CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
To jakby kawałek dzióbka był, i jak sama gryzłam kaczkę (wiem jak to brzmi.. ) żeby odgryzc podobny kawałek i go zmierzyć to jakby te dzióbki były miększe niż reszta kaczki, jakby woda i zabawa dziecka je zmiękczyły..
Z tym producentem to ciężko bo właśnie tylko pamiętam, że było z PL, opakowanie przezroczyste, miało te certyfikaty u bez dziurek bo dyskutowałam o tym z przyjaciółka od której to dostała:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca, 20:05
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel współczuję sytuacji, ale tam coś musiało być nie tak z tym produktem tak jak pisze Karola. Dzieci gryzą różne rzeczy. Moja też ma już parę zębów, gryzie wszystko jak szalona, ale nie słyszałam jeszcze nigdy żeby dziecko odgryzło coś z zabawek dedykowanych dla niemowląt. Serio, ja bym pisała do producenta. Prezent, nie prezent, ale może to jakaś wadliwa partia. A kawałkiem się nie przejmuj, faktycznie wydali jeśli jest tak mały. Dobrze, że zauważyłaś w porę. Nie fiksuj też, bo widzę, że się bardzo stresujesz, ale to nie jest powszechne zjawisko. Dawaj jej normalnie zabawki i gryzaki tylko inne.
Karola a wiadomo gdzie złapała? -
Moje Dziecko to jeszcze wszystko przelyka na luzie i gryzie twarde jedzenie zjada itp, a co jakby jakiś Maluch się tym zakrztusił...pooglądam dokładnie może mają jakiś numer, znaczek, cokolwiek i rzeczywiście to zgłoszę wtedy, niech chociaż napiszą, żeby nie dawać jak dziecko ząbkuje, dodadzą info, że absolutnie nie do gryzienia itp
Strasznie się zdenerwowałam..
oby sobie poradziła z tym
Od razu wyjelam ja z wody, klepałam po plecach itp ale nic z tego, w sekundę to ugryzła i przełknęła.. nawet nie zakaszlała raz. Wiadomo zszokowała się moim działaniem...Ale co miałam zrobić. W sumie szybko się uspokoiła, a jak gadałam z lekarzem to się śmiała i teraz smacznie spi, dużo wypiła mleka to może brzuch się ruszy i przy okazji to coś wyjdzie23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Przyjaciółka mi wyslala zdj bo miała w telefonie, nie dość, że produkt dla niemowlat to 0+23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas jest to samo, jak tak pierdzi ustami to jeszcze aż zamyka oczy żeby mocniej to robićKkk77 wrote:Nineq ja zmieniam śliniaki x razy dziennie, bo inaczej musiałabym go non stop przebierać, bo byłby po prostu mokry. Nie dość, że się ślini to non stop pluje i robi brrrrrrrrrrrrrrr i oplute jest też wszystko wokół 🙈🙈🙈
Cel rzeczywiście zostaje ci zgłosić do producenta bo to musi być jakaś wadliwa partia -
Z tym ślinieniem to chyba jakiś kolejny etap a nie zęby. Dzieci się tak często ślinią koło roku.
Blondi nie wiem gdzie to zlapała. W sumie przewijana byla w wózku ,nigdzie goła nie leżała. Kedna lekarka mówiła, ze grzybica,druga ,że alergia. Zobaczymy kto miał rację. -
Karola chyba trzymam kciuki za grzybicę. Alergia to coś co mnie przeraża u dzieci. Szczególnie, że one się lubią ujawnić albo pogorszyć z dnia na dzień bez ostrzeżenia.
U nas ślinienie i pierdy już dawno minęły na rzecz pierdziochów o moja nogę 😆 To nasza nowa wieczorna rutyna. Musi to porobić z 10 minut i się wycisza. Śmieszne i urocze. Dodatkowo wieszanie się na nodze, stole, piekarniku i ogólnie wszystkim. Dziś zamówiłam dodatkowe zabezpieczenia żeby nie otwierała tych mebli. Mała się już robi takim „rozumnym” dzidziusiem. Jeszcze jest mała, a mam wrażenie, że już jakaś taka dorosła. Zabawy z nią są już przyjemniejsze, bo widzę, że ogarnia proste rzeczy. U mnie to rodzicielstwo jednak staje się fajniejsze wraz z jej wiekiem. Oczywiście ze spaniem dalej problemy. No o krzyczy non stop. Polecacie jakieś słuchawki wygłuszające? Stopery mnie irytują, a krzyki się nasilają i nie mam już nerwów 😆
Cel jak kaczka? Wydalona? -
Karola też się martwię, że jakiś plastik zjadla ale mam nadzieję, że nie jest niebezpieczny ten materiał i nie oszukują z tymi opisami 😭 ja ostatnio nawet jakiś jogurt wyrzuciłam bo schowali średni wg mnie słodzik w składzie coby nie przeniknęło to do mleka, a tu kurde taka sytuacja
Na razie nie, Robię coś przyjaznego dla brzuszka na śniadanie, jaglankę marchew banan... Mała to ogółem lepiej spała, obudziła się też z okej humorem, była też zmiana pieluchy i nic dziwnego się nie działo, brzuszek miękki23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cześć dziewczyny może już było takie pytanie ale chciałam was zapytać co ile i co dajecie waszym maluszkom do jedzenia? Bo od kilku dni moja nie chce jeść obiadków . Mleko wypija nawet chętnie ale obiadków nie chce. Wcześniej ladnie jadła a teraz od jakiegoś czasu nie chce . Z góry dziękuję za odp
-
U nas schemat jest mniej więcej taki
6-7 pobudka + mleko
8-9 śniadanie (najczęściej placki/gofry/kaszka)
11-12 mleko
14 obiad (kotlety mięsne lub rybne, jakieś warzywka, czasem słoik)
17 kolacja (kanapki, makaron z sosem, resztki z obiadu, omlet)
19 mleko i do spania
I w nocy to ruletka ale zazwyczaj dwa karmienia ok 24 i 3
Jesteśmy kp jak coś -
A na drugie śniadanie i obiad ile mniej więcej zjada? Bo u nas zamiast coraz więcej to zjada coraz mniej. Wcześniej zjadala cala miseczkę A od tygodnia połowę A nieraz wcale buzi otworzyć nie chce. Juz się martwię i nie wiem co robić.Anabbit wrote:U nas schemat jest mniej więcej taki
6-7 pobudka + mleko
8-9 śniadanie (najczęściej placki/gofry/kaszka)
11-12 mleko
14 obiad (kotlety mięsne lub rybne, jakieś warzywka, czasem słoik)
17 kolacja (kanapki, makaron z sosem, resztki z obiadu, omlet)
19 mleko i do spania
I w nocy to ruletka ale zazwyczaj dwa karmienia ok 24 i 3
Jesteśmy kp jak coś -
A nie idzie dziecku ząb?Gość18 wrote:A na drugie śniadanie i obiad ile mniej więcej zjada? Bo u nas zamiast coraz więcej to zjada coraz mniej. Wcześniej zjadala cala miseczkę A od tygodnia połowę A nieraz wcale buzi otworzyć nie chce. Juz się martwię i nie wiem co robić.
Moja mała wtedy 5 dni odmawiała stałych posiłków -
U nas jest zawsze problem z jedzeniem na tym ostatecznym etapie wyrzynania. Zobacz czy nie ma gdzie rozpulchnionego dziąsła. A no i wtedy też muszę dawać chłodne jedzenie, ciepła zupka nie przechodzi.
Cel wspólczuję. Na pewno jej wyjdzie z 💩. Jakbyś chciała jakieś zabawki do kąpieli to my mamy taki zestaw z Rossmanna z rekinem, krabem, wielorybem i rozdymką, młody to gryzie i nic się nie dzieje.
Mój ziom to w ogóle chyba zmierza w kierunku jednej drzemki powoli 😅 Wydłuża sen nocny a na pierwszą nie da rady go położyć przed 11.30. Do tego jest głodny jak wilk, jadł już dzisiaj 2x cyca rano, kaszkę z łyżeczką masła orzechowego, truskawkami i jabłkiem, sernikiobrownie fasolowe (tego akurat więcej rozrzucił, ale dużo w sumie mu pokroiłam) i jeszcze na spacerze musieliśmy się ratować awaryjną tubką z musem, bo robił awanturę z 10 min od domu a jak doszliśmy to znowu cyc. Teraz śpi a ja liczę, że zdąży mi się krupnik ugotować zanim wstanie 😅
-
Może być też skok rozwojowy albo po prostu dziecięce humorki. Moja dopiero po trzech tygodniach wróciła teraz do stałego schematu gdzie zjada trzy posiłki stałe + mleko od 120 do 180 ml 2/3 razy dziennie + ewentualnie raz w nocy. Dzieci okresowo odmawiają jedzenia. O ile pije wodę, moczy pieluchy, je cokolwiek i nie ma żadnych niepokojących objawów to ja bym spokojnie obserwowała, oferowała posiłki, ale nie zmuszała. Będzie dobrze
-
Ja lubie ten zestaw do kąpieli z ikea. Rozkręcany do wysuszenia,myje go w zmywarce ze 3 razy w tyg.
https://www.ikea.com/pl/pl/p/aengshumla-4-el-zestaw-zabawek-do-kapieli-10582267/?gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=18731045000&gbraid=0AAAAAD0h0dMT0cO0dSA9JtUKJjbYE81-_&gclid=CjwKCAjw1N7NBhAoEiwAcPchp_oj0J4_8ANzXn6Yj4766Ag4REka7a-ZV44mvFifogzpSdr6r_sa_BoCsqEQAvD_BwE -
Ząbków kolejnych nie widać i dziasla bez zmian ale w sumie przy dolnych jedynkach nawet nie było widać że coś się dzieje bo nawet zaczerwienione nie były ani opuchnięte a wyszly dwa na raz więc może i tym razem będzie podobnie i dlatego ma słabszy apetyt . Mam taką nadzieję i wkoncu zacznie jesc normalnie. Wodę pije mleko tez. W nocy zjadla 160ml na raz w dzień potrzebuje czasu żeby wypiła wszystko bo wszystko ja rozprasza ciekawi i czasu nie ma żeby usiąść i zjeść.
-
Gość18 wrote:A na drugie śniadanie i obiad ile mniej więcej zjada? Bo u nas zamiast coraz więcej to zjada coraz mniej. Wcześniej zjadala cala miseczkę A od tygodnia połowę A nieraz wcale buzi otworzyć nie chce. Juz się martwię i nie wiem co robić.
Jeśli jej smakuje to sporo. Na śniadanie kaszkę helpy 200ml z jakimś owocem/musem i jogurtem. Na obiad różnie. Słoik ten duży 10 miesięcy jest w stanie zjeść na luzie.
Ale ostatnio też miała bunt na jedzenie kilkudniowy i jadła na obiad tylko ogórka i pomidora.