CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój to w ogóle drobniutki, ostatnio 75cm i 7,1kg 🫣
Ale ja nie lepsza 170cm i aktualnie 49kg 😅😅
Truskawka trzymam kciuki, żeby jutro było znośnie 🤞i pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać.
Dałam właśnie bobasowi pudełko chusteczek, niczego nie żałuję xD -
Blondi Margaretka dzięki 🫂❤️
Jutro dostaną ramke ze zdjęciami z sesji na dzien babci i dziadka. Babcia nie bedzie zadowolona- tylko u niej na rękach ma niezadowoloną minę. A rozśmieszalismy ją we trojke. No ale podobno dzieci czują złych ludzi 🫣 Jak chcecie to moge wam wstawic na fb 😃
Blondi ta moja praca to taka że Bubcia ze mną tam będzie cały czas 😃 Uwazam to za super sprawe.
I pochwale się- dzisiaj moje dziecko w końcu zaakceptowało picie wody i nauczyła się pić z bboxa. Hura 😃
Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Truskawka/ trzymaj się jutro i nie daj się tej kobicie
Dzięki ❤️
Żeby było śmiesznie- dziś teście zajechali pod nasz blok (oczywiscie nie wchodzili) bo teściowa koniecznie dziś musiała dać serniczek na jutro do kawki( nie mozna po prostu przyjechać od razu z ciastem,trzeba dać wczesniej do zrozumienia że nie bedzie jadła nic mojego- nigdy nie je cokolwiek bym nie postawiła na stół)
Serniczek został już zjedzony przez A. 😆 -
Margareetka wrote:Mój to w ogóle drobniutki, ostatnio 75cm i 7,1kg 🫣
Ale ja nie lepsza 170cm i aktualnie 49kg 😅😅
Truskawka trzymam kciuki, żeby jutro było znośnie 🤞i pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać.
Dałam właśnie bobasowi pudełko chusteczek, niczego nie żałuję xD
Margaretka, nie przyjmiesz 5 kilo?🤣 Mi ta cholerna waga ani drgnie
Także w ciazy mam lepsza wagę w 1 trymestrze niż nie w ciazy 8msc po porodzie 😃 bo wtedy tak fajnie poszła w dół
Trochę mi głupio... juz tyle czasu nie potrafię zrzucić 5,6 kilo 😑
Aż rozważam czy nie wrócić do sterydu czy hydroxychlorchiny czasem bo myślę, że raz dwa by ta 5kg spadło. Ale to po zakończeniu kp. Może też trochę z tej wagi to biust, którego nigdy nie miałam za bardzo przed urodzeniem Dziecka, a teraz o dziwo jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:16
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Truskawka chora kobieta. U nas młoda też nie śmieje się tylko u teścia, a wręcz płacze więc mnie to poniekąd satysfakcjonuje za każdym razem. Dziś kazał mi „nie zapomnieć o zdjęciu”. Gdzie napisałam, że mamy gości. Chciałabym go usunąć ze swojego życia czasami xd
Margaretka też daje małej chusteczki. A przy zmianie pieluchy Linomag. Niczego nie żałuję. -
Truuskaawka wrote:Dzięki ❤️
Żeby było śmiesznie- dziś teście zajechali pod nasz blok (oczywiscie nie wchodzili) bo teściowa koniecznie dziś musiała dać serniczek na jutro do kawki( nie mozna po prostu przyjechać od razu z ciastem,trzeba dać wczesniej do zrozumienia że nie bedzie jadła nic mojego- nigdy nie je cokolwiek bym nie postawiła na stół)
Serniczek został już zjedzony przez A. 😆
Co? Jak to nie je. Ale dziwne babsko
To jutro dieta dla teściowej, ja bym jej sałatę podała i powiedziała, że chłop wiadomo bliżej ciemności, ale teściowa chyba w czasie postu nie będzie dawać dziecku złego przykładu23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja dziś u Teściów, było bardzo miło. Jeszcze jutro do popołudnia posiedzimy. Mała spi ale obok mnie. Na szczęście zasada, że po 18 śpimy i jest cicho została wzięta na serio dzięki czemu miglam się umyć jak ona już spala I uszykowac do snu. Także miło. Takich Teściów można odwiedzić 😅
Łóżeczko kupione stoi sobie obok. Ona lubi spac sobie zajmując łapkami masę miejsca więc nie wiem czy do końca ja jestem potrzebna poza pilnowaniem jej bo przecież w łóżku jej nie zostawię. Może chodzi o przestrzeń właśnie.
Karola zdrówka dla Małej. Biedna
a za ile macie diagnostykę? Powinni Wam to przyspieszyć w tej sytuacji..
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:22
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Teściowa Truskawki mnie przeraża. Truskawka Ty jej nie wymyśliłaś razem z czatem gpt? Ciężko mi uwierzyć, że ona istnieje.
Blondi29 lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel u nas ze spaniem podobna sprawa. Mała potrzebuje dużo miejsca więc chętnie śpi sama, ale w moim łóżku 😆 Te 5/6 kg to może być biust. Ja schudłam 4 kg praktycznie zaraz po wzięciu tabletki na zatrzymanie laktacji. Ps. Mój teść też nic nigdy nie je co postawię na stół. I również znosi dary pełne vegety i soli.
Mała strasznie płacze, ciekawe ile mężowi wystarczy cierpliwości. Ogarnęłam po imprezce, ale nie dam rady jej uśpić, bo mnie kopie po brzuchu, a dziś za bardzo mnie boli. Ona płacze w pokoju obok i ja też płacze, bo nie mogę tego znieść.
Cel fajnych masz teściów. Mega ci pozytywnie zazdroszczę -
Karola kurczę, dawaj znać co z małą

Truskawka rozbawił mnie ten zjedzony sernik xD może następnym razem przemyśli to przywożenie wcześniej 😅
My też na weekend u rodziców, bo mój tata ma urodziny, ostatni spokojny weekend przed przeprowadzką. Korzystam ile wlezie 😅 Rozczuliła mnie córka, bo rano pakowała swojego pluszaka do przytulania w nocy, a teraz kładę młodego spać i patrzę, a w łóżku drugi króliczek - wzięła też dla braciszka 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:33
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Przykro mi się czyta o tych Waszych bo jesteście fajne babki i jeszcze nie raz się staracie. Co tymi ludźmi kieruje.
Ja to wbiłam kiedyś na Śląsk z informacją, że nie jem mięsa i już wtedy dostając pierdyliard alternatyw i 20 razy będąc dopytaną co bym zjadła wiedziałam, że są spoko😆 a teraz mi zawsze pieką pyszne ryby. Mamy czasem różne zdania, ale jest w tym z obu stron szacunek względem siebie. I zawsze możemy na nich liczyć.. no nie zostałabym pod mostem na ich warcie.
Trzeba też przyznać, że wnuczka wywołuje u nich ogrom radości.
Mi by się przydało pozbyć tych 5kg, ale tak sobie mówię że i tak to ciało odwaliło ogrom dobrej roboty i należą się mu oklaski mimo wszystko. Przeżyło, urodziło, a w ciazy wesoło było. A przecież mogło być zupełnie inaczej i tragicznie
Może powrót na basen coś da.
Przytulam Cię mocno.. Tata to też rodzic i musi dać radę w sytuacji kiedy podupadła na zdrowiu. Ważne, że nic poważnego Ci się nie stało..23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗