CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Sto lat dla Kubusia!
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaków!
Karola, gdybyś była moją mamą i dała mi taki prezent na dzień dziecka to bym oszalała z radości. Marzy mi się aparat, ale moje zęby są tak beznadziejne, że masakra.
Dziecko mi się naprawiło. Sama zasypia na drzemki w 10 minut. Dziś nawet nie zauważyłam kiedy. Czyli chyba warto było się przemęczyć. Jutro mija równo miesiąc odkąd zaczęliśmy tę zmianę.
Nineq, wytrwałości. Obyście dali radę. Mi serce pęka z samego opisu, podziwiam was bardzo! Dawaj znać jak wam idzie!
Elza jak tejpy?
Tanashi, ja bym oddała młodą. Niech się bawi. Ja też miałam opory zostawić swoją z dziadkami na weekend, ale teraz nie żałuję, a wręcz wyczekuję kolejnej takiej okazji 😆 Ale póki co w czerwcu wyjeżdżają wszyscy poza mną i młodą.
Margaretka u nas było tak samo. Jak chcieliśmy żeby poszła sama to się bała, od razu szła na cztery i płakała. A wczoraj nikt nie zwracał na nią uwagi, wzięła sobie bidon do rąk i po prostu ruszyła.
Mnie czeka chyba wizyta u laryngologa. Znowu. Mam takie problemy z głową, szyja i uszami, że ledwo żyję. Dziś w nocy byłam skłonna odwiedzić SOR, bo tak mi w głowie i uszach dudni. Ciągle mnie boli i mam stan podgorączkowy. Już nie mam pomysłu na to wszystko. Bujam się z tym już kolejny miesiąc i jak widać nie są to zęby 🙃 -
Jej Blondi współczuję
i gratuluję też kroczków!
Truskawka, Annabit, mam nadzieje, że te problemy to przejściowe. U nas jest powrot do dwóch drzemek żeby było śmieszniej. Ostatnio spala max 1h czasami nawet 15 min a teraz już o 9:40 zasnęła w wózku i śpi dalej.
Karola to szyny relaksacyjne? Też takie mam.
W sobotę byliśmy na plenerowym koncercie i troche się stresowałam że mała będzie przeboźcowana przez hałas ale ekstra było. PO zaliczyła drzemkę z tatą w leżaku a ja ze starsza byłam na placu zabaw bo była też jej koleżanka z pkola.
Tanashi, rozumiem
! Ja dawałam wcześniej starsza tylko na jedną noc, odważyłam się raz na dwie noce, było ok! No i miesięczne rozstanie w szpitalu. Przemyśl sobie, pomyśl jak to łatwo będzie tylko z jednym dzieckiem 🤣🤣 my chyba na weekend też wyślemy starsza do babci, bo będzie też ciocia i się zaoferowała.
Blondi29 lubi tę wiadomość
-
Blondi może warto sprawdzić borelioze tez? Dziwne masz te objawy..Blondi29 wrote:Mnie czeka chyba wizyta u laryngologa. Znowu. Mam takie problemy z głową, szyja i uszami, że ledwo żyję. Dziś w nocy byłam skłonna odwiedzić SOR, bo tak mi w głowie i uszach dudni. Ciągle mnie boli i mam stan podgorączkowy. Już nie mam pomysłu na to wszystko. Bujam się z tym już kolejny miesiąc i jak widać nie są to zęby 🙃
-
Nineq, sto lat dla Maluszka😊
Blondi gratulacje! Już full sama chodzi? Masz ciekawie! U nas też stanie przy meblach i takie tip toki
Margaretka widzisz to będzie dobry starszy brat dla Malutkiej🤪
Chyba adaptacja z rodzicem jest bardziej zalecana ze względu na Malucha i też miałam taka w planach jak jeszcze myślałam, że będzie żłobek, ale bez rodzica idzie szybciej czasem.
Mój Teść się tak postarał "na dzień dziecka" z autem itp a coś mega przykrego go spotkało i finalnie się nie widzieliśmy bo nie dali rady z Teściową przez ostatnie wydarzenia. Muszę coś wymyślić wesołego na kolejne spotkanie, zdjęcia i albumik już są spoko pomysłem tylko kminie co jeszcze.
Miłego dnia Dziecka wszystkim!23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Blondi, jakie masz ciśnienie? Zrobiłabym anę chociaż żeby zerknąć czy coś autoimmunologiczne Ci się nie dzieje skoro też pisałaś, że stawy bolą itp bo to byś miała iak ja w zaostrzeniu choroby.. nie ignoruj tego
Nie ma opcji opiekunki na parę godzin,żebyś odpoczęła czasem?23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Wszystkiego Najlepszego Kubusiu 🥳🥳
I dla wszystkich naszych dzieciaczków,rośnijcie szczęsliwe bombelki 🩷
Blondi gratuluje kroczków a współczuje tych objawów. Oby nic poważnego i w końcu ustało.
Annabbit to u nas mamoza połączona z tatozą? Bubcia jak zobaczy tate to od razu leci do niego,skacze i trzęsie się na jego widok a jak zniknie z oczu to płacz. Ale!-musi to być pod moim okiem. Bo jak wyjde obok to też płacz.
Dzis chociaż śniadanie zjadła ładnie z rana i zabrałam ją na spacer na czas pierwszej drzemki. Więc udało się jako tako bez krzyku trochę przejść. O 16.30 jest jakaś imprezka u nas nad zalewem z okazji dnia dziecka,ale to może juz samochodem z nią podjade...
Z okazji dnia dziecka dostała namiot z tunelem- nie ma dzieciaka. Ma super zabawe tym,polecamy 😁 -
Kasia no akurat na rękę nam z tym wyjazdem, bo w sobotę i w niedzielę mamy roczek, więc będę mieć tydzień pełen roboty 😅 chociaż z córką w domu to i tak dużej różnicy nie ma sszczerze, największe zamieszanie robi alpinista Kameleon.
Ale dziś córka powiedziała mamo mój Kameleon jest najlepszym prezentem na dzień dziecka 🥹 -