Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja i tak podziwiam że gotujesz z maluchem, ja tylko jak naprawdę nie mam wyjścia, ale 90% obiadów robię jednak po południu jak mąż jest w domu. Nie mam cierpliwości do gotowania z tym jeczeniem i płaczem 😅 ostatnio go posadziłam na chwilę na blacie to w minutę zdążył mi wylać kawę, obalić dwa słoiki, zrzucić ręcznik i prawie spaść. To nie na moje nerwy xd

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi ja to na początku nie mogłam w ogóle funkcjonować jak mała tak krzyczała. Paraliżowało mnie od środka, bo myślałam, że coś robię nie tak. Ona do piątego miesiąca życia krzyczała non stop jakby ją obdzierali ze skóry. Jak już odwiedziliśmy wszystkich specjalistów, którzy zgodnie orzekli, że „takie dziecko” to na te najgorsze momenty przyznam się niechlubnie, że zaczęłam stosować stopery do uszu. Normalnie się nią zajmowałam, ale ze stoperami. To mi pozwoliło się trochę wyciszyć, nabrać dystansu i ogarnąć kiedy ona jęczy, bo coś jej jest, a kiedy rekreacyjnie. No i dlatego ona może sobie krzyczeć, a ja mam na nią oko i robię co muszę. Już dawno przestałam predysponować do kandydatki na matkę roku 🫣 90% czasu jestem z nią w takim bardzo bliskościowym podejściu, jak trzeba to noszę prawie całą dobę i przytulam, ale no jak muszę coś zrobić to łóżeczko/wózek i robię czy płacze, czy nie 🥲 No ale dzięki stoperom i temu wyciszeniu się zaczęłam się bardziej cieszyć tym macierzyństwem choć nie korzystam z nich już od dwóch miesięcy 😅

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj usypianie to też była tragedia. Standardowo zasnela o 21,ale co chciałam ją odłożyć to pobudka. W końcu musiałam ją odłożyć bo już laktatory wołały,to tak sie rozbudziła że balowała do 23.30 🙈

Blondi przytulam 🫂
    Mój to chociaż nie wymaga że ma być ugotowany obiad,jemu wystarczą kanapki,kielbasa i sledzie.
    Ale ja sama osobiscie uwazam że to jest chore podejscie,zeby tak sie odżywiać w tym wieku więc gotuje. Może nie codziennie,ale jednak. Minus taki że jak ugotuje z myślą na dwa dni to on potrafi wszysyko zjeść w dzień. Plus taki że zje wszystko,nie wybrzydza-ale patrząc na kuchnie jego matki to się nie dziwie 🤢

Jak ja robie coś w kuchni to wstawiam do niej basen z kulkami + wrzucam do niego kilka zabawek. To mi daje jakies 10 minut. Jak zaczyna jęczec to spiewam- zyskuje kolejne 5/6 minut zanim musze już wziąć ją na ręce😅 I tak po trochu coś tam działam.

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było aż tak pięknie z tym moim chłopem to on planowo powinien się bronić w 2020 roku 😅

No ale rozumiem czemu mu tak zeszło i czemu tego nie zrobił te 6 lat temu. Nie wymagałam, żeby w ogóle to zrobił, bo akurat pracuje w IT, więc tam sporo osób zaczyna studia a potem ich nie kończy, bo już pracują w trakcie, ale on dostał chyba jakiejś ambicji, żeby młody miał oboje rodziców z wyższym wykształceniem i się zabrał za dokończenie ostatniego roku studiów 😄

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka współczuję wieczoru.
    U nas basen też był spoko dopóki nie nauczyła sie z niego wychodzić, a jak coś robię to muszę mieć gwarancję, że mi nie ucieknie xd
    Blackapple bo to jak to studia bardziej dla ambicji niż z musu to podwójne gratulacje!

Blackapple lubi tę wiadomość

• Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Elza polubiłam, bo mam te same odczucia.
    Mój mąż jak posiedzi w weekend z nami cały dzień (on na co dzień jest w domu, ale pracuje za zamkniętymi drzwiami) to mówi, że podziwia mnie że znoszę te jęki całymi dniami, bo on by oszalał 🙄
    Aż się zdenerwowałam na myśl, że mógłby uznać że leżę i pachnę 😑
    Blondi, skąd ty masz czas i siłę na gotowanie tych obiadów z tak wymagającym dzieckiem? Tak serio pytam.

O to mój to samo ostatnio powiedział, że podziwia moją cierpliwość bo on by nie dał rady 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też z tych co zjedzą wszystko aktualnie. Ale jak zaczęliśmy być razem to było wybrzydzanie i tego nie, tamtego nie. Powiedziałam że albo będzie jadł co gotuję albo sam niech sobie robi xD więc teraz je wszystko. No jakieś pojedyncze rzeczy typu wątróbka nadal mu nie przechodzą przez gardło ale na to mogę przymknąć oko.

Blondi podziwiam za gotowanie z małą. Ja ostatnio obierałam ziemniaki z bobasem na stole to ostatecznie, żebym mogła to zrobić to musiałam mu pozwolić bawić się tymi obranymi ziemniakami w garnku z wodą 😅

Dziś noc mieliśmy tak tragiczną... Pobudki co 20-30min, coś go brzuszek bolał, bo na cycku tylko się prężył, jakieś bączki trochę szły. Dostał na kolację pastę z humusu i awokado i chyba po niej tak. Dzień wcześniej też jadł i nic mu nie było 🤔

age.png
‹‹ 2636 2637 2638 2639 2640
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ