Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit jeju, dziewczyno :( straszne combo was dojechało w tym tyg..
    z wózkiem współczuję, choć niestety wiem co przeżywacie, bo ja takie akcje miałam od 1 miesiąca życia do jakiegoś 7go..
    teraz 80% spacerów do godziny bez drzemki są okej, spacery powyżej godziny jak pójdzie spać
    Ogólnie nie mam już skrętu kiszek jak wiem, że gdzieś z nią muszę iść
    Czasem zdarza mi się spacer po 6/7 km w jedną stronę, jak mi właśnie zaśnie
    Ale no czytania książek też nie doświadczam, bo muszę być w ruchu. Więc sobie słucham muzyki albo podcastów

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś dentystę, więc zostawiłam dzieciaki u teściowej, bo mąż ma spotkanie i nie mógł zostać z nimi. Jak przyjechałam to powiedziałam że mały właśnie musi mieć drzemkę, ale babci miłość do wnuczki przesłania świat, więc stwierdziła że nie będzie go kładla bo szkoda jej że nie będzie zabawy z córką w tym czasie i ja go potem w domu położę. A jeszcze o 11 mam z córką lekarza, więc do domu wrócimy koło 13. Powodzenia dla mnie z pierwszą drzemką wtedy, jak on zasypia po 2.5 h rano normalnie 🫠 chyba że zrobi babci taką jazdę że zmieni zdanie xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dobra, doczytałam że chodzi o swoje książki. No to ja czytam tylko wieczorem jak śpią 😅 z dzieciakami nie ma opcji. Z córką na drzemce kontaktowej to czytałam na czytniku żeby książka nie hałasować, bo ją budziło przewracanie stron xd ale teraz jak mały zaśnie to czytam córce po cichu jej książki.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat z książkami to mogą być i dziecięce. Ja po prostu lubię czytać tylko warunek jest taki, że to musi być raczej minimum coś w stylu „Pucia” czy „Kici Koci”, a nie te krótkie wierszyki na cztery zdania łącznie 😅 Choć u nas i te nie przechodzą. Tanashi ciekawe czy babcia się złamie. Moja mama ustawiła małej drzemkę po swojemu i dzięki temu spać chodzi o 22, za to wstaje o 6 z OA pomiędzy 2 a 3/4 więc jest mega super ekstra bomba szał. Nie mam czasu dla siebie za to dziecko wcale nie śpi dłużej xd
    Truskawka te gofry brzmią super. Ja jestem leń i nie chce mi się wyciągać gofrownicy, a na blacie nie mam już miejsca więc gofry są raz na pół roku albo i nie. Za to dziś robię placki twarogowe na spróbowanie. Zobaczymy czy jej podejdą. Ostatnio mi podkradała. Na obiad będą pulpety i rosół. Ciekawe czy zje cokolwiek.
    Elza pamiętam wasze wózkowe przeboje. Super, że odmieniło się w dobrą stronę. Spacery z dzieckiem są super

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi z takim maluchem to raczej nie ma sensu zaczynać od dużych ksiazek, no bo właśnie za dużo tekstu - za szybko zniechęcisz :) te małe pucie typu "a kuku, puk puk" spoko. Te duże z najmniejszą ilością tekstu to ja czytałam córce dopiero jak miała z rok i trzy, cztery miesiące i wtedy się tym interesowała dopiero, a i tak jeszcze szybko przerzucała strony. Dziecko nie ma na tym etapie takiego skupienia, nawet kilka zdań to dużo dla niego :)

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko z dziecka, które miało 4h oa, stało się dzieckiem które zasypia po 2,5h od pobudki 🤯🤯🤯
    Tak mi marudziła od dana, że włożyłam ją w nosidło żeby wypić kawę, 15 minut i śpi 🙄 Boże niech prześpi ten parszywy humor

Blondi29, Elza1234, Margareetka, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że są małe Pucie. Nigdy ich nie widziałam. Aż sobie zamówię ze trzy. Dzięki :)

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moje dziecko z dziecka, które miało 4h oa, stało się dzieckiem które zasypia po 2,5h od pobudki 🤯🤯🤯
    Tak mi marudziła od dana, że włożyłam ją w nosidło żeby wypić kawę, 15 minut i śpi 🙄 Boże niech prześpi ten parszywy humor
    Niech śpi, a ty chwilę odsapnij biedna

Anabbit lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usypiania przez dziadków. Wydaje mi się, że u nich panuje przekonanie, że im później pójdzie spać tym lepiej pośpi. Moi teściowie się dziwią, że ona chodzi spać przed 20, skoro my chodzimy 23/24. Totalnie nie rozumieją konceptu czasu dla siebie wieczorem.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zawsze "ale on nie wygląda na śpiącego, dobrze się bawi". No ale jak wezmę go na usypianie to pięć minut i śpi 🤷🏼‍♀️ Jak za długo to potem jest taka Bonanza przy próbie usypiania że kończę z bicepsami jak Pudzianowski

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te małe pucie sa spoko
    Ale moja i tak traci zainteresowanie w połowie szukania motyla 🤣
    Ale byliśmy w ndz w tym teatrze na sztuce dla dzieci no i poza nami było paru naszych znajomych ze swoimi - więc znam temperamenty tych dzieci i nie mogliśmy wyjść z podziwu, że te dzieci bite 30 min były skupione
    Dosłownie widziałam takie wooow w oczach małej, siedziała mi na kolanach i była wpatrzona jak w obrazek, coś pięknego

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka za to dziś odmawia drzemki. Jest zmęczona, przewraca się i płacze, ale nie idzie spać. Ogólnie brakuje mi ostatnio cierpliwości. Czasem zazdroszczę tym matkom, które mają sumienie wrzucić dziecko do kojca i puścić im bajki na cały dzień. Choć moja i tak po dwóch minutach by krzyczała i wyłaziła z kojca

• Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

My dzisiaj mamy kardiologa tego co musiałam odwoływać przez grypę 🙈 ale może i dobrze się złożyło, będzie miał kontrolę dodatkowo po grypie. Oby już ten otwór mu się zamknął i oby dał sobie zrobić EKG, bo już mi słabo na samą myśl, że musi wyleżeć nieruchomo z elektrodami podpiętymi do rąk i nóg 💩 jak miał 3 miesiące to było jakoś prościej, teraz tego nie widzę xD

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z książek u nas jest szał na Kicię kocią z otwieranymi okienkami i te w stylu przytul zwierzątko, ale też traci zainteresowanie w połowie książki. Puszczam mu też audiobooki z takimi dłuższymi książkami jak jedziemy samochodem.

No a swoje książki to też czytam na czytniku, wydaje mi się, że od porodu przeczytałam z 35, więc całkiem całkiem.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to standard że pierwsze oa jest tak mega krótkie

Ja się witam pokręcona niewyspana i wykończona, dziś Mała słabiutko spała i od rana potworne marudy

Zjadła przedwczoraj strasznie dużo kaszy na noc, mój błąd, że jej pozwoliłam na to...przegięła i brzuch dokucza plus standardowo zęby, bo szósty się do końca nie przebił

Także poproszę o wiadro bezkofeinowej 🤪

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia na wizycie!

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam, że tylko mój gryzie książki zamiast czytać 🤦 strasznie chciałam mu czytać książeczki ale kończy się to awantura że nie pozwalam mu ich zjeść.

Anabbit korzystaj, nich śpi jak najdłużej, może troszkę odeśpi to przemęczenie.

Tanashi mamy to samo z teściową. Juz po wczorajszej walce z nim przy usypianiu powiedziałam, że koniec zabaw w hałasie po 18. Czy się uda to nie wiem, bo mój mąż też tego nie rozumie...

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk niech moc będzie z wami. Może niekoniecznie z młodym 😆

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia na wizycie 🤞 to jest jeden z nielicznych przypadków kiedy puszczenie bajki przy badaniu będzie rozgrzeszone.

Blackapple 35 książek? Wow niesamowity wynik 🫢 ja to przeczytałam dwie 🙈 i kilka tych dziecięcych jeśli mogę doliczyć xD

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk powodzenia na wizycie!
    Anabbit, współczuję nocki, oby teraz odespała i obudziła sie w lepszym humorze, bo mama padnie.
    Z usypianiem przez dziadkow to standard- ale on nie wygląda na śpiącego i przeciągnie ile sie da, dlatego staram sie nie zostawiać im malego w porze okołodrzemkowej no ale czasem trzeba.
    U nas czytanie książek tez polega bardziej na gryzieniu i lizaniu ich 😆 ale nie poddaje sie i próbuje mu czytac przynajmniej przed snem. Z pamięci jade juz książeczkę Dobranoc kurczaczku i te wierszykowe typu Co macha skrzydłem i kuka to kukulka gniazda szuka🤣

age.png
‹‹ 2758 2759 2760 2761 2762
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ