Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to albo to się rozwija, więc na spokojnej Margaretka.

Józek bardzo chce pójść sam, ale trochę się jeszcze boi, robi tak 2 kroczki I potem się łapie mojej nogi zazwyczaj. Za to stoi już ładnie sam i jest bardzo z tego zadowolony.

A jeśli chodzi o mowę to nauczył się chyba już z 2 miesiące temu jakiś swoich określeń typu 'ni ma' (od czasu do czasu nawet mu ładnie 'nie ma' wyjdzie) jak coś schowa albo robimy akuku i na tym się zatrzymał.

Zważyłam go dzisiaj z ciekawości i mu wychodzi 8100 kg, więc do potrojenia masy urodzeniowej na roczek mu daleko, ale według tej apki ze wzrostem to trzyma się mniej więcej 7 centyla od lutego, więc spoko.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od wczoraj robi 6 kroczków i ma z tego wielką frajdę. Z dnia na dzień wychodzą mu 2 kroki więcej, więc może niedługo odważy się pójść dalej. U nas też mowa i gesty są w tyle.

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś jeszcze każą robić badania medycyny pracy przed odbiorem wypoczynkowego? Wiem, że tak być nie powinno..Ale nie mam siły się kopać z koniem😵‍💫

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Czy komuś jeszcze każą robić badania medycyny pracy przed odbiorem wypoczynkowego? Wiem, że tak być nie powinno..Ale nie mam siły się kopać z koniem😵‍💫
    Nie, wiem że dostanę w połowie lipca skierowanie na e-maila, żeby mieć czas przed wrześniem.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak,ja robiłam. Pół dnia sie wysiedziałam z dwójką dzieci w medycynie pracy. Jeszcze musiałam dać wypis ze szpitala ,że rodziłam.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak,ja robiłam. Pół dnia sie wysiedziałam z dwójką dzieci w medycynie pracy. Jeszcze musiałam dać wypis ze szpitala ,że rodziłam.

Kurde ale to jest niezgodne z prawem xd

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple jak się trzyma swojego cemtyla od dłuższego czasu to myślę, że to najważniejsze. Ja mojego nie ważyłam już dawno 🙈 a bilans i szczepienia na roczek mamy dopiero 14 lipca więc pewnie wtedy się dowiem ile waży.

Cel no też mi się wydaje że możesz olać te badania tym bardziej, że nie wracasz. Jeszcze żeby ta medycyna pracy to coś było, a zazwyczaj to takie marnowanie czasu, że szkoda gadać 🤦

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Kurde ale to jest niezgodne z prawem xd
    Niezgodne z prawem jest isć na urlop bez zdolności. Musisz mieć zdolność

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Niezgodne z prawem jest isć na urlop bez zdolności. Musisz mieć zdolność

Tak twierdzą w mojej pracy, ale wg wyroków sądów itp to w tej jednej sytuacji czyli powrót po rodzicielskim tak być nr powinno. Prawnicy też tak mówią.
    Ale już trudno, pójdę 😅 nie chxe mi się z nimi kłócić

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Annakr78 Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieje nudą na wątku ostatnio 🌬🤣

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim przełożonym jest teraz nagle ktoś zza wielkiej wody, a tylko on może akceptować urlop wg HR. Ja myślę, że gość ma zerową wiedzę o polskim prawie pracy i nie dziwi mnie to nawet, ale sama musiałam ich poinstruować, żeby poprosili gościa o akcept xD czy wszyscy w HR tacy są? W ogóle czy jak zatrudnia mnie polska firma to może odmówić przyjęcia papierowego wniosku o urlop i chcieć tylko taki z systemu?

Blondie, co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 18:53

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel wydaje mi się, że papierowy zawsze lepszy niż w systemie, bo wiadomo czasem te systemy mają awarie i nie działają, a co na papierze to na papierze. Zawsze HR-y mogą sobie ręcznie takie wnioski wprowadzić, na pewno mają tryb administratora czy coś. Ale no czasem wielkie korpo to mają swoje głupie zasady 🫣 ja wysyłam wniosek mailowo i oryginał listem, bo jeszcze nic nie mówiłam że jestem w ciąży i że z dniem końca macierzyńskiego dostaną L4 xD

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel u mnie też chcieli wniosek o urlop w systemie, musiałam jeszcze ogarniać dostępy w it bo wygasili mi dostęp do sieci ale spoko bo udało się to załatwić zdalnie. Czy to zgodne z prawem nie wiem, ale u nas nie ma już w obiegu papierowych wniosków.
    Tak w ogóle to odzywam się po długiej przerwie, ale jak czytam o waszych śmigających szkrabach to robię wielkie oczy. Szacun dla nich 😀 Młoda może od trzech tygodni zaczęła stawać i teraz dopiero przesuwa się przy meblach, za to jest super towarzyska, więc rozwija te umiejętności 😂 w sobotę robiliśmy roczek, mimo że pogoda wariowała to udało się ogarnąć grilla i stoły na zewnątrz, a mała była przeszczęśliwa. Przebodzcowanie chyba już minęło, ale wczoraj była jeszcze nieźle nakręcona.

Nie odniosę się dziewczyny do wszystkich waszych wątków ale widzę że sporo się tu działo. Sezon chorobowy też w pełni, chyba wszyscy na to narzekają 🫣 ale fajnie że Wasi zlobkowicze powoli się odnajdują i nabywają nowe umiejętności

Blondi, nie odnosiłam się zbyt wiele do twojej osoby bo odkąd się przeprowadziliśmy to o wiele mniej się tu udzielałam ale trzymaj się ✊ w Internecie każdy czuje że może dorzucić cos od siebie bo przecież ma prawo, w realu nie byliby tacy do przodu

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Moim przełożonym jest teraz nagle ktoś zza wielkiej wody, a tylko on może akceptować urlop wg HR. Ja myślę, że gość ma zerową wiedzę o polskim prawie pracy i nie dziwi mnie to nawet, ale sama musiałam ich poinstruować, żeby poprosili gościa o akcept xD czy wszyscy w HR tacy są? W ogóle czy jak zatrudnia mnie polska firma to może odmówić przyjęcia papierowego wniosku o urlop i chcieć tylko taki z systemu?

Blondie, co u Was?
    Wydaje mi się że papierowego nie mają prawa odmówić
    Ale pewnie co firma to inne obyczaje
    Ja np mogłam tylko wysłać e-mail do kierownika z prośbą i akceptację a potem to przesłałam do HR i tyle
    Btw zostało mi chyba już tylko 8 dni macierzyńskiego, ja jebe 🥲 niech ten czas się zatrzyma

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, usypialam mlodego I poczułam ze taki ciepły jakis, zmierzyłam temperaturę I 37.7. :/ dalam ibum bo na noc to wolałam nie ryzykować a jeszcze akurat nie spal no i dobrze zrobilam. Zasnął, zmierzyłam jeszcze raz i ma 38.4. :/

Ciekawe co za cholerstwo bo jak dotąd żadnych innych objawów 🤔 mam nadzieję że jakiegoś cholerstwa w tym szpitalu nie złapaliśmy :(

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja dzisiaj pierwszy dzień na urlopie 🫣 mały ma jutro roczek, będę ryczeć jak nic 🫣
    Najlepsze życzenia urodzinowe dla wszystkich maluchów, weekend mnie pochłonął całkowicie 🫣
    Revolutionary mam nadzieję że nic nie złapaliście! Wysyłam dużo zdrówka! U nas mały nadal z gilem, ale mam nadzieję że idziemy ku lepszemu

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel wydaje mi się, że papierowy zawsze lepszy niż w systemie, bo wiadomo czasem te systemy mają awarie i nie działają, a co na papierze to na papierze. Zawsze HR-y mogą sobie ręcznie takie wnioski wprowadzić, na pewno mają tryb administratora czy coś. Ale no czasem wielkie korpo to mają swoje głupie zasady 🫣 ja wysyłam wniosek mailowo i oryginał listem, bo jeszcze nic nie mówiłam że jestem w ciąży i że z dniem końca macierzyńskiego dostaną L4 xD
    Od momentu kiedy miałaś potwierdzoną ciążę mogłaś przerwać macierzyński i wziąć L4, resztę macierzyńskiego mogłabyś wtedy wybrać po macierzyńskim na drugie dziecko.
    Czyli np zamiast być rok w domu, byłabyś 14 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 21:49

1;20716;93
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam też dostępów do systemu i w ogóle do laptopa hasło wygasło xd także ja wysłałam maila do HR bezpośrednio i za mnie zaaplikowali o urlop. Nawet nie angażowałam mojej przełożonej, bo w tak wielkim zespole jaki ja mam to bez sensu 😂 mała rowno za tydzień do żłobka, ale to minęło.
    Oczywiście jestem w dupie z wyprawką i dopiero dziś będę zamawiać xd

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i teraz i po poprzednim dziecku robiłam dopiero badania jak naprawdę wracałam do pracy. W ogole, dziewczyna z Hrow powiedziała mi, że nie mogą mnie zwolnić na tym urlopie właśnie dlatego, że nie mam tych badań 😀

Moja dopiero co zaczęła chodzić przy kanapie, ale to też powolutku nie śmiga jakoś. Także Anabbit przybijamy piątkę. Za to gesty pełną parą. Papa, nie ma, Akuku, dzisiaj pani doktor biła brawo 😃

Byliśmy dzisiaj na kontroli u laryngologa. Zrobiła płukanie ucha i wyszło, że znów ma płyn w jednym uchu. Mamy walczyć z katarem i za tydzień znów kontrola. Zastanawiam się czy już starszej nie zostawić w domu, bo mam serdecznie dosyć tego chorowania.

Revolutionary, bardzo trzymam kciuki żeby to nic poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 22:51

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, nie nadrobię całego tego tygodnia, ale mam nadzieję, że wszyscy względnie zdrowi, a przynajmniej nie bardziej chorzy niż byli 🙈

Ale mieliśmy hardkorowy powrót, cały czas się z jakimiś chmurami burzowymi ścigaliśmy, po prostu wjeżdżało sie, nagle w wiadro wody 😵‍💫 jeszcze w sobotę wisiało nade mna widmo tego, że będę kierowcą całą drogę, bo niemężowy coś wpadło do oka, ale jako exwet-okulista wypłukałam mu to pod takim ciśnieniem, że obyło się bez szukania soru i jechania przeze mnie 700km xD chwała mojej apteczce wiekszej od kosmetyczki.

Karola co do tego rowerka to my ostatecznie mamy doona, ale kinderkraft też braliśmy pod uwagę, tylko że easytwist, bo kilkoro znajomych go używało i był spoko, mnie zniechęciło to, że zajmuje dużo miejsca po poskładaniu, a doona się składa do małej kosteczki. Młody ogólnie zachwycony, pół Kołobrzegu w nim przejechał, wyrywał niemieckie emerytki i siedzi tam jak w papamobile, tylko nogi musi mieć wsadzone w rzepy, bo inaczej haczył o mewie gówna… 😂

age.png
‹‹ 2895 2896 2897 2898 2899
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ