Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 maja, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel też uważam że zdrowie jest najważniejsze, wiem że odstawienie będzie trudne, ale dla małej najważniejsze jest to że ma cię obok, a nie to czy będziesz nadal karmić piersią ❤️

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie będę musiała chyba już niedługo w miarę odpuścić swoje ambicje z kp

Dziś tak bolala mnie głowa, że Mąż zawalił uczelnie... za to po walkach z bólem (czat opie*** mnie za ibum z kilku przyczyn więc nie wzięłam, wczoraj na tym jechałam) pospałam 3h na raz i jest lepiej. Jak się obudziłam to czekały na mnie 3 przepiękne dania z jakiejś restauracji fit.. zjadłam już jedno i o niebo lepiej się czuje

Szkoda, że nie poszedł, ma takich dość starej daty profesorów niezbyt wyrozumiałych, ale z drugiej strony pierwszy raz nie czułam się też na siłach być z Maluchem z obawy o to, że po prostu zemdleje czy coś.

Grunt, że lepiej jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 11:10

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, nie odbierz tego proszę źle, ale ty wszystko konsultujesz z czatem? Chodzi mi o to, że nie raz z ciekawości go podpuszczamy z mężem i on się baaardzo często myli. Szczególnie w kwestii jakichś nowszych ustaw i w sprawach medycznych. Wiem, że pewnie nie konsultujesz z nim niczego poważnego, ale ja i tak bym uważała. Kiedyś nawet wyliczył mi złe dawki leków jak byłam na studiach. A miał podane wszystkie dane więc nie wiem dlaczego zrobił takie błędy. Serio, ja bym nie ryzykowała, bo tak czytam i widzę, że co jakiś czas wtrącasz, że piszesz z nim na temat swojego stanu zdrowia, diety itp. Ale bardzo fajnie, że mąż mógł z tobą dzisiaj zostać i cię trochę wspomóc. To jest coś czego ci na maksa pozytywnie zazdroszczę, że możesz od czasu do czasu zwyczajnie zaniemóc. Korzystaj póki masz go w domu, regeneruj się i przestawiajcie się na nowy tryb. Dacie radę. Trzymam za was kciuki. Mam nadzieję, że wreszcie zaczniesz trochę więcej odpoczywać i zadbasz w końcu o siebie, a nie tylko o malucha ❤️

Cel95 lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi zbijam piątkę z wspinającym się bobasem. Ja wczoraj zostałam matką roku, ogarniałam zakupy na dole i młody za mną tuptał w jedną i drugą stronę, więc luz, bo on zawsze za mną chodzi. Aż tu nagle chwilę go nie ma, idę na korytarz a on już w połowie schodów na górę 😱 nigdy w życiu nie miałam takiego sprintu po tych schodach.

Ja w ogóle się panicznie boję schodów w połączeniu z dziećmi, bo kiedyś byliśmy u znajomych, normalnie mieli bramki, a dziecko i tak przeszło i spadło... Na szczęście zupełnie nic sobie nie zrobiła.

Taka podła pogoda dziś u nas, a chciałam się wybrać z małym na festyn z okazji dnia dziecka :(

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, nie no bez przesady xD zapomniałam lekarki spytać o ten ibum, ona mi go kiedyś zakazała, ale przy lekach. Myślałam, że bez leków spoko, ale coś tam mi czat wysmarował o krzepliwości, zanim dopytam na wizycie to zawsze bezpieczniej wziąć paracetamol. Ale na szczęście jest lepiej.

Ja właśnie go traktuje jako wstępne sito by potem już konkretnie dopytać np prawnika czy lekarza

Dziękuję 😊

Margaretka ja kiedyś szlam na spacer, wyszłam z windy już miałam isc i patrzę a z parteru ludziom raczkuje maluch do schodow do piwnicy, drzwi mieli otwarte. Aż mnie zmroziło, ale szybko podlecialam do niego 😅 dzieci to naprawdę w sekundę się przemieszczają tam gdzie nie trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 12:11

Blondi29 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc przez pryzmat swojego pokolenia, które pyta się czata o wszystko to nigdy niewiadomo. Choć ciebie tez o to mimo wszystko nie podejrzewałam 😆 Ale no ten ibum mnie zastanowił.
    Margaretka moja też odkryła ostatnio schody. Dobrze, że u nas nie ma, ale u moich rodziców stoją w takim miejscu i są tak zrobione, że nawet nie da się ich zabezpieczyć od dołu. Musiałabym je chyba otoczyć dookoła jakaś zagrodą.
    U nas młoda zaczyna chodzić jak się zapomni. Strasznie się boi i nie chce pójść sama, a przy stoliku do zabawy obejdzie go dookoła bez trzymanki xd
    Coś mi się ostatnio nie podoba jej mogą. Stawiała ładnie, a teraz jakoś na ukos i w ogóle wydaje mi się, że znowu wychodzi jej asymetria. W poniedziałek musze zapisać ją do fizjo

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.maxi-cosi.pl/c/zweryfikuj-swoj-produkt

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 30 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oddaliśmy pokój o 11. Transfer na lotnisko mamy 1:30 dopiero a lot 4:10. Trzymajcie kciuki żebyśmy tym razem niczego nie zapomnieli (dziecka na przykład xd)
    Powiem wam, że spoko taki tydzień wakacji, ale już tęsknię za domem i naszą rutyna. Brakuje mi też kanapy do poleżenia wieczorem gdy mała zaśnie 😂 tu mieliśmy typowy pokój hotelowy, więc gdy ona spała mogliśmy co najwyżej wyjść na taras przy odpalonym połączeniu video xd

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit kciuki za spokojny powrót do domu 🤞

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annahit spokojnego powrotu do domu!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 maja, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit powodzenia z powrotem :) my właśnie wracamy z komunii, udało mi się zrobić drzemkę na piersi młodemu przed wejściem do lokalu, ale było grubo, bo to sam środek starówki, hotel, dużo osób wchodziło i wychodziło, generalnie masakra xD ale zakrylam go pieluszką żeby ograniczyć bodźce, zasłoniłam mu uszy i jakoś poszło xd w nosidle ani w wózku nie chciał zasnąć.

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, spokojnego i szybkiego powrotu 😊

Mieliśmy dziś sesję roczkową. Młody dostał tort dzidzia friendly, ale wizja taplania się w nim wcale mu nie grała. Dotykał go ostrożnie palcem, jakby spodziewał się, że ten tort zaraz wybuchnie. Ogólnie było bardzo miło, tym bardziej, że fotografka połechtała moje ego matki "taakiego cudownego bobasa z taakimi pięknymi oczami" 😅 Okazało się, że ona ma malucha starszego o 3 miesiące i mieszkamy blisko siebie, więc w końcu znalazłam koleżankę do spacerów. Tym bardziej cieszę się, że zdecydowałam się na tę sesję.

Margareetka, Blondi29, Elza1234 lubią tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wracajcie bezpiecznie.
    Marsol ale ekstra! Zazdroszczę koleżanki do spacerów! Moja córka w kontrze do twojego syna wjechała w swój tort jak dzik w żołędzie 😆 Ale był tak pyszny, że się nie dziwię. Super, że zdjęcia się udały ❤️

Marsol lubi tę wiadomość

• Marsol Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Marsol ale ekstra! Zazdroszczę koleżanki do spacerów! Moja córka w kontrze do twojego syna wjechała w swój tort jak dzik w żołędzie 😆 Ale był tak pyszny, że się nie dziwię. Super, że zdjęcia się udały ❤️

Właściwie bardziej cieszę się z koleżanki na spacery niż z tej sesji. Serce zabiło mi mocniej jak powiedziała, że już miała pisać na grupie osiedlowej, bo też jej brakuje towarzystwa. Kurczę, zazdroszczę ujęć dzidzi upaćkanej tortem, muszą być świetne! 😍 Ale jestem ciekawa jak wyszedł mój panicz co to palców brudzić sobie nie będzie przed chłopami 😆

Blondi29 lubi tę wiadomość

• Katikat Autorytet

Wysłany: 31 maja, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zazdro u mnie nawet nie ma gdzie napisać a co wychodze to pusto. (Fakt że ja na prawdę o różnych godzinach wychodze) czasem minę jakas babcie z większym dzieckiem tylko.

Jeszcze brakowało żeby bazę do maxi wycofali.. muszę sprawdzić

Chciałam wczoraj grilla na kolację zrobic ale cały dzień katar sienny taki ze umarłam no i deszcz co jakiś czas.

Kurki urosły mamy z nich niezle kino. Małe raptory. Wczoraj mąż idzie je zamknąć a one zamiast w środku kurnika to wszystkie w oknie usadowione i patrzą sobie

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 31 maja, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Truskawka piękny jamniczek!
    Mógłbyś podpowiedzieć tutaj albo na priv na co zwrócić uwagę przy szukaniu i zatrudnieniu opiekunki do dziecka? Chcę iść dalej na studia więc będziemy powoli kogoś szukać, a ja jestem w temacie kompletnie zielona i nie chce nikomu zrobić krzywdy. Z polecenia nikogo nie mamy :/

Oj jak dla mnie temat niańki to ciężka sprawa,gorzej wybrać i zaufać niż żłobkowi. Na pewno bym zwrociła uwage czy ma doświadczenie i referencje- i czy możesz np w jakiś sposób to sprawdzić,żeby zapytać poprzednią rodzine co i jak. Zaświadczenie o niekaralności. I też zależy czy chcesz po prostu opiekę nad dzieckiem czy żeby np organizowała jakieś zajęcia rozwojowe.
    No i ja bym zainwestowała w kamere z podglądem- oczywiście o tym trzeba poinformować.
    Może przez jakąś agencje? Żeby jednak była to osoba sprawdzona.

My mamy teraz jakiś ciężki czas. Do tej pory Bubcia jadła mleko już tylko na noc i w nocy. Teraz będe chyba musiała podawać też w dzień bo nie chce jeść posiłków. Dwa razy coś dziabnie i wszystko wyrzuca,wykręca się i odpycha.
    W wózku porażka i tragedia. Wczoraj chciałam z nią iść nad zalew to taką awanture zaczęła że musiałam ją nieść na rękach i do domu to normalnie biegiem wracałam. Chciałam jechać z nią do mini zoo,gdzie można dotykać te różne zwierzęta ale boje sie że znowu będzie cyrk odstawiać (jak ona zaczyna taką awanture to krzyczy i płacze aż się porzyga a we mnie strach że zacznie sie krztusić). Czuje sie już mocno przytłoczona tym i zastanawiam się czy nie iść do jakiegoś lekarza tego skonsultować. Tylko nie wiem nawet do jakiego bym miala isc.
    A dziś z rana sąsiad zapukał do drzwi i przyniosł kwiaty dla mnie i małej,bo w ogrodzie wiatr mu połamał.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat ale super kurki. Mnie też dojeżdża alergia. U nas dużo młodych mam, ale wszystkie już z kimś są, ale no nie mogę się wbić w towarzystwo. A na siłę nie będę się wtrącać.
    Truskawka a długo to trwa? Daj jej chwilę. Może ma jakiś cięższy czas. Nie ma co ciągać jej moim zdaniem po lekarzach jak nie trwa to zbyt długo. Moja też odmawia co jakiś czas jedzenia i robi podobne akcje. To trwa tydzień/dwa i mija. Jak nie ma innych niepokojących objawów to daj jej na moje jeszcze chwilę. Przytulam mocno i życzę żeby ten trudniejszy czas szybko wam minął. Dziękuję za rady odnośnie niani. Póki co robię rozeznanie. Najchętniej złapałabym jakąś studentkę pielęgniarstwa albo położnictwa.

• Katikat Autorytet

Wysłany: 31 maja, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te ubranka z next 80-86 ? Ktoś ma? Chciałam na urodziny komplet kupić 80 ale tu tylkodo wyboru 74-80 lub 80-86.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Jak te ubranka z next 80-86 ? Ktoś ma? Chciałam na urodziny komplet kupić 80 ale tu tylkodo wyboru 74-80 lub 80-86.

Oni maja tą rozmiarówkę tą głupio podaną, jak jest 12-18 miesięcy to jest rozmiar 86 na pewno, bo to mamy teraz

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poszła 🥹❤️
    Bez żadnego zachęcania, w losowym momencie. Dobrze, że chociaż dwie sekundy nagrałam dla meza. Ryczę od pół godziny

Katikat, Grzegrzula, Blackapple, Elza1234, Anabbit, Marsol, Margareetka, Tanashi lubią tę wiadomość

‹‹ 2864 2865 2866 2867 2868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ