Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A to 15 to brzmi jak racjonalną grupa, ja szukałam do 10 osób. To ile normalnie takich Maluchów mają?
    Prawnie nie ma tego określonego, ale w tym moim to ok. 20-25 max, bo tyle dzieci pomieszczą sale, a dyrektorka żłobka mówiła, że nawet więcej nie chcą w jednej grupie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie trzeba badań robić, żeby iść na l4. Ja nie robiłam 😅

Ja chciałam mieć parkę i ciągle to afirmuje ale mam jakieś przeczucia, że los ze mnie zakpi i będzie drugi chłop 🫣
    No i ja też na pierwszych prenatalnych miałam powiedziane, że będzie chłopak, więc jestem ciekawa co jutro się dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:44

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maks 25 dzieci na 4ke pan , ale mówiły mi że nigdy się nie spotkały żeby więcej niż 15 chodziło w jednym momencie bo ciągle ktoś ma katar gorączkę albo biegunkę - co też mnie słabo pocieszyło XD
    Tak się cieszyłam że mała przechodzi na 1 drzemkę a ona od nowa zaczęła spać ok 9 do 10 więc wjeżdża druga
    Mimo że kładziemy ją teraz grubo po 20, to i tak wstaje o 6
    zostały mi 2 miesiące urlopu - młoda dba żebym nie miała zonka przed pracą

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała mieć 2gie to zdecydowanie wolałabym córkę
    Nie widzę siebie jako mamy chłopca 🙈 niby wcześniej mówiłam że nie mam preferencji płci ale jak zobaczyłam w nifty że będzie dziewczynka to poczułam że to to

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z córką na zakupach, a mi się udało odłożyć młodego na drzemkę chyba pierwszy raz od pół roku. Ludzie, to wy tak żyjecie? 😆

Ukulele, Elza1234, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Ukulele Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Ja chciałam zawsze dziewczynkę ale od momentu jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży czułam ze bedzie chłopiec i miałam rację. Teraz totalnie sie odnajduję jako mama chłopca, kochany łobuz 😄
    Moj maly w ogole z kubeczków nie chcial pić a mialam 3 różne, w tym ten z lovi. Muszę podjąć jeszcze jedna próbę, moze w końcu ogarnie bo jak na razie pije tylko z bboxa (matka roku).
    My już tez mamy serdecznie dość upału, 3 noc w samym pampersie a i tak biedny upocony.

Próbuj z tym youmee my też go mamy i jest super więc dołączam do poleceń.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mąż z córką na zakupach, a mi się udało odłożyć młodego na drzemkę chyba pierwszy raz od pół roku. Ludzie, to wy tak żyjecie? 😆
    Jak mam 5h wolnego bez dziecka, bo w żłobku to dopiero życie 🤣dwa razy już na zakupach byłam. Jak siedział dwa dni w domu to upał, nie chciałam go wyciągać, tyłu rzeczy bym nie zabrała.

Elza, u mojego w żłobku teraz chodzą właśnie rotacyjnie. Jedno chore, drugie ozdrowiało, wymiana. Mój w ciągu miesiąca 2x chorował. I z tych 14 dzieci (bo od poniedziałku to nowe) to było ok. 10.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was w końcu po koncercie, ale naprodukowałyście. Jakby ktoś kiedyś miał okazję to polecam serdecznie One Republic, bardzo fajny koncert.

Młody z ojcem ogarnęli zasypianie nawet bez bujania, gorzej, że jak już wróciłam koło północy to chyba był jakiś wypadek, bo ciągle karetki jeździły i młodego obudziło i chwilę zeszło zanim usnął, ale dospał do 8.50 dzisiaj, więc git.

O 23.00 wczoraj jak wyszłam z koncertu nadal było 31 stopni 😅 ale dzisiaj jest trochę przewiewu, więc lepiej.

Ja wyczuwam dziewczynke u Margaretki a chłopczyka u Anabbit 😄

Margaretka a idziesz do hi-genu na prenatalne w końcu? Mnie tam już lekarz powiedział na pierwszych, że na 95% chłopak.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabitt na hm sa nadal bardzo duże promocje :D możesz przewalić te 60 zł
    Na właśnie przewaliłam 160 xd 🤣 ale wzięłam młodej dwie kurtki na jesień i parę rzeczy większych

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do płci ewentualnego drugiego dziecka to mi by bylo obojętne ale wiem ze jakby byl drugi chłopiec to bym slyszala 1500 100 900 razy TO TERAZ JESZCZE DZIEWCZYNKA XD a my tak czy siak więcej niż dwójki nie planujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Jeszcze co do płci ewentualnego drugiego dziecka to mi by bylo obojętne ale wiem ze jakby byl drugi chłopiec to bym slyszala 1500 100 900 razy TO TERAZ JESZCZE DZIEWCZYNKA XD a my tak czy siak więcej niż dwójki nie planujemy.

Jeśli u nas będzie dziewczynka to mam wrażenie, że moja rodzina się w ogóle nie ucieszy, BO JAK TO NIE PARKA. I będą mówić do mojego męża że biedny biedny. I że musi do skutku.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się skojarzyło z naszą ostatnia rozmowa na temat zespołu Touretta u matek 😅

https://www.instagram.com/reel/DX8o9tgtbda/?igsh=ZGtwMnAxNmdmbHV0

Blackapple tak, w Hi-Gen teraz robię. Boję się gdzie tam zaparkujemy, bo widziałam na googlu maps, że lipa jest z miejscami w okolicy...
    Super, że koncert udany, a chłopaki w domu dali radę 😀

age.png
‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ