Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula, jak się człowiek pochwali to się zaraz zesra.
    Ja się pochwalę jak młody zacznie np. spać spokojnie przez pół roku😆
    Dostałam dziś info, że nie ma miejsc w żłobku o którym myślałam, ale właśnie skończyli budować kolejny nowy na osiedlu obok i w maju będą dzwonić, żeby umówić się na podpisanie umowy. Teraz to sram po gaciach, że będę musiała go zostawiać w żłobku. Jak on taka mała dzidzia w czerwcu nadal będzie 🥲ja się popłacze prędzej niż on.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiedziałam, ze syn sie nie dostał do najbliższej szkoły i bedzie musiał jeździć busikiem,który jedzi rzadko. Także będę jego szoferem najbliższe 7 lat.
    Żłobek do którego zapisałam małą zlikwidowali i kolejny jest mega nie po drodze,w rejonie wiecznych korków. Rzygać mi sie chce takimi akcjami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 21:37

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich momentach cieszę się że mieszkam w mieście w którym jest jedno przedszkole i jedna szkoła podstawowa 🫣 Karola a w przypadku syna nie ma już żadnych szans że dostanie się z listy rezerwowej?

Anabbit przypomnisz ile płaciłaś za swoją instagramową ściankę? Ruszyłam z organizacją roczku i chcę porównać ceny 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    W takich momentach cieszę się że mieszkam w mieście w którym jest jedno przedszkole i jedna szkoła podstawowa 🫣 Karola a w przypadku syna nie ma już żadnych szans że dostanie się z listy rezerwowej?

Anabbit przypomnisz ile płaciłaś za swoją instagramową ściankę? Ruszyłam z organizacją roczku i chcę porównać ceny 😅

Aż sprawdziłam dwa razy, bo jakoś mało mi się wydało xd
    900zł (po rabacie -15% z okazji black Friday)

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja sie dowiedziałam, ze syn sie nie dostał do najbliższej szkoły i bedzie musiał jeździć busikiem,który jedzi rzadko. Także będę jego szoferem najbliższe 7 lat.
    Żłobek do którego zapisałam małą zlikwidowali i kolejny jest mega nie po drodze,w rejonie wiecznych korków. Rzygać mi sie chce takimi akcjami.

Zielona jestem jeśli chodzi o szkoły, ale jakie są kryteria przyjmowania, że się nie dostaliscie?

age.png

age.png

Wysłany: 19 marca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Zielona jestem jeśli chodzi o szkoły, ale jakie są kryteria przyjmowania, że się nie dostaliscie?
    Ja mieszkam 50 m od granicy z innym miastem. I tam jest szkoła ,do której syn ma 10 min piechotą .60 lat ta szkoła brała dzeci z mojego rejonu do siebie. Moja szkoła obwodowa jest ponad godzinę drogi stąd. Ewentualnie 56 minut komunikacją,z przesiadkami i staniem na przystanku w polu. Ogólnie czas przejazdu komunikacją jest równy czasowi przejscia. Nagle ,po rekrutacji okazało się, że tak pobliska szkoła nie przyjmie już w tym roku dzieci z Katowic. I nic się nie da zrobić.

event.png

Wysłany: 19 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 50 m od granicy z innym miastem. I tam jest szkoła ,do której syn ma 10 min piechotą .60 lat ta szkoła brała dzeci z mojego rejonu do siebie. Moja szkoła obwodowa jest ponad godzinę drogi stąd. Ewentualnie 56 minut komunikacją,z przesiadkami i staniem na przystanku w polu. Ogólnie czas przejazdu komunikacją jest równy czasowi przejscia. Nagle ,po rekrutacji okazało się, że tak pobliska szkoła nie przyjmie już w tym roku dzieci z Katowic. I nic się nie da zrobić.

No to absurd, że te obwody tak są ustalone, po granicach miast zamiast odległości. Zakładam że różne samorządy i kto inny ma na utrzymaniu taką szkołę.

Współczuję bo to naprawdę jest ciężkie logistycznie.

My sie przeprowadzamy w wakacje w inne miejsce a rekrutacja do przedszkola trwa teraz, a przyznawane są punkty za zamieszkanie na terenie gminy i rozliczanie podatków i też nie many szans sie dostać do przedszkola, które będziemy mieli po drugiej stronie drogi. Zostaje nam tylko prywatne i to 2 miejscowości dalej....

Myslalam, że w czasach niżu demograficznego to nie ma takich problemów, że ciężko sie dostac do szkoły czy przedszkola.

age.png

age.png

Wysłany: 19 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No to absurd, że te obwody tak są ustalone, po granicach miast zamiast odległości. Zakładam że różne samorządy i kto inny ma na utrzymaniu taką szkołę.

Współczuję bo to naprawdę jest ciężkie logistycznie.

My sie przeprowadzamy w wakacje w inne miejsce a rekrutacja do przedszkola trwa teraz, a przyznawane są punkty za zamieszkanie na terenie gminy i rozliczanie podatków i też nie many szans sie dostać do przedszkola, które będziemy mieli po drugiej stronie drogi. Zostaje nam tylko prywatne i to 2 miejscowości dalej....

Myslalam, że w czasach niżu demograficznego to nie ma takich problemów, że ciężko sie dostac do szkoły czy przedszkola.
    Do przedszkoli tez jest przecież zasada rejonizacji. Nie możecie wpisać przyszłego adresu ?

event.png

Wysłany: 19 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przedszkoli tez jest przecież zasada rejonizacji. Nie możecie wpisać przyszłego adresu ?

No właśnie musimy wpisać zamieszkania a póki co jesteśmy w Krakowie, a nawet gdybysmy chcieli wpisac nowy adres to go jeszcze nie mamy bo dopiero w kwietniu/maju odbierzemy budynek. Bardzo sie nam to czasowo nie zgrało.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po świętach rekrutację u siebie
    Niby jest niż, niby mało dzieci ale i tak się stresuje
    Jesteśmy małżeństwem i mamy oboje pracę, zero punktów dodatkowych 🤣

age.png

Wysłany: 19 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No właśnie musimy wpisać zamieszkania a póki co jesteśmy w Krakowie, a nawet gdybysmy chcieli wpisac nowy adres to go jeszcze nie mamy bo dopiero w kwietniu/maju odbierzemy budynek. Bardzo sie nam to czasowo nie zgrało.
    Możecie śmiało wpisać tamten jeśli jiz kupiliście dom

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości Grzegrzula gdzieś pod Krakowem kupiliście czy zupełnie gdzie indziej?

Karola godzina do szkoły podstawowej brzmi kosmicznie, ja tyle nawet do liceum nie jechałam a musiałam się dostać spod Krakowa do ścisłego centrum.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znieśli rejonizacje na przedszkola i żłobki- mieszkając pod Białymstokiem (mamy swoją gmine) moge zapisac gdzie chce do miejskiego,bo brakuje dzieci. A budują kolejne 2 albo 3 żłobki miejskie i jeszcze jeden u mnie. Ale nie skorzystamy.
    Dosyć blisko mamy prywatną szkole podstawową i tam chcemy posłać Bubcie- ale rekrutacja dla jej rocznika zaczyna się w przyszłym roku,więc bedziemy składać papiery.

Z rana zaliczyliśmy pobranie krwi u mnie i u Bubci- myślałam że bedzie gorzej. W miare dobrze to zniosła.

Anabbit jak czapeczki? Boje sie ze mi to wyśle po swietach skoro Ty musiałas tyle czekać,bo jedną czapke to sobie wymyslilam 🙈

age.png

Wysłany: 19 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak z ciekawości Grzegrzula gdzieś pod Krakowem kupiliście czy zupełnie gdzie indziej?

Karola godzina do szkoły podstawowej brzmi kosmicznie, ja tyle nawet do liceum nie jechałam a musiałam się dostać spod Krakowa do ścisłego centrum.

W okolicach Krakowa i udało nam się na trasie SKA, takze do centrum pociagiem bedzie niecałe 30 minut, a na przystanek na piechote można podejść bo nie jest daleko.
    Teraz w Krakowie mieszkam a do centrum też z 20-30 minut jade tramwajem.

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny czuję się źle nie wiedząc w ogóle o czym wy piszecie. Ja jeszcze nie myślałam o szkole, a tutaj coś piszecie, że już jakieś rekrutacje, rejonizacje itp. Do żłobka nie planujemy jej posłać, na przedszkola dopiero patrzę, ale o szkole to jeszcze nie myślę. Byłam pewna, że pójdzie do jakiejś najbliższej publicznej jesli się uda dostać, a jeśli nie to do prywatnej 🫣 Chyba muszę się zainteresować tematem. Gorzej, że bierzemy pod uwagę przeprowadzkę właśnie w okresie gdy mała będzie zaczynać szkołę i nie wiem jeszcze do końca gdzie to będzie.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U mnie znieśli rejonizacje na przedszkola i żłobki- mieszkając pod Białymstokiem (mamy swoją gmine) moge zapisac gdzie chce do miejskiego,bo brakuje dzieci. A budują kolejne 2 albo 3 żłobki miejskie i jeszcze jeden u mnie. Ale nie skorzystamy.
    Dosyć blisko mamy prywatną szkole podstawową i tam chcemy posłać Bubcie- ale rekrutacja dla jej rocznika zaczyna się w przyszłym roku,więc bedziemy składać papiery.

Z rana zaliczyliśmy pobranie krwi u mnie i u Bubci- myślałam że bedzie gorzej. W miare dobrze to zniosła.

Anabbit jak czapeczki? Boje sie ze mi to wyśle po swietach skoro Ty musiałas tyle czekać,bo jedną czapke to sobie wymyslilam 🙈
    O Chryste, w prywatnych szkołach tak wcześnie człowiek musi dziecko zapisać? 🙈
    Nie interesowałam się tym nigdy, bo nas na to nie stać, ale aż jestem w szoku że trzeba 5 lat do przodu

age.png

Wysłany: 19 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zawsze obawialam prywatynych placówek,i jak syn do takiej trafił to moje obawy sie potwierdziły.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Boże dziewczyny czuję się źle nie wiedząc w ogóle o czym wy piszecie. Ja jeszcze nie myślałam o szkole, a tutaj coś piszecie, że już jakieś rekrutacje, rejonizacje itp. Do żłobka nie planujemy jej posłać, na przedszkola dopiero patrzę, ale o szkole to jeszcze nie myślę. Byłam pewna, że pójdzie do jakiejś najbliższej publicznej jesli się uda dostać, a jeśli nie to do prywatnej 🫣 Chyba muszę się zainteresować tematem. Gorzej, że bierzemy pod uwagę przeprowadzkę właśnie w okresie gdy mała będzie zaczynać szkołę i nie wiem jeszcze do końca gdzie to będzie.

Nie martw się, ja nawet przedszkola jeszcze nie rozważałam. Akurat moja idzie do zlobka i ten już jest wybrany i opłacony, ale liczymy że do czasu przedszkola kupimy dom. Możliwe, że jeszcze na rok / dwa pójdzie do przedszkola tu w Warszawie, ale podstawówkę już raczej będzie miała pod Warszawa (o ile uda się kupić ten dom xd). Będę się ty martwić za kilka lat.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka dam znać w sobotę, bo czapki wciąż w doręczeniu, a my wyjechaliśmy rano nad morze. Czaicie, że dostaliśmy zaproszenie na dzień cioci i wujka do przedszkola? 😅 i właśnie pędzimy z Wawy do Gdańska na przedstawienie 😂😂😂😂

Elza1234, Truuskaawka, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    U nas krzesełko Future Design i trzyma dobrze młodego. Czasem uda mu się stopę górą wyciagnąć, ale zostaje na miejscu dzięki pasom.

Co polecacie z piankowych placów zabaw z klocków? Wola wspinaczki rośnie z każdym dniem
    Właśnie też szukam ale nigdzie nie ma opinii sprawdzonych.
    Na razie chyba wybrałam takie klocki
    https://kiddymoon.pl/pl/products/kiddymoon-piankowe-ksztalty-do-zabawy-zabawka-klocki-z-pianki-jasnoszary-ciemnoszary-granatowy-mietowy-25744.html

Ale jeszcze się zastanawiam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2678 2679 2680 2681 2682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ