Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Organizacja Rainbow powrotów do Polski leży i kwiczy, szkoda słów 😐
    Powiedzieć Wam coś śmiesznego? Na lotnisku w Kos wsadzili nas do autobusów, żeby podwieźć do samolotu, który stał 10-15 metrów od nas 🤡😂Ci którzy się nie zmieścili mogli przejść pieszo.
    Obawiam się że znaleźliby się tacy co by wyzywali i składali skargi ze tego autobusu nie było xD 🤣
    Ja akurat z Rainbow byłam 3 razy i zawsze wszystko było git majonez, także mieliśmy szczęście chyba :)
    Boziu dzisiaj to w Polsce chyba cieplej niż w Grecji 😅 ma być 25 stopni, wyciągnęłam małej zestaw truskawkowy z hm i jakiś sweter jej wezmę tylko

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, Tanashi, Katikat, dziękuję za życzenia! 🥰

Katikat, rozumiem sytuację, bo moja jest bardzo podobna. Może nawet myślałabym o drugim dziecku, na które mam bardzo niewiele czasu, ale brak wsparcia mnie zniechęca. Moja mama mieszka daleko i słabo u niej ze zdrowiem, a teściowie wolą oglądać wnuka tylko na zdjęciach.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tylko raz w życiu na wycieczce z biura, ale to jak miałam 18,19 lat więc dawno, był to rainbow i było wszystko okej😄 pojechałam z ledwo co poznanym chłopem, teraz mówię na niego Mąż.

Z tymi autobusami to i bez biur tak często bywa, ja bym wolała pieszo podejść niż się ściskać w tłoku, ale cóż zrobić.

Mnie ciekawi fakt jak sobie radzicie w łazience w samolocie z Dzieckiem? Tam ledwo dorosły się mieści, chyba ,że ktoś ma 150. Ciężko mi sobie tam wyobrazić chłopa 185 z Maluchem i zmianę pieluchy nie mówiąc o warunkach epidemiologicznych w tym wspaniałym pomieszczeniu.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 maja, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Obawiam się że znaleźliby się tacy co by wyzywali i składali skargi ze tego autobusu nie było xD 🤣
    Ja akurat z Rainbow byłam 3 razy i zawsze wszystko było git majonez, także mieliśmy szczęście chyba :)
    Boziu dzisiaj to w Polsce chyba cieplej niż w Grecji 😅 ma być 25 stopni, wyciągnęłam małej zestaw truskawkowy z hm i jakiś sweter jej wezmę tylko
    Nie zdziwiłabym się. Był taki dziadek, który narzekał na wszystko, nawet na to, że barman nie nalał mu pełnego kieliszka.
    Oj, tu za późno zorganizowali transport na lotnisko. Dodatkowo 6.05 lot do Katowic, 6.15 do Warszawy, obydwa EnterAir, te same 5 stanowisk - prawie 500 osób, staliśmy 1.5h 🙄do bramek prawie biegiem. Wystarczyłoby żeby transport był 30 minut wcześniej.
    Jeszcze za nami siedziała para z dzieckiem, które przepraszam za to - ale darło ryja, bo inaczej tego nie potrafię nazwać. Pisk, ryk, płacz. Mój młody był spokojny dopóki nie zaczęło to się przedłużać i sam zaczął płakać przestraszony. Więc ryk na dwa gardła. Był na tyle śpiący, że przytulony mocno i bujany w końcu się uspokoił. Para z tyłu czekała aż dziecko przestanie.

Taa, w Grecji wczoraj deszcz i 20°😄dobrze, że wróciliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 11:35

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c3214c652b093.jpghttps://zapodaj.net/plik-9O6H3Hx7wq

My odpalamy sezon na gołe stopy.

Nineq nas tez tak na jakimś lotnisku podwieźli. Dosłownie ze 20 metrów. Za to kiedyś jak w Katowicach czy Krakowie nas wieźli autobusem, to myślałam, ze my trasę na miejsce docelowe jedziemy nim zrobić. Tak długo jechał

Margareetka lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    c3214c652b093.jpghttps://zapodaj.net/plik-9O6H3Hx7wq

Nineq nas tez tak na jakimś lotnisku podwieźli. Dosłownie ze 20 metrów. Za to kiedyś jak w Katowicach czy Krakowie nas wieźli autobusem, to myślałam, ze my trasę na miejsce docelowe jedziemy nim zrobić. Tak długo jechał
    Mój to tylko skarpetki w samolocie miał a właśnie idziemy na zakupy to już też bez 😄
    W Dubaju też się tak długo jedzie jak mało ekskluzywne linie. A jak długo się idzie jak się ma transfer...
    Cel, na szczęście są łazienki z "przewijakiem". Rozkłada się go nad toaletą, a z drugiej strony ty blokujesz. Ciasno, ale da radę. Jak nie ma kupy to pantsy szybko sciagasz i wciągasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 12:23

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też dzień bez skarpet :)
    Tak dotleniłam młodą wczoraj, że spała 20-5:15 bez zająknięcia 🙈 obudziłam się o 3:45 i nie wiedziałam gdzie jestem i co się dzieje, taka byłam wyspana

Margareetka, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

My też! Młody był w takim szoku gdzie się znalazł, że 40 minut siedział w jednym miejscu 🤣 w życiu tak długo z mężem nie siedzieliśmy jednocześnie na urlopie z dzieckiem xD ale to dlatego że jeszcze nie odkrył że do wody można wchodzić xd

f91ec656c1f09.jpghttps://zapodaj.net/plik-zIBHlrMwzk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 13:53

Anabbit, Truuskaawka, Margareetka, xSmerfetkax, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Truskawka, Tanashi, Katikat, dziękuję za życzenia! 🥰

Katikat, rozumiem sytuację, bo moja jest bardzo podobna. Może nawet myślałabym o drugim dziecku, na które mam bardzo niewiele czasu, ale brak wsparcia mnie zniechęca. Moja mama mieszka daleko i słabo u niej ze zdrowiem, a teściowie wolą oglądać wnuka tylko na zdjęciach.

Ano niestety. Ja myslalam ze bede sie odganiać od teściowej a ona nic..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 maja, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ano niestety. Ja myslalam ze bede sie odganiać od teściowej a ona nic..

Ja tak myślałam o mojej mamie xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 2 maja, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu gołe stopy a ja dzis odbyłam kłótnie z mężem i teściową (mąż obrońca mamusi bo ja jestem niemiła) bo trzeba małej założyć buciki, bo ona chce stawać. Mówię więc że może boso, umyję jej stopy. No i się zaczęło xDDD
    Ona nie jest w stanie zaakceptować tego, że mała nie ma butów i ja nie planuje jej zakładać dopóki nie zacznie chodzić jakkolwiek. Ona nawet przy meblach nie chodzi.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt u mnie wszyscy nauczyli i gadają że ja teraz robię po nowoczesnemu xd 🤣

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wy tu gołe stopy a ja dzis odbyłam kłótnie z mężem i teściową (mąż obrońca mamusi bo ja jestem niemiła) bo trzeba małej założyć buciki, bo ona chce stawać. Mówię więc że może boso, umyję jej stopy. No i się zaczęło xDDD
    Ona nie jest w stanie zaakceptować tego, że mała nie ma butów i ja nie planuje jej zakładać dopóki nie zacznie chodzić jakkolwiek. Ona nawet przy meblach nie chodzi.

Józek był dzisiaj na Mogielicy w samych skarpetkach i sobie tam elegancko dreptał po ściółce, wstawię Wam potem foty na fb, tylko pewnie wieczorem jak się trochę ogarniemy po wycieczce.

W ogóle fajną wycieczkę mieliśmy, polecam. Jeszcze byliśmy na obiedzie w Ogniu, również polecam jakby ktoś kiedyś był w Beskidzie Wyspowym.

Marsol spóźnione sto lat!

Elza1234, Marsol, Margareetka, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 maja, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczałam cały wyjazd bez skarpet i w krótkich spodenkach na basenie, na betonie itd. tylko zakładałam ochraniacze na kolana czasem. Moja mama kazała zakładać mu buty. Tylko po co jak czworakowal? Ja chodziłam w klapkach czy sandałach, bo gorąco, a dziecku zakładać kryte buty?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 maja, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam udał się dzić grill u mojego ojca. Brat sie obrazil i w ogole nie przyjechał,trudno.
    Mała calutki dzień spędziła dziś na dworze,miała skarpetki ale tylko i wyłącznie dlatego że ma rane na paluchu.
    Narazie nie jest fanką trawy,jak chcialam ją posadzić to tak śmiesznie nogi do gory podnosila i krzyczala. Z kocyka tez nie chciala zejść 😅
    Ale za to w piaskownicy super się bawiła.
    Droga powrotna tragedia,tak sie spłakała że aż rzygnęła i postoj musielismy zrobić. Teraz śpi i jeszcze kawałek drogi przed nami. Czuje że długi wieczór przed nami 🙈

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez skarpet od początku 🫣 nie lubi i koniec, ściągał w wózku nawet jak było 15 stopni na polu xD i dziś też popołudnie w ogródku i dziadków, ale tak sam jak u Truskawki na trawie średnio mu się podobało. Dopiero jak rozłożyłam mu kocyk to był zadowolony. A najbardziej mu się podobało jak dziadek podlewał kwiatki i on łapał wodę 😅😅

My na szczęście jeszcze nie musieliśmy zmieniać pieluchy w samolocie. Zawsze zmieniamy na lotnisku przed wejściem i później już jak wylądujemy. Te 3h bez zmiany siku przeżywa. Gorzej jakby była 💩

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi się te przewijaki mega małe wydawały ale fakt nie rozkładałam nigdy bo i po co

U nas rzut skarpetą, my podnosimy to leci druga i czapka też

Teraz luz, ale jak było chłodniej i wiało... no to średnia zabawa xd

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne foty, ja zawsze w majówkę w sumie w mieście w parkach spędzam, jest całkiem fajnie i dużo osób wyjeżdżą to też miejsca parkingowe są na luzie i pustki na drodze😅

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, dziękuję 🥰

Cel, ta deseczka zwana przewijakiem w samolocie, jest maleńka, ale idzie jakoś zmienić pampersa. Nam mały tak się zmoczył, że musiałam go całego przebierać w tej tyci toalecie. Po prostu stał na przewijaku, opierając się o ścianę i daliśmy radę. No, ale z powrotem już nie odwiedzaliśmy toalety, bo te 3 h wytrzyma bez przewijania.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitikat jeśli chcesz nadal to w poniedziałek mogę wysłać słuchawki.

Mój się obsikał i mnie na wylocie w autobusie na lotnisku. W trakcie lotów zmieniałam pieluchę przynajmniej raz, bo dużo pił i sikał. Miałam jednorazowe maty więc jak się obawiałam, że przecieknie to siedział na nich.

Katikat lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2792 2793 2794 2795 2796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ