CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawnie nie ma tego określonego, ale w tym moim to ok. 20-25 max, bo tyle dzieci pomieszczą sale, a dyrektorka żłobka mówiła, że nawet więcej nie chcą w jednej grupie.Cel95 wrote:A to 15 to brzmi jak racjonalną grupa, ja szukałam do 10 osób. To ile normalnie takich Maluchów mają?
-
Ej nie trzeba badań robić, żeby iść na l4. Ja nie robiłam 😅
Ja chciałam mieć parkę i ciągle to afirmuje ale mam jakieś przeczucia, że los ze mnie zakpi i będzie drugi chłop 🫣
No i ja też na pierwszych prenatalnych miałam powiedziane, że będzie chłopak, więc jestem ciekawa co jutro się dowiemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:44
-
U nas maks 25 dzieci na 4ke pan , ale mówiły mi że nigdy się nie spotkały żeby więcej niż 15 chodziło w jednym momencie bo ciągle ktoś ma katar gorączkę albo biegunkę - co też mnie słabo pocieszyło

Tak się cieszyłam że mała przechodzi na 1 drzemkę a ona od nowa zaczęła spać ok 9 do 10 więc wjeżdża druga
Mimo że kładziemy ją teraz grubo po 20, to i tak wstaje o 6
zostały mi 2 miesiące urlopu - młoda dba żebym nie miała zonka przed pracą -
KarolaKinga wrote:Ja chciałam zawsze dziewczynkę ale od momentu jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży czułam ze bedzie chłopiec i miałam rację. Teraz totalnie sie odnajduję jako mama chłopca, kochany łobuz 😄
Moj maly w ogole z kubeczków nie chcial pić a mialam 3 różne, w tym ten z lovi. Muszę podjąć jeszcze jedna próbę, moze w końcu ogarnie bo jak na razie pije tylko z bboxa (matka roku).
My już tez mamy serdecznie dość upału, 3 noc w samym pampersie a i tak biedny upocony.
Próbuj z tym youmee my też go mamy i jest super więc dołączam do poleceń.
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Jak mam 5h wolnego bez dziecka, bo w żłobku to dopiero życie 🤣dwa razy już na zakupach byłam. Jak siedział dwa dni w domu to upał, nie chciałam go wyciągać, tyłu rzeczy bym nie zabrała.Tanashi wrote:Mąż z córką na zakupach, a mi się udało odłożyć młodego na drzemkę chyba pierwszy raz od pół roku. Ludzie, to wy tak żyjecie? 😆
Elza, u mojego w żłobku teraz chodzą właśnie rotacyjnie. Jedno chore, drugie ozdrowiało, wymiana. Mój w ciągu miesiąca 2x chorował. I z tych 14 dzieci (bo od poniedziałku to nowe) to było ok. 10. -
Nadrobiłam Was w końcu po koncercie, ale naprodukowałyście. Jakby ktoś kiedyś miał okazję to polecam serdecznie One Republic, bardzo fajny koncert.
Młody z ojcem ogarnęli zasypianie nawet bez bujania, gorzej, że jak już wróciłam koło północy to chyba był jakiś wypadek, bo ciągle karetki jeździły i młodego obudziło i chwilę zeszło zanim usnął, ale dospał do 8.50 dzisiaj, więc git.
O 23.00 wczoraj jak wyszłam z koncertu nadal było 31 stopni 😅 ale dzisiaj jest trochę przewiewu, więc lepiej.
Ja wyczuwam dziewczynke u Margaretki a chłopczyka u Anabbit 😄
Margaretka a idziesz do hi-genu na prenatalne w końcu? Mnie tam już lekarz powiedział na pierwszych, że na 95% chłopak.
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
Jeszcze co do płci ewentualnego drugiego dziecka to mi by bylo obojętne ale wiem ze jakby byl drugi chłopiec to bym slyszala 1500 100 900 razy TO TERAZ JESZCZE DZIEWCZYNKA
a my tak czy siak więcej niż dwójki nie planujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09
-
KarolaKinga wrote:Jeszcze co do płci ewentualnego drugiego dziecka to mi by bylo obojętne ale wiem ze jakby byl drugi chłopiec to bym slyszala 1500 100 900 razy TO TERAZ JESZCZE DZIEWCZYNKA
a my tak czy siak więcej niż dwójki nie planujemy.
Jeśli u nas będzie dziewczynka to mam wrażenie, że moja rodzina się w ogóle nie ucieszy, BO JAK TO NIE PARKA. I będą mówić do mojego męża że biedny biedny. I że musi do skutku. -
Tak mi się skojarzyło z naszą ostatnia rozmowa na temat zespołu Touretta u matek 😅
https://www.instagram.com/reel/DX8o9tgtbda/?igsh=ZGtwMnAxNmdmbHV0
Blackapple tak, w Hi-Gen teraz robię. Boję się gdzie tam zaparkujemy, bo widziałam na googlu maps, że lipa jest z miejscami w okolicy...
Super, że koncert udany, a chłopaki w domu dali radę 😀
-

możesz przewalić te 60 zł