Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, powodzenia na wizycie!

Mój B. też nie jest w stanie wytrzymać dłużej niż minutę, gdy mu czytam. Za to uwielbia książki z przesuwanymi elementami i te grające z piosenkami.

Ja ostatnią książkę czytałam normalnie dzień przed porodem. A tak zdołałam tylko przesłuchać kilka audiobooków. Bardzo mi brakuje czytania, ale zwyczajnie brakuje mi na to czasu.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś pierwszy raz placuszki bobasowi i jejuniu jak mu smakowało, musiałam dokładke smażyć poganiana krzykami 🙈 a żeby przestygły to włożyłam do zamrażalnika, bo nie mógł dłużej czekać xD

Lauraa, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia na wizycie

Rany,boje sie że coś rozkłada mi dziecko. Rano standardowo miała OA 2 godziny i po tym 50minut drzemki wleciało(gdzie zawsze,ale to zawsze z zegarkiem w ręku jest to max pół godziny).
    I teraz ledwo 2h OA i znowu już śpi. Gdzie wczoraj miala pierwszą drzemkę własnie pół godziny i oa 5h.
    Temperatura ok,apetyt ok,humor taki pół na pół. Oby zadne choróbsko po tych gordonkach 🙈

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, powiedz że masz low need baby bez mówienia że masz low need baby - „ przeczytałam 35 książek przez 10 miesięcy” 😂😂😂😂

Blackapple, Margareetka, Lauraa, Marsol, Kkk77, KarolaKinga, lusix, Truuskaawka, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka trzymam kciuki żeby was nic nie dopadło. 🤞🤞🤞
    Pozdrawiam ze spaceru w nosidle, tylko w takiej pozycji ma dobry humor 🙄

Truuskaawka lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja tam dalej obstawiam, że w końcu wyjdzie jej jaki ząb ;) Objawy od paru dni ma jak moja mała ilekroć wyłażą jej zęby. Z tym, że u nas dopiero teraz jak idzie już trzecia para to widać cokolwiek przy dziąsłach. Tak ro nie złapałam nawet momentu, w którym były rozpulchnione.
    U nas w końcu upragniona drzemka. Udało mi się ogarnąć obiady, bo ten mój mały kitchen helper nie pozwala mi już na nic w kuchni, a łóżeczka nie chce mi się targać xd
    Co do książek to ja nie toleruję audiobooków ani czytników. Audiobooki to po prostu nie forma dla mnie, a czytnik mogę zdzierżyć w ostateczności, ale nie daje mi to takiej satysfakcji i w dodatku łatwo się rozpraszam. Czekam na czasy aż będę mogła złapać więcej niż dwie strony książki 😆

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blackapple, powiedz że masz low need baby bez mówienia że masz low need baby - „ przeczytałam 35 książek przez 10 miesięcy” 😂😂😂😂
    Ja przeczytałam dokładnie 2 xd
    Ale ja wieczorami nie ukrywam potrzebuję odmozdzaczana te pół h, bo książkę mnie zamula już wtedy i nie mogę się skupić
    Ja idę właśnie na nasze wtorkowe zajęcia z bobasami
    Ciekawe czy szefowa da mi spacer zrobić po, bo słońce wyszło

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez maruda ale tu walczy z wenflonem,tu jej co chwilę coś wkładają w tyłek, i ma sondę doprzełykową. Także nie dosyć, ze ma podły nastój to ja muszę mieć 10 rąk ,żeby ja ogarnąć ,żeby wszystkiego nie wyrywała.

event.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas jest zawsze "ale on nie wygląda na śpiącego, dobrze się bawi". No ale jak wezmę go na usypianie to pięć minut i śpi 🤷🏼‍♀️ Jak za długo to potem jest taka Bonanza przy próbie usypiania że kończę z bicepsami jak Pudzianowski

Hahaha polubiłam za to porównanie, u nas jest dokładnie to samo. Jak przeciągnę z pół godziny to tak to właśnie wygląda 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Zrobiłam dziś pierwszy raz placuszki bobasowi i jejuniu jak mu smakowało, musiałam dokładke smażyć poganiana krzykami 🙈 a żeby przestygły to włożyłam do zamrażalnika, bo nie mógł dłużej czekać xD

Wow 🤩 a jakie? Może teżą mojemu niejadkowi, chętnie skorzystam 🤪

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit współczuję… trzymaj się tam! 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 13:12

Anabbit lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych historii o idealnych dzieciach to ja jestem w szoku, ale ostatnio te informacje mnie bombardują z każdej strony… byłam u fryzjera i babeczka opowiada jak to ona się nudziła na macierzyńskim bo jej dziecko ciągle spało… że ona miała czas na wszystko, chata na błysk, ona full make up, mężowi nawet desery robiła codziennie z nudów XD
    Wczoraj mąż był na katechezie przed chrztem bo musimy iść osobno bo nie mamy z kim zostawić małego a była parka 5,5miesieczniaka i mężu pyta jak to możliwe, że dali radę razem przyjść bo to o 20. A oni, że babcia przyjechała, ale że przecież on i tak już śpi więc obudzi się rano więc co za problem 🤯 kill me 🤣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja tez maruda ale tu walczy z wenflonem,tu jej co chwilę coś wkładają w tyłek, i ma sondę doprzełykową. Także nie dosyć, ze ma podły nastój to ja muszę mieć 10 rąk ,żeby ja ogarnąć ,żeby wszystkiego nie wyrywała.

Ja się trzymacie? Do kiedy jesteście?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia!!🤞🏻

Blondi ja ostatnio zmieniłam spacerówkę i dodatkowo jest twarzą do świata i jest taka zmiana że szok, wcześniej był totalny płacz a teraz nawet mi prawie w niej usnął co się nie zdarza. Oczywiście w ostatnim momencie sie zorientował że to wózek i się rozpłakał, ale i tak progres

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Boziu ale ją wymęczą 😓 oby chociaż ta diagnostyka coś przyniosła.

Laura zrobiłam ciasto pół na pół mąka z mlekiem, do tego sttoche proszku do pieczenia i masła. Pokroiłam banana w plasterki, zamoczyłam w tym cieście i na patelnie. Myślę że sukcesem była odpowiednio duża porcja banana, bo on kocha banany 🫣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka kciuki, żeby to były zęby a nie jakieś choróbsko 🤞

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam maraton na dziś i wróciłam na moją wieś. Następne wyjście mam nadzieję nie wcześniej niż za miesiąc 😅 córka jeszcze zaliczyła u lekarza pobranie crp z krwi z palca, nie wiedziałam, że tak można, a wynik w 5 minut. Fajna sprawa.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja skończyłam maraton na dziś i wróciłam na moją wieś. Następne wyjście mam nadzieję nie wcześniej niż za miesiąc 😅 córka jeszcze zaliczyła u lekarza pobranie crp z krwi z palca, nie wiedziałam, że tak można, a wynik w 5 minut. Fajna sprawa.

Moja też to miała w piątek właśnie razem z wymazem na rsv itp.
    Musiałam jej sztywno trzymać nadgarstek bo się rzucała jak szatan mały 😂 po czym oczywiście zdjęła plaster minutę po wyjściu z gabinetu 🙃

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się i my po kolejnych wizytach. Wczoraj udało nam się dotrzeć do alergolog i powiedzieć, że jestem zadowolona z wizyty to nic nie powiedzieć. Dokładny wywiad, zlecone badania, mamy receptę na Contrahist i epipen 👍 Rozmawiałyśmy o testach Alex i dowiedziałam się, że albo można zrobić je za ok. 1500 zł albo podczas hospitalizacji za free, ten system nie skończy mnie zadziwiać.

Dzisiaj pobraliśmy krew na panel alergologiczny i przy okazji morfologię + wit D, crp, bo ostatni raz badania były w pierwszym miesiącu. Kolejna alergia? Na klej z plastra... Odkleiłam a tu plama uczuleniowa na cały łokieć 🫣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Oficjalnie kończymy przygody z kardiologiem - dziura zamknięta 🥳
    Dodatkowo faktycznie polecam puszczenie bajek w czasie ekg i echa - ja go przytrzymywałam a babcia puszczała nad głową bajkę z yt XD

Ja książki ostatnio puszczam na spacerach jako audiobooki, nie przepadałam za nimi wcześniej, a kochałam czytać, wszędzie chodziłam z czytnikiem, ale szczerze mówiąc ostatnio go używałam jak mieliśmy drzemki kontaktowe jak był malutki 🤡 i tym sposobem polubiłam się z audiobookami

KarolaKinga, Elza1234, Blondi29, Cel95, Marsol, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ