Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwie drzemki już z 1.5 miesiąca, ale nawet tak wolę, robi 2x po 40-60 min zamiast 3x po 30 😄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My mamy dwie drzemki już z 1.5 miesiąca, ale nawet tak wolę, robi 2x po 40-60 min zamiast 3x po 30 😄
    Przesypia noce mając tyle snu?
    Pytam z ciekawości, bo też u mojego są 2 drzemki, ale często trwają ponad 1h. Sumarycznie wychodzi podobnie jak przy 3. I zaczął przesypiać noce.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

U nas tak samo, ale pod warunkiem, że z nią leżę. Jeśli ją zostawię sama to ma 2 x 30 min 🙄😑😑
    Chyba, że wstanie o jakiejś godzinie typu 4-5 to wtedy ma wciąż 3 drzemki

A co do przesypiania nocy to u nas daleka droga 😂 między 19 a 21 budzi się tak 4-5 razy i później gdy się do niej kładziemy po 23, to do rana ma 3-4 pobudki, często z godzinnym oknem aktywności.
    Ja serio nie jestem w stanie sobie wyobrazić dnia, w którym kładę ją spać o 20 i ona wstaje o 6-7. To brzmi dosłownie nierealnie.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo spania na rękach pierwsza drzemka trwa 20-30 min :/ i trudno mu pociągnąć dzień tylko na dwóch drzemkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Przesypia noce mając tyle snu?
    Pytam z ciekawości, bo też u mojego są 2 drzemki, ale często trwają ponad 1h. Sumarycznie wychodzi podobnie jak przy 3. I zaczął przesypiać noce.

Tak, on dobrze śpi w nocy właściwie prawie cały czas (tylko w etapach tych regresji snu bywało gorzej, ale też bez tragedii).

Teraz tak od +/- 20.00 do 7.00, ale ma 1-3x pobudkę na mleczko, zwykle 22.30, 1.30 i 4.30. Ta o 4.30 jest praktycznie zawsze, pozostałe dwie różnie i zależnie jak bardzo mu wyrzynające zęby dają w kość. No ale to jest typ co w 95% przypadków zje w 7 min i idzie dalej w kimono, więc się nie czepiam nawet jak ma 3.

No i mam świadomość, że jakbyśmy robili kontaktowe drzemki to pewnie by obie pociągnął na 80 minut, ale mi się nie chce.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak super nie ma. Pójdzie spać 19-19.30 i wstanie w przedziale 5.30-6.30 z trzema/czterema rozbudzeniami w nocy, bo nie może znaleźć smoczka. Ale nie ma godziny czy dwóch zabawy w łóżku już. I nie je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:08

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z drzemkami masakra. W sumie od 3 miesiąca życia nie jestem w stanie dojść jak te drzemki wyglądają. Jedyne co to staram się żeby zawsze szła spać pomiędzy 19 a 20. Mamy problem z tym, ze nie jestem w stanie jej nijak przestawić żeby nie chciała iść na ddrzenke o 17/18. Próbowałam już wszystkiego, ale nie przesunę pory jej snu, bo ona i tak wstaje max o 6. Nie dośpi do 8 jak pójdzie spać o 23, a jak ma drzemkę to musi pochodzić chociaż te cztery pięć godzin. No ja nie wytrzymam do północy 🥲 Znowu pobrałam Napper to mi podpowiada kiedy próbować ją usypiać, bo ona w ogóle nie daje żadnych sygnałów. Jakoś leci, ale ja już czekam aż ten okres drzemek się skończy i po prostu będzie sen nocny bez usypiania na drzemki. Ona nienawidzi spać i walczy dopóki jej się oczy same nie zamkną.

‹‹ 2639 2640 2641 2642 2643
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ