Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja mam babybjorna do 15 kg i niby do 3 roku życia, ale jakoś tego nie widzę. Młoda jest teraz na etapie uciekania z wózka, fotelika, krzesełka. Jak raz musiałam już coś z nią zrobić to wzięłam ją w to nosidło, ale musiałam ją trzymać oburącz żeby nie uciekła więc dla mnie to nie spełnia aktualnie swojego zadania. Może jak podrośnie i będzie trochę spokojniejsza to spróbujemy ponownie.
    A ma któraś z was to takie nosidło biodrowe? W sensie siodełko dla dziecka? Nie wiem czy to się tak nazywa. Sprawdza się wam? I jakie macie krzesełka dla dzieci? Ja mam moby system i ono niby też ma być jakieś uniwersalne 3w1, ale wydaje się jakieś niewymiarowe. Mała mi z niego ucieka mimo pasów więc jak już tam siedzi to muszę ją asekurować z jednej strony, a z drugiej jakoś karmić. Nie mogę od niej odejść jak tam siedzi więc trochę słabo, bo jednak chciałam siedzieć obok niej, a nie stać nad nią jak jest w tym krzesełku. Ogólnie nie jestem zadowolona z tego modelu więc nieustannie je na kolanach.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa krzesełka kindekraft enock i dla mnie są super, oboje siedzą z nami przy stole. Córka też z niego korzysta nadal.

A jak już sobie polecamy różne rzeczy to ma ktoś to regulowane biurko z Ikei dla starszakow? Chciałam kupić dla córki, bo ona już wyrosła na długość z tych dziecięcych stolików xd

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My mamy dwa krzesełka kindekraft enock i dla mnie są super, oboje siedzą z nami przy stole. Córka też z niego korzysta nadal.

A jak już sobie polecamy różne rzeczy to ma ktoś to regulowane biurko z Ikei dla starszakow? Chciałam kupić dla córki, bo ona już wyrosła na długość z tych dziecięcych stolików xd
    Moja z enocka wyszła w 5 sekund

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co ci się sprawdzilo przy synu? Bo pamiętam, że pisałaś coś, że też był taki żywiołowy i włażący wszędzie. Tanashi patrzyłam na te enoki, ale też wydawało mi się, że moja ucieknie szybciej niż z tej Flory.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 marca, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się pod tym względem spokojne egzemplarze trafiły, bo żaden nie ucieka(ł)z krzesełka 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 07:53

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mówisz o tym samym nosidle co ja ale mam takie na biodro, żeby mi trochę łatwiej ją trzymać jak coś robię, ten materiał wspomaga, kupiłam na aliexpress
    Co do krzesła my mamy future designe i ja je mega lubię
    Kiedyś w restauracji wsadziłam córkę w tego enocka i nie wiem - czy oni mieli jakąś zepsutą wersję, ale no ona ciągle wyjeżdżała, krzywo siedziała, coś strasznego. Cieszyłam się że tego krzesła nie kupiłam
    Ale czy moje krzesło jest na uciekające dzieci to nie wiem, bo mała co najwyżej się trochę wygina do psa, nic poza tym

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza właśnie o to mi chodziło. Polecasz to nosidło.? Warte zakupu? Od dwóch tygodni nie wiem już co mam zrobić z młoda jak muszę zrobić coś w kuchni i już zaczęłam rozważać poszukiwanie jakiejś wersji kitchen helpera dla niemowlaka 😆 Ona bardzo lubi patrzeć co robię w kuchni więc musi być ciągle na rękach, a to nosidło wydaje się być spoko.

Wysłany: 18 marca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi ja mam nosidło i biodrowe i takie przewieszane przed ramię,ale wygrywa sadzanie na blacie.

Co do krzesełka to ja bym celowała w takie z szelkami na ramiona. Jak w wózku. I krzeselko z zabezpieczeniem w kroku. Te wszystkie drewniane tego nie mają niestety i dziecko ,jak nie wyjdzie górą,to wyjedzie dołem.
    Dla syna miałam takie ze smyka,Smiki ileś tam w jednym. Kawał fotela ale nie uciekał przynajmniej. Dla małej mam z ikea ale zabezpieczam ją smyczą dla dzieci,tzn szelkami.

Takie miałam
    https://www.smyk.com/p/smiki-krzeselko-do-karmienia-jasny-bez-i6998010?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BDSA%5D%20-%20Feed%7CTop%20brands&utm_content=DSA%7CAdG%7CE%3ASmiki&gad_source=1&gad_campaignid=23196092375&gbraid=0AAAAACxB-HQq2hwTedZXFrXkcmS-wRb2n&gclid=Cj0KCQjwmunNBhDbARIsAOndKpn8zxZQiL0paxc7EwMls6yeZY5FIzsFWHvsxJ6-8RPgAC0ALKIgwSYaAsVNEALw_wcB

Ważna tez była wysokość oparcia,bo jak są za niskie to dziecko sie wygnie do tyłu i wylezie jak pół człowiek- pół glut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 09:17

Blondi29 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Elza właśnie o to mi chodziło. Polecasz to nosidło.? Warte zakupu? Od dwóch tygodni nie wiem już co mam zrobić z młoda jak muszę zrobić coś w kuchni i już zaczęłam rozważać poszukiwanie jakiejś wersji kitchen helpera dla niemowlaka 😆 Ona bardzo lubi patrzeć co robię w kuchni więc musi być ciągle na rękach, a to nosidło wydaje się być spoko.
    Do czynności domowych jest dla mnie wystarczające. Ostatnio musiałam wyjść na szybko z psem i mała to też mi uratowało tyłek, bo nosidło miałam w aucie.

U mnie sadzanie na blacie nie przejdzie, bo po sekundzie już mi wędruje więc dla mnie nie robota, ciągle ja zawracać i pilnować.

Co do krzesła, moje ma poduszkę z szelkami, zapina się jak w wózku, także mimo że jest drewniane no to ja póki co używam z poduszka, dlatego tak bardzo mi pasuje

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas krzesełko Future Design i trzyma dobrze młodego. Czasem uda mu się stopę górą wyciagnąć, ale zostaje na miejscu dzięki pasom.

Co polecacie z piankowych placów zabaw z klocków? Wola wspinaczki rośnie z każdym dniem

Elza1234 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi my mamy kavke handy i jest do 20kg, więc jeszcze trochę mam nadzieję pokorzystamy. Zakładało się ciężko, bo się wił jak gąsienica 🤣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Skoro Twoje dopiero wysłała to ja pewnie poczekam jeszcze z tydzień jak nie lepiej 🙄 Mam nadzieje ze bedzie warto tyle czekać. Daj znać jak przyjdą jak z jakością.

Gratulacje dla Kameleona 😄
    U nas dzisiaj pierwszy raz wyszła poza salon,na korytarz. Myślałam że jak zaczęła czworakować to będzie wszędzie już śmigać- no nie. Widze że jest taka ostrożna,delikatna.

Karola ale zadziora Ci rośnie 😀

Blondi Twoja mała leci rekordy 🙈 Tak czysto z ciekawości,z kiedy ona jest? 😅

Dam znać, ale zła jestem, bo zamówiłam 1 marca i pisała że będzie szybko, bo brałam bez falbanek, proste wzory 😣 dobrze, że zamówiłam kombinezon z zyzio z czapka to chociaż ma w czym chodzić teraz

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak patrzę, że moje krzesełko jest bardzo podobne do tego co wysłałaś. Widać moja to przypadek beznadziejny więc nie ma co poszukiwać. Może uda się, że potem będzie trochę więcej rozumieć 😅
    Dzięki Elza za polecajke. U nas z tym blatem jest niestety to samo dlatego szukam koniecznie nosidła. Od razu się wspina, chce schodzić. Boję się nawet trzymając ją.
    Anabbit ja zamówiłam kiedyś taką haftowaną pościel z podobnej marki jak mała się urodziła i do tej pory się nie doczekałam wysyłki. Ogólnie zraziłam się do tych firm, bo co chwilę słyszę albo czytam, że ktoś ma problem z jakimiś zamówieniami, że niby mają wysłać za tydzień, a wysyłają za miesiąc. To samo miałam z ciuchami na chrzciny. Mam nadzieję, że szybko wam przyjdzie zamówienie.
    Szarotka u nas mała dostała taki tor przeszkód chyba ze smyka i go zeżarła 🥲 Układam jej teraz poduszki z kanapy póki co więc podłączam się do prośby o polecajkę.

Wysłany: 18 marca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często widzę posty simple wool i śmiać mi sie chce z tych ludzi,którzy nadal coś od nich kupują.

Chyba złapałam śmiertelną odmianę kataru....ledwo żyję.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja często widzę posty simple wool i śmiać mi sie chce z tych ludzi,którzy nadal coś od nich kupują.

Chyba złapałam śmiertelną odmianę kataru....ledwo żyję.
    Mam to samo
    Ja od nich wkładkę zamawiałam dawno temu więc było ok, ale teraz widzę że jakieś cyrki są i ta babka się tylko ciągle tłumaczy dziwnie

Od 35 min próbuje się dodzwonić do Przychodni gin dla dzieci 🙈 dobrze że połączenia są za darmo 🙈

age.png

Wysłany: 18 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mam to samo
    Ja od nich wkładkę zamawiałam dawno temu więc było ok, ale teraz widzę że jakieś cyrki są i ta babka się tylko ciągle tłumaczy dziwnie

Od 35 min próbuje się dodzwonić do Przychodni gin dla dzieci 🙈 dobrze że połączenia są za darmo 🙈
    Po co Ci przychodnia gin dla dzieci

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Po co Ci przychodnia gin dla dzieci
    Byłam dzisiaj na bilansie z młoda i lekarz potwierdził moje przypuszczenia że mała ma częściowo zrośnięte wargi sromowe
    Nie dał mi maści estrogenowej, od razu mnie wysłał do poradni. Więc no nie mam wyjścia

age.png

Wysłany: 18 marca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Byłam dzisiaj na bilansie z młoda i lekarz potwierdził moje przypuszczenia że mała ma częściowo zrośnięte wargi sromowe
    Nie dał mi maści estrogenowej, od razu mnie wysłał do poradni. Więc no nie mam wyjścia
    A no to spoko. Myślałam, ze coś poważnego.

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png

Wysłany: 18 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś byl chory,a nie miał co zrobić z dzieckiem,to polecam je rozebrać do pieluchy i włożyć do kartonu (do wysokości żeber). Zabawa na godzinę murowana.

event.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja więcej sie nie chwale, że wychodzimy na prostą. Wszystkich po kolei nas rozłożył jakis wirus, kaszel, katar, temperatura. Jak już miałam nadzieję, że najmłodszy się jakoś uchował to jego dopadło na końcu i chyba najgorzej.

2 noce to było noszenie bo temperatura wracała i na leżąco wprost go zalewała wydzielina nie mógł oddychać. Temperature w okolicach 38 to 5 dni miał. No ale osluchowo wszystko ok, ostatecznie po tygodniu przeszlo ale głos w pełni nie wrócił do tej pory.

Baliśmy się, że to RSV bo u starszej w żłobku byla informacja że były przypadki, ale 2 razy robilismy test i nic nie wyszło.

A teraz jak juz by sie wydawało że jest troche lepiej to idą górne dwójki🙃

age.png

age.png
‹‹ 2677 2678 2679 2680 2681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ