Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Nie wiem czy widziałyście, że w Kanadzie Kendamil też skażony. Szybko mi uciekło, ale mam nadzieję, że to fake News.

Podrzucam linka, bo też mi mignęło.

https://recalls-rappels.canada.ca/en/alert-recall/kendamil-brand-infant-formula-whole-milk-recalled-due-cereulide-toxin

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję stresów ze starszą corką.

Karola tobie też współczuję stresu z fotelikiem. Ja to ogólnie oprócz tego, że wpinam w bazę to jeszcze pas przeciągam przez ten haczyk co jest jakby się chciało wpiąć fotelik na pasy zamiast z izofixem.

Fajnie asiun, że wróciłaś.

Ja zawsze śpiewam w kółko "Lew stary mocno śpi" z Króla Lwa, jak go usypiam to zwykle pada po 8 razie 😄

U nas z drzemkami dzisiaj było nawet nienajgorzej, ale rano był marudny, bo wygląda na to, że będzie mu szła druga górna dwójka na pewno ma bardzo mocno spuchnięte w tym miejscu.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Podrzucam linka, bo też mi mignęło.

https://recalls-rappels.canada.ca/en/alert-recall/kendamil-brand-infant-formula-whole-milk-recalled-due-cereulide-toxin

W artykule jest te mleko 1
    Ciekawe czy w 2 w wersji premium albo bio też to dotyczy

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Kciuki za dobre wyniki!

Czy przy górnych jedynkach jest gorzej niż przy dolnych? 🫣 chyba kilka nowych siwych włosów mi aż wyszło
    Dolnych jedynek to nawet nie zauwazylam za bardzo jak wyszły.
    Gorne jedynki to daj spokój... nie chciał jeść, położyć do spania to smoczek pogryziony i to niekończącą sie historia. Po 3 tyg mamy jedynki na górze, a zaraz pewnie dwójki w natarciu.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Nie wiem czy widziałyście, że w Kanadzie Kendamil też skażony. Szybko mi uciekło, ale mam nadzieję, że to fake News.
    Tia
    Ale twierdzą, że Kanada ma swoją fabrykę i swoich dostawców

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak nie fake. Świetnie, ciekawe kiedy się okaże, że wszystkie mleka są czymś skażone 🥲 Dobrze, że jeszcze tylko cztery miesiące.
    Margaretka nie no świetnie z tym ginekologiem. Naprawdę. Ja trafiłam na taką na samym początku ciąży, a potem przy wypisie ze szpitala. Na początku nie chciała mi zlecić nawet cytologii czy morfologii ani dać zaświadczenia o ciąży na uczelnię „bo niewiadomo czy jutro ta ciąża w ogóle będzie żywa”, a przy wypisie ze szpitala nie chciała mnie nawet obejrzeć mimo mojej wyraźnej prośby, a potem okazało się, że miałam niezłe rozejście się rany. Kocham takich ginekologów z powołania 🙃 Całe szczęście trafiłam na ginekolog, która jest doskonała i jest chyba najwspanialszą lekarka jaką w życiu poznałam. Z tym, że jest teraz w ciąży więc do lata 2027 muszę się wstrzymać z ciążą, ale ona na ostatniej wizycie mówiła pół żartem, że macica aż się prosi o ciążę i tak w żartach mówiła, że kto wie co będzie za dwa tygodnie więc przyznam, że trochę sobie wkręciłam i teraz się stresuje, że zajdę w ciążę zanim ona wróci z macierzyńskiego 😆
    No i jak dzień był super tak usypianie nocne - szkoda gadać.
    Gratuluję wszystkim zębatym. U nas wychodzi wreszcie druga dolna jedynka. Tak jak pierwsza bardzo odczuliśmy, tak tej póki co nie. No i moje dziecko wreszcie ogarnia kawałki ❤️

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk twoja passa dotarła już nawet do Kanady XD

Blondi29, Kkk77, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle powiem wam, że z tymi mlekami to jak widzę, że puszczają komunikat o tym, że dana marka ma skażona jedną partię jednego rodzaju to wiem, że kwestia czasu jest kiedy okaże się, że wszystkie numerki są złe. Kurde, aż mnie stresuje to co się dzieje teraz z tymi mieszankami. Tak naprawdę już niewiele tych mlek zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:53

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnioskuję o zmianę nicku Kkk na Kkklątwamleczna

Kkk77 lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Poszłam dziś na wizytę do ginekologa na NFZ taka wiecie kontrolną, żeby zrobić cytologię, dowiedzieć się czy mam owulacje.
    To w sumie nie dowiedziałam się nic, badań żadnych nie trzeba. A najlepszy komentarz to było "8 miesięcy i jeszcze pani karmi?" 🤦 także no chyba jednak będę musiała jeździć do miasta do gina.
    Super ginekolog..taki żadny 😅

Widzę pieśni kościelnie królują w narodzie. Dzieci jednak czują klimat.

Czekajcie aż Laktwit wzbogacą o ARA.
    Ja zawsze mówiłam ,ze to mm to zupka chińska dla niemowląt. I bałam sie go dawać ze względu na ten syf . Dzieci są jak zwykle najmniej chronionymi jednostkami.

Pojecham na trening.w.maz w tym czasie chyba napoił małą colą albo kawą, bo ma.taki power, ze spać nie pójdzie długoooo. Leży na brzuchu i macha nogami jak syrena😅

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej mam pomysł, ogłoszę, że daje Smilika i może to badziewie wycofają czy coś xD

Nie no kurde Kanada na bank ma swoich producentów, nie woziliby mleka przez ocean 🫠

Zresztą przy tym trybie picia mleka, który aktualnie mamy to nie wiem jak dobijemy do 12 miesiąca 🤡 obiadek wcina, owoce wcina, pochwalę się nawet, że zaczął wcinać kawałki. Upiekłam mu ostatnio domowe biszkopciki bez cukru i w sumie to od nich się zaczęło 🙈 ale przyznam, że najgorzej było przełamać ten pierwszy strach. Wiadomo ma przy tym odruch wymiotny itd, ale radzi sobie całkiem nieźle - najbardziej zadowolony jest pies 🤣 jutro zrobimy jakieś placuszki jogurtowe albo omlecika. Bardzo się cieszę, bo to jednak znacznie zwiększa nam pole do urozmaicania posiłków, a teraz to już szczególnie.
    Już sama nie wiem czy nie chce pić z butelki, bo go bolą dziąsła przez tego zęba czy boli gardło czy co… dziś już malutko kaszlał, nawet udało mi się celnie psikać hascoseptem jak miał otwartą buzię 😅 dzisiaj przed wieczornym mlekiem mu posmarowałam nawet dziąsła dentinoxem i i tak wypił w porywach 120ml 🤡

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 to dawaj krowie. Tylko nikomu nie mów,bo zaczną krowy dokarmiać olejem ARA😅

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk jak tak czytam o tych mlekach i syfie, który w nich znajdują to nie wiem czy już nie lepiej zapodać smilka albo chamskie krowie. Przy drugim maluchu jeszcze s ciąży umówię polecaną CDL i będzie ze mną siedzieć chyba dzień i noc jak będzie trzeba. A jakby atrakcji mi było mało to w salonie spadła mi obrączka więc szukaliśmy jej desperacko z mężem, bo bałam się, że mała rano ją znajdzie przed nami i połknie. W końcu znaleźliśmy pod kanapą, a ja chyba się przekonałam do zmniejszenia pierścionków 🫣

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezłe jaja z tymi mlekami. Mam nadzieję, że już nie będę potrzebowała, żeby dawać.

Kkk omleciki i placuszki to u nas życie, młody wcina aż się uszy trzęsą. Polecam.

Margaretka super ginekolog :/ nie zazdroszczę.

W ogóle dojrzałam chyba dzisiaj po spacerze do kupna kompaktowej spacerówki, ktoś ma może Maxi Cosi Lara 2? Wyczailam w spoko cenie na vinted i wizualnie mi się podoba + niby mołabym wpiąć łupinkę do niego, ale akurat ta opcja aktualnie chyba nie będzie nam już potrzebna za bardzo.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech,jak już oswoiłam się z myślą że niedługo kończe kpi i będę podawać Kendamil to takie kwiatki wychodzą.... A miałam jutro zamawiać 😒

age.png
‹‹ 2632 2633 2634 2635 2636
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ