CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Przesypia noce mając tyle snu?Blackapple wrote:My mamy dwie drzemki już z 1.5 miesiąca, ale nawet tak wolę, robi 2x po 40-60 min zamiast 3x po 30 😄
Pytam z ciekawości, bo też u mojego są 2 drzemki, ale często trwają ponad 1h. Sumarycznie wychodzi podobnie jak przy 3. I zaczął przesypiać noce. -
Blackapple wrote:My mamy dwie drzemki już z 1.5 miesiąca, ale nawet tak wolę, robi 2x po 40-60 min zamiast 3x po 30 😄
U nas tak samo, ale pod warunkiem, że z nią leżę. Jeśli ją zostawię sama to ma 2 x 30 min 🙄😑😑
Chyba, że wstanie o jakiejś godzinie typu 4-5 to wtedy ma wciąż 3 drzemki
A co do przesypiania nocy to u nas daleka droga 😂 między 19 a 21 budzi się tak 4-5 razy i później gdy się do niej kładziemy po 23, to do rana ma 3-4 pobudki, często z godzinnym oknem aktywności.
Ja serio nie jestem w stanie sobie wyobrazić dnia, w którym kładę ją spać o 20 i ona wstaje o 6-7. To brzmi dosłownie nierealnie. -
Nineq wrote:Przesypia noce mając tyle snu?
Pytam z ciekawości, bo też u mojego są 2 drzemki, ale często trwają ponad 1h. Sumarycznie wychodzi podobnie jak przy 3. I zaczął przesypiać noce.
Tak, on dobrze śpi w nocy właściwie prawie cały czas (tylko w etapach tych regresji snu bywało gorzej, ale też bez tragedii).
Teraz tak od +/- 20.00 do 7.00, ale ma 1-3x pobudkę na mleczko, zwykle 22.30, 1.30 i 4.30. Ta o 4.30 jest praktycznie zawsze, pozostałe dwie różnie i zależnie jak bardzo mu wyrzynające zęby dają w kość. No ale to jest typ co w 95% przypadków zje w 7 min i idzie dalej w kimono, więc się nie czepiam nawet jak ma 3.
No i mam świadomość, że jakbyśmy robili kontaktowe drzemki to pewnie by obie pociągnął na 80 minut, ale mi się nie chce. -
U mnie tak super nie ma. Pójdzie spać 19-19.30 i wstanie w przedziale 5.30-6.30 z trzema/czterema rozbudzeniami w nocy, bo nie może znaleźć smoczka. Ale nie ma godziny czy dwóch zabawy w łóżku już. I nie je.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:08
-
U nas z drzemkami masakra. W sumie od 3 miesiąca życia nie jestem w stanie dojść jak te drzemki wyglądają. Jedyne co to staram się żeby zawsze szła spać pomiędzy 19 a 20. Mamy problem z tym, ze nie jestem w stanie jej nijak przestawić żeby nie chciała iść na ddrzenke o 17/18. Próbowałam już wszystkiego, ale nie przesunę pory jej snu, bo ona i tak wstaje max o 6. Nie dośpi do 8 jak pójdzie spać o 23, a jak ma drzemkę to musi pochodzić chociaż te cztery pięć godzin. No ja nie wytrzymam do północy 🥲 Znowu pobrałam Napper to mi podpowiada kiedy próbować ją usypiać, bo ona w ogóle nie daje żadnych sygnałów. Jakoś leci, ale ja już czekam aż ten okres drzemek się skończy i po prostu będzie sen nocny bez usypiania na drzemki. Ona nienawidzi spać i walczy dopóki jej się oczy same nie zamkną.
-

i trudno mu pociągnąć dzień tylko na dwóch drzemkach.