Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o płaczu w kąpieli, a u nas od dwóch dni jest nurkowanie i picie wody z wanienki... Ja oczywiście mam zawał, a bubuś ma ogromną frajdę z zanurzania twarzy w wodzie 🤦

7h OA 😲 dla mnie to brzmi jak abstrakcja póki co. On po 5h jest padnięty, marudny ale nie zaśnie...

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nawet 5h OA to dużo aktualnie 🫣 my dziś pierwsza drzemka po 2h i drugą też po 2 h od wstania, bo już tarł oczy i zasypiał na piersi xD no ale zazwyczaj na tę drugą 3 h wytrzyma, czasem 4 jak ma naprawdę dobry humor

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas OA 5 h to minimum
    Dzisiaj było 7.5 h, ale ona serio nie była marudna 🙈 nie wiem skąd ona ma siłę, serio

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 maja, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Szarotka, Smerfetka, a kąpiecie w wanience? Przez przypadek odkryłam, że młody uwielbia myć się pod prysznicem. Wanienka jest ok, ale prysznic to dla niego taka radocha, że aż piszczy i nie chce wyjść. Może też bardziej by się u Was sprawdził?

Od miesiąca już się kąpię w normalnej wannie, wszystko było git, był mega zadowolony, w tym tygodniu mu coś nie gra, ale on od wejścia do łazienki już krzyczy 🫣

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do drużyny długich OA. U nas też około 5/7 godzin. Z tym, że ja nie mam już pomysłów co z nią robić. Chciałabym z nią chodzić znowu na długie spacery, ale ona odkąd stała się jakkolwiek mobilna nie wytrzyma dłużej niż 40 minut, niezależnie od konfiguracji i rodzaju wózka. Trochę mi żal, bo to uwielbiałam.
    No i moja też wypija wodę z wanienki i daje nura, a ja każdorazowo mam zawał 🙃
    Marsol kuchnia na pewno wam ske super sprawdzi. Zazdroszczę tej jednej drzemki w środku dnia i usypiania w łóżeczku. Ja póki co poległam. Mała krzyczała tak, że nie dałam rady tego dalej pociągnąć. Pewnie muszę do tego dojrzeć jak do decyzji o spaniu w łóżeczku. U nas też czasem jest jedna drzemka, ale ona robi ją za wcześnie i przez to nie ma szans żeby nie marudziła pod wieczór. A jak położę ją jakimś cudem na drugą drzemkę to potem walczymy do północy żeby zasnęła.
    Karola dziwny lekarz i dziwne kobiety. Mega współczuję, szczególnie, że byłaś z małą.

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Szarotka, Smerfetka, a kąpiecie w wanience? Przez przypadek odkryłam, że młody uwielbia myć się pod prysznicem. Wanienka jest ok, ale prysznic to dla niego taka radocha, że aż piszczy i nie chce wyjść. Może też bardziej by się u Was sprawdził?

My w wanience, ale wczoraj próbowaliśmy też w wannie i też ryk... Przy napuszczaniu wody był normalny, zaciekawiony, pluskał rączkami, a jak mąż go zaczął wsadzać do kąpieli to zaczął się dramat.
    Po posiłkach przemywam go w umywalce, kupiłam dzisiaj gąbkę, to jak jutro będzie znowu źle, to ogarniemy się w umywalce.
    Mamy jeden pomysł: zgubiła się pani ryba - termometr do wody. Zawsze ją wpuszczaliśmy przed kąpielą. Dzisiaj ją znalazłam pod kanapą, to może ona nam odczaruje kąpanie.

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka czy już testowałaś "dla sportu"? 🫣 Nie mogę się doczekać pozytywnych wieści od Ciebie

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Od miesiąca już się kąpię w normalnej wannie, wszystko było git, był mega zadowolony, w tym tygodniu mu coś nie gra, ale on od wejścia do łazienki już krzyczy 🫣
    Może spróbuj wrócić do małej wanienki np na podłodze. Albo chociaż miski. Moze się bać przestrzeni.

Margaretka mega jak daje nura. Że sie nie topi. Moja to jak chlapnie na twarz, to się dławi od razu

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek miał jakiś kryzys kąpania w lutym, ale to chyba wynikało z tego, że się nauczył prawie w jednym czasie siadać, czworakować i wstawać, po jakiś 10 dniach samo mu przeszło, może wasze dzieci też się czegoś nowego nauczyły? Chat gpt wtedy twierdził, że to może być od zębów, bo mu za ciepło i go bardziej boli, ale coś mi się nie wydaje. Teraz tez robi jak synek Margaretki ten pije wodę z wanienki i nurkuje, ale on też nurkuje na basenie, więc jakoś mnie to już nie stresuje xD

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Moja od urodzenia chlapie skacze i pije wodę z wanienki :)

Teraz zaczęła też wstawać w niej, ciągnąć za prysznic, wywalać korek od wanny tej dużej itp więc jest niezła zabawa

Polecacid jakieś Maty do dużej wanny dla bobasow?

I zabawki do wanny? My mamy na razie spinnery i klocki ale to za mało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 21:53

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po tych gordonkach to drzemka wyszła 2h XD ale kosztem tego, że była tylko 1 i OA wyszło prawie 6h 😂

Przy okazji - jakiś używacie płynów do kąpieli aktualnie?

Macie te takie świecące kolorowe kostki do wanienki? Korci mnie i zastanawiam się czy warto 🙈

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozdrawiam z wesela, a raczej w tym momencie z pokoju nas weselem xd mała dopiero padła.
    Jezu co to jest za królowa parkietu. Klaszcze ciągle, macha głową w rytm muzyki, robi hej każdemu, kto nawiąże z nią kontakt wzrokowy. 😂😂😂 Zara kończy się moja zmiana i ja idę jeść a mąż leżeć z nią 😅

Revolutionary , Blondi29, Marsol, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    U nas po tych gordonkach to drzemka wyszła 2h XD ale kosztem tego, że była tylko 1 i OA wyszło prawie 6h 😂

Przy okazji - jakiś używacie płynów do kąpieli aktualnie?

Macie te takie świecące kolorowe kostki do wanienki? Korci mnie i zastanawiam się czy warto 🙈

My dostaliśmy taką wydrę dummel co pluje wodą i to jest hit xD

Używamy dalej emolium, ale już się kończy zapas, więc chyba po prostu będziemy używać HiPP, mamy żel pod prysznic HiPP właśnie na basen i jest bardzo miła skóra po nim, podbieram młodemu 😅

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja pozdrawiam z wesela, a raczej w tym momencie z pokoju nas weselem xd mała dopiero padła.
    Jezu co to jest za królowa parkietu. Klaszcze ciągle, macha głową w rytm muzyki, robi hej każdemu, kto nawiąże z nią kontakt wzrokowy. 😂😂😂 Zara kończy się moja zmiana i ja idę jeść a mąż leżeć z nią 😅

Ale zazdro! Pobawiłabym sie na weselu! 😃

U nas zazwyczaj oa to takie 3.5h rano, 3.5h po 1 drzemce i ok 4-4.5 do snu nocnego. Ale dzisiaj odpadł na drugą drzemkę niespodziewanie podczas karmienia po 2.5h 🙈 także ogólnie jeśli o moje dziecko chodzi to nie ma żadnej rutyny 😆

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, u nas było to samo z drzemkami. Pierwsza wpadała bardzo wcześnie a później trudno było go uśpić na drugą. Sam się przestawił i już wytrzymuje tak długo, że jedna drzemka jest akurat. Może u Was będzie podobnie z czasem. Trzymam kciuki za usypianie! U nas to też przyszło naturalnie, bo młody zaczął się mocno wyginać na rękach, po mleku czy na piłce. No i to niestety nie jest typ, który się przytula. Zostało więc tylko łóżeczko i w końcu zaskoczyło.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Smerfetka czy już testowałaś "dla sportu"? 🫣 Nie mogę się doczekać pozytywnych wieści od Ciebie

Taaak! Biel az razi po oczach 😅 ale do okresu jeszcze trochę 👀

Kurczę zobaczymy jutro jeszcze, może kąpiel z mężem lepiej nam pójdzie 🫣 albo uda mi się kupić gdzieś stacjonarnie jakąś zabawkę do wanny

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do mycia używamy nadal olejku z SVR i pewnie jeszcze trochę będziemy używać, bo to jest litrowa butla xD czy robi coś wyjątkowego ze skórą to nie wiem, na pewno nie zaostrza stanów AZS a to już mi wystarcza.

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to dopiero co przeszliśmy z 3 na 2 drzemki 🙈 i jak wcześniej spał tylko po 30 minut tak teraz ta jedna nawet 1,5h pociągnie.
    Za to nocki sie popsuły jeszcze bardziej, siada w nocy i krzyczy albo wala sie po łóżku. Ewidentnie coś mu sie zmienia, zobaczymy pewnie niebawem po co tak sie męczymy czy zęby czy jakis nowy skill. Byle nie tfu tfu znowu jakies choróbsko.

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My dostaliśmy taką wydrę dummel co pluje wodą i to jest hit xD

Używamy dalej emolium, ale już się kończy zapas, więc chyba po prostu będziemy używać HiPP, mamy żel pod prysznic HiPP właśnie na basen i jest bardzo miła skóra po nim, podbieram młodemu 😅

O kurde super wygląda ta wydra, chce xD

Kupiłam ostatnio hippa, ale denerwuje mnie jego zapach i zużywamy do mycia rąk 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc z rzędu mamy maraton darcia się... Ja już nie wiem o co mu chodzi 😓

Anabbit bawcie się dobrze, trzymam kciuki, żeby mała ładnie odsypiała zabawę 🤞

age.png
‹‹ 2808 2809 2810 2811 2812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ