X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Niezłe jaja z tymi mlekami. Mam nadzieję, że już nie będę potrzebowała, żeby dawać.

Kkk omleciki i placuszki to u nas życie, młody wcina aż się uszy trzęsą. Polecam.

Margaretka super ginekolog :/ nie zazdroszczę.

W ogóle dojrzałam chyba dzisiaj po spacerze do kupna kompaktowej spacerówki, ktoś ma może Maxi Cosi Lara 2? Wyczailam w spoko cenie na vinted i wizualnie mi się podoba + niby mołabym wpiąć łupinkę do niego, ale akurat ta opcja aktualnie chyba nie będzie nam już potrzebna za bardzo.
    Przepraszam że sie tak wcinam ale czy mozna przepis na omleciki i placuszki? :)

• Nineq Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    W ogóle dojrzałam chyba dzisiaj po spacerze do kupna kompaktowej spacerówki, ktoś ma może Maxi Cosi Lara 2? Wyczailam w spoko cenie na vinted i wizualnie mi się podoba + niby mołabym wpiąć łupinkę do niego, ale akurat ta opcja aktualnie chyba nie będzie nam już potrzebna za bardzo
    Podobno piankowe podwójne kółka z przodu sprawiają, że szurasz wózkiem niż jedziesz. Ale jako samolotowy polecany.
    Raczej z Maxi Cosi ludzie polecają Soho.

Blackapple lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Przepraszam że sie tak wcinam ale czy mozna przepis na omleciki i placuszki? :)

Ja to trochę tak na oko robię zawsze 🙈

Omlet: oddzielam białko od żółtka i ubijam białko na pianę, taką półsztywną, dodaje żółtko i do tego łyżkę mąki, zwykle pszennej, ale wczoraj wsypałam helpę owsianą i też wyszło i do tego taką niepełną łyżeczkę oliwy lub masła rozpuszczonego. Do środka też czasem wrzucam pokrojoną paprykę, pomidora lub różdżkę smaku szpinakową. No i smażę na patelni, mam taką żeliwną do naleśników, że już nie trzeba jej natłuszczać.

Placuszki: w sumie tak samo tylko bez ubijania białka i dorzucam jakieś owocowe różdżki lub borówki do środka. Czasem też wgniatam banana, to wtedy jak się da tak z 3/4 banana trzeba dać gdzieś dwie łyżki mąki. Ogólnie dążę do konsystencji gęstszej niż naleśniki. A i jak robię placuszki to sobie przykrywam pokrywką, bo one się jakoś gorzej dopiekają a szybciej przypalają.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Podobno piankowe podwójne kółka z przodu sprawiają, że szurasz wózkiem niż jedziesz. Ale jako samolotowy polecany.
    Raczej z Maxi Cosi ludzie polecają Soho.

Dzięki Nineq, obczaję tego Soho.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple a polecasz jakąś markę patelni żeliwnych? Przymierzam się do wymiany patelni i szukam polecajek akurat xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie odkryję ameryki - ale polecam NIE MYĆ patelni w zmywarce 😅
    Nawet jak napisane że wolno, to nie wolno

Jedynej patelni jakiej sobie nie zniszczyłam to właśnie ta do naleśników z tefala

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja 30 lat żyję bez zmywarki, czuję że jak się przeprowadzimy to nadal będę myla wszystko ręcznie z przyzwyczajenia 🤣

age.png
  • Wilsooon Nowa

Wysłany: 24 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tu kolejna z przyczajki, ale wiem, że część z Was poluje na Laktowit, to pędzcie do DrMax

• Katikat Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Blackapple a polecasz jakąś markę patelni żeliwnych? Przymierzam się do wymiany patelni i szukam polecajek akurat xD
    Ja mam skottsberga tą lżejsza nie cala żeliwna. Ale zaluje wolałabym sobie stalową kupic niż sie bawić w sezonowanie i czyszczenie solą. No ale jeszcze jej nie zniszczyłam to plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 11:51

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza ja 30 lat żyję bez zmywarki, czuję że jak się przeprowadzimy to nadal będę myla wszystko ręcznie z przyzwyczajenia 🤣

Boże gdzieś Ty się uchowała 😅 ja z kolei z przeciwleglego bieguna i do zmywarki wrzucam wszystko tylko właśnie poza patelniami.

A jeśli chodzi o żeliwne to mam z Lidla i jestem zadowolona. Z tej serii co wygląda jak le creuset.

Przewalone z tymi mlekami.. Mój młody całkiem odrzucił dokarmianie mm więc od niemal 2 miesięcy stoi mi zapas neocate 🫣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilsooon wrote:
    Dziewczyny, ja tu kolejna z przyczajki, ale wiem, że część z Was poluje na Laktowit, to pędzcie do DrMax
    Ojezu dzięki za info
    Jest jakaś promocja nawet i wyszło mi 37 zł za puszkę :o zbyt piękne, ciekawe czy mi nie anulują ja w doz 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak może być 😅
    No ja zmywarke kocham miłością wielką. W rodzinnym domu miałam w sumie od nastolatki, potem nawynajmie to wiadomo różnie bywało, ale w domu swoim mam i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Nie znoszę zmywać, parzy mnie woda, a mój mąż mówi że nawet ciepłą nie jest, także no zmywarka a resztę głowie od zmywa 😆

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie któraś może potrzebuje mleko Neocate syneo? Mam chyba 15 puszek, oddam za koszt wysyłki 🙂. Mieliśmy to mleko testować, ale jednak nadal pije Blemil.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Mam z firmy maysternya, jedną do naleśników z drewnianą rączką i jedną zwyklą z zeliwną rączką na wypadek jakby mi się zachciało wkładać ją do piekarnika (jeszcze się nie zdarzyło, ale kto wie). No i mam je jakoś od września 2024 i nic im się nie dzieje. Początkowo mi było ciężko podrzucac naleśniki, bo to jednak sporo cięższe niż taka cienka teflonowa, ale już sobie chyba wyrobiłam mięśnie w rękach od noszenia bobasa i wcale już mi się nie wydaje aż tak ciężka.

Jak się zrobi sezonowanie na początku według tej ich instrukcji to nie trzeba wcale aż tak często powtarzać. Tylko za pierwszym razem myłam solą, potem mi się już nie chciało i myję gąbką naszączoną Ludwikiem.

No i ja kocham zmywarkę i wrzucam do niej nawet często zabawki, ale jednak noży, patelni i drewnianych akcesoriów do niej nie daje ;)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, ja noży i drewnianych rzeczy nie wrzucam.
    Ale niestety patelnię parę razy mi się przytrafiło i widzę że wszystko do niej teraz przywiera
    Także bije się w pierś, sama sobie popsułam

age.png
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja to trochę tak na oko robię zawsze 🙈

Omlet: oddzielam białko od żółtka i ubijam białko na pianę, taką półsztywną, dodaje żółtko i do tego łyżkę mąki, zwykle pszennej, ale wczoraj wsypałam helpę owsianą i też wyszło i do tego taką niepełną łyżeczkę oliwy lub masła rozpuszczonego. Do środka też czasem wrzucam pokrojoną paprykę, pomidora lub różdżkę smaku szpinakową. No i smażę na patelni, mam taką żeliwną do naleśników, że już nie trzeba jej natłuszczać.

Placuszki: w sumie tak samo tylko bez ubijania białka i dorzucam jakieś owocowe różdżki lub borówki do środka. Czasem też wgniatam banana, to wtedy jak się da tak z 3/4 banana trzeba dać gdzieś dwie łyżki mąki. Ogólnie dążę do konsystencji gęstszej niż naleśniki. A i jak robię placuszki to sobie przykrywam pokrywką, bo one się jakoś gorzej dopiekają a szybciej przypalają.
    Dziękuję bardzo 😘

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info z drmax, też zamówiłam. Ciekawe czy anulują 🤣
    tak mi szkoda tego mojego bobo z tymi zębami… ciągle się tuli, płacze. Je tylko papki, przy grudkach płacze i pluje. Mam nadzieję, że wyjdą szybko.
    Jezu Tanashi jesteś moim mistrzem, że codziennie masz obiady i nie masz zmywarki 🙈 niby do niedawna to była norma, ale widać że szybko się idzie przyzwyczaić do dobrego

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blackapple, zamówiłam sobie :)

Laura no nie jest to jakoś super wygodne, ale jest jak jest 🤣 myślę ze jakbyście zobaczyły moją aktualną kuchnię to brak zmywarki byłby najmniejszym problemem xD mamy tylko trzy szafki, więc na jednej półce przechowujemy jednocześnie talerze i jakieś produkty żywnościowe, wszystko wypada, masakra 🫣 no ale jeszcze miesiąc i będę mieć 15 M2 kuchni i jeszcze spiżarnię, nie mogę się doczekać 🤣

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się dzisiaj za przekazywanie dalej ciuszków po młodym… nie wierzę że te bobasy były tak małe

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Zabrałam się dzisiaj za przekazywanie dalej ciuszków po młodym… nie wierzę że te bobasy były tak małe
    Noo ja robie mini album i patrze na te 1sze zdjęcia i nie wierzę aż się płakać chce takie to to było malusie.

Lauraa, Elza1234 lubią tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2635 2636 2637 2638 2639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ