Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    U nas też zmywarka chodzi codziennie, czasem dwa razy dziennie, ale ja mam 45 (nie wiem jaki szatan mnie podkusił, bo było miejsce na 60, ale uznałam, że będę wstawiać wtedy co tydzień xd) i ładuje wszystko jak leci. Zamawiam jakieś eko kostki z allegro i szczerze przyznam, że myje tam czasami też jakieś łyżeczki małej. Staram się ręcznie, ale nie raz już mi się zwyczajnie nie chce. Tak to daje jej w filiżankach i po prostu te dwie dziennie, butelki, bidon i talerzyk umyję ręcznie. No ale ja gotuję w domu, mąż je w domu, często robię po trzy różne obiady, bo mąż wybrzydza, akurat trafia na jakieś rzeczy, których mała nie może zjeść i jakoś tak wychodzi. Jak męża nie ma to ugotuję młodej zupę i fajrant, ale póki jest to muszę trochę nabrudzić. Nie mam czasu na zmywanie ręczne. Ale rozumiem jak ktoś nie korzysta. Moja babcia ma zmywarkę 60 i nie używa nawet w święta. Całe życie zmywała ręcznie i już jej tak weszło w nawyk, że nie pamięta żeby wsadzić te naczynia do zmywarki.
    Truskawka jakoś tak zrobiło mi się przykro po przeczytaniu tego. Zasuwasz jak dziki osioł, a nie możesz doprosić się nawet o zmywarkę. Mam ochotę cię po prostu przytulić. Za coś takiego wyjebalabym z konta starego dychę na thermomixa, a nie lidlowską podróbę. Nie żeby była gorsza, ale niech zapłaci więcej 🙃 Trzymaj się tam

Podpisuje sie

Psi obowiązek chłopa żeby kupił w Twojej sytuacji zmyware Truskawka, dodajmy, że przecież nie musi kupować smega tylko cokolwiek co będzie działać..

Ja bym w tej sytuacji po prostu nie mylą naczyń i koło ulubionego stanowiska chłopa w domu stałaby sterta garów. Z drugiej strony rozumiem, że myślisz o Dziecku i nie chcesz żeby żyło w syfie..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Odebrałam wyniki młodego z krwi, wszystko ma ok poza kreatynina, wyszła za niska. Muszę się z pediatrą skonsultować co teraz 🧐
    U dzieci często jest niska. Pytanie jak bardzo

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te szklanki z podwójnym dnem to mi się wydaje, że zależy jaki jest odlew, jedne też mi szlag trafił w zmywarce a drugim nic się nie dzieje.

Tez robię tak jak ty Tanashi z kubkami i szklankami, i też mój mąż przewraca oczami jak wraca, więc wtedy po południu sobie robię rundkę po domu i zbieram do zmywarki 😅

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi podziwiam za 3 obiady. Ale ja jak ugotuję i nie smakuje to trudno musi chłop zjeść i najwyżej się razem śmiejemy, że coś nie wyszło, a poprawki wdrażam przy kolejnym obiedzie.

Ja dziś ugotowałam naprawdę dobry obiad, ale to pierwszy raz od dawna. Plus mój Mąż jakąś super jakościową rybę dla Małej kupił i rzeczywiście lepsza smakowo niż te z lidla czy biedry. Bardzo smaczny filet z dorsza

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Nineq ja gotuje dopiero coś od niedawna bo zaczęłam coś tam czasem robić przy okazji rd małej (ona je tylko domowe jedzonko które szykuje)

Ale zmywarka jedzie co 2 dzień zawsze. Dodam, że rzeczy Dziecka myje ręcznie w tym babymoov

Wcześniej jak dużo gotowałam zmywarka jechała codziennie.

Także dla mnie to byłoby ciężkie do wyobrażenia być bez zmywary. Chyba za dużo naczyń używam, zawsze mój Mąż przewraca oczami, że 5ty garnek wyjmuje na jakąś pierdole zamiast umyć ten co stoi

W domu odkąd pamiętam była zmywarka
    Z ciekawostek..raz Rodzice kupili jakiś nowy model, zostawili na tryb czyszczenia, wyszli i zmywarka uwaga spłonęła heh
    Na szczęście był to mały ogień, ale dwa wozy przyjechały, ja byłam z innym członkiem rodziny w domu
    Ja rozumiem, że dużo ludzi ma i używa codziennie. Po prostu żyje ponad 30 lat bez zmywarki i nie czuję potrzeby jej posiadania. Nie mam problemu ze zmywaniem ręcznym, mój K. to samo.
    Moja mama kupiła podczas remontu kuchni - używa na święta i musimy jej z siostrą przypomnieć raz, dwa w miesiącu żeby włączyła.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Blondi podziwiam za 3 obiady. Ale ja jak ugotuję i nie smakuje to trudno musi chłop zjeść i najwyżej się razem śmiejemy, że coś nie wyszło, a poprawki wdrażam przy kolejnym obiedzie.

Ja dziś ugotowałam naprawdę dobry obiad, ale to pierwszy raz od dawna. Plus mój Mąż jakąś super jakościową rybę dla Małej kupił i rzeczywiście lepsza smakowo niż te z lidla czy biedry. Bardzo smaczny filet z dorsza

Hahha ja to samo. Jak już ugoruję to na jeść to co jest. a jeśli nie smakuje to niech sobie kanapkę zrobi lub kebsa zamówi 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hahha ja to samo. Jak już ugoruję to na jeść to co jest. a jeśli nie smakuje to niech sobie kanapkę zrobi lub kebsa zamówi 😅
    Piąteczka 😅
    Oczywiście nie robię na złość i nie dodaje produktow, których nie znosi, ale ogólnie nawet jak byłam na diecie io to jadł ze mną, żebym nie miała podwójnej roboty
    Jejku jak dzisiaj mała słodko sobie ze mną leżała, przerzuciła na mnie nogę i dotykała mnie po twarzy a ja jej mówiłam co to jest i bawiła się smoczkiem (przez te zęby smoczek ratuje nam życie bo sobie go gryzie wściekła, nawet gryzaków nie chce już). Chyba z 40 min tak leżała, byłam w szoku i jakoś uderzyło we mnie że ona już jest tak duża

age.png
‹‹ 2635 2636 2637 2638 2639
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ