CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po chwilowej przerwie. Widziałam, że pytałyście wczoraj o gordonki. Dzisiaj rano byliśmy, jedna dziewczynka zaczęła płakać i każde kolejne dziecko patrząc na nią również zaczęło płakać 🤣 także wjechał ładny efekt domina. Mój się też zaczął zanosić i potem ciągle na nią zerkał. Ale ogólnie potem już było wesoło 🤣
Trzymam kciuki za szczepienia 🙏 -
Dzięki, w takim razie kupię 5, bo potrzebuję na noc chłonnych. Co najlepsze, pieluchy 5, a pantsy 4, bo mu się z tej małej dupki zsuwają.
Laura, mnie nie kolana, a plecy. Tragedia. Jak jeszcze w nocy nachylam się nad łóżeczkiem to potem nie mogę się wyprostować. Gorzej będzie jak podniesiemy bok gdy zacznie stawać 😵💫 -
Blackapple wrote:Gdzieś mi mignęło, że szczepienie na meningokoki od przyszłego roku będzie już obowiązkowe i refundowane.
Nam mówili w ośrodku, że jak nie mamy starszych dzieci w otoczeniu to można to zrobić już po serii 6w1, ale warto się wyrobić przed żłobkiem a pamiętam, że też chciałaś posyłać córeczkę, Cel.
W ogóle zostałam zinfluenserowana przez Tanashi i na KZM też będę szczepić młodego, do tego mąż mnie też wysyła, bo mnie to się nawet raz zdarzył kleszcz jak dosłownie wyszłam tylko z bloku do lodziarni 300 m od niego i szłam cały czas chodnikiem, potem miałam następna wycieczkę prawie tą samą trasą tylko jeszcze na drugą stronę jezdni, bo się bałam sama wyciągać i poszłam na świąteczną opiekę 😅
Właśnie kminie z tym żłobkiem aż mi mózg paruje
Wiecie ja mam te swoje przypadłości i przez to się trochę cykam, ale wiadomo bardziej się cykam o choroby wiec jak zapadnie decyzja żłobkowa to musi do lata mieć to szczepienie, a jak nie to też gdybyśmy chcieli chodzić na sale zabaw właśnie
A kiedy się szczepi na kzm?
Nienawidzę kleszczy są po prostu okropne, moja kuzynka była nimi przerażona i stwierdziła, że ludzie się boją pająków które mega ciężko spotkać tak naprawdę w Australii (tych groznych), a tu mają miniaturowe skaczace z drzew kropki które przenoszą takie syfy przeokrutneWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:39
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Nineq wrote:Dzięki, w takim razie kupię 5, bo potrzebuję na noc chłonnych. Co najlepsze, pieluchy 5, a pantsy 4, bo mu się z tej małej dupki zsuwają.
Laura, mnie nie kolana, a plecy. Tragedia. Jak jeszcze w nocy nachylam się nad łóżeczkiem to potem nie mogę się wyprostować. Gorzej będzie jak podniesiemy bok gdy zacznie stawać 😵💫
Do wczoraj też jeszcze nosił pantsy 4, ale się skończyły a na promce wzięłam paczkę tych i paczke tych, żeby sprawdzić które lepsze xD niby mógłby jeszcze mieć te 4, ale nie chciało mi się lecieć do biedry, mam alergię na ten sklep i tylko pampersy i chusteczki mnie przyciągają 🙈
a właśnie pantsy Ci się na noc nie sprawdzają lepiej? U nas bez szans z pampersem, a pantsy przesikał może raz. Mam jeszcze w planie sprawdzić te pantsy night z pampersa, one są podobno jeszcze bardziej chłonne -