Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula, jak się człowiek pochwali to się zaraz zesra.
    Ja się pochwalę jak młody zacznie np. spać spokojnie przez pół roku😆
    Dostałam dziś info, że nie ma miejsc w żłobku o którym myślałam, ale właśnie skończyli budować kolejny nowy na osiedlu obok i w maju będą dzwonić, żeby umówić się na podpisanie umowy. Teraz to sram po gaciach, że będę musiała go zostawiać w żłobku. Jak on taka mała dzidzia w czerwcu nadal będzie 🥲ja się popłacze prędzej niż on.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiedziałam, ze syn sie nie dostał do najbliższej szkoły i bedzie musiał jeździć busikiem,który jedzi rzadko. Także będę jego szoferem najbliższe 7 lat.
    Żłobek do którego zapisałam małą zlikwidowali i kolejny jest mega nie po drodze,w rejonie wiecznych korków. Rzygać mi sie chce takimi akcjami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 21:37

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich momentach cieszę się że mieszkam w mieście w którym jest jedno przedszkole i jedna szkoła podstawowa 🫣 Karola a w przypadku syna nie ma już żadnych szans że dostanie się z listy rezerwowej?

Anabbit przypomnisz ile płaciłaś za swoją instagramową ściankę? Ruszyłam z organizacją roczku i chcę porównać ceny 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 marca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    W takich momentach cieszę się że mieszkam w mieście w którym jest jedno przedszkole i jedna szkoła podstawowa 🫣 Karola a w przypadku syna nie ma już żadnych szans że dostanie się z listy rezerwowej?

Anabbit przypomnisz ile płaciłaś za swoją instagramową ściankę? Ruszyłam z organizacją roczku i chcę porównać ceny 😅

Aż sprawdziłam dwa razy, bo jakoś mało mi się wydało xd
    900zł (po rabacie -15% z okazji black Friday)

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja sie dowiedziałam, ze syn sie nie dostał do najbliższej szkoły i bedzie musiał jeździć busikiem,który jedzi rzadko. Także będę jego szoferem najbliższe 7 lat.
    Żłobek do którego zapisałam małą zlikwidowali i kolejny jest mega nie po drodze,w rejonie wiecznych korków. Rzygać mi sie chce takimi akcjami.

Zielona jestem jeśli chodzi o szkoły, ale jakie są kryteria przyjmowania, że się nie dostaliscie?

age.png

age.png

Wysłany: 19 marca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Zielona jestem jeśli chodzi o szkoły, ale jakie są kryteria przyjmowania, że się nie dostaliscie?
    Ja mieszkam 50 m od granicy z innym miastem. I tam jest szkoła ,do której syn ma 10 min piechotą .60 lat ta szkoła brała dzeci z mojego rejonu do siebie. Moja szkoła obwodowa jest ponad godzinę drogi stąd. Ewentualnie 56 minut komunikacją,z przesiadkami i staniem na przystanku w polu. Ogólnie czas przejazdu komunikacją jest równy czasowi przejscia. Nagle ,po rekrutacji okazało się, że tak pobliska szkoła nie przyjmie już w tym roku dzieci z Katowic. I nic się nie da zrobić.

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 50 m od granicy z innym miastem. I tam jest szkoła ,do której syn ma 10 min piechotą .60 lat ta szkoła brała dzeci z mojego rejonu do siebie. Moja szkoła obwodowa jest ponad godzinę drogi stąd. Ewentualnie 56 minut komunikacją,z przesiadkami i staniem na przystanku w polu. Ogólnie czas przejazdu komunikacją jest równy czasowi przejscia. Nagle ,po rekrutacji okazało się, że tak pobliska szkoła nie przyjmie już w tym roku dzieci z Katowic. I nic się nie da zrobić.

No to absurd, że te obwody tak są ustalone, po granicach miast zamiast odległości. Zakładam że różne samorządy i kto inny ma na utrzymaniu taką szkołę.

Współczuję bo to naprawdę jest ciężkie logistycznie.

My sie przeprowadzamy w wakacje w inne miejsce a rekrutacja do przedszkola trwa teraz, a przyznawane są punkty za zamieszkanie na terenie gminy i rozliczanie podatków i też nie many szans sie dostać do przedszkola, które będziemy mieli po drugiej stronie drogi. Zostaje nam tylko prywatne i to 2 miejscowości dalej....

Myslalam, że w czasach niżu demograficznego to nie ma takich problemów, że ciężko sie dostac do szkoły czy przedszkola.

age.png

age.png

Wysłany: 19 marca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No to absurd, że te obwody tak są ustalone, po granicach miast zamiast odległości. Zakładam że różne samorządy i kto inny ma na utrzymaniu taką szkołę.

Współczuję bo to naprawdę jest ciężkie logistycznie.

My sie przeprowadzamy w wakacje w inne miejsce a rekrutacja do przedszkola trwa teraz, a przyznawane są punkty za zamieszkanie na terenie gminy i rozliczanie podatków i też nie many szans sie dostać do przedszkola, które będziemy mieli po drugiej stronie drogi. Zostaje nam tylko prywatne i to 2 miejscowości dalej....

Myslalam, że w czasach niżu demograficznego to nie ma takich problemów, że ciężko sie dostac do szkoły czy przedszkola.
    Do przedszkoli tez jest przecież zasada rejonizacji. Nie możecie wpisać przyszłego adresu ?

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do przedszkoli tez jest przecież zasada rejonizacji. Nie możecie wpisać przyszłego adresu ?

No właśnie musimy wpisać zamieszkania a póki co jesteśmy w Krakowie, a nawet gdybysmy chcieli wpisac nowy adres to go jeszcze nie mamy bo dopiero w kwietniu/maju odbierzemy budynek. Bardzo sie nam to czasowo nie zgrało.

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po świętach rekrutację u siebie
    Niby jest niż, niby mało dzieci ale i tak się stresuje
    Jesteśmy małżeństwem i mamy oboje pracę, zero punktów dodatkowych 🤣

age.png

Wysłany: 19 marca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No właśnie musimy wpisać zamieszkania a póki co jesteśmy w Krakowie, a nawet gdybysmy chcieli wpisac nowy adres to go jeszcze nie mamy bo dopiero w kwietniu/maju odbierzemy budynek. Bardzo sie nam to czasowo nie zgrało.
    Możecie śmiało wpisać tamten jeśli jiz kupiliście dom

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości Grzegrzula gdzieś pod Krakowem kupiliście czy zupełnie gdzie indziej?

Karola godzina do szkoły podstawowej brzmi kosmicznie, ja tyle nawet do liceum nie jechałam a musiałam się dostać spod Krakowa do ścisłego centrum.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znieśli rejonizacje na przedszkola i żłobki- mieszkając pod Białymstokiem (mamy swoją gmine) moge zapisac gdzie chce do miejskiego,bo brakuje dzieci. A budują kolejne 2 albo 3 żłobki miejskie i jeszcze jeden u mnie. Ale nie skorzystamy.
    Dosyć blisko mamy prywatną szkole podstawową i tam chcemy posłać Bubcie- ale rekrutacja dla jej rocznika zaczyna się w przyszłym roku,więc bedziemy składać papiery.

Z rana zaliczyliśmy pobranie krwi u mnie i u Bubci- myślałam że bedzie gorzej. W miare dobrze to zniosła.

Anabbit jak czapeczki? Boje sie ze mi to wyśle po swietach skoro Ty musiałas tyle czekać,bo jedną czapke to sobie wymyslilam 🙈

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak z ciekawości Grzegrzula gdzieś pod Krakowem kupiliście czy zupełnie gdzie indziej?

Karola godzina do szkoły podstawowej brzmi kosmicznie, ja tyle nawet do liceum nie jechałam a musiałam się dostać spod Krakowa do ścisłego centrum.

W okolicach Krakowa i udało nam się na trasie SKA, takze do centrum pociagiem bedzie niecałe 30 minut, a na przystanek na piechote można podejść bo nie jest daleko.
    Teraz w Krakowie mieszkam a do centrum też z 20-30 minut jade tramwajem.

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny czuję się źle nie wiedząc w ogóle o czym wy piszecie. Ja jeszcze nie myślałam o szkole, a tutaj coś piszecie, że już jakieś rekrutacje, rejonizacje itp. Do żłobka nie planujemy jej posłać, na przedszkola dopiero patrzę, ale o szkole to jeszcze nie myślę. Byłam pewna, że pójdzie do jakiejś najbliższej publicznej jesli się uda dostać, a jeśli nie to do prywatnej 🫣 Chyba muszę się zainteresować tematem. Gorzej, że bierzemy pod uwagę przeprowadzkę właśnie w okresie gdy mała będzie zaczynać szkołę i nie wiem jeszcze do końca gdzie to będzie.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    U mnie znieśli rejonizacje na przedszkola i żłobki- mieszkając pod Białymstokiem (mamy swoją gmine) moge zapisac gdzie chce do miejskiego,bo brakuje dzieci. A budują kolejne 2 albo 3 żłobki miejskie i jeszcze jeden u mnie. Ale nie skorzystamy.
    Dosyć blisko mamy prywatną szkole podstawową i tam chcemy posłać Bubcie- ale rekrutacja dla jej rocznika zaczyna się w przyszłym roku,więc bedziemy składać papiery.

Z rana zaliczyliśmy pobranie krwi u mnie i u Bubci- myślałam że bedzie gorzej. W miare dobrze to zniosła.

Anabbit jak czapeczki? Boje sie ze mi to wyśle po swietach skoro Ty musiałas tyle czekać,bo jedną czapke to sobie wymyslilam 🙈
    O Chryste, w prywatnych szkołach tak wcześnie człowiek musi dziecko zapisać? 🙈
    Nie interesowałam się tym nigdy, bo nas na to nie stać, ale aż jestem w szoku że trzeba 5 lat do przodu

age.png

Wysłany: 19 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zawsze obawialam prywatynych placówek,i jak syn do takiej trafił to moje obawy sie potwierdziły.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Boże dziewczyny czuję się źle nie wiedząc w ogóle o czym wy piszecie. Ja jeszcze nie myślałam o szkole, a tutaj coś piszecie, że już jakieś rekrutacje, rejonizacje itp. Do żłobka nie planujemy jej posłać, na przedszkola dopiero patrzę, ale o szkole to jeszcze nie myślę. Byłam pewna, że pójdzie do jakiejś najbliższej publicznej jesli się uda dostać, a jeśli nie to do prywatnej 🫣 Chyba muszę się zainteresować tematem. Gorzej, że bierzemy pod uwagę przeprowadzkę właśnie w okresie gdy mała będzie zaczynać szkołę i nie wiem jeszcze do końca gdzie to będzie.

Nie martw się, ja nawet przedszkola jeszcze nie rozważałam. Akurat moja idzie do zlobka i ten już jest wybrany i opłacony, ale liczymy że do czasu przedszkola kupimy dom. Możliwe, że jeszcze na rok / dwa pójdzie do przedszkola tu w Warszawie, ale podstawówkę już raczej będzie miała pod Warszawa (o ile uda się kupić ten dom xd). Będę się ty martwić za kilka lat.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka dam znać w sobotę, bo czapki wciąż w doręczeniu, a my wyjechaliśmy rano nad morze. Czaicie, że dostaliśmy zaproszenie na dzień cioci i wujka do przedszkola? 😅 i właśnie pędzimy z Wawy do Gdańska na przedstawienie 😂😂😂😂

Elza1234, Truuskaawka, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 19 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    U nas krzesełko Future Design i trzyma dobrze młodego. Czasem uda mu się stopę górą wyciagnąć, ale zostaje na miejscu dzięki pasom.

Co polecacie z piankowych placów zabaw z klocków? Wola wspinaczki rośnie z każdym dniem
    Właśnie też szukam ale nigdzie nie ma opinii sprawdzonych.
    Na razie chyba wybrałam takie klocki
    https://kiddymoon.pl/pl/products/kiddymoon-piankowe-ksztalty-do-zabawy-zabawka-klocki-z-pianki-jasnoszary-ciemnoszary-granatowy-mietowy-25744.html

Ale jeszcze się zastanawiam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2678 2679 2680 2681 2682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ