CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit, u nas też brak czworaków, ćwiczymy z fizjo ale już się tak nie stresuję po tym jak pierwsza córka zaczęła raczkować po roczku.
Ja tych gotowców jakoś nie trawię, zwykle mają jakieś cuda w składzie.
Piszecie o tym hpv, ja nawet nie wiem gdzie mogłabym iść do ginekologa na NFZ u siebie 🤣 -
kasssia wrote:Anabbit, u nas też brak czworaków, ćwiczymy z fizjo ale już się tak nie stresuję po tym jak pierwsza córka zaczęła raczkować po roczku.
Ja tych gotowców jakoś nie trawię, zwykle mają jakieś cuda w składzie.
Piszecie o tym hpv, ja nawet nie wiem gdzie mogłabym iść do ginekologa na NFZ u siebie 🤣
Na IKP możesz umówić się na ten test hpv na NFZ
wejdź w badania profilaktyczne, będziesz miała do wyboru ginekologów na NFZ którzy to zrobią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 18:51
kasssia lubi tę wiadomość
-
Dziekuje! ♥️Tanashi wrote:https://www.lidl.pl/p/lupilu-bluza-niemowleca-z-organicznej-welny-merynosow/p100392877006?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=sho-sea_pmax_fash_os-season_push_ecm_shop_nf_sl_160226-050426_pl&utm_content&utm_term&cid=23562366656&gad_source=1&gad_campaignid=23562371699&gbraid=0AAAAAC6dBZXwORju5bB1F4oIPh-FNa7Od&gclid=CjwKCAiA2PrMBhA4EiwAwpHyC_ud64fZmQnft_GykoVzPZ25kKZ25wABiCDMuQpUs420pGnRBsygKBoCEXMQAvD_BwE&original_ref=https:%2F%2Fwww.google.com%2F

-
Tanashi wrote:https://www.lidl.pl/p/lupilu-bluza-niemowleca-z-organicznej-welny-merynosow/p100392877006?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=sho-sea_pmax_fash_os-season_push_ecm_shop_nf_sl_160226-050426_pl&utm_content&utm_term&cid=23562366656&gad_source=1&gad_campaignid=23562371699&gbraid=0AAAAAC6dBZXwORju5bB1F4oIPh-FNa7Od&gclid=CjwKCAiA2PrMBhA4EiwAwpHyC_ud64fZmQnft_GykoVzPZ25kKZ25wABiCDMuQpUs420pGnRBsygKBoCEXMQAvD_BwE&original_ref=https:%2F%2Fwww.google.com%2F

A jak wypada rozmiarówka? Młody ma 80 aktualnie. Rozumiem że lepiej brać ten 86? -
Jeszcze się odniosę do tej naszej wizyty u fizjo, bo może zbyt poważny ton zarzuciłam. Ogólnie to było spoko, ta babka jest mega konkretna, ale ja takiej osoby właśnie potrzebuje. Płacę jej za to żeby pokazała nam co robić, a nie głaskała po pleckach jak do tej pory wszystkie pozostałe. I nie martwię się jakoś mocno już, bo widzę że ten mój uparciuch jest w stanie wejść w te czworaki jak się ją zmusi. 😄
W ogóle wsadziliśmy dziś młodą w kosz zakupowy w Kauflandzie. Boże ona była zachwycona. W końcu mogliśmy na spokojnie robić zakupy bez spiny, że zrobi nam drame na środku sklepu.
Blondi29, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Anabitt to w sumie się cieszę, że jednak macie pozytywne wrażenia z wizyty. Ja też jestem z tych co wolą jednak jak nas motywują, ale jak to przeczytałam to myślałam, że dostaliście zjebe i tyle. Nasze dzidziusie są już wystarczająco duże na koszyki zakupowe? 😍 Ekstra, że to wam dało opcję zrobienia zakupów razem. U nas zakupy tylko z wózkiem albo ja szybko lecę jak babcia siedzi chwilę z małą.
Margaretka przesyłam dużo siły twoim sutkom. Moja robi takie akrobacje, że gdyby robiła je przy piersi to zakleiłabym sutki w minutę więc podziwiam wszystkie z was, które kp mimo tych wygibasów ❤️
Mała jakaś dziwna, ja to już w ogóle od tygodnia coś jest ze mną nie tak. Nie wiem, to chyba jakiś nowy wariant wirusa, bo dziwnie to wygląda.
W ogóle głupie pytanie, ale chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu - kiedy nasze dzieci wyrosną z wanienek? 😆 W sensie moja już wyrosła i nie wiem czy kupować większą, czy może to już powoli czas na rezygnację? Jakoś tak nie mam doświadczenia i nie wiem kiedy dzieciaki zaczynają się kąpać w dużej wannie. -
Ja syna kąpałam w waniecne do 3 roku życia . W takiej z ikea. Ja siedzące dzieci długo kąpie w wanienkach.
Jak szukam dla siebie kurtki merino od roku na szmatach ale bieda🥲
Te z Lidla i Tchibo sie kulkują szybko,taki ich minus. Ale ja to golę raz na jakiś czas.
Wkurzyłam sie ,bo byłam się zaszczepić na grypę. Przesiedziałam z małą w kolejce 1.5 h i poszlam w pizdu. Tyle chorych zaczęło się gromadzić,że wyszłam i sama się w domu zaszczepiłam. Nawet nie wchodzę na gabinet gov tego wpisywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 21:11
-
My mamy lekki bunt wanienkowy od kilku dni i sadzam młodego na podesciku pod prysznicem i tak go myję, wtedy albo nie ma buntu albo jest dużo dużo mniejszy 😄
No ale on się jeszcze mieści w wanience i w sumie mamy sporą, więc na siedząco pewnie by wlazł nawet do 3 roku życia tak jak Karola pisze, więc chętnie bym do niej jeszcze wróciła, bo było mi wygodniej. Zobaczymy czy mu przejdzie niechęć za kilka dni.
Ogólnie ostatnio jest trochę bardziej na nie, bo wygląda, że mu idzie ta druga dwójka górna już tak na ostro a do tego górne jedyny chyba się szykują do natarcia, bo mu spuchło mocno
-
Moja córka nadal się kąpie w tej małej wanience xD Ale to dlatego że tu u teściów mamy wannę o długości 190 cm i małe ciśnienie wody, musielibyśmy ją napełniać chyba 3h przed kapielą żeby cokolwiek nalecialo. W domu już będzie się kąpać w normalnej wannie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 21:46
-
My mamy w pralni taką mniejszą wannę na podwyższeniu, wprawdzie urządzając dom nie brałam pod uwagę, że nada się do kąpieli dziecka, ale nadaje się idealnie - a jeszcze na styk wchodzi do niej wanienka plastikowa, więc nie musimy jej całej zalewać 🤣 jak juz wywalimy plastikową to myślę, że do tego 3rż w niej pociągnie, a też jak zacznie już chodzić to jest też prysznic na szybko
-
A nie chciałaś iść do apteki?Karola3xJ:D wrote:Ja syna kąpałam w waniecne do 3 roku życia . W takiej z ikea. Ja siedzące dzieci długo kąpie w wanienkach.
Jak szukam dla siebie kurtki merino od roku na szmatach ale bieda🥲
Te z Lidla i Tchibo sie kulkują szybko,taki ich minus. Ale ja to golę raz na jakiś czas.
Wkurzyłam sie ,bo byłam się zaszczepić na grypę. Przesiedziałam z małą w kolejce 1.5 h i poszlam w pizdu. Tyle chorych zaczęło się gromadzić,że wyszłam i sama się w domu zaszczepiłam. Nawet nie wchodzę na gabinet gov tego wpisywać. -
Blackapple wrote:My mamy lekki bunt wanienkowy od kilku dni i sadzam młodego na podesciku pod prysznicem i tak go myję, wtedy albo nie ma buntu albo jest dużo dużo mniejszy 😄
No ale on się jeszcze mieści w wanience i w sumie mamy sporą, więc na siedząco pewnie by wlazł nawet do 3 roku życia tak jak Karola pisze, więc chętnie bym do niej jeszcze wróciła, bo było mi wygodniej. Zobaczymy czy mu przejdzie niechęć za kilka dni.
Ogólnie ostatnio jest trochę bardziej na nie, bo wygląda, że mu idzie ta druga dwójka górna już tak na ostro a do tego górne jedyny chyba się szykują do natarcia, bo mu spuchło mocno
Ooo to najpierw Wam dwójka górna wyszła? Bo właśnie przy jedynkach nic nie widzę a mam wrażenie, że ciągle grzebie palcem obok 🫣
Pewnie rzeczywiście od tego dyskomfortu zębowego jest bardziej marudny tak jak u nas z rd, trzymam kciuki żeby było lepiej 🙏 -
Margareetka wrote:Elza kurde jakbyś znalazła w takiej cenie dla dorosłego to wrzucaj 😀
Boże mój syn serio nie ma litości dla moich cyców, jak nie gryzie to ćwiczy na nich joge...łącznie ze stawaniem na głowie 🙈
Hahah 😆 mój dzisiaj przy cycu rechotał ze śmiechu. Doprawdy nie wiem co go tam bawiło -
Lauraa wrote:Ooo to najpierw Wam dwójka górna wyszła? Bo właśnie przy jedynkach nic nie widzę a mam wrażenie, że ciągle grzebie palcem obok 🫣
Pewnie rzeczywiście od tego dyskomfortu zębowego jest bardziej marudny tak jak u nas z rd, trzymam kciuki żeby było lepiej 🙏
Tak, ale z tego co dziewczyny tu pisały nie jesteśmy jednym takim przypadkiem z tą dwojką 😅
Lauraa lubi tę wiadomość
-
U nas się chyba zbliża redukcja z 3 drzemek na 2, bo cały system usypiania nam runął 😥 Nie umiem się wstrzelić w godzinę usypiania, jęczy bo nie chce spać tak długo, aż potem jest za bardzo zmęczony i ze zmęczenia też nie może usnać, trwa to bez końca 🫣 Już córka też traci cierpliwość, bo zawsze przychodziła do nas po 10 min usypiania na czytanie, a teraz to trwa i trwa i spania nie ma 🙄

ja myślałam że wy o kurtce dla dorosłego mówicie 😅