Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka teraz pewnie o to chodzi, ale u nas jest tak od początku. Miała problem ze wzmożonym napięciem mięśniowym. Wyprowadziliśmy ją, dalej chodzimy kontrolnie i mamy chodzić do 1 roku życia jak będzie okej no i jest ogólnie wszystko dobrze według obu fizjo. Nie wiem już serio co poradzić. Chodziłam z nią po specjalistach odkąd skończyła dwa miesiące i każdy mówił, że takie dziecko i że współczują. Już się pogodziłam z tym, że ona tak ma i tyle. Gorzej, że widać, że jest wiecznie niewyspana, a ja nie umiem jej pomóc.

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka też się nad tym zastanawiam czy będzie i nas 3x waga urodzeniowa na roczek, bo to by musiało być jakieś 9.5 u nas, to jeszcze dużo brakuje a czasu aż tak dużo nie ma. Ale pediatra ostatnio powiedziała, że jak na niego to super przybrał (500 g w 5 tygodni) i ma bardzo duży apetyt, więc się trochę uspokoiłam.

Karola a to ty prowadziłaś tak? U nas ktoś musi być z młodym z tyłu, jak jest sam to robi dramę, jak jest ktokolwiek (nie muszę to być ja) to idzie w kimę po 10 minutach i śpi dopóki auto nie stanie w długim korku 😄

Grzegrzula ja to z 2 miesiące temu od sąsiadki usłyszałam, że to chłopaki są zawsze opóźnione a dziewczynki szybkie, bo się mnie pytała czy już siedzi, no a on wtedy jeszcze nie siedział, więc chyba co dziecko to inaczej.

A to nie jakieś bajki z tym łatwym usypianiem dzieci w rodzinie Blondi? Nie chce mi się wierzyć. U mnie na pewno moja sis spala tylko na rękach, ciotka mojej babci mieszkająca w sąsiedztwie nawet przychodziła pomagać ją ponosić na drzemki podobno 😅
    No i ja bym poszła do osteopaty na twoim miejscu, dla mnie to trochę jak taka szeptucha 😄, ale jak już nic nie działa to cóż zrobić.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam z mała do osteopaty, który jest fizjo z wykształcenia na medycznym. Przed ostaniem udanym transferem sama ze sobą byłam u osteo który też jest fizjo - myślę że tonący brzytwy się chwyta a jak znajdziesz kogoś właśnie z wykształceniem fizjo to krzywdy małej nie zrobi

U nas znowu w aucie jest tak że jak jadę z tyłu to młoda marudzi, a jak siedzę z przodu obok męża to sobie ogląda świat i idzie w kimę xD
    U nas chwilowo chyba przez zęba i ten skok motoryczny rd leży i kwiczy, mała nic nie chce jeść. Musze to przetrwać 🤡

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, przekonałyście mnie. Lecimy do fizjo. W sumie ja myślałam o tym kiedyś, ale w sumie każdy mnie od tego odwodził. Może to już czas. Chociaż nie wiem co on pomoże po tym jak odwiedziłam już każdego specjalistę jaki może istnieć 😆
    A w kwestii tego czy te łatwo usypiające dzieci to nie bajki. Niestety nie. Albo ja je widziałam, albo moja mama. Na własne oczy 🙃
    W końcu się umęczyła i usnęła. Po siedmiu godzinach okna aktywności i trzydziestu minutach drzemki wcześniej.
    Może trzeba ją zapisać do żłobka 😆 Podobno jak trzeba wstawać na konkretną godzinę to dzieci śpią. U naszych sąsiadów był podobny problem z córką. Też odwiedzili już wszystkich świętych i po półtora roku męczarni pediatra zapisała młodej jakieś leki nasenne i w końcu zaczęli jakkolwiek żyć, bo matka była już zmuszona wrócić do pracy i nie dawała rady ciągnąć w takim trybie snu. Ciekawe jak będzie u nas. Mam nadzieję, że nie będę musiała jej niczym szprycować.
    Tanashi jak brzuch młodego? Konsultowaliście te wyniki badań?

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój pewnie potroi wagę urodzeniowa na roczek, aktualnie 10,5kg 🤣 wiec do czerwca te 12 stuknie 🫠 w ogóle mam od kumpeli sporo ubranek w rozmiarze 92 takich letnich, więc mam nadzieję, że będą akurat na wakacje 🤡

I kupiłam nosidło wspomagające, ale jakoś nie umiem go używać xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple nie ja,mąż. Ale ja jadę z przodu. Dzieci z tyłu.

Blondi moja mała chodzi do osteo i ja też. Dużo nam pomogła.
    To nie szarlataństwo a dobra obserwacja ciała.

Kkk77 a to kupiłaś ta szmate taką czy to z siedziskiem?

event.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Margaretka też się nad tym zastanawiam czy będzie i nas 3x waga urodzeniowa na roczek, bo to by musiało być jakieś 9.5 u nas, to jeszcze dużo brakuje a czasu aż tak dużo nie ma. Ale pediatra ostatnio powiedziała, że jak na niego to super przybrał (500 g w 5 tygodni) i ma bardzo duży apetyt, więc się trochę uspokoiłam.

Karola a to ty prowadziłaś tak? U nas ktoś musi być z młodym z tyłu, jak jest sam to robi dramę, jak jest ktokolwiek (nie muszę to być ja) to idzie w kimę po 10 minutach i śpi dopóki auto nie stanie w długim korku 😄

Grzegrzula ja to z 2 miesiące temu od sąsiadki usłyszałam, że to chłopaki są zawsze opóźnione a dziewczynki szybkie, bo się mnie pytała czy już siedzi, no a on wtedy jeszcze nie siedział, więc chyba co dziecko to inaczej.

A to nie jakieś bajki z tym łatwym usypianiem dzieci w rodzinie Blondi? Nie chce mi się wierzyć. U mnie na pewno moja sis spala tylko na rękach, ciotka mojej babci mieszkająca w sąsiedztwie nawet przychodziła pomagać ją ponosić na drzemki podobno 😅
    No i ja bym poszła do osteopaty na twoim miejscu, dla mnie to trochę jak taka szeptucha 😄, ale jak już nic nie działa to cóż zrobić.

Albo nawet nie tyle co dziecko to inaczej ale co Babcia/Sasiadka to inna teoria🤣

age.png

age.png
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ