Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Współczuję, serio. Mój też miał podobną fazę na niespanie w nocy. Hektolitry kawy, a i tak człowiek czuje się jak gówno.
    Ja się czułam zawsze jak po takiej mocno zakrapianej imprezie
    Wg małą zaczęła wstawać przy wszystkim co się da, boże ciężko ją upilnować 🫣 wszystko zrzuca co jej sie nawinie

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jejku współczuję wam tych nocy :(
    Nam ta wyprowadzka małej do jej pokoju turbo pomogła - albo po prostu chwilowo jesteśmy w fazie dobrego spania - która się pewnie zaraz popsuje xD 🤣
    Karola patrząc po zdj to nawet dobre warunki w pokoju macie, dobrze widziałam że masz normalne swoje łóżko?
    Warunki sa słabe. Sala to klitka. Ma ten beznadziejny przewijak z napromiennikiem który zajmuje połowę pokoju. Mala ma łóżeczko ale dostawione do panelu z gazami i kontaktami,więc nie bardzo może w nim siedzieć, bo grzebie w kablach i wyciąga zatyczki z tlenu czy próżni. Wczoraj tam wrzuciła reszki chrupka.Ja mam taki fotel-kostkę rozkładany. Nie widzialam wcześniej ich. Z fundacji McDonalda. Fajne są ale mega śliskie. W nocy ciągle z tego spadam. Na sali wolny jest z metr kwadratowy do ruszenia się. Szafkę mam na korytarzu a wózek w przejściu 😅

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka współczuję. Dla mnie każda pobudka przed 6 jest nieludzka, a każda po 7 to wspaniały prezent 😂

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola te sale dla dzieci to zawsze mam wrażenie, że projektują pod dzieci na benzo, a nie pod normalne żywe dzieciaki 🫣 A na podobnej leżance spędziłam tyle godzin na studiach, że zawsze będą mi się dobrze kojarzyć chociaż faktycznie są śliskie 😅
    Kasia jak ja kiedyś kochałam rolki! Super, że sobie pojeździsz.
    U nas nocka jak to u nas - z dupy 😆 Jutro idę na kolejną część leczenia tego nieszczęsnego zęba i nie dość, że nie mam opieki dla małej to jeszcze jesteśmy kolejne dwa dni same więc mam nadzieję, że będę się czuć co najmniej jako tako. Nie cierpię dentystów.
    Pulpety też jej wczoraj nie weszły. Rosół również. Zastanawiam się co mam z nią dalej robić. Kawałki widzę, że ogarnia tylko najchętniej jadłaby samą kaszę i jogurty. Ewentualnie jajka i może posmakować ogórka. O innych rzeczach nie ma mowy

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Warunki sa słabe. Sala to klitka. Ma ten beznadziejny przewijak z napromiennikiem który zajmuje połowę pokoju. Mala ma łóżeczko ale dostawione do panelu z gazami i kontaktami,więc nie bardzo może w nim siedzieć, bo grzebie w kablach i wyciąga zatyczki z tlenu czy próżni. Wczoraj tam wrzuciła reszki chrupka.Ja mam taki fotel-kostkę rozkładany. Nie widzialam wcześniej ich. Z fundacji McDonalda. Fajne są ale mega śliskie. W nocy ciągle z tego spadam. Na sali wolny jest z metr kwadratowy do ruszenia się. Szafkę mam na korytarzu a wózek w przejściu 😅
    Ok, na zdj wyglądało to jakoś inaczej
    A długo zostajecie?

age.png

Wysłany: 22 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ok, na zdj wyglądało to jakoś inaczej
    A długo zostajecie?
    Nie wiem. Ja się za chwile zawijam z synem na terapię i do domu,umyć włosy a mąż tam ma się ich pytać na wizycie. Chociaż jak to w szpitalu,wyjście jest pewne,dopiero jak dadzą wypis do ręki.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie wiem. Ja się za chwile zawijam z synem na terapię i do domu,umyć włosy a mąż tam ma się ich pytać na wizycie. Chociaż jak to w szpitalu,wyjście jest pewne,dopiero jak dadzą wypis do ręki.
    A no to prawda
    Już na sobie sprawdziłam że potrafią 3 dni obiecywać wypić

A mówią wam co dalej?

age.png

Wysłany: 22 kwietnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A no to prawda
    Już na sobie sprawdziłam że potrafią 3 dni obiecywać wypić

A mówią wam co dalej?
    Raczej,że to chirurgiczna sprawa

event.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jesteś prawdziwym Tytanem 😉 Kciuki za Was

Trójki? Czwórki? Co to za zaklęcia? My cały czas etap zerówek 🙈 Tak Wam pozazdrosciłam tych zębów że mi samej znowu zaczęła iśc ósemka 😑

Ja nie rolkowa,ale za to wrotki kocham. Ale chyba jazda na nich z wózkiem i dzieckiem to odpada 🥲

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemkę zaliczyłam z nim, bo jestem jak zombi. Mam nadzieję, że taka godzina to pojedyncza akcja, bo przecież w poniedziałek wstał o 8.

Anabbit powiedz, że chociaż u Was lepsza nocka i coś odespałyście z małą.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja się czułam zawsze jak po takiej mocno zakrapianej imprezie
    Wg małą zaczęła wstawać przy wszystkim co się da, boże ciężko ją upilnować 🫣 wszystko zrzuca co jej sie nawinie
    Taaa to dobre porównanie.
    Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię tego etapu wstawania przy wszystkim. Mój zaczyna się puszczać więc oczy mam w tyłku, żeby nie walnął o coś.

Zapomniałam wyrobić mu kartę ekuz 🫪dobrze, że NFZ wydaje od ręki.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 22 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Trójki? Czwórki? Co to za zaklęcia? My cały czas etap zerówek 🙈 Tak Wam pozazdrosciłam tych zębów że mi samej znowu zaczęła iśc ósemka 😑

Ja nie rolkowa,ale za to wrotki kocham. Ale chyba jazda na nich z wózkiem i dzieckiem to odpada 🥲
    Jeżdżą normalnie na wrotkach i rolkach z wózkiem

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:

Ja nie rolkowa,ale za to wrotki kocham. Ale chyba jazda na
    nich z wózkiem i dzieckiem to odpada 🥲

U nas też zerówki hahahah
    Ja właśnie planuje wybrać się na rolki z wózkiem jak mała wyzdrowieje zupełnie któregoś dnia. Pojeżdżę dookoła narodowego, tam raczej bezpiecznie powinno być 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq dobrze że piszesz. Zara też ogarnę tą kartę

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Taaa to dobre porównanie.
    Nie wiem jak Wy, ale ja nie lubię tego etapu wstawania przy wszystkim. Mój zaczyna się puszczać więc oczy mam w tyłku, żeby nie walnął o coś.

Zapomniałam wyrobić mu kartę ekuz 🫪dobrze, że NFZ wydaje od ręki.
    U nas widzę, że puszcza jedną rękę ale jeszcze nie utrzymuje równowagi
    W łóżeczku widziałam że parę kroczków już robi
    Ale jest taka dumna z siebie że szok

No tak, bo wy niedługo lecicie :)
    My to chyba musimy cała trójka wyrobić, bo wydaje mi się, że mi się z mężem kończy

Za tydzień mąż idzie odebrać małej dowód, cyknęłam jej takie słodkie zdjęcie do dowodu że o jezu ☺️

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Pierwsza drzemkę zaliczyłam z nim, bo jestem jak zombi. Mam nadzieję, że taka godzina to pojedyncza akcja, bo przecież w poniedziałek wstał o 8.

Anabbit powiedz, że chociaż u Was lepsza nocka i coś odespałyście z małą.

Zdecydowanie lepsza. Oczywiście lepsza jak na nasze standardy 😂 obudziła się wieczorem pomiędzy 18 a 23 pięć razy (ale wystarczyło 10 min pobujać) i później w nocy RAZ na cyca o 3. Nie jadła od 18 do 3 czaicie? Co prawda nie zasnęła po jedzeniu i musiałam usypać ją z 40, ale to wciąż dobry wynik w porównaniu do poprzednich nocy.
    No i dzień zaczęła o 6, ale z ojcem, ja się podniosłam 7:30 jakos z wyra 😃

Elza1234, Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas widzę, że puszcza jedną rękę ale jeszcze nie utrzymuje równowagi
    W łóżeczku widziałam że parę kroczków już robi
    Ale jest taka dumna z siebie że szok

No tak, bo wy niedługo lecicie :)
    My to chyba musimy cała trójka wyrobić, bo wydaje mi się, że mi się z mężem kończy

Za tydzień mąż idzie odebrać małej dowód, cyknęłam jej takie słodkie zdjęcie do dowodu że o jezu ☺️

Moja ma fote z początku września i wygląda komicznie Hahahha taki mały bobo z wielkimi oczami. Na tym czarnobialym zdjęciu dowodowym to dosłownie tylko oczy u niej widać 😂😂😂😂😂

Lauraa, Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże próbuje od 3 dni umówić psa do ortopedy i nie umiem się dodzwonić, gorzej niż NFZ xD

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z trybem zombie, przespałam dzisiaj poszarpane 2-3h i pobudka dokładnie o 4:30. Leci już druga drzemka, ale trwają 15 min bo młody ma katar i płacze ze zmęczenia. Więc siedzę teraz z nim na rękach żeby chociaż chwilę pospał jak ma wyżej głowę. Nie wiem jak się nazywam.
    Zapisałam nas do neurologopedy, bo nadal nic nie chce oprócz mleka… myślałam że od zębów, ale wyszły i nic się nie zmieniło.

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!🙋‍♀️
    Znowu wieki mnie tu nie było 🙈 co próbowałam nadrobić trochę, to później kilka(naście) dni nie i tak ciągle do tyłu, aż w końcu dałam sobie spokój i przeczytałam tylko ostatnie dwa dni 🤫

Co tam u Was? Jak się macie? Widziałam tematy buntu dzieciaków (u nas jest łeee na każde "nie" I zakaz 🙈 a przebranie czy przewinięcie to jak walka z krokodylem 😶), ząbkowania (u nas właśnie wychodzi górna jedynka, druga się już szykuje, mamy dotąd tylko dolne jedynki), szpitali (Karola kciuki żeby znaleźli przyczynę ale błahą no i żebyście szybko stamtąd wyszły 🤞).

Ja przyznaje, że doba jest dla mnie za krótka. Mam wrażenie, że nie robię nic innego jak szykowanie jedzenia, ogarnianie po tym jedzeniu, przewijanie młodego, zabieranie z miejsc w których nie powinien być 🙈. U nas N. śmiga już przy meblach ładnie, wręcz bawimy się nawet w ganianego, jak mówię "dawaj go" albo "zjem cię " to sie śmieje i zasuwa dookola stołu aż czasem nie zdąży rąk przekładać i jest bach 🙈 puszczać się jeszcze nie puszcza, choć nieraz widzę że taka myśl kiełkuje mu w głowie jak mu się kończy stół pod rączkami 😄. Nauczyłam go schodzić z łóżka, wiec teraz tylko asystuje jak sam schodzi z łóżka czy kanapy 💪. W ogóle zadziwia mnie z każdym dniem jak coraz wiecej rozumie i robi, dopiero był małym ziemniaczkiem nie świadomym swojej osoby 🥹
    U nas drzemki tylko kontaktowe (dalam sobie spokój z walką o usypianie na rękach i odkładaniem po tym jak walczyłam po 40 minut a spał 10 🤡) dzięki czemu mamy takie średnio 2 po godzinę-półtorej.
    W nocy też śpi z nami od poczatku do końca, pobudek miliony, wiszenie na cycku... ale ja juz chyba sie pogodziłam z tym i nie łudzę że w najbliższych latach prześpię całą noc 🙃🙈

Ściskam Was wszystkie mocno i miłego dnia! 🫶

Anabbit, Margareetka, Elza1234, Blackapple, Blondi29, KarolaKinga lubią tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
‹‹ 2764 2765 2766 2767 2768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ