CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia my jesteśmy teraz na tym drugim etapie więc potwierdzam twoje słowa!
Dzięki Kkk za polecajkę. Rozważę.
Mamy znowu jakiś regres snu/zabkowanie/bunt/fazę księżyca i nie wyrabiamy z tymi piskami i spaniem po 6 godzin na dobę - wliczając w to naszą zawrotną jedną drzemkę. Podziwiam was wszystkie mamy dwójki lub większej ilości maluchów. To jest dla mnie supermoc, serio. My z mężem już rozmawiamy od dłuższego czasu i chyba bezpowrotnie porzucamy temat rodzeństwa dla małej więc staram się chłonąć te dzidziusiowe momenty, ale nie zawsze jest łatwo 😅🫣
Plusem jest to, że może dzięki temu zdecyduje się wreszcie na swój wymarzony biznes skoro już więcej maluchów nie planujemy xd -
U nas nawet jak te zęby się przebiją to wychodzą tak wolno... Już wiem że najbliższe 3-4 tygodnie będą do dupy i nic nie zrobię. Wczoraj cały dzień z nim walczyłam i jedyne co mi się udało osiągnąć to kryzys u córki, bo młody darł się cały dzień i nawet nie słyszałam co mówi 😅.
-
U nas jakiś regres regresu 😭 budzi się w nocy co 20min, wstaje rano po 6

Było kilka dni lepszych i znów 😭😭
Cel współczuję stresu. Coś musi być nie tak z tym materiałem, przecież dzieci gryzą na potęgę.
Młody też się ślini jak szalony.. Czasem ma z tego niezła zabawę 🙈 pluje na podłogę i rozciera wskazującym palcem 🙈🙈 -
Margaretka współczuję i łączę się w bólu. My dziś dzień zaczęłyśmy o 3:00… Ja to już płacze razem z nią i przyjęłam filozofię Cel, że już nigdy nie będę spała. A u was idą jedynki czy kolejne zęby? Ja i swojej małej zobaczyłam, że idą górne dwójki albo nawet trójki zamiast jedynek. Podobno trójki są najgorsze, tak słyszałam, ale nie znam się kompletnie na tym ząbkowaniu. Wiem ile człowiek ma mieć zębów docelowo i że trzeba myć jak tylko wyjdą xd
-
U nas w ostatnie dni liczba sekund tolerowanych w kojcu bez towarzystwa wynosiła zero, wczoraj zaczynam robić śniadanie, dochodzę do lodówki, jeszcze nie wyjęłam jajek i już yyy yyy yyy, rozbijam jajka leci histeria i tak cały czas. Więc dzisiaj zrobiło mi się miło kiedy mały pozwolił mi zająć się 5 min śniadaniem dla niego, oby w reszcie dnia był choć w części podobnie łaskawy.
Cel, a próbowałaś wyszukać tę kaczkę po wyszukiwarce zdjęć? Może tak się uda ją namierzyć? Przypomniała mi się akcja, jak mój brat kiedy był mały połknął taki gwizdek blaszkę i czatowaliśmy na jej wyjście po drugiej stronie 🤣 -
U nas też długo wychodzi ta jedynak. Przebiła się chyba 3 tyg temu a wyszło może 1/3Tanashi wrote:U nas nawet jak te zęby się przebiją to wychodzą tak wolno... Już wiem że najbliższe 3-4 tygodnie będą do dupy i nic nie zrobię. Wczoraj cały dzień z nim walczyłam i jedyne co mi się udało osiągnąć to kryzys u córki, bo młody darł się cały dzień i nawet nie słyszałam co mówi 😅.
Ale no nie będę narzekać, bo nie cierpi aż tak bardzo. -
Cel współczuje sytuacji 🫂
U Was juz tyle zębów a u nas nadal całe zero. Zastanawiam się czy w ogole ma tam jakieś zęby...
Dalej nic nie sylabuje,teraz mamy etap że robi buźką jak taka rybka,bez dzwięku. I nauczyła się takie śmieszne minki robić jak się uśmiecha,przesłodkie. Marszczy wtedy nosek tak samo jak ja 🥰
W nocy słabo. Jęczy i marudzi. Potrafi jeść co 2h. Drzemki w dzień to totalna loteria. Zrobi dwie-jedna trwa 1h a druga 1,5h. Albo zrobi 4 drzemki po 30 minut.
Myslalam ze w weekend coś rusza z zębami,bo temperature miała podwyższoną,kupe biegunke zrobila i jest taką marudą i płaczką że 🙈 Wczoraj to tak płakała że A. to chciał ją do szpitala wysłać bo to nie jest normalne 😑
Z jedzeniem posiłków też tak sobie. Ale posmakowały jej kluski buraczane,polecamy 😉 -
Karola3xJ:D wrote:A moja odrzuciła łóżeczko. Zalęgła się u nas w łóżku na stałe.
Same here
Tylko trochę z tym łóżeczkiem szkoda materaca bo jednak ma jakiś superowy w tym swoim, a nasz ma już parę lat i taki zwykły ikeowy jest. Polecacie jakieś dobre materace swoją drogą, niekoniecznie za miliony?
U nas poza kaczką idą górne jedynki i się przebijają już, dwójki chyba też.. ja już zaczęłam rozmyślać czy ona na pewno to zjadła. A może w ogóle to pogryzła i już wyszło niezauważone... spytam jutro pediatry co dalej z tym faktem robić, oby już było po sprawie. Bo zachowuje się normalnie, brzuszek też okej
Ja mam filozofię właśnie nie będę nigdy spać ciągiem dłużej niż 3h i to jest całkiem ok jak się idzie spać o 19 a wstaje koło 6, lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż chodzić wkurzonym
Jest jak jest i też nigdy nie porównuje się do osób którym dzieci robią 2h drzemki w łóżeczku i spia całe noce ciągiem.
Za to ja mogę iść na kilka godzin na spacer lub przesiadywać w kawiarni, na co też nie każdy bobas pozwala23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Margaretka łącze sie w bólu z tym snem. U nas od jakiś 2,3 tygodni, co noc jest kilkugodzinne okno wrzasków. I serio to są wrzaski, nie żadne jęki. Chodzimy z mężem już tak wykończeni brakiem snu, że masakra.
I z zębami to tak jak u Truskawki, myślę że moja będzie szczerbatą na zawsze xd tam się dosłownie nic nie zmienia na dziąsłach -
Czy u Waszych maluszków przy wyrzynaniu sie górnych jedynek i dwójek byly widoczne małe biale kropeczki ? Bo u nas od jakiegoś czasy właśnie na górnych jedynkach i dwójkach są biale kropeczki ale nic po za tym . Teraz od jakiegoś czasy oprócz niechęci do jedzenia to też wierci się w nocy stęka ale nie wybudza się i nie ma większych dram.
-
Gość18 wrote:Czy u Waszych maluszków przy wyrzynaniu sie górnych jedynek i dwójek byly widoczne małe biale kropeczki ? Bo u nas od jakiegoś czasy właśnie na górnych jedynkach i dwójkach są biale kropeczki ale nic po za tym . Teraz od jakiegoś czasy oprócz niechęci do jedzenia to też wierci się w nocy stęka ale nie wybudza się i nie ma większych dram.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mój miał takie kropeczki na górze od sierpnia, a dopiero teraz zaczęły się przebijać 🤣 -
Ej ale moja nie ma górnych jedynek więc się nie liczy! 😆Blackapple wrote:Nineq u nas górne dwójki wyszły wcześniej niż jedynki 😅
Teraz jednocześnie idzie druga górna jedynka i dolna dwójka i myślałam, że mnie pocieszyciel, że będzie jakaś przerwa jak wszystkie siekacze wyjdą a Blondi już o trójkach pisze 😱