X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Anabbit dostałas swoje zamówienie z czapeczkami?

Nie 😣 ale wczoraj utworzyła przesyłkę w in post 😑

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 marca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeczek zrobił aktualizację bazy danych. Mamy samodzielny siad i czworakowanie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 16:39

Anabbit, Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 marca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mój jeczek zrobił aktualizację bazy danych. Mamy samodzielny siad i czworakowanie 😅
    Czyli miał prawo pomiauczeć

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka update, wysłała czapki dwie godziny temu.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon gratulacje. U nas od tygodnia próbuje z czworakowaniem, ale robi 3-4 kroczki i spada na brzuch i zaczyna pełzać jak żołnierz 😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mógłby się zaktualizować i przestać dostawać spazmów jak odejdę na 2 metry od niego. Wiem, że taki etap i minie, ale tak męczący, że mam momentami dość własnego dziecka. Siedzę na kiblu, kąpię się, a on wszędzie musi być🫤

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ostatnie gorsze dni Kameleona wyjaśnione 💪
    Nineq to minie, jesteśmy dla ty h maluchów aktualnie całym światem.

Byłam dziś na paznokciach i zrobiłam sobie kropeczki i mój bobas próbuje ciągle je złapać 🤣

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój mógłby się zaktualizować i przestać dostawać spazmów jak odejdę na 2 metry od niego. Wiem, że taki etap i minie, ale tak męczący, że mam momentami dość własnego dziecka. Siedzę na kiblu, kąpię się, a on wszędzie musi być🫤
    Mojej koleżanki córka weszła w taki etap jak miała z 9 miesięcy i do dziś ją trzyma, a ma ponad rok
    Ale to takie grochy jej lecą, taka kręci aferę że ja jestem w szoku. I nawet nie musi jej z oczu tracić, wystarczy że odejdzie właśnie za kilka metrów bez niej.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, gratulacje dla kameleona ♥️

age.png

Wysłany: 17 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    2 metry to i tak spoko. Ja nie moge odejść na odległość wyciągniętej ręki. I to od jakiegoś miesiąca. Jak siedzę na kiblu, to z nią na kolanach,bo nawet nie usiądzie na podłodze.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 marca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mojej koleżanki córka weszła w taki etap jak miała z 9 miesięcy i do dziś ją trzyma, a ma ponad rok
    Ale to takie grochy jej lecą, taka kręci aferę że ja jestem w szoku. I nawet nie musi jej z oczu tracić, wystarczy że odejdzie właśnie za kilka metrów bez niej.
    Aktualnie to samo ma. Nieco to utrudnia życie.
    Karola3xJ wrote:
    2 metry to i tak spoko. Ja nie moge odejść na odległość wyciągniętej ręki. I to od jakiegoś miesiąca. Jak siedzę na kiblu, to z nią na kolanach,bo nawet nie usiądzie na podłodze.
    To hardkor. Chociaż ja muszę szybko załatwiać sprawy w łazience, bo mi się wspina na kabinę, a mam z brodzikiem wyższą i boję się, że wyrznie głową o płytki.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 17 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto tu leci na Kos?

Nineq ja dziś na treningu,nie wzięłam jej jak płakała mi pod nogami,więc podniosła 1 kg ciężarek i nim jebła😅

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka moje też ostatnio chciała błyskotki z moich paznokci. I namiętnie chce złapać słońce z paneli. Słodziaki.
    Tanashi gratki dla kameleona!!!
    Karola znowu się gdzieś wybieracie? Oby tym razem bez przygód.
    Nineq u mnie ten etap trwa od urodzenia więc bardzo cię rozumiem. Liczę na to, że w obu przypadkach minie. Z tym, że u nas dopiero od dwóch miesięcy muszę być konkretnie ja, wcześniej mógł być ktokolwiek.
    U nas aktualizacja systemu pełną parą. Dziś okazało się, że moje dziecko stoi samo i zrobiło dwa kroki trzymana za rączki 🙃 Mój mąż ma takie archaiczne podejście i dał jej te ręce chociaż prosiłam żeby tego nie robić, a ona nas zaskoczyła i po prostu poszła. Mózg staje. I oprócz tych górnych trójek idą dolne dwójki. To już wiem czemu ostatnio mamy aż tak ciężki czas 😆 boję się pomyśleć co dalej.
    Macie do polecenia jakieś fajne miejsca nad polskim morzem? Takie żeby wygodnie było z dziećmi, może być na obrzeżach, niekoniecznie wielkie miasto turystyczne. Chcemy żeby było ładnie, wygodnie i MEGA CZYSTO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 20:25

• Nineq Autorytet

Wysłany: 17 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kto tu leci na Kos?

Nineq ja dziś na treningu,nie wzięłam jej jak płakała mi pod nogami,więc podniosła 1 kg ciężarek i nim jebła😅
    Silna babka rośnie 😄

Ja lecę na koniec kwietnia na Kos.

Blondi, idzie jak burza z aktualizacjami. Szalona.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kompletnie przeoczyłam jebniecie ciężarkiem przez twoje dziecko. Jestem pod wrażeniem. Może i nie znamy się osobiście, ale mam przeczucie graniczące z pewnością, że temperament odziedziczyła po tobie XD

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Truskawka update, wysłała czapki dwie godziny temu.

Skoro Twoje dopiero wysłała to ja pewnie poczekam jeszcze z tydzień jak nie lepiej 🙄 Mam nadzieje ze bedzie warto tyle czekać. Daj znać jak przyjdą jak z jakością.

Gratulacje dla Kameleona 😄
    U nas dzisiaj pierwszy raz wyszła poza salon,na korytarz. Myślałam że jak zaczęła czworakować to będzie wszędzie już śmigać- no nie. Widze że jest taka ostrożna,delikatna.

Karola ale zadziora Ci rośnie 😀

Blondi Twoja mała leci rekordy 🙈 Tak czysto z ciekawości,z kiedy ona jest? 😅

age.png

Wysłany: 17 marca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Silna babka rośnie 😄

Ja lecę na koniec kwietnia na Kos.

Blondi, idzie jak burza z aktualizacjami. Szalona.

Raczej aktorka. Później leżała twarzą w ziemi i płakała. Drama queen .

My coś myślimy na 3-4 dni,zeby w czerwcu tam polecieć . Chyba, że mąż mnie zostawi...jest to wysoce prawdopodobne. Zamówiłam zestaw mebli ogrodowych,które musi skręcać. Lecą same ku***wy z dołu😅

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualizacja obejmowała siadanie - chociaż on nie ma na nic czasu i woli siedzieć na kolanach, żeby móc szybciej ruszyć dalej 🤣 czworakować umie, ale woli pełzać, bo też szybciej 🤣

Zasypianie drugi tydzień na rękach, ale dzisiaj to już przegiął, odkładałam go 4 razy, w końcu usiadłam z nim na rękach i siedziałam tak godzinę, bo bałam się ruszyć xD

Truskawka u nas zęby wyskoczyły nagle (na dodatek jak miał tę grypę xd) - nic nie było nic nie było, nagle w jeden dzień kropka, drugi dzień ząb, minęły kolejne 2 dni i kolejna kropka i kolejny ząb 😅 obstawiam, że wkrótce będą też górne, bo gryzie jak zły.

Melduje też, że jednak polubił jedzenie brokuła w kawałku 🫠 ale woli mieć wszystko pokrojone w mniejsze kawałki i ćwiczy chwyt pęsetowy, nawet kaszę próbował tak łapać 🤣 nie lubi mieć większego kawałka, chyba że to chleb albo buła - wszystko inne leci w podłogę 🤷🏽‍♀️

Ogólnie przez długi czas gardził nosidłem, ale ogłaszam sukces - dzisiaj wysiedział w nim odkurzanie całego parteru w domu 😅 mogłam zaryzykować jeszcze piętro, ale już było nam oboju ciepło, podziwiam jak macie dzieci dłużej w nosidłach 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 21:56

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka gratki dla Bubci! Moja faktycznie idzie na rekord, ale ja się z tego nie cieszę. Wcześniej robiła wszystko niepoprawnie i non stop musiałam korygować każdą czujność u fizjo. Teraz faktycznie już podobno nie robi tego wszystkiego tak niedbale, ale mi jest przykro, że nie nacieszyłam się tym dzidziusiowym etapem zbyt długo. Mała jest z 29.06, ale strasznie szybko się rozwija. Pediatra to do tej pory żartuje, że urodziłam z miesiąc wcześniej tylko się nie przyznaje XD Ona nawet wygląda na sporo starszą. Mam nadzieję, że trochę wyhamuje z czasem, bo będę musiała ją wysłać na studia za dwa lata 😅
    Karola robię ten sam numer z meblami. Mój mąż już się nawet nie odzywa tylko modli się żeby nie musiał wiercić w ścianach.
    Kkk wysiedzi ci młody w nosidle? Zazdroszczę. Moja ucieka w moment. No i nie daje się już wsadzić i chyba przekracza limity wagowe.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, ja mam np nosidło z little frog i jest do 20 kilo
    Ja już tam musiałam ustawić wiek 10-19msc więc myślę, że prędzej mi na długość może wyrosnąć, chociaż jest tak do 104cm rozmiaru ubranek więc jak teraz mamy 80 to mam nadzieję, że z półtora roku starczy

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ