CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Margaretka kiedy testujesz? 🥰🤰🏼
Robiłam już dziś test, bo powinnam dostać okres. Okresu nie widać, drugiej kreski na teście też nie 🤔
To zdecydowanie muszę wpisać na listę ten basen z kulkami, może Marcyś też polubi, a jak nie on to na pewno ja xD -
No, zasnął jednak 😏
Też mamy basen z kulkami i jest super, kulki są już wprawdzie w całym domu, ale wyrzucanie ich to najlepsza zabawa. Później jest wpadanie do niego, stanie bez trzymanki, przewracanie się we wszystkie strony i tarzanie, a na koniec wrzucanie tam jeszcze wszystkich zabawek.
Polecacie jakieś ogródkowe place zabaw?
I kitchen helpery? 🤣 -
Kitchenhelper mamy z Mobli po córce, ale nie wiem czy ta marka jeszcze istnieje, bo nic mi się nie wyświetla xD
A plac zabaw dopiero robimy to czy polecam mogę powiedzieć dopiero za jakiś czas 🤣 ewentualnie huśtawkę z Castoramy mogę polecić jak chcesz naprawdę porządną, my wzięliśmy taką:
https://www.castorama.pl/departments/hu-tawka-allforbaby-kube-kowa-na-a-cuchach-pe-na-jf-en1176-1-szt/5903796051452_CAPL.prd?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Shopping-marketplace&utm_term=&utm_content=&gad_source=1&gad_campaignid=23084345233&gbraid=0AAAAA-5-U3zC1OskTsLdzEBQstSKr0k9W&gclid=CjwKCAjw46HPBhAMEiwASZpLRNtxUzm0R-opb2p-AzqKUGK82yslxMlUmISzB0oPdedgyhH7e3LvyxoC2ckQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 15:23
-
Raz dziennie albo wcale już.. ciekawe czy mi krzywe cycki zostaną czy się teraz wyrówna.Truuskaawka wrote:Nadal świeci pustkami 😒 Nie ma zębów i nie gada. Nie wiem,moze to w parze u niej przyjdzie.
A jak u Ciebie pompowanie? Jeszcze lecisz z tematem czy już odpuściłaś?
Revolutionary fajnie Cie tu widzieć 😊
U nas są akrobacje z basenem z kulkami. Rzuca sie na niego i wchodzi. Gorzej jak chce wyjsc bo wtedy rzuca sie i caly basen leci razem z nią jak nie zdąze złapać 🙈Cały dzien moglaby w nim siedziec z przerwami na wyjscie po inną zabawkę i żeby trochę się poganiać.
I probuje puszczac sie jak stoi,ale od razu na tylek leci- ma z tego zabawe
Z zębami stoimy rowno widze caly czas. Ciekawe co z tego będzie.
My dostaliśmy mini kucyka na biegunach. Też frajda.
Basenu nie chcialam bo mam wrażenie że szybko wyrośnie z niego.
Chciałabym cos w ogrodzie porobić ale mlody nudzi się w wózku. Ma ktoś jakiś patent co zrobić? Z wszystkiego innego to ucieknie 😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 15:35
-
No właśnie.. a tyle mam do zrobienia. Trzeba będzie kiedyś babcie zaprosić bo inaczej się nie da.Tanashi wrote:Katikat nie mam i na razie nic nie robię, bo ziomek wszędzie się wspina, ostatnio jak podlewalam drzewka to mi wszedł na dwa pustaki 🫠 już nic nie robię więcej bo rąk nie starcza xD
-
Katikat wrote:A Ty truskawka? Udało Ci się zastrzymac juz całkiem?
Tak 🤭 Dokladnie po 9 miesiącach i 22 dniach. Tydzień temu zakończyłam przygode kpi. Czuje że odzyskałam życie w jakimś tam stopniu 😅
Elza1234, Katikat, Anabbit, Margareetka, Blondi29, Kkk77, xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nie wierzę, że to mówię ale też dziś sikałam na test, bo okres mi się spóźnia w trochę się zapomnieliśmyMargareetka wrote:Robiłam już dziś test, bo powinnam dostać okres. Okresu nie widać, drugiej kreski na teście też nie 🤔
To zdecydowanie muszę wpisać na listę ten basen z kulkami, może Marcyś też polubi, a jak nie on to na pewno ja xD
Ale no test biały i już plamie
Także nadal test wywołuje u mnie okres 😅
Revokutionary fajnie że się odezwałaś!
Kciuki za zabieg! A z tymi chorobami mam to samo, boję się jak diabli 😅
Margareetka, Anabbit, xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
To super. Bałam się że te zatory Ci się zrobią.Truuskaawka wrote:Tak 🤭 Dokladnie po 9 miesiącach i 22 dniach. Tydzień temu zakończyłam przygode kpi. Czuje że odzyskałam życie w jakimś tam stopniu 😅
Jeszcze chwila i ja też schowam laktator. -
Katikat wrote:To super. Bałam się że te zatory Ci się zrobią.
Jeszcze chwila i ja też schowam laktator.
Miałam przez chwilę z tym problem,ale wtedy zaczęłam pić szałwię i pomogło 😃
Jak radzicie sobie z karmieniem/zmianą pieluchy jak chodzicie na takie długie spacery? -
Truskawka normalnie sie karmi i zmienia pieluchę. Jedzenie do lunchboxa albo śniadanie/obiad na mieście i heja.
Mała zaczęła wymiotować krwią. Byliśmy na rtg i sie okazuje ,że sonda była za nisko,poniżej wpustu żołądka. Super.
Biedna jest bo co zje to zwymiotuje.
Jak widzi ,że ktoś wchodzi do sali to krzyczy "ne,ne,ne" .Już się stresuje biedna. -
Karola współczuję
Tylko ja mam problem bo nie mam u siebie zadnych kawiarni ani nic z łazienką żeby zajść i jej zmienic tego pampersa. A w wózku zmieniać to jeszcze nie pogoda na takie rzeczy. I tak maks godzinny spacer zawsze wychodzi,chyba ze zasnie to dluzej.
Elza a u nas nadal 3 drzemki w dzien 🙈 -
Ja truskawka jak spacer trwa godzinę to nie zmieniam pampersa w trakcie
Zazwyczaj też wychodzę na dwór tak, że nie musi jesc - biorę ze soba przekąskę i wodę zawsze
No u nas z oa to są takie długie że ja już jestem zmęczona 😅 a że załapała wstawanie to wstaje non stop wszędzie
Chyba nie nauczę jej żadnych papa ani brawo do 18stki xD 🤣 -
Boże Karola współczuję
biedna się namęczy 😓
Truskawka ja nie znam takich problemów, bo u nas dłuższy spacer to tylko jak śpi i to też max 2h 😅
Elza mój młody też nie ogarnia takich rzeczy. Przez dwa dni mi się wydawało że załapał pa pa ale chyba to był przypadek, bo teraz spowrotem nie umie 🤦 -
A to no Truskawka u nas długo spacer, 2 h, to tylko jak mi zaśnie 😅 tak to jak nie śpi to raczej godz maks bo potem jej się nudzi
No właśnie Margaretka u nas to samo, np pokazuje oczko gdzie jest w potem nie reaguje jak się jej pytam. Papa też jej robię milion razy dziennie, póki co na psy jak widzi to robi łuuuooo jakby szczekała
A że z tych sylab mamy tylko dada i tata to zaczynam powoli wkręcać sobie że na pewno proznociag jej coś oszukodzil w mózgu i może fizycznie jest ok tak rozwojowo będzie dupa
Nie oceniajcie, ten proznociag się ciągnie za nami jak smród po gaciach -
U nas nie ma chodzenia przy meblach. Na razie tylko etap stawania.
Z takich innych skilli to umie brawo, papa (robić, nie mowic), kiwa głową na tak i nie (ale ogranicza się to do komunikacji czy chce jeść i pić), umie pokazać że czegoś nie wolno i to chyba w sumie tyle.
Aktualnie uczymy ją pokazywać jaka jest duża, ale na razie z dwa razy tylko pokazała, więc nie wiem czy załapała czy przypadek.
A no i bawić się w akuku umie.
Czego jeszcze możemy ją nauczyć? Serio pytam, bo nie mam pomysłów 😂

liczę że zaraz ja zacznę ogarniać na noc bo ja się już zmęczyłam 🫣