pomogę wejść i ja ustawie, od razu siada z tej pozycji 😑
Nie wiem, czy to już czas na fizjo czy dać jej trochę jeszcze na próbowanie.
Mój nadal pełza, tyłek może podnosi, ale do czworaków nam jeszcze brakuje, i nie siada jeszcze 🫣 -
My już tak i posuwamy się do przodu, ale pamiętaj że niektóre dzieci pomijają raczkowanie.
Truskawka miałam już nie pic nic ale piwko zero wpadło i dobrze zareagowałam na Kozel 0. Lepiej niż wszystko inne 😉 -
My jesteśmy pod opieką fizjo i jak tak luźno z nią rozmawiałam to mówiła, że dzieciaki mają czas do 8/9 miesiąca na czworaki. Ja tam wychodzę z założenia, że lepiej jak dziecko osiąga te umiejętności nieco później, ale stabilniej niż wcześnie, ale wymaga korygowania. U nas mała już zaczyna stawać na nogi i mnie to bardzo martwi. Uważam, że ma te nogi i kręgosłup zdecydowanie za miękkie i za mało stabilne. No i ja znam niewiele dzieci, ale większość niemowląt, które poznałam pomijało czworaki. Myślę, że póki co nie ma powodów do obaw. Są dzieci, które wolą sobie poleniuchować. Mój brat podobno usiadł mając chyba dziesięć miesięcy. Mama też przerażona biegała z nim po lekarzach, a on był po prostu leniwy. Za to potem jak się rozkręcił to nadrobił
-
Udalo mi się zwrócić 2 puszki mleka do lidla - nawet pomimo tego, że nie byłam pewna czy to te kupione w lidlu czy na gemini 🙈
Dałam mu właśnie pierwszą butelkę Laktowitu i ciekawe jak będzie. Nie mieszałam już ani nic, więc oby obyło się bez rewolucji.
Młody też ma chyba aktualizacje, bo wczoraj miał 1 drzemkę, ciekawe jak dziś. Było też panowie zamontować nam bramkę na schody na piętrze (nie ma szans na rozporową u nas), tylko pomylił im się kolor i wrócą 18/19 🤣 bobas był tak zaaferowany ich obecnością, że nie umiał już zasnąć 🙈 -
Mój wchodzi w czworaki, co chwilę, buja się, podnosi na nogach i je prostuje, ale woli pełzać🤷♀️ja też nie czworakowałam.
Siadać probuje, ale z podporem. Jak usiądzie to czasem płacze, bo nie boi się puścić, a nie umie na brzuch wrócić.
Za to drze się ostatnio dużo "bababa" "papapa", a jak mu czegoś zabronię to na mnie krzyczy "e".🙉
Poszłam na zakupy. Pękła podeszwa w bucie, a wszystko się topi🫠dobrze, że bylo CCC i wyprzedaże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 13:41
-
Moja pełzać to pełza. Ogarnęła z 2 tyg temu, ale oczywiście ona jest na tyle leniwa, że musi czegoś baaaaardzo chcieć żeby się przemieścić. No ale dobra, wiem, że umie to robić.
A z tymi czworakami i siadaniem to mam wrażenie, że ona od dupy strony zaczyna xd. Nie podnosi w ogóle tyłka żeby wejść w czworaki, ale gdy ją ustawię, bez problemu sobie z nich usiądzie. Totalnie 0 obawy, chwila moment i siedzi i się czymś bawi 🙃🤔
Mój coach chat gpt mówi, że ona może uznawać czworaki tylko za sposób do siadania, bo tak bardzo lubi siedzieć 🙄 -
Dzisiaj w nocy moje dziecko zrobiło mi prezent. Pierwsza pobudka na jedzenie była o 4.00,zjadła i dalej poszła spać do 7 🤭
My też śpimy przytulone,uwielbiam to 🥰 Tylko z rana jak wstanie to budzi bijąc mnie po twarzy 😅
Moja zaczeła czworaki ale tylko na łóżku jej wychodzi. Na macie chyba jeszcze jej za slisko i sie rozjezdzaja nogi,ale probuje. Do siadania w ogole nie probuje.
Katikat ja od dwoch dni cierpie przy odciaganiu,nie wiem czemu ale tak cholernie bolą mnie sutki 😕 Ale już sobie odpuszczam te proby zwiekszania ilości. Powoli godzę się z tym że skoncze kpi marzec/kwiecień. Potem bede dawac jej w dzień zapasy z mrozonek a na noc mm. Jak skonczą sie mrozonki to juz tylko mm. Ale nie chce jej dlugo karmic mlekiem,boje sie tej prochnicy butelkowej bo to coś okropnego. Mam nadzieje że w wakacje uda sie odstawic od butli. -
A tak apropos próchnicy, takie poł zęba już myjecie pasta czy jeszcze nie?
W ogóle ja chyba osiwieje zanim mu ten ząb wyjdzie do końca a gdzie jeszcze kolejne, bardzo go to boli a nie chce mu ciągle pakować paracetamolu i ibuprofenu. Zamówiłam jeszcze jakiś gengigel zamiast nurodentu, stosował ktoś? -
Ma czworaki dziecko ma czas tak jak Blondi pisze 8/9 miesiąc, a cześć dzieci pomija, nie jeat to już kamień milowy rozwoju.
Ja dziś u fizjo jej opowiadam, że młody kombinuje żeby usiąść ale jeszcze sam nie do końca umie, a on w tym momencie cyk i pięknie sobie usiadł 🥰 niestety przez to, że on super stabilnie siedzi to zaczęły się awantury w foteliku 😓 łapie się za pałąk i próbuje dźwigać, a wiadomo pasy ma mocno zapięte to nie może i tylko ryk -
Gusia_ wrote:Cel moja przylepa w nocy śpi ciągle przytulona do mojej ręki i z nogą na mnie zarzuconą więc rozumiem co piszesz 🫣
Haha to piona, też śpisz w jakichś dziwnych wygibasach, żeby jej nie obudzić?
Moja Córka jest wysoka i ma długie nogi i ręce więc jak się rozłoży zajmuje 65% łóżka, kolejne 25 mąż i mi mac 10%, zostaje hahah23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Tanashi wrote:Blondi na rozładowanie napięcia: po porodzie z córką moja mama też codziennie pytała o zdjęcia, raz napisała że poprosi zdjęcie swojej księżniczki. Wysłałam jej mojego selfiaka i mówię proszę 😆 może to sposób na teścia xD
Dobre, ja czasem żartuje jak Mama pyta co u maluszka że u mnie okej i sama już się śmieje i się tak do mnie zwraca🤣
Ale ja to nie mam na co narzekać na rodzine, dziś Mąż cały dzień poza domem i wpadł do Teściów bo coś zalatwial w okolicy to już mi pisał, ze mamy jedzonko od nich i słoiki z pysznymi zupami, a do mnie wpadła Mama i zaprosiła mnie do ulubionej kawiarni i jeszcze też zupę potem zamówiła do domu taka dobra. Po czym zaczęła mnie przepraszać, że drugiego nie wzięła, bo akurat same mięsne były😅
U nas dziś prawie cały dzień bez 1 zapłakana. Serio nawet 1 milisekundę. Chwilę popłakała teraz jak moja Mama wyszła... obserwowanie ludzi w kawiarniach to jej ulubione zajęcie...mały Słodziak, który lubi spacerować oraz siedzieć w kawiarniach❤️
Myślę też, że spacery dużo pomagają z ząbkami bo jest wiadomo miły chłodek dla zębów. Dziś było okej powietrze więc był też i spacer.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Anabbit wrote:Czy wszystkie bobasy wchodzą już w czworaki? Moja totalnie nie próbuje nawet.. a gdy jej pomogę wejść i ja ustawie, od razu siada z tej pozycji 😑
Nie wiem, czy to już czas na fizjo czy dać jej trochę jeszcze na próbowanie.
U nas nie ma czworakow jeszcze ale o ile wiedziałam, że mój Mąż nie czworakowal to dziś Mama mi powiedziała, że ja też pominęłam ten etap
także nie wiem czy ich wyczekiwać
Jedynie wchodzi pod kanapę do połowy haha czyli pełza sobie do tyłu, robi więcej wyższego podporu
Ale u nas tak długo była niechęć do leżenia na brzuchu, że myślę, że po prostu wolniej jej idzie - ma też ponad 9 kilo i ponad 75cm więc no ma ciężej niż mniejsze Dzieciaki. Niech sobie na spokojnie to robi w swoim tempie. Chodzimy do fizjo, ćwiczymy, lepiej by cięższy bobas później coś zrobił niż na siłę go przeciążać.
Ale chcieć by chciala, robi czasem samolot i się denerwuje, że nie idzie do przodu
Oczywiście turlaniem umie w tempie błyskawicy dotrzeć gdzie chce
My ogółem właśnie po to chodzimy do fizjo, żeby nie mieć większych rozkmin więc pójść zawsze warto
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗