Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze hit, nie wiedziałam, że będę musiała dziś mieć pobieranie krwi także ubrałam się na szybko w sukienkę, myśląc, że w końcu idę sama więc cokolwiek styknie i nie trzeba kminić z guzikami...

Musiałam się rozebrać w gabinecie bo jedyna dobra żyła jest w zgięciu u mnie a rękaw się nie podciągał. Dobrze, że chociaż miałam płaszcz. Śmiałam się, że będą mieć nową historie do kolekcji🤪 trochę wstyd bo pewnie będę tam regularnie chodzić. Przynajmniej trochę mieli śmiechu na koniec dnia 😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Ja dziś udałam się do szpitala, który jest w remoncie wreszcie zacząc darmowe leczenie na nfz i czułam się jak w escape room. Oczywiście mimo podanej godziny wizyty trzeba było swoje odstać co sprzyjało konwersacjom ze starszymi panami, ponarzekaliśmy sobie. Potem w opuszczonym budynku odnalazłam czynny gabinet na piętrze z moją immunolog. Była to fajna przygoda bo obok był jakiś oddział z wielkimi napisami UWAGA i potem "ze względu na liczne infekcje zakaz wstępu". Na szczęście się okazało, że to sprzed roku jakiś nieczynny od dawna oddział, ale nie wiedziałam o tym i przeszłam w koło. A mojej lekarki nazwisko wisiało na starych drzwiach od kardiologii, więc może pustki tam sugerowały, że nie każdy umiał dotrzeć do celu, bo było 0 osób w całym wielkim budynku. A to immunolog, nie kardiolog.

Czy to było w Szpitalu Jana Pawła?
    Trafilam tam niedawno na takie drzwi jak się zgubiłam gdy byłam babcie odwiedzić xD

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel zdziwiłabyś sie ilu kobietom w samym staniku i majtkach pobrałam krew na studiach z tego samego powodu 😆 Ja na końcówce ciąży leżałam pod ktg i kroplówka w samych majtkach przez złe ubrania xd

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ten deszcz w okolicy Krakowa był taki, że nie za dużo chyba podlał roślinki, ziemia jest ogólnie sucha jak wiór :(

Potwierdzam, popadało chwilę i po 15min kostka pod domem była już sucha. Bardzo trzeba deszczu 🥲

Blondi też zrobiłam taki numer jak poszłam na pierwszą wizytę do szpitala nie wiedząc jak to będzie wyglądać i że akurat w ten dzień bobas da popalić i ktg będę mieć aż trzy razy, bo wychodził nieprawidłowy zapis 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas dziś od rana pada co chwile, wczoraj wieczorem była burza nawet i jest chłodno
    Wietrze dom cały dzień, a mąż mi okna zamyka bo mu zimno - tego to jeszcze nie grali xD strasznie mi się po ciąży gorąco zrobiło, zawsze było odwrotnie

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od trzech dni kąpiele są dziwne, tak jak zawsze był zadowolony, tak teraz po włożeniu do wanny straszny wrzask, oby to było chwilowe 🫣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ufajcie mapom Google xDDD
    Będzie długo, ale warto.

Wybrałam się dziś z małą do mojej przyjaciółki, a jej chrzestnej z tortem i prezentem, bo skończyła trzydziestkę.
    Pojechałyśmy komunikacją, ale na powrocie znów pora drzemki, więc standardowo jak codziennie w tym tyg uznałam że wracamy z buta i niech księżniczka pośpi. Z tym, że tym razem to 6km. Ja znam drogę autem lub komunikacją, ale z buta nigdy nie szłam. Odpaliłam Google maps i ślepo idę tam, gdzie mnie prowadzi.
    Szłyśmy sobie laskiem, ale po kostce więc fajnie bujało, mała spała. Nagle ku mojemu zdziwieniu widzę tory i przejście po nich. Bez szlabanu, bez świateł. No ale było takie zdatne do przejechania, ale musiałam się na maksa spieszyć bo tam serio jeździło tych pociągów w opór.
    Idę dalej, prowadzi mnie przez jakieś dziwne budynki aż w końcu widzę kolejne tory, tym razem dosłownie dzikie przejście po torach, a za nim las i tam jakaś dziwna kładka.

https://ibb.co/G48Tsj12

No jeszcze mnie Bóg nie opuścił żebym próbowała wózkiem przez to przejść xD
    Wracam do głównej drogi, a tam bez pobocza, bez chodnika, nic. Jedyna opcja powrotu to ta cała trasa która opisałam z tym przejściem pierwszym, ale musiałabym wrócić z 2,5 km żeby mieć znów do zrobienia 4 xDDD
    ostatecznie uznałam, że potrzebujemy księcia na białym koniu. Zadzwoniłam do męża i po nas przyjechał xd
    Zabawnie było to, że mi wtedy już zostało 1,5km z buta (gdybym przeszła przez tą dziką kładkę) a autem on jechał po nas 5km xDD
    NO ALE NIC, KSIĘŻNICZKI URATOWANE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 22:47

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit to nieźle Was wyprowadził 😅 trasa idealna na spacer z wózkiem xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 maja, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ciekawe co bylo za ta kładką! Musisz to kiedyś sprawdzić 😆

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Annabit ciekawe co bylo za ta kładką! Musisz to kiedyś sprawdzić 😆

Po weekendzie się wybiorę z drugiej strony xDDD

Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 maja, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zrobiliśmy taki spacer w kwietniu. Niedaleko naszego domu biegnie taka ścieżka, ciągle tak idzie jakby zakręcała do nas, tak że dałoby się zrobić kółko, ale nigdy tego nie sprawdziliśmy. Szliśmy z młodym i młodą i mój mąż mówi sprawdźmy to, przecież tak daleko to nie jest. No i idziemy. Idziemy idziemy, w pewnym momencie po prawej stronie, czyli tej w którą docelowo powinniśmy kiedyś skręcić, pojawił się strumyk przecinający drogę, nie da się przejść. Mój mąż mówi ale zobaczmy, może gdzieś się kończy 😏 Jeszcze droga się zepsuła i zrobiły się takie totalne wertepy rozorane przez traktory. Ledwo wózek z młodym ciągnęliśmy, nim telepalo na wszystkie strony, ja przeżywam że będzie marudził, a młody przygoda życia, czuł się jak na offroadzie, całą drogę robił prrrrr. Młoda już nie miała siły, mąż ją niósł na plecach. Muszę dodawać że szedł z nami jeszcze nasz szalony pies myśliwski który wszędzie czuł tropy i ciągnął jakby był na dragach? 🤣 Spoiler alert: ten strumyk się nie kończy, musieliśmy wracać z powrotem xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 09:43

Elza1234, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit brzmi jakbyś się zapuściła do Międzylesia albo Choszczówki. Nic pomiędzy 😆 Musisz rozwiać moje wątpliwości koniecznie! A jak nocki dziewczęta? U nas dziś bez niebieskiej karty, ale czuję się jak kupa.
    Będę sie tym chwalić non stop, ale dalej nie wierzę w to, że mała zaczęła jeść tyle nowości i już przebieram nogami na dzisiejszy obiad 🥰
    Za tydzień mamy sesję zdjęciową z małą i jestem już podekscytowana.

Elza1234, Anabbit, Marsol lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Anabbit brzmi jakbyś się zapuściła do Międzylesia albo Choszczówki. Nic pomiędzy 😆 Musisz rozwiać moje wątpliwości koniecznie! A jak nocki dziewczęta? U nas dziś bez niebieskiej karty, ale czuję się jak kupa.
    Będę sie tym chwalić non stop, ale dalej nie wierzę w to, że mała zaczęła jeść tyle nowości i już przebieram nogami na dzisiejszy obiad 🥰
    Ja się wczoraj poryczałam ze szczęścia bo młoda zjadła swoją pierwszą kanapkę całą w życiu z pastą na kolacje
    Także rozumiem Cię doskonale

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:

Hahhaha ja wiem, że tak to wygląda. A ku zdziwieniu ja szłam z Ursusa na Wolę. Google maps mówi, że to ulica Gniewkowska 😅

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hahhaha ja wiem, że tak to wygląda. A ku zdziwieniu ja szłam z Ursusa na Wolę. Google maps mówi, że to ulica Gniewkowska 😅
    Wyparłam Ursus z pamięci, bo jak raz tam pojechałam to też musiałam zamawiać ubera. Koniec świata 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 09:28

Anabbit lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja się wczoraj poryczałam ze szczęścia bo młoda zjadła swoją pierwszą kanapkę całą w życiu z pastą na kolacje
    Także rozumiem Cię doskonale
    Gratulacje!!! Z czego ta kanapka? Dajesz chleb czy bułkę?

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dołączę do poradniachych opowieści. Ja odsiedzialam 1,5 h w poradni K i wyszłam stamtąd. Kur***wa jedna idiotka wbiła mi sie w kolejkę (byla na 10 ale jest w ciąży i "ma prawo wejść pierwsza") . Lekarka nie chciała się zgodzić, ale tak darła ryja ,że ją wzięła pierwszą w końcu.
    Siedziała tam godzinę i domagała się pełnej edukcacji ciężarnej, czymkolwiek to jest. Wszytko tam słychać i myślałam ,ze wytargam ją za włosy jak kazała sobie spisać w zaleceniach ,czego ma unikać w diecie ,a co ma jeść. Chciała wykaz ćwiczeń, które moze robić . Na papierze. "Żeby ktos wziął odpowiedzialność jakby się coś stało"

Jak wyszła to wbiła się następna w ciąży , która miala wizytę na 9 i domagała sie wejścia na czas. Zaczela pieprzyć ,że krwawi ,akurat szedł odrynator to kazał ją wziąć do gabinetu . I słyszę jak sie kłóci z lekarką,ze ona chce l4 na ciążę ale nie da sie zbadać. Mała się już tak darła w wózku ,że wyszłam stamtąd. Czekałam rok na płynną cytologię i wyszłam.
    Jeba***ne wariatki.

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 8 maja, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pobudka o 4 - karetka włączyła sygnały, żeby szlaban się otworzył 🤡młody dospał do 6 więc alleluja!

Byłam z nim podpisać umowę w żłobku. Byli rodzice z córką już taka chodząca. Mój za nią łaził wszędzie, zaczepiał - w ja się obawiałam, że w żłobku się nie odnajdzie 😆jeszcze nie poszedł, a już chętny.

Urlop mam do 05.08 więc dłużej niż się spodziewałam także super. A na resztę miesiąca chyba wychowawczy.

U mnie to znowu faza na kefir - muszę mu wlewać do bidonu i popija.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Gratulacje!!! Z czego ta kanapka? Dajesz chleb czy bułkę?
    Chleb jakiś razowy plus pasta
    Pokroiłam w kosteczki i dawałam bo młoda wieczorem nie ma czasu na takie nudy jak jedzenie 😅

Blondi29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, zazdro naprawy jedzenia! Fajnie, że mała tak się przekonała. U nas nadal walka i ręce mi już opadają. Czasem jestem bliska rzuceniu gotowania dla małego i niech sobie pije to mleko do końca życia. Odkryłam jedynie, że zdecydowanie chętniej chce cokolwiek jeść poza krzesełkiem.

Pochwalę się. Od tygodnia usypiam małego w łóżeczku i zeszliśmy do dwóch pobudek w nocy. Drzemka (ma jedną) też jest luksusowa, bo śpi 2-2,5 h. Usypianie też idzie już coraz lepiej, bo np. dziś zajęło tylko 5 minut. Mam nadzieję, że przywyknie i ten stan się utrzyma.

Elza1234, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

‹‹ 2806 2807 2808 2809 2810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ