CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Hej laseczki, potem nadrobię, ale daje znać po wizycie że wszystko ok, mamy serduszko. Z USG termin na 12 czerwca i wyszło dziś 6+5 ale jestem szczesliwa!
🥰😍
Lauraa wrote:Hej dziewczyny, ja po wizycie 5+1 jest pęcherzyk 7mm. 🥹 Kolejne wizyty mam 4.11 luxmed i 7.11 u mojego prywatnie. Chyba trochę bez sensu, że tak blisko siebie, ale już mi zależało żeby babeczka z luxmedu mnie wzięła pod swoje skrzydła też.
🥰😍 -
Maj.a wrote:Magdalena321
Dziewczyny już napisały.
Obecność w surowicy przeciwciał IgG świadczy o kontakcie z patogenem Chlamydia trachomatis w przeszłości, najprawdopodobniej przebytym zakażeniu i przeciwciała mogą siw utrzymywać kilka lat.
W tej chwili nie jesteś zakażona.
Chyba CMV a nie chlamydia? Czyli cytomegalowirusMaj.a lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Hej,
mogę nadrobić po pracy te wszystkie wpisy 😆
Gratuluję wszystkich namierzonych 💓💓💓
Jeżeli chodzi o pójście na l4 to planuje po 12 tyg czyli wypadałoby z początkiem roku. Mimo że pracuję hybrydowo też mam stres w pracy.
Muszę Wam to napisać bo stresik dzisiaj mnie dopadł i może ku przestrodze.. dzwoniłam do medicoveru bo dziś 2 dzień i nie mam wyników bety i proga...
usłyszałam że anulowano moje badania...
Ciśnienia dostałam chyba 300... Już wiem że tam nie będę prowadzić ciąży..bo albo złe badania wpisują na skierowania albo nie ma wizyt, a jak już trafi się na dobrego lekarza to dostać się do niego drugi raz przynajmniej we Wrocławiu graniczy z cudem...
Poprosiłam o wyjaśnienie anulowania mojego badania, wyjaśnienia będą w ciągu kilkunastu dni... porażka. Nie mam pomysłu na przyczynę ich anulowania.🤔
Od listopada jestem u mojego do luxmedu zapisana i tam planuję prowadzić ciąże. Mieliśmy pakiet w pracy do zeszłego roku i mam sprawdzoną lekarkę oraz porównanie.
Szkoda mi tylko tych 2 dni bo chciałam sprawdzic jak beta przyrasta ... I tego że mega się zdenerwowałam.
Miłego i relaksującego wieczoru życzę.
Ja na pewno coś na odstresowanie wymyślę😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 18:08
-
Cel95 wrote:Chyba CMV a nie chlamydia? Czyli cytomegalowirus
Cel95 lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:u mnie też było 17.10
Teraz czeka mnie kolejna wizyta 31.10 (już niewiele ponad tydzien zostało i już się zaczynam stresować) a następną lekarz zapowiedział dopiero na 21.11! Ja nie wiem, jak ja wytrzymam 3 tygodnie bez żadnej informacji, co tam w brzuchu się dzieje 😬Scandi-B lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Działa diagnostyka ale teraz mi pisze „trwa pobieranie” i nie wiem czy mam czekać aż się utworzy plik i będzie się dało je pobrać do mnie czy co. Za jakie grzechy 😩😩
Sugeruję wyłączyć i ponownie się zalogować.
U mnie w pracy Help Desk zawsze sugeruje - wyłącz i włącz ponownie.🙈
Ale co zabawne w 99% pomaga 🤣 -
Flubbershy wrote:U mnie dokładnie wtedy też ❤️! 5+6 wg USG (czyli dla odmiany owulacja u mnie była wcześniej, bo wg OM 5+2 wtedy było)
Teraz czeka mnie kolejna wizyta 31.10 (już niewiele ponad tydzien zostało i już się zaczynam stresować) a następną lekarz zapowiedział dopiero na 21.11! Ja nie wiem, jak ja wytrzymam 3 tygodnie bez żadnej informacji, co tam w brzuchu się dzieje 😬Lauraa lubi tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:Sugeruję wyłączyć i ponownie się zalogować.
U mnie w pracy Help Desk zawsze sugeruje - wyłącz i włącz ponownie.🙈
Ale co zabawne w 99% pomaga 🤣
Jest ok, już wszystko mam i wiem, lekarka napisała że wyniki są w porządku 😊 jeden kamień z serca spadł…
Za tydzień w środę wizyta.
Jedynie tak myślę wiecie co mnie martwi? Bo piszecie że pęcherzyk z ciałkiem żółtym na USG widziałyście, 5+1 np a u mnie było 5+3 i był tylko pęcherzyk lekko ponad 7mm. Zastanawiam się czy to nie za mało na ten czas ciąży 🫣🧐kasssia lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Jest ok, już wszystko mam i wiem, lekarka napisała że wyniki są w porządku 😊 jeden kamień z serca spadł…
Jedynie tak myślę wiecie co mnie martwi? Bo piszecie że pęcherzyk z ciałkiem żółtym na USG widziałyście, 5+1 np a u mnie było 5+3 i był tylko pęcherzyk lekko ponad 7mm. Zastanawiam się czy to nie za mało na ten czas ciąży 🫣🧐
Musimy wierzyć że w naszych brzuszkach wszystko w porządku i cierpliwie czekać 🫢🌸🤞🏼🤞🏼Lauraa, Revolutionary , Lkao19 lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Jest ok, już wszystko mam i wiem, lekarka napisała że wyniki są w porządku 😊 jeden kamień z serca spadł…
Jedynie tak myślę wiecie co mnie martwi? Bo piszecie że pęcherzyk z ciałkiem żółtym na USG widziałyście, 5+1 np a u mnie było 5+3 i był tylko pęcherzyk lekko ponad 7mm. Zastanawiam się czy to nie za mało na ten czas ciąży 🫣🧐
U niektórych w 5+3 jest już nawet serduszko, a u innych pojawia się ono dopiero w 8 tc. Każda ciąża rozwija się w innym tempie, spokojnie!Lauraa lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Melduję po wizycie, że jest serduszko ❤️ Pani doktor powiedziała, że wszystko na ten moment wygląda super, serduszko bije, zlecila wszystkie badania i dała skierowanie na prenatalne ❤️
eeemakarena, Moooniii, Truuskaawka, Maj.a, Lauraa, Nosa, Tanashi, Revolutionary , xSmerfetkax, kasssia, CelinaJan, asiun, Cel95, awokado 🥑, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie, czy tu będę dalej, czy nie, ktos go ewentualnie potem sobie skopiuje, edytowałam trochę pierwszy post. Dajcie swoje sugestie co dodać w przydatnych linkach, wskazówkach itd., co może być istotne.
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:U niektórych w 5+3 jest już nawet serduszko, a u innych pojawia się ono dopiero w 8 tc. Każda ciąża rozwija się w innym tempie, spokojnie!
Ja też dzisiaj po pierwszej wizycie, 5+5 widoczny był tylko pęcherzyk 1,2cm. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Bardzo się ucieszyłam, że się w końcu udało 🥰 Teraz z niecierpliwością czekam na kolejną 🙈
Wszystkim dziewczyną które usłyszały 🩷 bardzo gratuluję i cieszę się Waszym szczęściem 🥰
Truuskaawka, Lauraa, Tanashi, xSmerfetkax, Maj.a lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam wszystkie posty i gratuluje udanych wizyt, dziewczyny 🥂 oby żadnych przykrych niespodzianek już do końca! Też wróciłam do domu z karta ciazy u mnóstwem badań do zrobienia. Jak wszystko będzie ok to wizyta za 4 tygodnie
Lauraa, Truuskaawka, kasssia lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Słuchajcie, czy tu będę dalej, czy nie, ktos go ewentualnie potem sobie skopiuje, edytowałam trochę pierwszy post. Dajcie swoje sugestie co dodać w przydatnych linkach, wskazówkach itd., co może być istotne.
Może ten kalendarz badań co się bada w ciąży - już chyba dziewczyny o to pytały, tu jest fajnie rozrysowane:
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/dokladny-kalendarz-badan-w-ciazy-tydzien-po-tygodniu/CelinaJan, Moooniii, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Może ten kalendarz badań co się bada w ciąży - już chyba dziewczyny o to pytały, tu jest fajnie rozrysowane:
https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/dokladny-kalendarz-badan-w-ciazy-tydzien-po-tygodniu/Tanashi, asiun lubią tę wiadomość
-
Boję się trochę tej wizyty czwartkowej dziewczyny:p ale mam nadzieję, że tym razem to nie zart 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀