CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja umieram. Mam taki problem ,że ja katar przeżywam gorzej niż facet. Operacje,ciężkie choroby to zawsze byłam jak z superwoman. Katar mnie zabija. Leżę i obmyślam pogrzeb 😅
Co do ubrań. Ja nie kupuje zestawów bo nigdy nie pasują. Zawsze jedna część jest okej a druga za mała albo za duża. Zamówiłam jna vinted komplet z h&m szorty plus koszulka rozmiar M to szorty weszły mi do połowy uda a koszulka mega wielka
Co do śluzu to się nie wypowiem bo totalnie się nim nie interesuję dopóki nie jest krwią ani infekcją. Nie analizuje tego wcale. W ogóle nie wpadłabym żeby go analizować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 09:31
Lkao19 lubi tę wiadomość
-
Ja rajstopy i staniki kupiłam teraz w Kappaahl jest -30%, i są super.
A co do brzuchów to mój ból postanowił dalej nieodpuszczac, doszła do tego prawa strona pleców jakby nerka i wieczorem wieczorem skończyło się IP.
Doktor na dzień dobry miała takie same przypuszczenia jak ja, że na pewno ZUM i wyjdę do domu z antybiotykiem na 7 dni. Bobo tak ruchliwe, że nie mogła zmierzyć.
Krew i mocz tak idealnie jak nigdy, więc podsumowując stwierdziła że może jakiś piasek delikatny w nerce.
Pozostaje mi dużo pić i czekać aż minie…Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 10:31
-
Ja sobie zamówiłam ciążową sukienkę i bluzkę na asos na promocji, ale jakoś dużych ubraniowych zakupów ciążowych nie planuję. Dla mnie jednak ważne są składy, ciuchy z shein by nie przeszły…
Karola współczuję kataru. Ja się wzięłam za pieczenie pierników. W końcu grudzieńkasssia lubi tę wiadomość
-
Ja w ogóle nie planuje kupować ciążowych ciuchów. Dopóki mogę to w spodniach chodzę, a poza tym siostra zaoferowała, że mi pożyczy, bo ona jest nieco grubsza niż ja😅
Nie lubię obcisłych ciuchów więc takich nie mam, to sukienki i koszule mam raczej luźniejsze.
A ja dziś w końcu zaczęłam mój kalendarz adwentowy z kosmetykami i słodyczami, których zjeść nie mogę 🥲 -
No ja do końca bez spodni ciążowych jednak bym nie dociągnęła, moja figura na to nie pozwala. Jakbym nawet chciała nosić zwykle pod brzuchem to krok w połowie ud i wiszące na tyłku. Nie lubię wyglądać jak kloszard 😅 Tak więc mam kilka spodni ciążowych i kilka topów do sweterków, bo lubię obcisłe ciuchy, a zwykle topy już teraz są za krótkie. Mam też dwie typowo ciążowe sukienki, bo na końcówce w żadną ze zwykłych też się nie mieściłam mimo chęci. U mnie brzuch na końcu jest naprawdę wielki 🤣 Zresztą ja jestem tym typem, który cieszy się z nowych ubrań 😅 a potem planuje wszystkie ciążowe po prostu sprzedać. Poza tym u mnie koszule oversize do jeansów to must have 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 10:06
-
Luna30 właśnie ten sam dres wczoraj przyszedł do mnie i od wczoraj w nim chodzę ja ten ciążowy pas wpuściłam sobie do spodni, nie naciągam go na brzuch przez co mam normalny fajny dresik
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:u mnie właśnie po dzisiejszych wojażach po sklepach też się pojawił taki ciągnący/galaretowaty i żółtawy i też się zaczełam zastanawiać czy to normalne👀 Ale żadnych objawów infekcyjnych nie mam, a dopiero co brałam tabletki w tym szpitalu na infekcję właśnie, bo lekarce się śluz nie podobał ... Mam nadzieję, że to nic takiego 🤔
Galaretowata wydzielina z pochwy w ciąży
Galaretowaty śluz w ciąży o lepkiej i ciągnącej się konsystencji to naturalna wydzielina pochwowa, która jest prawidłowym zjawiskiem fizjologicznym. Taka forma wydzieliny z pochwy jest uzależniona od czasu trwania ciąży.
Na początku jest jednym z jej pierwszych objawów. Ten rodzaj śluzu chroni ciążę i zabezpiecza płód. Jednak w niektórych przypadkach, jeśli towarzyszą jej dodatkowe przykre objawy (ból, pieczenie czy świąd) może wskazywać na infekcję lub choroby.
Co do ciuchów to na shein zamówiłam getry ja tylko w leginsach śmigam czy ciąża czy nie i sukienke z golfem z dzianiny poza tym nic i nie sądzę by miała potrzebę. Nie pracuje mam zakaz od gina wiec leginsy i bluza i obleci do lata.
Mam jeszcze sukienke na sylwka elegancka ale czy założę nie wiem czy gdzieś pójdziemy. Wieczorne wymioty góra wolę nie być zygajaca atrakcją wieczoru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2024, 10:30
Revolutionary lubi tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Gusia_ wrote:Ja sobie zamówiłam ciążową sukienkę i bluzkę na asos na promocji, ale jakoś dużych ubraniowych zakupów ciążowych nie planuję. Dla mnie jednak ważne są składy, ciuchy z shein by nie przeszły…
Karola współczuję kataru. Ja się wzięłam za pieczenie pierników. W końcu grudzień
Dla mnie niestety te chińskie są za sztuczne w dotyku. Mamy kilka sztuk bonpdzy okazji kupiłam jak kupowalam kubki a córka zobaczyła i nie było opcji odesłać bo z jednorozcami:p no ale to mam 1 bluze, tshirt i sukienkę. Jak wspomniałam na zalando sa fajne. Dobra jakość i pół ceny teraz. Więc się zaopatrzyłam. Zawsze jeden dwa dresy można kupić...póki co chce kupić ze 2 bluzki i stanik. Bo mi się wbija a cycki wrażliwe. -
Kindziukowa wrote:Luna30 właśnie ten sam dres wczoraj przyszedł do mnie i od wczoraj w nim chodzę ja ten ciążowy pas wpuściłam sobie do spodni, nie naciągam go na brzuch przez co mam normalny fajny dresik
Oooo nie wpadłam na to. Ja mam granatowy
Jest trochę duzy a póki co mieszczę się w te co mam więc na razie czeka. Poza tym jest cienki a ja na dwór mam ocieplany inny i jeszcze w jeansy wchodzę.ale dobry tip. Nie pomyślałam... -
Polecicie proszę jakieś staniki wygodne? Tylko muszą być duuuze rozmiary a pod biustem wąski...online najlepiej z opcją zwrotu np allegro? Strasznie mi niewygodnie w obecnych bo mam takie z koronkami itp i mnie drapie bo cycki są bd wrażliwe ostatnio
-
Ja ostatnio zrobiłam większe zakupki. Troszkę bielizny i 4 luźne sukienki. Myślę, że do wiosny w tym oblecę, bo i tak prawie w ogóle nie wychodzę z domu, więc po co mi tyle tych ciuchów. 😅
Za to w domu tylko leginsy i luźne koszulki, to już będę kupowała na bieżąco wraz z wyrastaniem. 😊👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Luna30 wrote:Polecicie proszę jakieś staniki wygodne? Tylko muszą być duuuze rozmiary a pod biustem wąski...online najlepiej z opcją zwrotu np allegro? Strasznie mi niewygodnie w obecnych bo mam takie z koronkami itp i mnie drapie bo cycki są bd wrażliwe ostatnio
Ja staniki kupiłam stacjonarnie z takim miejscowym sklepiku z bielizną. Kobitka bardzo fajnie mi doradziła i dobrała takie staniki żeby mnie nie drażniły. Mogłam przymierzyć na miejscu co jest dla mnie ważne. Ja bym chyba oszalała kupując bieliznę online, pewnie skończyłoby się samym odsyłaniem, bo dla mnie stanik musi być dobrany idealnie. 😅
Majtki i rajstopy też kupiłam, ale to już po prostu dogadałam, że jak coś będzie nie tak to wymienimy.
Ja ogólnie bardzo polecam kupowanie bielizny stacjonarnie i pozwalanie żeby kobitki dobrały nam dobry stanik. Jak pierwszy raz poszłam do dobrego salonu i kobitka dobrała mi stanik to z podziwu nie mogłam wyjść, że mój biust może tak fajnie wyglądać. 🙈👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Luna30 wrote:Polecicie proszę jakieś staniki wygodne? Tylko muszą być duuuze rozmiary a pod biustem wąski...online najlepiej z opcją zwrotu np allegro? Strasznie mi niewygodnie w obecnych bo mam takie z koronkami itp i mnie drapie bo cycki są bd wrażliwe ostatnio
Ja nie pomogę, mam same bezszwowe bo nie mam dużego biustu i kompletnie nie potrzebuje podtrzymywania go 😆 mam nadzieję że w ciąży sporo też się to nie zmieni bo podoba mi się jak jest haha. Ale pewnie po czasie już nie będzie tak idealnie 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel to podobnie, jak ja. Ja głównie noszę te lekko usztywnione z intimissimi tylko z fiszbiną boczną, kupuję kierując się tym, że są piękne i wygodne 🤣👌 A do karmienia typowo przerzucam się na hm
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Mi jest ciężko dobrać...mam wąsko pod biustem ale biust duzy. Stacjonarnie tez kupuje na codzien ale taki co by był jeszxe do karmienia nie ma szans znaleźć stacjonarnie. Bo wymyśliłam że kupię od razu taki odpinany. Nie wiem czy będę kp ale jeden chocby na początek muszę mieć. Cóż chyba zostaje allegro i odsyłanie. Kupiłam na razie z alles mama i zobaczymy co przyjdzie:)
-
Ja też preferuję miękkie staniki, do karmienia mam z Lidla i teraz zamówiłam z Miracle Makers, one nie są takie typowo rozpinane tylko odsuwane, więc sprawdzą się nie tylko do karmienia. A ubrań typowo ciążowych nie kupuję, jedynie rajstopy i po domu mam legginsy. A na co dzień chodzę w takich zwykłych sukienkach dzianinowych i one się dobrze w ciąży sprawdzają. Dzisiaj mam mój łup wakacyjny kaszmirowo-welniany z vinted za 15 zł 😎
https://zapodaj.net/plik-lbGPBzApJSCinia95, przygodami66, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam czytanie🙈 W ciąży odblokowałam jakiś kolejny lvl - migrena. No wczorajszy dzień dla mnie trwał jakieś 10 min, najpierw IP, a później reszta dnia w norze bo światło mnie drażniło i siedziałam po ciemku w sypialni😂
Dzisiaj się czuję jak nowy człowiek😂 Co do staników i piersi - ja uwielbiam takie materiałowe ale z usztywnieniem. Moje cycki strasznie urosły od początku i już powoli się rozglądam za stanikami.
Nienawidzę zamawiać przez internet ubrań - ja mam fobie, że muszę przymierzyć i dotknąć materiału więc trzymam kciuki za ewakuację mojego gościa i planuje w styczniu wydać dużo kasy na nowe ciuszki😂
Cel w Factory jest outlet tych popularnych bieliźnianych sklepów (jeden duży), ja tam zawsze kupuje staniki bo są sporo tańsze - często nawet ponad 50% tylko trzeba poszukać. -
Kurczę a ja nie planowałam zakupow a jednak będę musiała kupić sobie jeszcze jakieś sukienki bo wszystko jakies ma za małe. Niestety po poprzedniej ciąży zostało ze mną ok 4 kg i teraz jak się pojawił jeszcze brzuch to to już czuję zamowilam juz troche spodni z hm na próbę, zobaczymy co się nada, resztę zwrócę. Kupiłam też te bawełniane rajstopy z Gatta. Tylko sukienek coś nie mogę znaleść, nic mi się nie podoba…
A staniki od pierwszej ciąży tylko miękkie z hm, ale one nie są za ładne też sobie prezent zrobiłam na black friday i zamówiłam Bimby & Roy, bo od dawna się czaiłam, są piękne. -
Tanashi ja też jestem team rajstopy i sukienki. Ty masz ten brzusio taki już słodki widoczny, a u mnie początek drugiego trymestru no i może w końcu coś zaczyna być widać ale tak śmiesznie, bo tak jakby tylko taka kulka pomiędzy pępkiem a dołem. Chyba, że to wzdęcia 😂
https://zapodaj.net/plik-W5wmEmrygMDomcia897, Revolutionary lubią tę wiadomość