CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Sto lat dla Kubusia!
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaków!
Karola, gdybyś była moją mamą i dała mi taki prezent na dzień dziecka to bym oszalała z radości. Marzy mi się aparat, ale moje zęby są tak beznadziejne, że masakra.
Dziecko mi się naprawiło. Sama zasypia na drzemki w 10 minut. Dziś nawet nie zauważyłam kiedy. Czyli chyba warto było się przemęczyć. Jutro mija równo miesiąc odkąd zaczęliśmy tę zmianę.
Nineq, wytrwałości. Obyście dali radę. Mi serce pęka z samego opisu, podziwiam was bardzo! Dawaj znać jak wam idzie!
Elza jak tejpy?
Tanashi, ja bym oddała młodą. Niech się bawi. Ja też miałam opory zostawić swoją z dziadkami na weekend, ale teraz nie żałuję, a wręcz wyczekuję kolejnej takiej okazji 😆 Ale póki co w czerwcu wyjeżdżają wszyscy poza mną i młodą.
Margaretka u nas było tak samo. Jak chcieliśmy żeby poszła sama to się bała, od razu szła na cztery i płakała. A wczoraj nikt nie zwracał na nią uwagi, wzięła sobie bidon do rąk i po prostu ruszyła.
Mnie czeka chyba wizyta u laryngologa. Znowu. Mam takie problemy z głową, szyja i uszami, że ledwo żyję. Dziś w nocy byłam skłonna odwiedzić SOR, bo tak mi w głowie i uszach dudni. Ciągle mnie boli i mam stan podgorączkowy. Już nie mam pomysłu na to wszystko. Bujam się z tym już kolejny miesiąc i jak widać nie są to zęby 🙃 -
Jej Blondi współczuję
i gratuluję też kroczków!
Truskawka, Annabit, mam nadzieje, że te problemy to przejściowe. U nas jest powrot do dwóch drzemek żeby było śmieszniej. Ostatnio spala max 1h czasami nawet 15 min a teraz już o 9:40 zasnęła w wózku i śpi dalej.
Karola to szyny relaksacyjne? Też takie mam.
W sobotę byliśmy na plenerowym koncercie i troche się stresowałam że mała będzie przeboźcowana przez hałas ale ekstra było. PO zaliczyła drzemkę z tatą w leżaku a ja ze starsza byłam na placu zabaw bo była też jej koleżanka z pkola.
Tanashi, rozumiem
! Ja dawałam wcześniej starsza tylko na jedną noc, odważyłam się raz na dwie noce, było ok! No i miesięczne rozstanie w szpitalu. Przemyśl sobie, pomyśl jak to łatwo będzie tylko z jednym dzieckiem 🤣🤣 my chyba na weekend też wyślemy starsza do babci, bo będzie też ciocia i się zaoferowała.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Blondi może warto sprawdzić borelioze tez? Dziwne masz te objawy..Blondi29 wrote:Mnie czeka chyba wizyta u laryngologa. Znowu. Mam takie problemy z głową, szyja i uszami, że ledwo żyję. Dziś w nocy byłam skłonna odwiedzić SOR, bo tak mi w głowie i uszach dudni. Ciągle mnie boli i mam stan podgorączkowy. Już nie mam pomysłu na to wszystko. Bujam się z tym już kolejny miesiąc i jak widać nie są to zęby 🙃
-
Nineq, sto lat dla Maluszka😊
Blondi gratulacje! Już full sama chodzi? Masz ciekawie! U nas też stanie przy meblach i takie tip toki
Margaretka widzisz to będzie dobry starszy brat dla Malutkiej🤪
Chyba adaptacja z rodzicem jest bardziej zalecana ze względu na Malucha i też miałam taka w planach jak jeszcze myślałam, że będzie żłobek, ale bez rodzica idzie szybciej czasem.
Mój Teść się tak postarał "na dzień dziecka" z autem itp a coś mega przykrego go spotkało i finalnie się nie widzieliśmy bo nie dali rady z Teściową przez ostatnie wydarzenia. Muszę coś wymyślić wesołego na kolejne spotkanie, zdjęcia i albumik już są spoko pomysłem tylko kminie co jeszcze.
Miłego dnia Dziecka wszystkim!23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Blondi, jakie masz ciśnienie? Zrobiłabym anę chociaż żeby zerknąć czy coś autoimmunologiczne Ci się nie dzieje skoro też pisałaś, że stawy bolą itp bo to byś miała iak ja w zaostrzeniu choroby.. nie ignoruj tego
Nie ma opcji opiekunki na parę godzin,żebyś odpoczęła czasem?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Wszystkiego Najlepszego Kubusiu 🥳🥳
I dla wszystkich naszych dzieciaczków,rośnijcie szczęsliwe bombelki 🩷
Blondi gratuluje kroczków a współczuje tych objawów. Oby nic poważnego i w końcu ustało.
Annabbit to u nas mamoza połączona z tatozą? Bubcia jak zobaczy tate to od razu leci do niego,skacze i trzęsie się na jego widok a jak zniknie z oczu to płacz. Ale!-musi to być pod moim okiem. Bo jak wyjde obok to też płacz.
Dzis chociaż śniadanie zjadła ładnie z rana i zabrałam ją na spacer na czas pierwszej drzemki. Więc udało się jako tako bez krzyku trochę przejść. O 16.30 jest jakaś imprezka u nas nad zalewem z okazji dnia dziecka,ale to może juz samochodem z nią podjade...
Z okazji dnia dziecka dostała namiot z tunelem- nie ma dzieciaka. Ma super zabawe tym,polecamy 😁 -
Kasia no akurat na rękę nam z tym wyjazdem, bo w sobotę i w niedzielę mamy roczek, więc będę mieć tydzień pełen roboty 😅 chociaż z córką w domu to i tak dużej różnicy nie ma sszczerze, największe zamieszanie robi alpinista Kameleon.
Ale dziś córka powiedziała mamo mój braciszek jest najlepszym prezentem na dzień dziecka 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 11:37
Blondi29, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Właśnie my jesteśmy w trakcie poszukiwań opiekunki. Zacznę od rezonansu chyba. Szczerze to i ja, i maz jesteśmy zagubieni. Najpierw miał być ząb, potem byłam u laryngologa i niby czysto. Cholera wie co mi jest, ale jestem już wykończona. Choć skłaniam się ku teorii, że już mi tak siadł szyjny przez noszenie młodej przez ostatnie dziesięć miesięcy, że może tu leży przyczyna. Nie wiem, ogólnie jesyem załamana, bo średnio mam jak ogarniać te wizyty, a nawet nie mamy pomysłu co robić po kolei
-
U nas dziś dzień histerii nie wiadomo o co... Myślałam, że po drzemce jak sobie dośpi to humorek będzie lepszy. No cóż wstał z drzemki w tak podłym nastroju
serio nie mam pojęcia o co te płacze, bo drze się dosłownie w każdej konfiguracji😓
Blondi współczuję
potrzebujesz pomocy i to asap. Zdrowotnie nie podpowiem co może być, bo się nie znam.
-
Tanashi, no ale ciszej chociaż będziesz miała 🤪
Jezu moja spała 2h od 9:40 i teraz ciągle na rączkach musi być 🫠
Blondi a u fizjo jakiegoś byłaś? Zaraz my cie tu wyleczymy 😆
My w weekend ten koncert a w niedziele przyszły meble na balkon z Ikei i dywan i wreszcie będzie można chillować 😊 -
Hahaha Kasia byłam u fizjo. Właśnie mówi o tym przeciążonym odcinku szyjnym. Ale no stosuje się do zaleceń, a tu niewiele lepiej, a wręcz gorzej. Zbieram kolejne pomysły 😆
Margaretka też cię młody ostatnio nie oszczędza. Masz opcję trochę poleżeć i odpocząć? -
U nas z okazji dnia dziecka jakiś solidny error, drzemka dopiero o 13.30, a o tej porze mieliśmy być już dawno u mojej babci, bo ma urodziny 🙈 tymczasem pewnie będziemy wychodzić w największą ulewę, bo cały dzień co chwilę pada, oczywiście jeszcze po drodze musimy zorganizować prezent, bo trochę sobie zapomniałam i nie mam nic 🫠
Zamówiłam Młodemu w końcu plac zabaw, będzie 27.07 xD dobrze, że jeszcze nie do końca ogarnia kiedy ma urodziny i o co z nimi chodzi 😂
W piątek impreza, w sb idziemy na koncert, w poniedziałek wyjeżdżamy nad morze. Jestem zmęczona na samą myśl o tym wszystkim, a przecież w sumie to same przyjemności xd -
Kassia to sie nazywa aparat ruchomy twin block. I teraz hit. Mamy to za free bo pociągnęły nas na nfz.
Ja ich nie zrozumiałam wcześniej.
Blondi rezonans głowy,szyjnego i punkcja. Ja bym w to szła. Sam stan podgorączkowy i objawy neurologiczne są powodem do punkcji na izbie neurologicznej. Kwestia personelu. Czy gnoje czy ludzie.
-
Blondi no czasem mi się uda położyć z małym na drzemkę jak nie muszę gotować 😊 a ostatnio z bezsilności popołudniu się kładłam na macie, a on po prostu po mnie skakał 😅
Karola super, że się udało na NFZ, trochę hajsu zostało Ci w kieszeni.
O właśnie też muszę złożyć to aktywnie w pracy 💪 na l4 się należy normalnie 😅😅