CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej Karola, ale masakra, dobrze, że nic się nie stało Małej 🫣
Kassia, u Ciebie też niebezpieczna akcja, fajnie, że na tomografie wszystko w porządku.
Wy się tu chwalicie, że dzieci machają papa i robią kosi kosi, a ja dłubnęłam przy synku w nosie i podłapał... Jeszcze wsadza tego palucha przy jedzeniu, wpycha do nosa jakieś kasze, sosy, oczywiście wychichrany na całego 🤣 Boże, jak to się cofa?...
Blondi29, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
Muszę się pochwalić, bo wiem, że jutro znowu się wszystko zesra, Ale mamy dziś cudowny dzień. Mała wczoraj poszła spać dopiero koło 20:00, bo wyszliśmy z domu i nie było mnie żeby ją uśpić. Spała prawie całą noc (u nas to sie praktycznie nie zdarza), a o 6:00 się obudziła. Myślałam, że już wstanie, ale zaczęła się bardzo kręcić, tulić. Dałam jej mleko, przytuliłam i po godzinie lulania DOSPAŁA DO 9:30!!!! Cały dzień ma dziś dobry humor, bawiła się prawie ciągle sama. Byłyśmy prawie dwie godziny na spacerze, zagadywała mnie, ludzi, oglądała sobie drzewka i wystawy sklepowe. No bajka! Potem chwilę się pobawiła (mogłam zrobić wszystko trzymając ją na rękach może z 15 minut łącznie 😍) i poszła na drzemkę pół godziny temu BEZ AWANTURY. Teraz jak wstanie to będzie idealny czas na okno aktywności do 19/20. Jestem taka szczęśliwa z dzisiejszego dnia, że czuję się jakby wstąpiło we mnie nowe życie, naprawdę. Idę się zesrać, bo jutro pewnie wszystko się popsuje, ale no nie pamiętam kiedy ostatnio miałyśmy taki dobry dzień i musiałam się pochwalić 😭❤️
Elza1234, Anabbit, Kkk77, Lauraa, Truuskaawka, Margareetka, Blackapple, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Zaczęłam ostatnio znowu Was czytać xd jednak nie da się żyć bez tego forum.Truuskaawka wrote:Karola fajnie że Ci sie udało tak życie ułożyc. Jestes super,silną babką 😉
Czy w moim przypadku też powinnam tak zrobić? Pewnie tak.Dużo się wam żale,ale uwierzcie,że to nadal mały % mojego zycia i sytuacji w jakiej się znajduje. Analizowałam każdy możliwy scenariusz i wybrałam ten najlepszy może nie dla mnie ale dla dziecka.Jeżeli to oznacza moją męczarnie jeszcze przez jakiś czas to trudno. Czy się rozstane? Pewnie tak. Ale to niestety w moim wypadku wymaga planu (ktory juz sobie ukozylam) i czasu. Niestety ja nie moge tak się rzucić na głęboką wodę z dzieckiem.
Jeżeli macie dość mojego narzekania to nie obraże się jak powiecie że już nie chcecie tego czytać 😉
Dziekuje za rady porady i każde słowo otuchy jak i krytyki ❤️
Tak więc I'm back 🤣🤣
Truskawka, ja odeszłam od pierwszego męża jak córka miała półtora roku. Byłam bez pracy, bez mieszkania. Krótko i zwięźle mówiąc po prostu w dupie.
Dziś 8 lat po tych wydarzeniach wiem, że była to najlepsza decyzja w całym moim życiu ! Bywało trudno, bywało gorzej niż trudno.
Dziś mam drugiego męża, który jest moją największą opoka, mam szczęśliwą córkę i Julka małego 🙂. Kończę studia o których marzyłam, a przy pierwszym meczu toksyku to było niemożliwe.
Najgorzej podjąć decyzję, później dajesz radę, bo musisz.
Blackapple lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Blondi gratulacje dobrego dnia 😃
To i ja się pochwalę.
Dzisiaj wybiło nam 8 miesięcy- Kiedy i jak? 🥹
Bubcia świętuje ten fakt na grubo. Jadła w nocy o 22.30 potem koło 3 i spała do 7.40.
A w dzień? Pierwsza drzemka 40 minut.
Druga? 2h 10min ! Ja w szoku. Zawsze było po 30,40 min max.
Całe dwie 2h przeleżałam z nią i nawet spałam pół godzinki 😃
I od tygodnia już nie praktykujemy słoiczków,sama jej gotuje 😃
Elza1234, Blondi29, Anabbit, Margareetka, Karuzela, asiun, Grzegrzula, Lauraa, Blackapple, Kkk77, Werzol lubią tę wiadomość
-
Kasia, Karola Boziu współczuję stresów 😱 😱
Już myślałam, że Was nie nadrobię dziś, bo mój bobas odpalił totalną mamoze i jak tylko go odkładałam to raczkował do mnie i wolał żałośnie maaaamaa. A tak na wesoło to nie powie mama 😅
Blondi super noc i dzień, należało Ci się ❤️
Elza1234, Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Truskawka super!!! Ej a u nas to wypadnie te osiem miesięcy jak mamy rok przestępny? 😆 Bo zabrakło nam jednego dnia w lutym.
Karola ja ostatnio musiałam śpiewać „Rotę”, bo tylko to uspokoiło napad płaczu. Ostatnio do usypiania wjechało też: „Idzie mój Pan”. Co ciekawe, to jedyna kościelna pieśń, którą znam na pamięć co do joty 😆 -
Ja właśnie walczę z barierką do łóżka, bo już przestałam się łudzić, że uda nam się kiedykolwiek wrócić do łóżeczka na sen nocny. Powiem wam, że gorszego kurestwa w swoim życiu chyba nie składałam. Nie wiem jeszcze jak to się montuje, ale jak usłyszycie wybuchy niedaleko Warszawy to znaczy, że wysadziłam tę barierkę w powietrze.
-
Truuskaawka wrote:Blondi gratulacje dobrego dnia 😃
To i ja się pochwalę.
Dzisiaj wybiło nam 8 miesięcy- Kiedy i jak? 🥹
Bubcia świętuje ten fakt na grubo. Jadła w nocy o 22.30 potem koło 3 i spała do 7.40.
A w dzień? Pierwsza drzemka 40 minut.
Druga? 2h 10min ! Ja w szoku. Zawsze było po 30,40 min max.
Całe dwie 2h przeleżałam z nią i nawet spałam pół godzinki 😃
I od tygodnia już nie praktykujemy słoiczków,sama jej gotuje 😃
Gratuluje 8 miesięcy! A przede wszystkim lepszego spanka!
Wyczekuję takich wiadomości z nadzieją! Mój mały jest z początku lipca, dlatego widze tutaj co mnie czeka w najblizszym czasie, teraz licze na lepsze spanie 😁 ostatnio odpukać troche sie poprawia juz potrafi mieć 3h bloki snu w nocy. -
Blondi29 wrote:Truskawka super!!! Ej a u nas to wypadnie te osiem miesięcy jak mamy rok przestępny? 😆 Bo zabrakło nam jednego dnia w lutym.
Karola ja ostatnio musiałam śpiewać „Rotę”, bo tylko to uspokoiło napad płaczu. Ostatnio do usypiania wjechało też: „Idzie mój Pan”. Co ciekawe, to jedyna kościelna pieśń, którą znam na pamięć co do joty 😆
A to do śpiewnika dorzucam "przybyli ułani pod okienko" 😅 i "Pan jest pasterzem moim"
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Grzegrzula wrote:A to do śpiewnika dorzucam "przybyli ułani pod okienko" 😅 i "Pan jest pasterzem moim"
Nie pamiętam czy było ale ja dorzucam Te Deum Wolność czyli Ciebie Boga Wyslawiamy oraz Barke
Pozdrawia Agnostyk 😅
Blondi29, Margareetka, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Ja teraz dorzucam: „Dobry Jezu…”, bo okazało się, że barierka nie tylko ma inny wymiar niż deklaruje producent (nie moja wina), ale również nie pasuje do łóżek kontynentalnych tylko wyłącznie stelażowych (tu moja wina). Składam i odsyłam. To chyba znak żeby próbować z tym łóżeczkiem
-
Poszłam dziś na wizytę do ginekologa na NFZ taka wiecie kontrolną, żeby zrobić cytologię, dowiedzieć się czy mam owulacje.
To w sumie nie dowiedziałam się nic, badań żadnych nie trzeba. A najlepszy komentarz to było "8 miesięcy i jeszcze pani karmi?" 🤦 także no chyba jednak będę musiała jeździć do miasta do gina. -
Blondi29 wrote:Nie wiem czy widziałyście, że w Kanadzie Kendamil też skażony. Szybko mi uciekło, ale mam nadzieję, że to fake News.
Podrzucam linka, bo też mi mignęło.
https://recalls-rappels.canada.ca/en/alert-recall/kendamil-brand-infant-formula-whole-milk-recalled-due-cereulide-toxin