CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta laska z simply wool też mnie denerwuje. Zamówiłam u niej parę rzeczy jeszcze chyba w ciąży i do tej pory ani widu, ani słychu. Bezczelna na maksa. Nie lubię takich ludzi. To mnie też trochę zniechęciło do rękodzieła. Teraz kupuję tylko od osób, które znam osobiście
-
Margareetka wrote:Hahah czyli nie tylko ja podczytuje co tam się dzieje i czekam aż któraś założy wątek na styczeń 😅😅
Ja sikałam tydzień na testy xD aż w końcu nagle się pojawiły dwie kreski i na drugi dzień beta 170 mi wyszła.
Jest już wątek na styczeń! 🫢 motywujesz mnie do zakupu większej ilości testów haha, to w którym dpo wyszedł ci pozytyw? 😁 -
Oho, emocje rosną 😎😄
Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Smerfetka ja teraz jak byłam w ciąży z małą to pozytywny wyszedł mi dopiero dwa tygodnie po spodziewanej miesiaczce. O ile nie monitorujesz cyklu USG to ja wychodzę z założenia, że póki nie ma okresu to cykl nie jest stracony. Ja tam bym się testowała od 10dpo do samej miesiączki xd
-
xSmerfetkax wrote:Jest już wątek na styczeń! 🫢 motywujesz mnie do zakupu większej ilości testów haha, to w którym dpo wyszedł ci pozytyw? 😁
Serio jest już styczeń 2027? Boże jestem ostatnio ślepa 🙈 Ja dalej kp i te cykle są różne. Z moich "zapisków" wychodzi, że bobas został poczęty w naszą rocznicę ślubu 15.04, a test pozytywny miałam 28.04 czyli jakieś pewnie 12-13dpo. Chociaż nie wiem czy wcześniejsze testy były ok skoro 29.04 miałam już betę z krwii 170 🤔 testy miałam kupione Pink na allegro.
Tanashi gratuluję wyspania 😊
Blondi cokolwiek się dzieje to zawsze się możesz tu wyżalić.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Margaretka my mamy kuchnię z Lidla i mała na razie bawi się bardziej pojedynczymi zabawkami i coś tam ciąga za te uchwyty. Moim zdaniem warto kupić, bo obstawiam, ze zaraz zaczną się bawić
Chociaż moja to narwana więc nie wiem. Mam gdzie trzymać to mi bez różnicy 😆
Fajna rocznicowa data poczęcia bobasa swoją drogą 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 12:04
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Margaretka moja dostała kuchnię na roczek, zaczęła się nią bawić tak więcej jak miała 1.5 roku. Ale moim zdaniem warto, bo na tym etapie wszystkim się bawią max 5 minut, a to taka zabawka na lata
moja córka prawie 4.5 roku i nadal się nią bawi
a młody teraz otwiera szafki i rozmontowuje kran 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 12:09
-
U nas nocka troche taka do dupy,troche słodko. Nie chciala spać od północy do 3,ale bez płaczu- po prostu sie przytulała cały czas w różnych pozycjach.
I oficjalnie,dziś potwierdziły sie moje podejrzenia sprzed dwoch dni- idzie nam ząb! 🥹 Bubcia za cholere nie chce dać sobie zajrzeć do buzi,ale jak krzyczy albo otwiera do jedzenia to tam widzę na dole biały czubek 😃
Katikat, xSmerfetkax, Elza1234, Cel95, Blackapple, Margareetka, Revolutionary , Tanashi, Anabbit, Werzol, Blondi29, Marsol, Szarotka12, Grzegrzula, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Ja mam ale w piwnicy i czeka na boże narodzenieMargareetka wrote:Widziałam że znowu kuchnia Lidla jest na promocji i tak się zastanawiam czy kupić młodemu na dzień dziecka.
Któraś z Was ma już kuchnie? Nasze bobasy już są wystarczająco duże na zabawę tym?
-
Ja nie idę na wychowawczy. Tzn., planuję sierpień zostać jeszcze w domu, nie wiem do kiedy urlop będę miała, ale w razie czego tylko na jeden miesiąc pójdę. Od września wracam do pracy i wezmę tylko tą przerwę na karmienie.
Dzwoniłam pytać czy młody dostał się do żłobka i jak babka szukała go na liście to okazało się, że przyjęta jest dziewczynka, która nazywa się identycznie jak mama mojego K.😆 -
Truskawka, gratulacje!! To już nie musisz rozmyślać o tych zębach
Ja dziś udałam się do szpitala, który jest w remoncie wreszcie zacząc darmowe leczenie na nfz i czułam się jak w escape room. Oczywiście mimo podanej godziny wizyty trzeba było swoje odstać co sprzyjało konwersacjom ze starszymi panami, ponarzekaliśmy sobie. Potem w opuszczonym budynku odnalazłam czynny gabinet na piętrze z moją immunolog. Była to fajna przygoda bo obok był jakiś oddział z wielkimi napisami UWAGA i potem "ze względu na liczne infekcje zakaz wstępu". Na szczęście się okazało, że to sprzed roku jakiś nieczynny od dawna oddział, ale nie wiedziałam o tym i przeszłam w koło. A mojej lekarki nazwisko wisiało na starych drzwiach od kardiologii, więc może pustki tam sugerowały, że nie każdy umiał dotrzeć do celu, bo było 0 osób w całym wielkim budynku. A to immunolog, nie kardiolog.
Plus taki, że kobieta leczy mnie od lat i się z nią fajnie dogaduje, od razu ledwo przed zamknięciem labu zrobiłam też badania. Ciekawi mnie jak tam. Dostałam też szybko teleporade u niej bo za 3 tyg. Także fajnie. Już tysiak w kieszeni.
Poszłam też na basen I kawę, ale nie pomyślałam, że było pobieranie krwi, na szczęście trochę czasu minęło
Musi Maluch umieć te 12h siedzieć z Tata, jak mam mieć rezonans w lipcu, na razie tak do 6h mnie max nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 16:47
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

nie wiem czy nam lilak już nie usechł w tym roku...