Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia a takie to ja znam. Myślałam ze to coś w stylu obiadów z żabki. Ja czasem je jem bo są tanie i dobre

Ja nieironicznie lubię te obiady z żabki xD jeszcze najlepiej gdy jakaś promka na nie wejdzie to już w ogóle jak za darmo

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u fizjo z tym brakiem czworaków.
    Pokazała nam ćwiczenia, sama z nią też solidnie poćwiczyła. Ogólnie to mówiła, że mała potrzebuje terapii SI, bo sobie nie radzi ze swoim ciałem i się mega siłuje ze wszystkim. Dosłownie po 5 min oglądania jej stwierdziła, że mamy charakterne i uparte dziecko, i napewno nudzić się z nią w życiu nie będziemy 🙄😑 . No, ale według niej, jeśli będziemy ćwiczyć to w 2-3 tyg powinna ogarnąć pozycję i rocking.
    A na wejściu prawie dostaliśmy zjebe, bo mąż ją posadził na macie. Całe szczęście pokazała, że umie sama usiąść, ale też, robi to na jedną stronę i musimy ćwiczyć drugą 🙄

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja nieironicznie lubię te obiady z żabki xD jeszcze najlepiej gdy jakaś promka na nie wejdzie to już w ogóle jak za darmo
    Moj syn juz wie,ze w czwartki są za 7,99😅

Anabbit, Blondi29, Margareetka, Kkk77 lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam zrobić ten test hpv, bo weszły za darmo na NFZ u ginekologa, i jeszcze pobrał cytologię płynna też za darmo 🧐. Co to, XXI wiek na NFZ?!🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Byłam zrobić ten test hpv, bo weszły za darmo na NFZ u ginekologa, i jeszcze pobrał cytologię płynna też za darmo 🧐. Co to, XXI wiek na NFZ?!🤣
    Ale osobno? Bo ogólnie w tym pakiecie jest tak, że jak wyjdzie jakiś HPV to wtedy wysyłają materiał na LBC

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ale osobno? Bo ogólnie w tym pakiecie jest tak, że jak wyjdzie jakiś HPV to wtedy wysyłają materiał na LBC

No właśnie pobrał to i to, dlatego byłam w szoku xD

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że te patelnie sa tak drogie. Dostałam w zeszłym roku od koleżanki męża jak ją przenocowaliśmy na konferencji i teraz mi głupio, bo myślałam, że to jakieś fancy naczynie z jakiegoś Zara home 🫣 Ja to lecę na chamskich garach z lidla albo innej ikei. Ewentualnie ukradzionych mamie.
    Kitchen Aid też mi się marzy, ale jakoś tak za rzadko używam takich rzeczy. Ja jestem jednak tradycjonalistką i wszystko muszę wyrobić łapą albo takim starym mikserem ręcznym z boscha, który ma chyba więcej lat niż ja.
    Kasia ja bardzo lubię te mrożonki i czasem kupuje tylko dla siebie, bo mąż NIENAWIDZI MROŻONEGO 🙃 Ale dzięki temu nie gotuję dla siebie praktycznie w ogóle. Do żabki mam obrzydzenie po tym jak ostatnio znalazłam kawałek jakiegoś drewna w lunchboxie.
    Anabitt średnio przyjemnie brzmi ta wasza wizyta. Mam nadzieję, że to tylko moje odczucia. Fizjo niekiedy poczuwają się bardziej niż niejedni doktorzy habilitowani. Lubię tę grupę zawodową, ale szczególnie ci pracujący w dziecięcej prywacie najczęściej mają nosy wyżej niż powinni. Jak potrzebujecie terapii SI to spróbuj już dzisiaj termoforem z pestek wiśni jej posmyrac po stopach. Albo inna ciecierzyca. Mojej pomaga. A jak chcesz kontakt do fajnego fizjo w Warszawie to daj znać na priv. Mam dwóch po obu stronach Warszawy. Wyprowadzili nam pięknie małą, bez naciągania i mega sympatycznie.

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą cytologią z HPV to zazdroszczę, że się dostałyście na NFZ. U nas bez szans. Poszłam prywatnie, ale nie żałuję.
    No i dzisiaj usłyszałam pierwsze chyba świadome mama 😭❤️ Rozpływam się

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Anabitt współczuję. U nas był wczoraj podobny dzień. Jak uśpiłam młodzież to się rozpłakałam, bo mam kolejne siniaki na brzuchu od jej kopniaków 🥲
    Elza super, kocham taki quality time bobasowy ❤️
    A w kwestii tego gotowania to mój mąż wybrzydza od zawsze więc już mi się nie chce tego słuchać. Jego zdaniem to ja w domu leżę i pachnę i muszę się TYLKO zająć dzieckiem (a sprzątanie i pranie robią krasnoludki) więc już robię ten obiad z jego tysiącem wymagań żeby nie słuchać jeszcze jego marudzenia. Moja jęcząca Marta mi wystarczy xd

Przydałoby się Twojemu Mężowi zrobić dzień z Bobasem.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płynna cytologia to od lat jest na nfz. Nie wszędzie ale ja od dobrych 4 lat robiłam na fundusz.

O
    Blondi kawałek drewna to luz. Ja kiedyś ugotowałam rosół z jakiegoś drogiego,eko kurczaka i po zjedzeniu porcji,nalałam dokładkę a tam same larwy pływały. Od tej pory mam obrzydzenie do eko kur.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit z tym opierdzielem od fizjo to też obrywałam, że źle podnoszę, że sadzam nie tak 🙈

Ja tą płynna zawsze robiłam prywatnie, nie miałam pojęcia że jest na NFZ. A teraz jak byłam u tego cudownego ginekologa to stwierdził, że mi nie trzeba robić tego testu na HPV, bo ostatnia płynna cytologię miałam wzorową i nie widzi potrzeby xd

Kasia muszę obczaić te mrożonki, bo w sumie nigdy nie kupowałam, a wydają się być spoko opcją.

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie lidla kurtki merino za 100 zl

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ja lubię pizzę z żabki, są naprawdę spoko!

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ej ja lubię pizzę z żabki, są naprawdę spoko!
    Czytałam.gdzieś,ze to jedna z lepszych

event.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ