X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak odłożycie dzieciaki to Wam śpią w takiej pozycji jak odłożycie? Mój to śpi jak chce, na jednym boku, na drugim, na płasko, na brzuchu. Od dawna nie mam władzy w tym jak śpi.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    I jak odłożycie dzieciaki to Wam śpią w takiej pozycji jak odłożycie? Mój to śpi jak chce, na jednym boku, na drugim, na płasko, na brzuchu. Od dawna nie mam władzy w tym jak śpi.

Mój do wczoraj spał ładnie na pleckach, glowe tylko przekladal na boki. Dziś w nocy zaczęły sie akrobacje i spanie na brzuchu. A w dzień zaczął stawać przy meblach. Najwyraźniej obmyślał ten plan w nocy

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Nie, chwilę polezy jak odłożyłam a potem się przekręca w różne strony.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia dzięki i wam również życzę powodzenia.
    Jutro jeszcze teściowie wpadają. Nie lubię mieć gości ani planów na dzień szczepień. Wolę zawsze spędzić ten dzień na kanapie w dresie i obserwować bobasa. Może jestem jakaś dziwna z tym 😑
    A co do spania to moja śpi w 90% przypadków na boku skierowana twarzą do mnie xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bez Bexero. To 6w1 ostanie mamy odroczone. Takze my wolnym tempem.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jutro jeszcze teściowie wpadają. Nie lubię mieć gości ani planów na dzień szczepień. Wolę zawsze spędzić ten dzień na kanapie w dresie i obserwować bobasa. Może jestem jakaś dziwna z tym 😑
    A co do spania to moja śpi w 90% przypadków na boku skierowana twarzą do mnie xD

Ja też tak mam. W dniu szczepień żadnych planów. Zawsze 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Marsol Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Też nie robię planów na dzień szczepień, bo nigdy nie wiadomo co będzie po. U nas wszystkie szczepienia już odhaczone i następne mamy po skończonym roku.

Dwa tygodnie temu martwiłam się, że mój dzidziul jeszcze nie siedzi stabilnie posadzony, a dziś już siedzi całkiem stabilnie sam bez podparcia. Stopuję z martwieniem się.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol gratulacje dla kolejnego poważnego bobasa!
    My też nie robimy żadnych planów w dniu szczepienia. W idealnym scenariuszu proszę jeszcze męża żeby sobie ułożył pracę tak żeby być z nami co najmniej dobę. Zawsze czuję się spokojniej. Ale mojego męża to z reguły nie ma w domu więc miło jest mieć potencjalnego zmiennika na noc 😅

Marsol lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czeka nas chyba wizyta u pediatry. Mała zaczęła od kilku dni robić kupy z jakimś dziwnym podbarwieniem na szaro. Analizuje czy mogła zjeść coś co zabarwiło, ale nie wydaje mi się. Spróbuję może ją wreszcie przepisać do pozu pod domem, bo już mnie coś strzela, że muszę jeździć do pediatry 40 km XD

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bexsero to jest mus? Tak z ciekawości, nam pediatra o tym na wiosnę wspominała, w międzyczasie mi na grupie mthfr ktoś wspokinal, że jak ja mam mthfr to niby to koliduje ze szczepienim dziecka i nawet te 6w1 to niby błąd

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu szczepienia też luz z planami. Z tym ,ze chyba ze dwa dni po też zacznę, widząc realcję syna na ostatnią szczepionkę.

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

U mnie odkąd synek nauczył się obracać na brzuch to jest to jego ulubiona pozycja do spania. Jak go próbowałam kilka razy przekręcać to mi buczał i z powrotem wracał do brzucha. Ma jakby sprężynę w sobie - odkładam na boku, a on od razu na brzuch. Trochę się kręci później i kładzie się też trochę na bokach. Ostatnio podkłada sobie rączki pod czoło i budzi się z odbitymi rogami 🤣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to najpierw są egzorcyzmy i wygibasy i ostatecznie zasypia w jakiś randomowych pozycjach powykrzywiany 🙈

A bexsero chyba mieliśmy już dawno, razem z którąś z ostatnich szczepionek? W sumie skończyło się na temp lekko powyżej 37, ale też dostał paracetamol zaraz po powrocie do domu.

Wbiliśmy się na jutro na wizytę u fizjo, ciekawe co nam powie. Bobas pomału próbuje siadać na półdupku 🙈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A to bexsero to jest mus? Tak z ciekawości, nam pediatra o tym na wiosnę wspominała, w międzyczasie mi na grupie mthfr ktoś wspokinal, że jak ja mam mthfr to niby to koliduje ze szczepienim dziecka i nawet te 6w1 to niby błąd

Cel nie znam się na tych mutacjach, ale mogę Ci powiedzieć że zakażenie meningokokami może w ciągu kilkunastu godzin doprowadzić do posocznicy i śmierci. Dla mnie mus. Wolę mieć dziecko z potencjalnym NOPem niż martwe dziecko 🙆🏼‍♀️

Blondi29, Kkk77, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mam obydwie mthfr, co prawda hetero, a młody zaszczepiony.

Cel95 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers nadal wypada większy niż Dada? Dade kupuje 5. Pamiętam, że na tych mniejszych rozmiarach była różnica w tym samym rozmiarze.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja bym zaszczepiła zawsze tylko my mamy odroczone przez problemy okolourodzeniowe. To co pisała Tanashi to niestety prawda. Poza tym dzieci zarażają się najłatwiej od innych dzieci. Ja mając męża pracującego w szpitalu i chęć chodzenia na sale zabaw nie wyobrażam sobie nie zaszczepić dziecka. Są też inne preparaty przeciwko meningokokom i pneumokokom. Nie znam się na tych mutacjach, ale podpytaj. Może jest coś bardziej rekomendowanego. Mniejsza skuteczność jest lepsza niż żadna.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zasypianie i w ogóle spanie to takie akrobacje, że chciałabym żeby ktoś nas kiedyś nagrał 😅 Córka śpi w każdej możliwej pozycji, a usypianie to rosyjska ruletka. Raz zaśnie w dwie sekundy, a innym razem drapie się, trze oczy i ciągnie za uszy dwie godziny i płacze.
    Nineq ja ostatnio kupowałam co prawda miesiąc temu pampersa 4 i dla mnie wypadały jak na 3 dady mniej więcej. Na pewno były mniejsze niż dada 4, bo były za małe.

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Pampers nadal wypada większy niż Dada? Dade kupuje 5. Pamiętam, że na tych mniejszych rozmiarach była różnica w tym samym rozmiarze.

Wprawdzie z dady mamy pantsy a z pampersa normalne, ale wydaje mi sie, ze pampers jest nieco większy

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś mi mignęło, że szczepienie na meningokoki od przyszłego roku będzie już obowiązkowe i refundowane.

Nam mówili w ośrodku, że jak nie mamy starszych dzieci w otoczeniu to można to zrobić już po serii 6w1, ale warto się wyrobić przed żłobkiem a pamiętam, że też chciałaś posyłać córeczkę, Cel.

W ogóle zostałam zinfluenserowana przez Tanashi i na KZM też będę szczepić młodego, do tego mąż mnie też wysyła, bo mnie to się nawet raz zdarzył kleszcz jak dosłownie wyszłam tylko z bloku do lodziarni 300 m od niego i szłam cały czas chodnikiem, potem miałam następna wycieczkę prawie tą samą trasą tylko jeszcze na drugą stronę jezdni, bo się bałam sama wyciągać i poszłam na świąteczną opiekę 😅

Tanashi, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2611 2612 2613 2614 2615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ