X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 aż weszłam zobaczyć co to za model. Wygląda na duzy i tak. Ja teraz na wyjeździe ponownie docenilam mojego epiro art. Bruk piach,korzenie,kamienie. Wszytko przejedzie, a jest malutki.

Ja tylko tu sie cicho odezwę,że tez mam spoko teściową i mamę. Nikt mi się w nic nie wtrąca. Wiadomo, że maja jakieś swoje wejścia ale na luzie to traktuje.

Po zdjęciach też tak myślałam i nie brałam go za bardzo pod uwagę, ale na żywo zyskał w moich oczach 😅 no i kurde tak źle mi się jeździ wózkami na małych kółeczkach, że masakra 🙈 + sporo wózków miało albo wąskie albo krótkie siedzisko albo niskie oparcie, co u dużego bobasa jest słabiutkie

Co do teściowych polecę czarnym humorem - moja umarła 3 lata temu, wiec pozostaje mi Wam współczuć przeżyć, bo nie doświadczam aktualnie 🙈

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 aż weszłam zobaczyć co to za model. Wygląda na duzy i tak. Ja teraz na wyjeździe ponownie docenilam mojego epiro art. Bruk piach,korzenie,kamienie. Wszytko przejedzie, a jest malutki.

Ja tylko tu sie cicho odezwę,że tez mam spoko teściową i mamę. Nikt mi się w nic nie wtrąca. Wiadomo, że maja jakieś swoje wejścia ale na luzie to traktuje.

O to mnie zaskoczyłaś. Oglądałam go dzisiaj i ogólnie mistrzostwo jeśli chodzi o składanie i na wyjazdy, ale właśnie wydawał mi się totalnie do miasta. Na razie wygrywa espiro wave pro, ale też się waham bo jednak spory :/

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 marca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Po zdjęciach też tak myślałam i nie brałam go za bardzo pod uwagę, ale na żywo zyskał w moich oczach 😅 no i kurde tak źle mi się jeździ wózkami na małych kółeczkach, że masakra 🙈 + sporo wózków miało albo wąskie albo krótkie siedzisko albo niskie oparcie, co u dużego bobasa jest słabiutkie

Co do teściowych polecę czarnym humorem - moja umarła 3 lata temu, wiec pozostaje mi Wam współczuć przeżyć, bo nie doświadczam aktualnie 🙈
    Moja tez 3 lata temu zmarła także też tylko czytam co by mnie mogło spotkać 😅

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit proszę zaspokoić moją ciekawość
    Czy było bujanie w BUJACZKU przez teścia? 🙈

Elza1234, Blondi29, Blackapple, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Anabbit proszę zaspokoić moją ciekawość
    Czy było bujanie w BUJACZKU przez teścia? 🙈

Już odpowiadam.
    Jeszcze nie, bo przyjechaliśmy gdy mała nam spała w BUJACZKU w aucie i tylko przeniosłam ją do łóżka. Teraz właśnie kładę na drzemke, ale teścia nie ma.
    Dam update ok 15 gdy będzie pora na drugą drzemkę 😅
    Na razie był shaming porcji jedzenia. „Ale że ona tyle kaszy zje? TAKA PORCJE?jak dla dorosłego ?!!!!” 🙄
    Po czym opowiadają, że oni robią sobie jajecznicę z 3 jajek na dwie osoby na śniadanie 🙃

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit następnym razem zapytaj czy jedzenia dziecku masz żałować. Zmiękną😅

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy schemat żywienia dziecka be like:

Słodkie na śniadanie
    2738839392 przekąsek przed obiadem
    Zdziwienie że dziecko nie zje obiadu
    738383939 przekąsek po obiedzie

A nie jakaś tam porcja kaszy jak dla chłopa w kopalni gdyby jadł kaszę 🙄

Anabbit, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Najlepszy schemat żywienia dziecka be like:

Słodkie na śniadanie
    2738839392 przekąsek przed obiadem
    Zdziwienie że dziecko nie zje obiadu
    738383939 przekąsek po obiedzie

A nie jakaś tam porcja kaszy jak dla chłopa w kopalni gdyby jadł kaszę 🙄

Na przekąskę oczywiście chrupki kukurydziane, jabłuszko na tarce i kisiel z Biszkopcikiem.

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tanashi, właśnie padło hasło owocków na przekąskę bo obiad DOPIERO za godzinę (jadła mleko 30 min temu)

age.png

Wysłany: 14 marca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczasy,wczasy i po wczasach. Super było.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 14 marca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co pisałam, że moje dziecko mało 'mowi' a dzisiaj odblokowało 'mama', tylko, że biega za kocicą i woła 'mama' i nie wiem czy myśli, że kot to mama czy mnie woła, żebym patrzyła jak ją goni 🤣

Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple gratulacje!
    Karola jak tam wyjazd? Jak dzieciaki po podróży?
    Tanashi żyjesz po tych przeprowadzkach?
    Anabbit tak źle i tak niedobrze. Ja proponuję dać małej kaszkę w butelce, jabłuszko na tarce, kisiel i marchewkę z ziemniaczkiem i mięskiem. Zupki może nie jeść, ale w międzyczasie chrupeczki, musiki i koniecznie serki. Najlepiej Danio żeby nie za mało cukru było, bo dziecko lubi słodkie. Do picia oczywiście soczki i herbatka, żadne tam wody.
    U nas mała dzisiaj zrobiła taką aferę mężowi, że wreszcie pojął dlaczego codziennie narzekam. Wstyd mu było iść z nią na spacer po tym co zrobiła.
    Czy wasze dzieciaki też stają wam przy nogach i wczepiają się jak małpki? Ja nie mogę nic zrobić w kuchni od tygodnia, bo ilekroć widzi mnie przy blacie to leci i nie chce puścić. Najlepsza zabawka to żaluzje, które już zakończyły swój żywot.
    Lecimy dziś bez drzemki od 11:00 i raczej się nie zanosi. Będzie afera jak się masz na noc 🥲

Blackapple lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 marca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Dopiero co pisałam, że moje dziecko mało 'mowi' a dzisiaj odblokowało 'mama', tylko, że biega za kocicą i woła 'mama' i nie wiem czy myśli, że kot to mama czy mnie woła, żebym patrzyła jak ją goni 🤣
    Moja do wszystkich facetów woła "tata"..

Blondi dzieciaki super dały radę. Jestem zadowolona.
    Moja przy swojej mamozie też tak na mnie wisi. Ale ja to lubię. Słodkie to jest. Cieszę się ile wlezie tą mamozą.

Blondi29, Blackapple lubią tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 14 marca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam od teściów. Niestety żadnych nowości nie mam :/ teściowie większość dnia spędzili w ogródku ubolewając nad tym, że nie wzięliśmy ze soba wózka i nie mogą położyć wnuczki spać.
    Oczywiście po tym jak powiedzieliśmy, że bobas nam się odsmoczkowal, usłyszeliśmy że “od dziadka weźmie”. Na moje pytanie, ale w jakim celu, skoro nie chce, usłyszałam, że jak zacznie mówić to powie “mamo ja chcę smoczka” 😂 także Tanashi i reszta mam z odsmoczkowanymi bobasami, trzymajcie smoczki na 2027 :))))))

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi żyję, chociaż młodemu przebiła się górna dwójka i jest ryk od piątek rano, a córka też odreagowuje i dokłada swoje do tej orkiestry, więc na razie chodzimy w pyle i w kartonach, a szanse na posprzątanie czegokolwiek spadają z każdą minutą 🤣 no ale nic, mąż jeszcze teraz przywiózł część rzeczy i poszedł z towarzystwem na górze, a ja dopycham się obiadem żeby mieć cierpliwość, bo jak jestem głodna to mam jej absolutnie zero xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 12:33

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 15 marca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą ma grzybicę skóry 😶 Zawsze coś kurde.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Dziecko odgryzlo kawaleczek kaczki do kąpieli

Myślałam, że pediatra mnie na sor wyślę ale powiedziała, że taki mały kawałek i miękki plastik to powinien wyjść z kupka.....

Nawet odgryzlam drugiej kaczce sama kawałek, żeby mieć porównanie... max 1 cm na długość szerokość to raczej prawie nic

Miał ktoś z Was podobny przypadek? Trochę się zdziwiłam, że nie kazała jechać do szpitala, z drugiej strony może jak ktoś myśli na chłodno a nie w nerwach ma to sens bo na usg takiego czegoś nie będzie widać..

Ostrzegam przed tymi zabawkami do kąpieli w czasie zabkowania, to była sekunda..Strasznie ma ostre zęby i nigdy niczym się nie krztusi... Więc od razu jej to przeszło bez jednego kaszlnięcia...

Teraz to będę się bać dać jej gryzaka... przecież one są z podobnych materiałów...

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 15 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel nie wiem z czego jest ta kaczka,ze dziecko jest w stanie są ugryźć. To musi być straszne gówno. Pisz do producenta.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, polecam piłeczki sensoryczne. Dla mojego są nawet lepsze niż kaczka.

Pierwszy raz ruszyliśmy się dziś z młodym dalej niż po mieście i do sklepów odkąd żyje. W jedną stronę przespał godzinę, pozwiedzał w wózku, poturlał się w trawie, a potem na obiedzie zrobił sensację, bo wszystkich zaczepiał i za wszystkimi się oglądał. Na powrocie usnął, a prawie pod domem się popłakał, bo pora kolacji wypadała i kąpieli. Takze fajnie, ze ogólnie mu się podobało.
    Okropnie się ślini, az mu kapie z buzi. Aż się zastanawiam czy jakies kolejne zęby.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zszokowałam.. Ona się nimi bawiła nie raz, ale przez myśl mi nie przeszło, że to może zostać odgryzione.. kaczki na pewno Polski producent, bez bpa, 0+ i dedykowane do wody, bez dziurki, sprawdzałam to pamiętam ale to był prezent

Bo to, że były w wodzie.. no na logikę skoro one są do wody nie powinno ich rozmiękczyć.. nawet gryzuenie dziecka nie powinno chyba powodować takiej sytuacji, w końcu kurde dzieci gryza po prostu wszystkie zabawki

U nas idą górne zęby pewnie stąd tak mocno gryzła... strach teraz cokolwiek dać do zabawy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 20:05

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2673 2674 2675 2676 2677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ