Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie tego wizerunku to u nas blisko domu jest przedszkole, które wprowadziło całkowity zakaz uwieczniania wizerunków dzieci. Rodzice nie mogą nawet zrobić zdjęcia na jasełkach, chyba, że wcześniej zbiorą zgodę od 100% rodziców. Sami pracownicy nie robią żadnych zdjęć ani filmów. Siatka przy przedszkolu jest całkowicie zakryta, a wszystkie okna działają na zasadzie lustra weneckiego. Uważam to za coś niesamowitego i smutnego jednocześnie, bo moim zdaniem to powinien być standard.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja jeszcze nie dałam jogurtu i myślę jak to zrobić.. Sama miałam alergie na mleko krowie i piłam całe dzieciństwo kozie mleko. Trochę się cykam czy też nie będzie mieć alergii od tego np skórnej

Ciekawe... niby najwięcej zadlawien jest podobno od chrupek. Także jakoś sobie radzi skoro je zajada

A dajesz wodę podczas posiłku? Ja daję trochę, sama się dopomina po paru kawałkach, może to pomaga z przełykaniem. A po posiłku takie solidniejsze picie wody.
    Ja jogurt zaczęłam dawać tak, że do kaszki dodałam na wierzch łyżkę naturalnego i obok owoce

Teraz zaczęłam jej robić kaszki na napoju kokosowym, jeszcze poszukam owsianego i migdałowego, chyba te z Lidla są spoko wszystkie. Pamiętam tylko że ryżowe trzeba omijać przez arsen

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, jednak gdzieś nieświadomie pomyślałaś bo masz białka tłuszcze i węglowodany ładnie rozpracowane i bardzo fajne posiłki

Dodajmy, że będąc kpi i zajmując się solo dzieckiem 😅

Ja mam wyrzuty sumienia, że mogłaby jeść bardziej różnorodnie, ale pracuje nad tym. No i dobre wyniki krwi jednak chyba sugerują, że jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:02

Truuskaawka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi mi przy 3 dziecku dopiero się trafiło takie ,które je. Także wszytko przed Tobą😅

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja też uważam, że niepilnowanie makro to nic złego. Wydaje mi się, że w tym wieku nasze dzieciaki to i tak jednak głównie jeszcze poznają smaki, a większość wartości odżywczych czerpią jeszcze póki co z mleka. Ja to tak zapytałam z ciekawości, bo mam świadomość, że przez moje obawy i trudności małej ta dieta jest mało zróżnicowana. Ty to nie wiem jak to w ogóle ogarniasz mając taka sytuację w domu, będąc kpi i tak dalej.
    Elza właśnie te kupujemy na przemian z Rossmanowskimi. Nie wiem jak ze składem, ale Rossmann jest bliżej 😆
    Karola mam nadzieję, że odezwę się do ciebie przy trzecim dziecku jedzącym kwaśnicę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:10

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te w auchanie koleżanki poleciły
    Nie zwróciłam uwagi że w rossmanie też są :)
    Ja też nie patrzę na żadne makro, jakoś na czuja robie to jedzenie
    Najbardziej to mi się zajada gotowanym kurczakiem i uparowana marchewka xD i o dziwo sama to do dzióbka bierze, ostatnio jeszcze mango i banan jej do ręki podpasowal

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ten temat liczenia Makro wyszedł z pytania mojej Mamy, ale spoko, nikt chyba aż tak nie wariuje, jej chodziło właśnie czy Małej daje źródło zdrowego tłuszczu i coś z białkiem do węglowodanow, żeby samych nie jadla:P

Elza1234 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, ja do kaszek też daję starte jabłko, doprawiam cynamonem i ma pyszne śniadanie. Tak też powiedziałam teściowej, na co ona „ale nie niez tak same starte jabłuszko dać” XD Moje dziecko po zjedzeniu samego jabłuszka nie wiedziałoby czy to przystawka i ma dalej czekać na danie główne, czy to jakiś nieśmieszny żart matki

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przyszło szklane naczynie z pyrexa do gotowania na parze i jest super.

Przygotowałam też Młodemu poporcjowane kawałki łososia i cielęciny do zamrażarki i podłużne kotleciki mielone z kaszką jaglaną i pietruszką, wyszło wszystkiego 25szt, więc będzie na trochę obiadów xd

Jeju moja mama niby też taka nowoczesna, a zawsze daje młodemu jabłuszko z biszkoptem BO NAS TAK KARMIŁA 😅 do tego jak miał grypę to pierwsze co od niej usłyszałam to „bo Ty go tak cienko ubierasz, jakieś wełniane kombinezoniki tylko” 🙈🙈 no bo wiadomo że grypa to nie wirus co nie

Drugi dzień znowu pajacował przy zasypianiu, w końcu uśpiłam go na rękach, ale musiałam mieć żelazny chwyt, bo się wyrywał 🫠 w końcu się rozluźnił i oko poleciało 🙈

Ej Aannabit, zapytaj teściowej co mam zrobić jak mam dziecko za duże na fotelik łupinkę i wszelkie buraczki xD wsadziłam go ostatnio for fun do leżaczka jak go pakowałam do wywozu na wiochę to w nim siedział prosto a leżaczek leżał w poziomie xD

age.png
‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ