CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisałyście o płaczu w kąpieli, a u nas od dwóch dni jest nurkowanie i picie wody z wanienki... Ja oczywiście mam zawał, a bubuś ma ogromną frajdę z zanurzania twarzy w wodzie 🤦
7h OA 😲 dla mnie to brzmi jak abstrakcja póki co. On po 5h jest padnięty, marudny ale nie zaśnie... -
Marsol wrote:Szarotka, Smerfetka, a kąpiecie w wanience? Przez przypadek odkryłam, że młody uwielbia myć się pod prysznicem. Wanienka jest ok, ale prysznic to dla niego taka radocha, że aż piszczy i nie chce wyjść. Może też bardziej by się u Was sprawdził?
Od miesiąca już się kąpię w normalnej wannie, wszystko było git, był mega zadowolony, w tym tygodniu mu coś nie gra, ale on od wejścia do łazienki już krzyczy 🫣 -
Dołączam się do drużyny długich OA. U nas też około 5/7 godzin. Z tym, że ja nie mam już pomysłów co z nią robić. Chciałabym z nią chodzić znowu na długie spacery, ale ona odkąd stała się jakkolwiek mobilna nie wytrzyma dłużej niż 40 minut, niezależnie od konfiguracji i rodzaju wózka. Trochę mi żal, bo to uwielbiałam.
No i moja też wypija wodę z wanienki i daje nura, a ja każdorazowo mam zawał 🙃
Marsol kuchnia na pewno wam ske super sprawdzi. Zazdroszczę tej jednej drzemki w środku dnia i usypiania w łóżeczku. Ja póki co poległam. Mała krzyczała tak, że nie dałam rady tego dalej pociągnąć. Pewnie muszę do tego dojrzeć jak do decyzji o spaniu w łóżeczku. U nas też czasem jest jedna drzemka, ale ona robi ją za wcześnie i przez to nie ma szans żeby nie marudziła pod wieczór. A jak położę ją jakimś cudem na drugą drzemkę to potem walczymy do północy żeby zasnęła.
Karola dziwny lekarz i dziwne kobiety. Mega współczuję, szczególnie, że byłaś z małą. -
Marsol wrote:Szarotka, Smerfetka, a kąpiecie w wanience? Przez przypadek odkryłam, że młody uwielbia myć się pod prysznicem. Wanienka jest ok, ale prysznic to dla niego taka radocha, że aż piszczy i nie chce wyjść. Może też bardziej by się u Was sprawdził?
My w wanience, ale wczoraj próbowaliśmy też w wannie i też ryk... Przy napuszczaniu wody był normalny, zaciekawiony, pluskał rączkami, a jak mąż go zaczął wsadzać do kąpieli to zaczął się dramat.
Po posiłkach przemywam go w umywalce, kupiłam dzisiaj gąbkę, to jak jutro będzie znowu źle, to ogarniemy się w umywalce.
Mamy jeden pomysł: zgubiła się pani ryba - termometr do wody. Zawsze ją wpuszczaliśmy przed kąpielą. Dzisiaj ją znalazłam pod kanapą, to może ona nam odczaruje kąpanie. -
Może spróbuj wrócić do małej wanienki np na podłodze. Albo chociaż miski. Moze się bać przestrzeni.xSmerfetkax wrote:Od miesiąca już się kąpię w normalnej wannie, wszystko było git, był mega zadowolony, w tym tygodniu mu coś nie gra, ale on od wejścia do łazienki już krzyczy 🫣
Margaretka mega jak daje nura. Że sie nie topi. Moja to jak chlapnie na twarz, to się dławi od razu
-
Józek miał jakiś kryzys kąpania w lutym, ale to chyba wynikało z tego, że się nauczył prawie w jednym czasie siadać, czworakować i wstawać, po jakiś 10 dniach samo mu przeszło, może wasze dzieci też się czegoś nowego nauczyły? Chat gpt wtedy twierdził, że to może być od zębów, bo mu za ciepło i go bardziej boli, ale coś mi się nie wydaje. Teraz tez robi jak synek Margaretki ten pije wodę z wanienki i nurkuje, ale on też nurkuje na basenie, więc jakoś mnie to już nie stresuje xD
-
Hmm.. Moja od urodzenia chlapie skacze i pije wodę z wanienki

Teraz zaczęła też wstawać w niej, ciągnąć za prysznic, wywalać korek od wanny tej dużej itp więc jest niezła zabawa
Polecacid jakieś Maty do dużej wanny dla bobasow?
I zabawki do wanny? My mamy na razie spinnery i klocki ale to za mało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 21:53
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
U nas po tych gordonkach to drzemka wyszła 2h
ale kosztem tego, że była tylko 1 i OA wyszło prawie 6h 😂
Przy okazji - jakiś używacie płynów do kąpieli aktualnie?
Macie te takie świecące kolorowe kostki do wanienki? Korci mnie i zastanawiam się czy warto 🙈 -
Ja pozdrawiam z wesela, a raczej w tym momencie z pokoju nas weselem xd mała dopiero padła.
Jezu co to jest za królowa parkietu. Klaszcze ciągle, macha głową w rytm muzyki, robi hej każdemu, kto nawiąże z nią kontakt wzrokowy. 😂😂😂 Zara kończy się moja zmiana i ja idę jeść a mąż leżeć z nią 😅
Revolutionary , Blondi29, Marsol, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:U nas po tych gordonkach to drzemka wyszła 2h
ale kosztem tego, że była tylko 1 i OA wyszło prawie 6h 😂
Przy okazji - jakiś używacie płynów do kąpieli aktualnie?
Macie te takie świecące kolorowe kostki do wanienki? Korci mnie i zastanawiam się czy warto 🙈
My dostaliśmy taką wydrę dummel co pluje wodą i to jest hit xD
Używamy dalej emolium, ale już się kończy zapas, więc chyba po prostu będziemy używać HiPP, mamy żel pod prysznic HiPP właśnie na basen i jest bardzo miła skóra po nim, podbieram młodemu 😅 -
Anabbit wrote:Ja pozdrawiam z wesela, a raczej w tym momencie z pokoju nas weselem xd mała dopiero padła.
Jezu co to jest za królowa parkietu. Klaszcze ciągle, macha głową w rytm muzyki, robi hej każdemu, kto nawiąże z nią kontakt wzrokowy. 😂😂😂 Zara kończy się moja zmiana i ja idę jeść a mąż leżeć z nią 😅
Ale zazdro! Pobawiłabym sie na weselu! 😃
U nas zazwyczaj oa to takie 3.5h rano, 3.5h po 1 drzemce i ok 4-4.5 do snu nocnego. Ale dzisiaj odpadł na drugą drzemkę niespodziewanie podczas karmienia po 2.5h 🙈 także ogólnie jeśli o moje dziecko chodzi to nie ma żadnej rutyny 😆2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Blondi, u nas było to samo z drzemkami. Pierwsza wpadała bardzo wcześnie a później trudno było go uśpić na drugą. Sam się przestawił i już wytrzymuje tak długo, że jedna drzemka jest akurat. Może u Was będzie podobnie z czasem. Trzymam kciuki za usypianie! U nas to też przyszło naturalnie, bo młody zaczął się mocno wyginać na rękach, po mleku czy na piłce. No i to niestety nie jest typ, który się przytula. Zostało więc tylko łóżeczko i w końcu zaskoczyło.
-
Margareetka wrote:Smerfetka czy już testowałaś "dla sportu"? 🫣 Nie mogę się doczekać pozytywnych wieści od Ciebie
Taaak! Biel az razi po oczach 😅 ale do okresu jeszcze trochę 👀
Kurczę zobaczymy jutro jeszcze, może kąpiel z mężem lepiej nam pójdzie 🫣 albo uda mi się kupić gdzieś stacjonarnie jakąś zabawkę do wanny -
My to dopiero co przeszliśmy z 3 na 2 drzemki 🙈 i jak wcześniej spał tylko po 30 minut tak teraz ta jedna nawet 1,5h pociągnie.
Za to nocki sie popsuły jeszcze bardziej, siada w nocy i krzyczy albo wala sie po łóżku. Ewidentnie coś mu sie zmienia, zobaczymy pewnie niebawem po co tak sie męczymy czy zęby czy jakis nowy skill. Byle nie tfu tfu znowu jakies choróbsko. -
Blackapple wrote:My dostaliśmy taką wydrę dummel co pluje wodą i to jest hit xD
Używamy dalej emolium, ale już się kończy zapas, więc chyba po prostu będziemy używać HiPP, mamy żel pod prysznic HiPP właśnie na basen i jest bardzo miła skóra po nim, podbieram młodemu 😅
O kurde super wygląda ta wydra, chce xD
Kupiłam ostatnio hippa, ale denerwuje mnie jego zapach i zużywamy do mycia rąk 😅