Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    A jak Wasze maluchy reagują przy myciu zębów? U nas przez pewien czas to był najlepszy moment dnia i czysta radość. Teraz nie mam pojęcia jak mu myć zęby, bo nie chce otwierać buzi i wpada w histerię. Z dnia na dzień obraził się na szczotkę i pastę. Nie wiem czy to kwestia niekończącego się ząbkowania, czy po prostu taki etap.
    Moj chce zjeść szczoteczkę 🫠 wiec wielce efektywne to mycie nie jest no ale zawsze coś.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Anabbit jakim cudem karmisz tylko 3 razy 😲 ja to czasem w nocy muszę dać cyca 3 razy w ciągu godziny 🙈

Nie wiem hahah. Karmie ją o 19 przed snem. Później 2/3 w nocy i nad ranem 5/6.
    Każda inna pobudka to usypiam na rękach lub głaszcze. A w dzień je pokarmy stałe. Ja planowałam przejść na mm w okolicy 8 miesiąca, nie udało się, więc dociagne jeszcze miesiąc i będę odstawiać na amen.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka zwykła szczoteczka czy taka sylikonowa?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Moj chce zjeść szczoteczkę 🫠 wiec wielce efektywne to mycie nie jest no ale zawsze coś.

Mój też 😅 ale no zawsze coś tam tą szczoteczka się uda chwilę, potem on ją gryzie to też zetrze trochę osadu (a przynajmniej chce w to wierzyć)

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz majówka się szybko skończyła i wróciliśmy już do domu. Mój mąż się pokłócił z moim ojcem i się zabraliśmy do domu. To jest ciężki człowiek, były żołnierz, a mój mąż też sobie nie pozwoli wejść na głowę.
    Także miał być miły spokojny tydzień u rodziców 🫠🫠🫠

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka przykro mi :( to się nie udał odpoczynek za bardzo...

My dziś znowu z plaży korzystamy, córka poznała nową koleżankę i nie chciała wracać 😅. Ale jakoś udało się zwodować towarzystwo do domu xd

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Nasz majówka się szybko skończyła i wróciliśmy już do domu. Mój mąż się pokłócił z moim ojcem i się zabraliśmy do domu. To jest ciężki człowiek, były żołnierz, a mój mąż też sobie nie pozwoli wejść na głowę.
    Także miał być miły spokojny tydzień u rodziców 🫠🫠🫠
    Głupia akcja. Daleko mieliście?

event.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nie wiem hahah. Karmie ją o 19 przed snem. Później 2/3 w nocy i nad ranem 5/6.
    Każda inna pobudka to usypiam na rękach lub głaszcze. A w dzień je pokarmy stałe. Ja planowałam przejść na mm w okolicy 8 miesiąca, nie udało się, więc dociagne jeszcze miesiąc i będę odstawiać na amen.

A jak laktacja? Nie robią Ci sie zastoje itp.? Ja mojego tez probuje troche odstawiać bo chce do biura wrócić to jednak musze go przystawic czesciej niz myslalam bo czuje ze pełno.

age.png

age.png
  • Grzegrzula Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi a jak u Ciebie sytuacja z ta obniżoną scianka pochwy? Pomogla fizjoterapia? Oczywiscie nie musisz mi odpowiadać jesli to nazbyt prywatne pytanie.

Ja miałam podobny problem i po cwiczeniach i wizytach u fizjo wydawalo mi sie ze super pomogło, a po ostatnieo infekcji u dzieci tez złapałam kaszel i to taki mocny, kaszle juz chyba 3 tydzien i mam wrazenie ze problem znowu wrócił 🙃

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    A jak laktacja? Nie robią Ci sie zastoje itp.? Ja mojego tez probuje troche odstawiać bo chce do biura wrócić to jednak musze go przystawic czesciej niz myslalam bo czuje ze pełno.

Na początku mi się trochę robiły gdy usunęłam karmienie w ciągu dnia (karmiłam ok 12 jeszcze), ale dosłownie 3 dni minęły i się unormowało.

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy za tydzień wesele. Para młoda prosiła o książki zamiast kwiatów. Macie coś godnego polecenia? Nie mam pojęcia co czytają jak coś 🙄

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Tanashi a jak u Ciebie sytuacja z ta obniżoną scianka pochwy? Pomogla fizjoterapia? Oczywiscie nie musisz mi odpowiadać jesli to nazbyt prywatne pytanie.

Ja miałam podobny problem i po cwiczeniach i wizytach u fizjo wydawalo mi sie ze super pomogło, a po ostatnieo infekcji u dzieci tez złapałam kaszel i to taki mocny, kaszle juz chyba 3 tydzien i mam wrazenie ze problem znowu wrócił 🙃

Co prawda pytanie nie do mnie,ale tez się udzielę,bo też miałam problem z obniżeniem. Udało mi się to ogarnąć tylko przy pomocy cwiczen miesni kegla + to co mi podpowiedzial chat gpt 😅(wiem,niezbyt mądre). I też ostatnio mialam kilka dni mocnego kichania i znowu czuje że się obniżyło. Nie tak jak wcześniej ale jednak. Boje się że to bedzie własnie nawracało i zastanawiam się jak by wpłynęła następna ciąza na to.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka,wspolczuje sytuacji.

Myślałam że u mnie bedzie lepiej z moim ojcem. Ale niestety. Dziś się dowiedziałam,że mimo tego co odpierdala moj brat i jego zona to oni są super a ja oczywiscie zła niedobra i wymyślam+ mam zły wpływ na swoją siostre. Nawet nie moge sie z nim w tym temacie rozmówić,bo nie moge wydać siostry że mi o tym powiedziała.
    Miałam robić urodziny tam w domu i teraz totalnie odechciało mi się tego. Z drugiej strony płacić krocie za jakąś sale i znalezc wolną na czerwcowy weekend graniczy z cudem. A w mieszkaniu nie ma szans żeby zrobić.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, współczuję, słaba sytuacja.

Anabbit, nie wiadomo w jaki gatunek iść? Bo to można kupić książkę historyczną, kryminał, science-fiction i serio ciężki prezent uważam..

My rozwozilismy prezenty z urlopu, młody bawił się z psem siostry, na trawie itd., nie spał od 9.30 to w samochodzie zwłoki wyciągaliśmy 😆we wtorek mam zabieg to z moja mama znowu cały dzień spędzi na dworze to wieczorem padnie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit Czy to Ty kupiłas sukienke dla Króliczka czy ktoś inny się skusił na nią? 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula pomogła :) fizjo już mówiła że wszystko jest ok, aczkolwiek nadal czasem odczuwam lekki dyskomfort (nie tak jak wcześniej intensywnie), ale mówiła że to też jest związane z kp, wysoka prolaktyna wpływa na to że w pochwie jest trochę taka sytuacja jak przy menopauzie, po odstawieniu kp to minie :)

Grzegrzula lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mamy za tydzień wesele. Para młoda prosiła o książki zamiast kwiatów. Macie coś godnego polecenia? Nie mam pojęcia co czytają jak coś 🙄

Ja bym poszła w mało znaną klasykę żeby ktoś nie powielił, niedawno wyszło ładne wydanie Krystyny Córki Lavransa, to norweskiej noblistki. Polecanko

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ciekawe co piszesz Tanashi, nie wiedziałam.

Anabbit ja bym poszła w voucher do empiku 😅

Z myciem zębów to w ogóle chyba ludzie mają różnie. Raz na insta słyszałam jak ktoś pracujący w szpitalu mówił, że niektórzy którzy przychodzą z nowotworami do szpitala na tydzień nie biorą szczoteczki, bo na tydzień to się nie opłaca 🫣

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamiętam,żeby mój ojciec mył zęby. Odkąd sięgam pamięcią nie mył wcale. To jest coś czego ja nie ograniam.

Tez bym poszła w voucher do Empiku albo jakiegoś Świata Książki czy Merlina. Bardzo dobry pomysł.

Co do mięśni w pochwie to tak,zależy to od hormonów ale i tak nie ma opcji przywrócić stanu poprzedniego. Można stosować tez terapię hormonalną ale no powiedzmy szczerze ,że to pomaga tylko trochę. Każda kolejna ciąża albo wahania hormonalne powodują kolejne zmiany.

Otwarliśmy sezon na kąpiel w jeziorze. Syn sie wymoczył ,mała poplażowała. Super bylo.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, podpytałam. Napisali, że reportaże lub powieści. Oby nie fantastyka.
    Voucherów właśnie nie chcą, bo kompletują biblioteczkę w domu (sory Tanashi) i chcą mieć taką pamiątkę ze ślubu. Oni w ogóle robią giga wesele na 200+. Jakoś z 300 osób zaprosili.

age.png
‹‹ 2793 2794 2795 2796 2797
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ