CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Byliśmy dziś u fizjo z tym brakiem czworaków.
Pokazała nam ćwiczenia, sama z nią też solidnie poćwiczyła. Ogólnie to mówiła, że mała potrzebuje terapii SI, bo sobie nie radzi ze swoim ciałem i się mega siłuje ze wszystkim. Dosłownie po 5 min oglądania jej stwierdziła, że mamy charakterne i uparte dziecko, i napewno nudzić się z nią w życiu nie będziemy 🙄😑 . No, ale według niej, jeśli będziemy ćwiczyć to w 2-3 tyg powinna ogarnąć pozycję i rocking.
A na wejściu prawie dostaliśmy zjebe, bo mąż ją posadził na macie. Całe szczęście pokazała, że umie sama usiąść, ale też, robi to na jedną stronę i musimy ćwiczyć drugą 🙄 -
Ale osobno? Bo ogólnie w tym pakiecie jest tak, że jak wyjdzie jakiś HPV to wtedy wysyłają materiał na LBCTanashi wrote:Byłam zrobić ten test hpv, bo weszły za darmo na NFZ u ginekologa, i jeszcze pobrał cytologię płynna też za darmo 🧐. Co to, XXI wiek na NFZ?!🤣
-
Nie wiedziałam, że te patelnie sa tak drogie. Dostałam w zeszłym roku od koleżanki męża jak ją przenocowaliśmy na konferencji i teraz mi głupio, bo myślałam, że to jakieś fancy naczynie z jakiegoś Zara home 🫣 Ja to lecę na chamskich garach z lidla albo innej ikei. Ewentualnie ukradzionych mamie.
Kitchen Aid też mi się marzy, ale jakoś tak za rzadko używam takich rzeczy. Ja jestem jednak tradycjonalistką i wszystko muszę wyrobić łapą albo takim starym mikserem ręcznym z boscha, który ma chyba więcej lat niż ja.
Kasia ja bardzo lubię te mrożonki i czasem kupuje tylko dla siebie, bo mąż NIENAWIDZI MROŻONEGO 🙃 Ale dzięki temu nie gotuję dla siebie praktycznie w ogóle. Do żabki mam obrzydzenie po tym jak ostatnio znalazłam kawałek jakiegoś drewna w lunchboxie.
Anabitt średnio przyjemnie brzmi ta wasza wizyta. Mam nadzieję, że to tylko moje odczucia. Fizjo niekiedy poczuwają się bardziej niż niejedni doktorzy habilitowani. Lubię tę grupę zawodową, ale szczególnie ci pracujący w dziecięcej prywacie najczęściej mają nosy wyżej niż powinni. Jak potrzebujecie terapii SI to spróbuj już dzisiaj termoforem z pestek wiśni jej posmyrac po stopach. Albo inna ciecierzyca. Mojej pomaga. A jak chcesz kontakt do fajnego fizjo w Warszawie to daj znać na priv. Mam dwóch po obu stronach Warszawy. Wyprowadzili nam pięknie małą, bez naciągania i mega sympatycznie. -
Blondi29 wrote:Anabitt współczuję. U nas był wczoraj podobny dzień. Jak uśpiłam młodzież to się rozpłakałam, bo mam kolejne siniaki na brzuchu od jej kopniaków 🥲
Elza super, kocham taki quality time bobasowy ❤️
A w kwestii tego gotowania to mój mąż wybrzydza od zawsze więc już mi się nie chce tego słuchać. Jego zdaniem to ja w domu leżę i pachnę i muszę się TYLKO zająć dzieckiem (a sprzątanie i pranie robią krasnoludki) więc już robię ten obiad z jego tysiącem wymagań żeby nie słuchać jeszcze jego marudzenia. Moja jęcząca Marta mi wystarczy xd
Przydałoby się Twojemu Mężowi zrobić dzień z Bobasem.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Płynna cytologia to od lat jest na nfz. Nie wszędzie ale ja od dobrych 4 lat robiłam na fundusz.
O
Blondi kawałek drewna to luz. Ja kiedyś ugotowałam rosół z jakiegoś drogiego,eko kurczaka i po zjedzeniu porcji,nalałam dokładkę a tam same larwy pływały. Od tej pory mam obrzydzenie do eko kur. -
Anabbit z tym opierdzielem od fizjo to też obrywałam, że źle podnoszę, że sadzam nie tak 🙈
Ja tą płynna zawsze robiłam prywatnie, nie miałam pojęcia że jest na NFZ. A teraz jak byłam u tego cudownego ginekologa to stwierdził, że mi nie trzeba robić tego testu na HPV, bo ostatnia płynna cytologię miałam wzorową i nie widzi potrzeby xd
Kasia muszę obczaić te mrożonki, bo w sumie nigdy nie kupowałam, a wydają się być spoko opcją. -