CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś jest tak fajnie i wiosennie, byliśmy z Małą na małej wycieczce. Ona tak lubi zieleń, ludzi, kawiarnie, że czasem dosłownie o wszystkim zapomina, nawet je tak byle jak. W domu potem jest wszystko na raz po kolei - przewijak, jedzonko i drzemka
Oby jej tak zostało 😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Blondi29 wrote:Cel ale wam zazdroszczę pięknego dnia ❤️ U nas takie marudki, że nawet ze spaceru nici
Pozutywnie zazdroszczę!
Blondi od przyjścia do domu Marudki haha więc pewnie za dużo emocji 😅
Trzymam kciuki za spacerek w najbliższym czasie
A wizyty nie przeciągaj jak nie masz siły, nie daj się tamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 17:04
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Uuu Karola, inteligencją Twoja mała wyprzedza wszystkie dzieciaczki tutaj chyba 😄bez obrazy dla nikogo, to w żartach.
Mój dopiero dzisiaj ogarnął "papa" i machanie ręką jak ktoś wychodzi.
Wszystkie puszczacie na macie dzieciaki bez skarpetek?🤔 -
Po wizycie u fizjo wszystko ideolo, ucieszyła się, że czasem przyjdzie zdrowe dziecko 😅 generalnie to duży fart, że przy swojej masie i gabarytach ogarnia też rozwój fizyczny bardzo sprawnie.
Na dodatek w nocy miał aktualizację i cały dzień gada mamamammamamamamamamamamamama, także chyba i on odblokował sylaby. Na wizycie prawie że usiadł samodzielnie. Mówiła, że z czworakami to też raczej kwestia kilku dni max i wystartuje.
W ogóle dzisiaj się po mnie wspinał jakby chciał wstawać 🤔 także no wszystko na raz xD
Nineq, fizjo mówiła, żeby jak najwięcej na boso, bo wtedy stopa prawidłowo pracuje i się nie ślizga. Wiadomo, że jak zimno to ubierać, ale jednak najlepiej jakby stopy i kolana były gołe. Gacie to zdejmuje i ubieram mu kilka razy dziennie, ale też mamy w miarę ciepło w domu.
Aaaaaa i kupiłam pantsy night z pampersa - wzięłam 4 i są na niego w sam raz, a z każdych innych nosi już 5, więc może tych spróbuj. Zobacze jeszcze czy nie przesika w nocy, bo dzisiaj miał pobudkę o północy, 40min próbowałam go uśpić, a się okazało, że się biedny posikał. Śpiworek przyjął wszystko i nie przesiąkł na zewnątrz, więc zorientowałam się dopiero jak się rozbudził już całkiem i była zmiana pampersa przed mleczkiem 🫠🫠🫠🫠
-
Jak na Twojego małego 4 są ok to na mojego tym bardziej powinny. Muszę wypróbować.
Właśnie w tym tygodniu to tylko na wyjścia ma skarpetki czy rajtki jak było zimno. A tak gołe stopy. W domu mam 20-21° to tak średnio dlatego ma body i zawsze spodnie, żeby nie marzł. Tylko te stopy zimne czasem, ale z drugiej strony widzę, że na macie mu lepiej z jakimikolwiek wygibasami.
Moja mama dziś była i zgadnijcie co ona na to 🙈 -
Kameleon sobie ściąga skarpety natychmiast po założeniu, więc wiecznie chodzi boso. Jak już ma naprawdę zimne stopy to mu zakładam rajstopy na szelkach, ale wtedy walczy żeby je zdjąć z takim zacięciem, jakby walczyl o życie 😆 Ale na zdjęciach dla babci skarpety zawsze są, po co ma się stresować kobieta 🤣
Grzegrzula, Anabbit, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
Haha, ja też cenzuruję zdjęcia dla babci. Nie wiem jakim cudem się pogodziła z puszczaniem dziecka boso na macie, może dlatego, że w internetach jest mnóstwo rolek od fizjoterapeutów, jakie korzystne jest zdejmowanie skarpetek. Ale za to karmimy się bez spodenek, a ja zawsze wysyłam zdjecia, na których tacka przykrywa cały dół
-
My bez skarpet,zarowno Bubcia i ja.
Co do picia wody-moja dalej nie chce w ogole pić,z zadnego kubka. Slomke z bboxa gryzie dziaslami ale nie zasysa.
Od kilku dni gardzi sniadaniami. Kasza,awokado,banan,bieluch,musy owocowe- w roznych konfiguracjach wszystko ble.
Za to obiadki wciaga caly sloik 190g
Karola Twoja juz zdania klei a u mnie nadal tylko pterodaktyl. Jakieś rady? 😅
Blondi daj znać jak przebiegla wizyta 🫣 -
Truuskaawka wrote:My bez skarpet,zarowno Bubcia i ja.
Co do picia wody-moja dalej nie chce w ogole pić,z zadnego kubka. Slomke z bboxa gryzie dziaslami ale nie zasysa.
Od kilku dni gardzi sniadaniami. Kasza,awokado,banan,bieluch,musy owocowe- w roznych konfiguracjach wszystko ble.
Blondi daj znać jak przebiegla wizyta 🫣
Zbijam piątkę, też chodzę bez skarpet po domu. Mąż mi gada, że to po mnie nasz syn odziedziczył gardzenie nimi 😅 -
Nie mam rad. Moja gada do rzeczy ale co z tego,jak nadal nie czai ,ze można sie przemieszczać. Tzn ona kula jak chce sie przemieścić. Jak beczka. Totalnie nie ogarnia,że można sie czołgać.Truuskaawka wrote:My bez skarpet,zarowno Bubcia i ja.
Blondi daj znać jak przebiegla wizyta 🫣
Z to ostatnie dni siedzi chwilę posadzona. -
Kurcze,bylam dziś z małą u neurologa na kontroli (co 3 miesiące ma) I kazala.dawać jej 5 kropli innovitum b na te jej drżenia mięśni. Czytam dawkowanie a tam jedna kropla. 5 to jest dla 7 latka dawka...To jest dosyć mądra neurolog ale dawka wydaje się końska
-
Pozdro z pierwszej drzemki - się obudziło o 6 to się śpi o 9 🙈
Ale! Nie narzekam, bo do tej 6 spał bez przerwy, ostatnia taka nockę miał chyba jak miał 4 miesiące 🥺 Ale nie cieszę się na zapas, bo może to przypadek
Za to pantsy night miały prawdziwy test - wytrzymały od 19.30 do 6 rano i nie przeciekły, Nineq możesz kupować 🤣
Btw aktualizacja trwa, chyba musimy obniżyć łóżeczko do samego dołu, bo próbuje się wspinać do góry… a ani nie raczkuje, ani nie siedzi, error 🙈 na dodatek co się nie umie wspiąć wyżej to się w🐥wia i krzyczy 🤡 -
Kkk77 wrote:Pozdro z pierwszej drzemki - się obudziło o 6 to się śpi o 9 🙈
Ale! Nie narzekam, bo do tej 6 spał bez przerwy, ostatnia taka nockę miał chyba jak miał 4 miesiące 🥺 Ale nie cieszę się na zapas, bo może to przypadek
Za to pantsy night miały prawdziwy test - wytrzymały od 19.30 do 6 rano i nie przeciekły, Nineq możesz kupować 🤣
Btw aktualizacja trwa, chyba musimy obniżyć łóżeczko do samego dołu, bo próbuje się wspinać do góry… a ani nie raczkuje, ani nie siedzi, error 🙈 na dodatek co się nie umie wspiąć wyżej to się w🐥wia i krzyczy 🤡
Kurde a ja się ucieszyłam, że mój bobas pospał od północy do 7.00 a potem jeszcze dospał do 8.00 jak zjadł, a tu widzę, że Twój wygrywa 😅
Dzisiaj jest jeszcze bardziej wiosennie, chyba wyjdziemy za chwilę na dłuższy spacer. -
Kkk👍to kupię.
My mamy już dawno obniżone. Mojego K. kolegi wnuczek ponad 9 miesięcy, nie czworakuje, nie pełza za to stoi w łóżeczku. Także idą niektóre dzieciaki na opak.
Mój się wspina po mnie. Przestał gadać, widać że skupia się na wspinaczce lub próbach siadu, bo podpiera się tylko jedną ręką.
Jadę dziś na biopsje. Mam nadzieję, że nie utknę na 3h jak poprzednio. Tam nie ma zasięgu 🥲
Zeżarłam 2 paczki bueno, idzie się zrzygać. -
Mój bobas dziś pierwszy raz stanął w łóżeczku, podciągając się za szczebelki 🤯 W jednym tygodniu opanował czworaki, siadanie i teraz jeszcze próbuje stać. Chyba nie muszę mówić jak wyglądają u nas drzemki i noce 🫣
Nineq, powodzenia! Oby wszystko poszło sprawnie i gładko.
Kkk, też używamy od dwóch tygodni pantsów night 4 i jeszcze nigdy nie było wypadku. Super się sprawdzają przy dziecku, które nie wytrzymuje na plecach dłużej niż 10 sekund.
Truskawka, naprawdę nie ma co się porównywać. Mój maluch był ponad 2 miesiące do tyłu z trzymaniem głowy. Nie mógł też długo się utrzymać gdy był posadzony. A teraz w tydzień ruchowo poszedł jak burza. Wciąż nie gaworzy, ale daję czas. Postaraj się zrobić to samo, jeszcze mała zaskoczy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 10:52