CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojej koleżanki córka weszła w taki etap jak miała z 9 miesięcy i do dziś ją trzyma, a ma ponad rokNineq wrote:Mój mógłby się zaktualizować i przestać dostawać spazmów jak odejdę na 2 metry od niego. Wiem, że taki etap i minie, ale tak męczący, że mam momentami dość własnego dziecka. Siedzę na kiblu, kąpię się, a on wszędzie musi być🫤
Ale to takie grochy jej lecą, taka kręci aferę że ja jestem w szoku. I nawet nie musi jej z oczu tracić, wystarczy że odejdzie właśnie za kilka metrów bez niej. -
2 metry to i tak spoko. Ja nie moge odejść na odległość wyciągniętej ręki. I to od jakiegoś miesiąca. Jak siedzę na kiblu, to z nią na kolanach,bo nawet nie usiądzie na podłodze.Nineq wrote:Mój mógłby się zaktualizować i przestać dostawać spazmów jak odejdę na 2 metry od niego. Wiem, że taki etap i minie, ale tak męczący, że mam momentami dość własnego dziecka. Siedzę na kiblu, kąpię się, a on wszędzie musi być🫤
-
Aktualnie to samo ma. Nieco to utrudnia życie.Elza1234 wrote:Mojej koleżanki córka weszła w taki etap jak miała z 9 miesięcy i do dziś ją trzyma, a ma ponad rok
Ale to takie grochy jej lecą, taka kręci aferę że ja jestem w szoku. I nawet nie musi jej z oczu tracić, wystarczy że odejdzie właśnie za kilka metrów bez niej.
To hardkor. Chociaż ja muszę szybko załatwiać sprawy w łazience, bo mi się wspina na kabinę, a mam z brodzikiem wyższą i boję się, że wyrznie głową o płytki.Karola3xJ wrote:2 metry to i tak spoko. Ja nie moge odejść na odległość wyciągniętej ręki. I to od jakiegoś miesiąca. Jak siedzę na kiblu, to z nią na kolanach,bo nawet nie usiądzie na podłodze. -
Margaretka moje też ostatnio chciała błyskotki z moich paznokci. I namiętnie chce złapać słońce z paneli. Słodziaki.
Tanashi gratki dla kameleona!!!
Karola znowu się gdzieś wybieracie? Oby tym razem bez przygód.
Nineq u mnie ten etap trwa od urodzenia więc bardzo cię rozumiem. Liczę na to, że w obu przypadkach minie. Z tym, że u nas dopiero od dwóch miesięcy muszę być konkretnie ja, wcześniej mógł być ktokolwiek.
U nas aktualizacja systemu pełną parą. Dziś okazało się, że moje dziecko stoi samo i zrobiło dwa kroki trzymana za rączki 🙃 Mój mąż ma takie archaiczne podejście i dał jej te ręce chociaż prosiłam żeby tego nie robić, a ona nas zaskoczyła i po prostu poszła. Mózg staje. I oprócz tych górnych trójek idą dolne dwójki. To już wiem czemu ostatnio mamy aż tak ciężki czas 😆 boję się pomyśleć co dalej.
Macie do polecenia jakieś fajne miejsca nad polskim morzem? Takie żeby wygodnie było z dziećmi, może być na obrzeżach, niekoniecznie wielkie miasto turystyczne. Chcemy żeby było ładnie, wygodnie i MEGA CZYSTO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 20:25
-
Silna babka rośnie 😄Karola3xJ:D wrote:Kto tu leci na Kos?
Nineq ja dziś na treningu,nie wzięłam jej jak płakała mi pod nogami,więc podniosła 1 kg ciężarek i nim jebła😅
Ja lecę na koniec kwietnia na Kos.
Blondi, idzie jak burza z aktualizacjami. Szalona. -
Anabbit wrote:Truskawka update, wysłała czapki dwie godziny temu.
Skoro Twoje dopiero wysłała to ja pewnie poczekam jeszcze z tydzień jak nie lepiej 🙄 Mam nadzieje ze bedzie warto tyle czekać. Daj znać jak przyjdą jak z jakością.
Gratulacje dla Kameleona 😄
U nas dzisiaj pierwszy raz wyszła poza salon,na korytarz. Myślałam że jak zaczęła czworakować to będzie wszędzie już śmigać- no nie. Widze że jest taka ostrożna,delikatna.
Karola ale zadziora Ci rośnie 😀
Blondi Twoja mała leci rekordy 🙈 Tak czysto z ciekawości,z kiedy ona jest? 😅 -
Nineq wrote:Silna babka rośnie 😄
Ja lecę na koniec kwietnia na Kos.
Blondi, idzie jak burza z aktualizacjami. Szalona.
Raczej aktorka. Później leżała twarzą w ziemi i płakała. Drama queen .
My coś myślimy na 3-4 dni,zeby w czerwcu tam polecieć . Chyba, że mąż mnie zostawi...jest to wysoce prawdopodobne. Zamówiłam zestaw mebli ogrodowych,które musi skręcać. Lecą same ku***wy z dołu😅
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
U nas aktualizacja obejmowała siadanie - chociaż on nie ma na nic czasu i woli siedzieć na kolanach, żeby móc szybciej ruszyć dalej 🤣 czworakować umie, ale woli pełzać, bo też szybciej 🤣
Zasypianie drugi tydzień na rękach, ale dzisiaj to już przegiął, odkładałam go 4 razy, w końcu usiadłam z nim na rękach i siedziałam tak godzinę, bo bałam się ruszyć xD
Truskawka u nas zęby wyskoczyły nagle (na dodatek jak miał tę grypę xd) - nic nie było nic nie było, nagle w jeden dzień kropka, drugi dzień ząb, minęły kolejne 2 dni i kolejna kropka i kolejny ząb 😅 obstawiam, że wkrótce będą też górne, bo gryzie jak zły.
Melduje też, że jednak polubił jedzenie brokuła w kawałku 🫠 ale woli mieć wszystko pokrojone w mniejsze kawałki i ćwiczy chwyt pęsetowy, nawet kaszę próbował tak łapać 🤣 nie lubi mieć większego kawałka, chyba że to chleb albo buła - wszystko inne leci w podłogę 🤷🏽♀️
Ogólnie przez długi czas gardził nosidłem, ale ogłaszam sukces - dzisiaj wysiedział w nim odkurzanie całego parteru w domu 😅 mogłam zaryzykować jeszcze piętro, ale już było nam oboju ciepło, podziwiam jak macie dzieci dłużej w nosidłach 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 21:56
-
Truskawka gratki dla Bubci! Moja faktycznie idzie na rekord, ale ja się z tego nie cieszę. Wcześniej robiła wszystko niepoprawnie i non stop musiałam korygować każdą czujność u fizjo. Teraz faktycznie już podobno nie robi tego wszystkiego tak niedbale, ale mi jest przykro, że nie nacieszyłam się tym dzidziusiowym etapem zbyt długo. Mała jest z 29.06, ale strasznie szybko się rozwija. Pediatra to do tej pory żartuje, że urodziłam z miesiąc wcześniej tylko się nie przyznaje
Ona nawet wygląda na sporo starszą. Mam nadzieję, że trochę wyhamuje z czasem, bo będę musiała ją wysłać na studia za dwa lata 😅
Karola robię ten sam numer z meblami. Mój mąż już się nawet nie odzywa tylko modli się żeby nie musiał wiercić w ścianach.
Kkk wysiedzi ci młody w nosidle? Zazdroszczę. Moja ucieka w moment. No i nie daje się już wsadzić i chyba przekracza limity wagowe. -
Blondi, ja mam np nosidło z little frog i jest do 20 kilo
Ja już tam musiałam ustawić wiek 10-19msc więc myślę, że prędzej mi na długość może wyrosnąć, chociaż jest tak do 104cm rozmiaru ubranek więc jak teraz mamy 80 to mam nadzieję, że z półtora roku starczy23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍